Avtor Tema: Pes napade psa!  (Prebrano 745756 krat)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #1620 : 30 Marec 2013, 18:10:36 »
 sicer ne vem kako je pri vas, tule še večina ljudi stopi na ulico v domnevi da ga ne rabijo skrbeti napadi psov; ali imeti otroka zunaj, ki bi slučajno skočil "pred gobec" psu

Desobediencia

• *
  • Spol: Ženski
Pes napade psa!
« Odgovori #1621 : 30 Marec 2013, 18:14:05 »
A dej ga srat

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #1622 : 30 Marec 2013, 18:27:22 »

http://www.youtube.com/watch?v=TABUKagZ5mA

:D

ni ravno pametno glavo tja tišat

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #1623 : 30 Marec 2013, 18:28:01 »
Citiraj
očitno gre za lastnika ki takšnega psa ne bi smel imeti; a bi taknemu slednjega dala prosto v  roke recimo če bi psico poškodoval ko jo naskakuje ?
Pa dobro, ti si se tule znala sama pomagat, veliko ljudi se ne bi

Sploh ni problema. tisti, ki ne zna/ne upa posredovati v podobnem primeru, naj ima svojo psico na povodcu (ali blizu sebe) in naj se srečanju izogne. In problema nema, a ne. Če bi mi polomil psico, bi bila jaz enako kriva kot lastnik, saj bi se komot mu izognila. kaj pa grem spuščat 16 let staro in za povrh še gluho psico k drugim psom. Ane. Poleg tega bi se bila tudi psica sama kljub starosti sposobna izogniti dogi, če bi se hotela (a kaj, ko se svoje krhkosti ni zavedala).  Ampak moje mnenje je, da je popolne varnosti ni, celo s popolnim omejevanjem svobode je ni moč doseči. In zato pač sprejemam določeno tveganje. Če tega ne bi bila sposobna, se tudi šolanja reševalnih psov ne bi mogla iti.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #1624 : 30 Marec 2013, 18:36:10 »
Citiraj

Povsem tipilčna reakcija psa. Nič pasemsko pogojenega. imaš povsem identičen posnetek s policijskim psom, mislim da NO. Pa moja prva psica, čisto majhna mešanka z jazbečarjem, je naredila povsm enako - ženska se je sklonila nadnjo in cvilila joj kako luuuušten kužek, naslednji hip jo je moja psica držala za nos. Psa je pač treba tokom socializacje naučiti tudi tega, da na nesramnosti ljudi (sklanjanje nad psa se smatra za veliko nesramnost, pravzaprav direkten izziv) ne reagira.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #1625 : 30 Marec 2013, 18:39:48 »
Citiraj
ali imeti otroka zunaj, ki bi slučajno skočil "pred gobec" psu
Otroka imaš lahko zunaj takrat, ko zna ne skočiti pred avto. Otrok, ki se je sposoben naučiti, da se ne skače pred avtomobil, se je sposoben naučiti tudi, da se ne skače pred psa. Če se tega ni sposoben naučiti, ne more biti sam zunaj, ampak pod skrbnim nadzorom staršev. Ki otroka primejo, ko gre mimo avto, kolesar ali pes.

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1626 : 30 Marec 2013, 19:03:44 »

:D

ni ravno pametno glavo tja tišat
Davor wants to play a game :D

http://www.youtube.com/watch?v=jIoOJKLHeY0

Zdej pa nevem, al macke prepovedat al za moske uvesti obvezno kastracijo, preventivno, ker jih lahko kaka macka ugrizne za jajca. Ce pa ze ne vse macke, pa vsaj ta oranzne. Te so kot kaze zaj*bane.

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1627 : 30 Marec 2013, 19:06:38 »
Pa ne mi zdej rect da niso za*ebane ker je iz posnetka jasno razvidno da so za*ebane!

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #1628 : 30 Marec 2013, 19:20:13 »
Citiraj
Povsem tipilčna reakcija psa

ne bi vedel, moj pes tega ne bi oz ne stori pa ni bilo tule posebne socializacije; ženske tle imajo isto navado in gre bolj na živce meni kot mojemu psu, slednja to izkoristi da ugotovi kaj je kdo imel za kosilo :D

Citiraj
Zdej pa nevem, al macke prepovedat al za moske uvesti obvezno kastracijo,

voditeljica se je znašla v bolnici, pes pa pred inekcijo, lastnik pa tri kazni: -ni imel na povodcu, ni imel pod nadzorom pes ni bil cepljen;
kaj so pa z tisto mačko storili pa ne bi vedel

čeravno moram reči da je imela ženska cojones glavo tišat v tujo dogo   :o

dej lupča  :D

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1629 : 30 Marec 2013, 19:22:07 »
Evo, se en..za glavo ga drzi in kolje!! Spet oranzen, to sta zdej ze dva.

http://www.youtube.com/watch?v=CXdJYw7GD3Q

Trije..oblasti se bojo pocasi morale zganit.

http://www.youtube.com/watch?v=s9Ump7du560

Tale je crnobela sicer..ampak je macka. Not good. Ker ziher je kje se kaka varuska v domu kjer imajo macko (vsaj crnobelo) in bo lahko tudi ta napadena. Vprasljiva je tudi otrokova varnost ???

http://www.youtube.com/watch?v=zATogM8p3FM

Tale lastnica je pa tolk nesposobna in neodgovorna, ker ne zna psa pred macko ubranit. Ker potem bo pa Rott macko stresel, bo pa on tagrd. Ceprav po drugi strani se mora karakterno stabilen pes pustiti grizti, ker se smatra daje mocnejsi od macke  ??? Nic, najboljse da ima preventivno nagobcnik zaradi napadalnih mack, se boljse je ce enostavno ne hodi v urbano okolje kjer bi znala biti kaksna napadalna macka. Macko pa pospravit in se vse ostale crnobele, kot je razvidno iz posnetkov tudi te koljejo. Ker ce niste vedeli, mislim nevem kako je s tem pri vas, pri nas gredo ljudje na ulico sprosceni, pac ne racunajo da jim lahko ena macka skoci za vrat in jih zakolje. Ce k vsemu skupaj pristejemo se moznost infekcije zaradi macjega ugriza, je stvar skrajno neprijetna. Kva sele ce bi ji otrok tekel pod gobec!!

http://www.youtube.com/watch?v=mut-NneLzx4

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1630 : 30 Marec 2013, 19:24:10 »
Jaz tudi ne, vem pa kaj bi sama predlagala v tem primeru. CSL ;D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #1631 : 30 Marec 2013, 19:28:11 »
Citiraj
http://www.youtube.com/watch?v=jIoOJKLHeY0

BTW: zaradi ugrizne rane so me šivali samo enkrat v življenju, že zdavnaj, imam brazgotine še vedno. o pa ni bil pes, ampak sem po neumnosti vtaknila roko med dva mačka ki sta se stepla.

Citiraj
voditeljica se je znašla v bolnici, pes pa pred inekcijo, lastnik pa tri kazni:
No ja, v identičnem primeru s policijskim psom (na začetku šolanja) je bil epilog drugačen: novinar se je opravičil za svojo neumnost, pes je nadaljeval šolanje in incident ni vplival na njegovo kariero, prav tako ni imel zaradi tega nobeni posledic vodnik psa.
Davor - kako pa veš, da tvoja pa ne bi? Ji je že kdo nesel nos tik nad gobec in zraven cvilil? če še ne, ti svetujem, da tega tudi v bodoče ne dovoliš. Tako za vsak slučaj. Lahko bi jo uščipnila iz čiste ljubezni.

Citiraj
Če so bili pametni, popolnoma nič. Ker so situacijo sami izzvali, mačka je bilo na smrt strah, panična reakcija pač (v primeru mačka, ki je zaklal mene, je šlo za podobno panično reakcijo in seveda se temu mačku ni zgodilo popolnoma nič. Samo če sem morala še kdaj posredovati pri mačku v paniki, sem uporabila metlo, ne roke.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #1632 : 30 Marec 2013, 19:30:42 »
Citiraj
Davor - kako pa veš, da tvoja pa ne bi? Ji je že kdo nesel nos pred govžbec in zraven cvilil?

::)
imam beagla, tole se kar pogosto dogaja ja

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1633 : 30 Marec 2013, 19:31:39 »
 :-\ Me prav zanima kaj bi bilo, ce bi bil dojencek sosedov.

http://www.youtube.com/watch?v=oYW4Qjclxio

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1634 : 30 Marec 2013, 19:40:24 »
Davor in Hudma bi pomojem raje za vedno ostala pod rusevinami, kot da ih tak mesar resi ;D

http://www.youtube.com/watch?v=ylC0JfQ_h8E

Po tem ko bosta tole pogledala (dvomim da sploh odgledata do konca) bosta pa hitro privlekla drugo plat medalje aka Pitbulla ki napade otroka pred solo.

http://www.youtube.com/watch?v=xo68MQwKiJg

Pit, Doberman..ti sment :o

http://www.youtube.com/watch?v=PeFsbsZ20XQ

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #1635 : 30 Marec 2013, 19:46:39 »
Citiraj
imam beagla, tole se kar pogosto dogaja ja
To se povsem lahko zgodi tudi biglu - za nos lahko zagrabi tudi kar tako, brez kakšne posebne zlobe. Kot bi prijel piskajočo igračko recimo. Rezultat je pa povsem enak.

Citiraj
Me prav zanima kaj bi bilo, ce bi bil dojencek sosedov.
Izjemen maček. mene je sprva malo skominalo ko sem gledala, ampak maček je bil res skuliran. Redko videno.

Citiraj
Davor in Hudma bi pomojem raje za vedno ostala pod rusevinami, kot da ih tak mesar resi
Lepo delo, obetaven pes. Ampak, kaj pa če ponesrečenca kap, ko bo zagledal psa? Mogoče se pa boji psov? Ojojoj.
Pri nas smo imeli pitbula - uspešnega reševalca iz vode, žal ne najdem več ponetkov.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #1636 : 30 Marec 2013, 19:57:40 »
Citiraj
To se povsem lahko zgodi tudi biglu - za nos lahko zagrabi tudi kar tako, brez kakšne posebne zlobe. Kot bi prijel piskajočo igračko recimo. Rezultat je pa povsem enak.

ne bi vedel, kot rečeno moj pes tega ne bi storil in nikoli ni storil; se je že zgodaj navadila na ljudi tudi ta neumne in nesramne; kot sem že zapisal agresiven bigl ni bigl

Citiraj
Davor in Hudma bi pomojem raje za vedno ostala pod rusevinami, kot da ih tak mesar res

tule kaj dosti dog reševalnih psov nisem videl, je pa par pitbullov; bi brez teh pasem mirne duše še dalje reševali, dejansko bi njih manjek občutili le vi lastniki
zato se mi poraja vprašanje zakaj vztrajati na polemičnih pasmah, a 300 ostalih ni dovolj , da je potrebno producirat pasme ki lahko povzročijo toliko posledic in nelagodja ?

all_

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1637 : 30 Marec 2013, 20:24:49 »
Teli grozni lastniki ziher strašijo cel Chicago, ko se zbirajo s svojimi bulli in jih vodijo na sprehode.  >:D >:D >:D Seveda ne diskriminirajo in se na srečanju velikokrat znajde tudi kakšen pes druge pasme.  8)

(vir (http://pittiesincity.blogspot.com/2012/12/sociabulls-we-are-pit-bull-owners-and.html))

Lej koliko jih je!  >:D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #1638 : 30 Marec 2013, 20:37:44 »
glede ,da je pred kratkim v Chicagu bil pedlagan BSL....

all_

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1639 : 30 Marec 2013, 20:44:24 »
Ja in kaj češ s tem povedat? Kakor vem se predlog ne omenja prvič in zaenkrat ni še nič določeno. Ampak bi ti bil BSL tam ziher v veselje, očitno ti zgornje slike niso všeč. :)

all_

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1640 : 30 Marec 2013, 20:52:31 »
No, ker se na to temo najde precej člankov... (vir (http://articles.redeyechicago.com/2012-01-04/news/30590019_1_pit-bulls-dog-owners-unrestrained-dogs)):

"Clearly, everybody is outraged and horrified by this incident," said Ald. Robert Fioretti (2nd), whose ward in the South Loop and West Loop has a number of dogs and dog-friendly areas. He said his office this week has fielded calls, emails and texts from residents asking about stronger laws and urging a ban on pit bulls. "Whenever an incident occurs, we don't want to have a knee-jerk reaction. We want to have something that is comprehensive, well thought-out and increases public safety."

Fioretti plans to introduce a resolution at the City Council meeting Jan. 18 to explore ways to make pet owners more responsible for their pets. He wants the city to look at the laws in place and how they're enforced. He also said he wants the council to examine how other cities and states handle the issue and discuss ways to strengthen Chicago's rules.

"Is banning breeds the answer? I think this City Council has looked at it in the past and they said no," Fioretti said.

City officials years ago passed an ordinance that places restrictions on animals deemed dangerous based on their behavior. The ordinance penalizes owners and does not single out breeds. There is a crowd-sourced online petition currently circulating against the very idea of a ban on pit bulls in the city.

Da ne bo prekmalu veselja  ;)

Sploh je pa tudi rescue community v Chicagu ogromen in sem prepričana, da se ne bodo kar tako dali...

all_

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1641 : 30 Marec 2013, 20:58:05 »
Pa še tole:

A recent letter to the editor in the Chicago Tribune provided insight as to why some citizens are, according to Fioretti, calling Chicago lawmakers’ offices to ask for a pit bull ban or restrictions on ownership. It indicates several factors influencing public perception, including media over-saturation of “pit bull” incidents, notions of “pit bulls” as “different from other breeds,” and the belief that ”pit bulls” are “biologically capable of doing great harm,” unlike other breeds of dogs.

Chicago considered a pit bull ban several years ago, but it did not get far. The city has a number of well-organized and outspoken animal advocacy groups that have opposed BSL in the past and will continue to do so. Also, Chicago has 50 aldermen, making it difficult to get enough support to pass something that is highly controversial. And finally, considering that the two aldermen who were most outspoken for pit bull restrictions two days ago appear to no longer be interested, we suspect that the whispers of BSL will drift along on news media-driven hype for a while before fading away.

vir (http://stopbsl.org/2012/01/05/chicago-il-whispers-of-bsl/) (pa ni anti BSL sranje, ampak povzema dejanske članke)

Aja, se opravičujem, članki so stari eno leto, kar kaže da se v Chicago nič kaj ne dogaja ta moment... vsaj jaz ne najdem. So pa zanimivi za brat.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #1642 : 30 Marec 2013, 21:10:56 »
Citiraj
Ja in kaj češ s tem povedat?

Da očitno zadeve niso tako rožnate kot želiš prikazat, saj BSL je drastičen ukrep in za njega rabiš osnovo, v tem primeru je šlo spet za  napad pitbulla ali dveh z smrtnim rezultatom , posledično je bil javni pritisk in s tem zakon ponovno v obravnavi;

ko se bo trupel dovolj nabralo in javnost pop!"%ila  tudi razni aktivisti ne bodo več pomagali, še enkrat BSL je zakonodaja ki se uvede ko alternative odpovejo

all_

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1643 : 30 Marec 2013, 21:20:42 »
Jaz zadev niti nočem niti ne prikazujem rožnato. Imam pa vso pravico pokazat odgovorne lastnike pitbullov in prijazne, socializirane pitbulle. Ker vse le ni tako črno in krvavo kot bi želel pokazat ti.

In ker sem ravno in the mood, citiram sicer blog zapis (http://celiasue.com/2010/12/23/pit-bull-mix-attacked-by-beagle/), ki citira tudi članek v katerem je omenjena avtorica bloga. Ima pitbullko, ki je bila večkrat napadena s strani drugih psov, sama pa taka ni. Zgolj primer tega, da niso vsi bulli pobesneli morilci...

The Seaside Sheriff’s Office reports that 61-year-old Sue Grace was wary of walking on that side of the street because the Beagle had viciously tried to attack her dog once before. But the owner of the Beagle insisted that his dog was safe. She proceeded to the other side of the street after the man closed the fence door leaving the Beagle behind it. But as she and her pit bull mix proceeded down the street and passed the fence, the Beagle went crazy Wednesday afternoon.

Grace quickly pulled her dog away and went on her way. Her pit bull mix had been wagging its tail and wanting to play with the Beagle. But the Beagle growled viciously and tried to bite the pit bull through the fence.  Her dog, Cici, whines every time she goes by the street.  She still wants to play with the mean old Beagle.

In the past three years, 4 year old Cici has been attacked by a nasty Shiz Tzu, Cairn Terrier, mutt of unknown origin who got her by her throat drawing blood at a dog park, two Labrador retrievers, an unsocialized Jack Russell, Cocker Spaniel, and a Border Collie. She has played nicely with more than 600 dogs of many different sizes and breeds including poodles, Yorkies, German Shepherds, Rottweilers, Doberman Pinschers, Dalmatians (she is part Dalmatian), Boxers, Great Dane, hound dog, Golden Retrievers (her favorite), Labradoodles, an Australian Shepherd she loved the most and many others.

Animal control does nothing about dogs unless they are pit bulls or pit bull mixes.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #1644 : 30 Marec 2013, 21:26:29 »
Ja pa ja de. Nima kaj paradirat po pločniku s svojo gnjusno psico in dražit ubogega nebogljenega biglčka.
Doma naj jo ima, pa je ne bo nihče napadal.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #1645 : 30 Marec 2013, 21:41:31 »
tole pa je moral biti nek opasan biglič, glede na to da je napadel izza ograje , pa tud njen pitbull je bil travmatiziran zaradi te izkušnje  ;D

ampak, ja tudi beagle ki pokaže agresijo je če uporabim besede druge tle. za v metek v čelo

Saga

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1646 : 30 Marec 2013, 21:44:44 »
Lepo, da ti je smešno, ko hoče bigl pita zaklat  ;) Če bi blo obrato pa tko vemo, da bi bil morilc za uspavat...

Aha, si dodal ;) Za za prepoved ni? Tko za vsak slučaj  :D

HUDMA

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1647 : 30 Marec 2013, 22:38:57 »
Davor in Hudma bi pomojem raje za vedno ostala pod rusevinami, kot da ih tak mesar resi ;D
Lej, ne vem kako naj ti še povem, da se jaz tvojega cucka ne bojim in da bi njemu in tebi pač zavil vrat, če bi se ščene spozabilo pri meni, pri mojem psu ali bog ne daj pri mojemu otroku. Ti ga po videnih posnetkih sodeč, tako ne bi mogla umiriti.

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #1648 : 30 Marec 2013, 22:58:37 »
Opa, ti si pa tak taprav dec madona. Hvala za info :)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #1649 : 31 Marec 2013, 09:59:03 »
.............. in psi so postali takšni kot se za 21. stoletje spodobi; človeške ribice dostopne širšem delu populacije, ki ravno tako ljubi pse ;D
Ampak pravilna vzreja pa ohranja pasemske značilnosti pasem ostale pa preusmerja :o
Rezultati so na strani oz. v branju le te litanije. Upam, da bo "poučnost" prebralo veliko ljudi, ki se zanimajo za pasme katerih pasemske značilnosti se le stežka dobi za vsakim vogalom in bo "stereotip" o klavskih pitih, dogah izbrisalo iz glave.
Še sreča, da obstajao tudi ljudje, ki so jim pasemske značilnosti in zdravje pasem pomembne in se s trganjem od ust posvečajo le svojem hobiju, kinologiji. Brez njih bi na svetu obstajali le mešanci in druge izpeljanke forumskega inžiniringa in o pasemskih značilnostih bi prenehali razpravljati................. če bi sploh do razprav prišlo, ker bi baštardi zaradi zdravstvenih hib prej pocrkali.

Prijetne praznike prav vsem, predvsem pa vzrediteljem pravih psov, kajti le oni so največjega usmiljenja potrebni :-*