Moram povedat, da je prejšnji teden moj Pje dobil drisko. Prvi dan je bil bolj mehak svetel kakec, naslednji dan pa že čisto vodeno. Čisto. Ampak samo 1x se je pokakal, ni ga mudilo, sredi sprehoda je opravil, kot da ni nič hudega. Tisto jutro sem se odpravljala na Madžarsko in sem bila čisto šokirana, kaj je to (da ne bo kaj hudega na poti). Naslednji dan je kakal spet perfektne, vzorčne kakce, ki jih lahko nosiš v roki in obdržijo obliko. Razmišljala sem, kaj bi lahko bilo drugačnega in edino kar je dobil poleg običajnega surovega, je bilo par koščkov francoskega sira comte. Imeli smo obisk iz Francije in ko smo rezali njihov sir, sem seveda vmes par kockic potalala psom. Sir je kar slan in zelo dolgo staran. Nimam pojma, to je bilo edino izven normalnega. Ker na forumu za surovo se dostikrat zgodi, da ima kdo hudo drisko, pa jih opozorijo, naj pogledajo, če so piščanci soljeni (tam pogosto perutnino natopijo v solno razstopino, da je večja teža in kao boljši okus).
Kronski krivec:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comt%C3%A9_(cheese)
No, na Madžarskem smo prve tri dni živeli od mini hladilne torbe, v kampu so mi tudi v zmrzovalno skrinjo vzeli stvari. V ponedeljkem sem šla v supermarket in nakupila za pon in tor. Normalno, imeli so kar si zaželiš od prašičjega, plus raznorazno od piščancev, vse po 2x nižji ceni. Kurji hrbti niso bili majhni kot pri nas, ampak so bili odrezani od repa do vrata, torej 2x daljši kot pri nas. Za domov sem vzela še par puranjih krač, ki jih tu redkeje dobim (pa pri 3x nižjih cenah...). Življenje je kruto, Tarica je oddelala seminar in se potem za nagrado v boksu mastila z madžarskimi meski:)