Pa se je zgodilo tudi v nasi soseski... kljub temu, da sem se par dni nazaj "hvalila", da sedaj pa ze dolgo ni bilo taksnih izgredov. Na, pa imam ko gobec otresam

Sicer ni nastradal nas pes (k sreci) ampak me kljub vsemu stiska.
V nasi soseski zivi pes "stafford" ali nekaj podobnega. To je pes, ki je celo zivljenje na verigi, veckrat lacen kot sit (ponavadi sem vseeno jaz tista, ki ga hranim..saj boga zival vseeno ni kriva, da ni bila delezna nobene prave vzgoje).. namenjen zbujanju strahu nepovabljenim gostom.. vcasih je bil tudi na nek nacin treniran bojni pes

Ampak sedaj je v "pokoju", kjer iz dneva v dan zivotari na svoji par metrov dolgi verigi. Seveda, to verigo obcasno strga.. in takrat se zacne pokol. To se je zgodilo tudi danes.
Pridem ravno domov iz pasjega sprehoda in slisim cviljenje... pa najprej se nisem reagirala, ker ponavadi sosedova psica izvaja podobne melodije, kadar jo zaprejo v pesjak. Ker pa cviljenje po parih minutah ni prenehalo in bilo vse bolj grozno mi je postalo jasno, da to pac niso melodija ala "kok sem boga v pesjaku" in takoj vn v akcijo kaj se dogaja.. prizor, ki sem ga videla za ovinkom je bil vse prej kot lep. Podivjana zverina, ki je davila ubogega malega mesancka, kateri se je ze nekaj casa potikal tukaj okrog (je lastniski, samo pac.. malo ga spustijo na sprehod

) Kaj naj storim? Se enkrat z svojimi rokami vmes posegati ne grem (na zalost)...me je izucilo od napada pred kaksnim letom (isti pes). Klicem lastnika .. je k sreci prisel v 2 sek... in psa zacel mlatiti z nekim kolom, da bi ja spustil... napredka nobenega. Po nekem casu pes koncno spusti... in ubogemu kuzku je uspelo zbezati, ceprav se je komaj vlekel. Lastnik je klical latnike malega psa, ki so ponj prisli v roku 5 min. Kaj je bilo naprej ne vem... vem samo to, da so psa takoj odpeljali k veterinarju. Niti ne vem kaj je bilo z psom in kako hude so rane, ker me ni bilo vec zraven, ko so prisli (morala seliti mojega psa iz pesjaka v hiso, da nebi prislo se do kaksnega napada, glede na to, da se je zverina se kar prosto sprehajala).. upam na najboljse. Kuza, drzi se

Kljub vsemu mi pa zbuja strah dejstvo, da ima ta pesjan na vesti ze kar nekaj pasjih zivljenj... in do sedaj mu ni se nihce stopil na prste, vsaj ne uspesno. Kljub obiskom policije, prijavam drustvu, inspekciji... se ne premakne nic. Upam, da bodo vsaj ti lastniki kaj urgirali.. pa tudi tukaj se bojim da ne bo nic.. ker ce so pripravljeni psa kar malo spustiti samega naokrog.. pa kljub temu, bodimo optimisti.
Pes se mi po eni strani smili, saj ni sam kriv, da je taksen ko je. Lastnika bi pa najraje nabrcala v rit, ker samo besede ne zalezejo. Ampak nazalost nocem imeti se jaz istega psa za vratom.

In sedaj se sprasujem kaj sploh lahko naredim? Se enkrat vsa procedura od prijave itd... da bom nakoncu dobila odgovor : mi ne moremo pomagati, na zalost, obrnite se drugam.. in tam spet podobnih izgovori in te posiljajo od vrat do vrat.. nakoncu pa ugotovis, da si na zacetku

Bojim se dneva, ko se bo veriga spet pretrgala in bo na istem mestu spet kak drug pes.. mogoce celo moj. Ne stori pa nihce nic.. oz. se jim zveze roke v trenutku z zgoraj nastetimi odgovori. Kaj lahko storimo? Lahko res samo cakamo in upamo, da sedaj pa ima dovolj mocno verigo.. cakamo, da pes, ki je vse prej kot rosno mlad umre naravne smrti? In obenem upamo, da ga ne bo nadomestil nov?