Avtor Tema: Pes napade psa!  (Prebrano 746522 krat)

Nika

• *
  • Spol: Ženski
  • Buda
Pes napade psa!
« Odgovori #810 : 27 Februar 2013, 14:19:23 »
Mogoče, ampak dejansko me "state of mind" nekaterih sodelujočih šokira.

Tudi mene, vendar v mojem primeru Davor ni izključen. Da se menit kulturno, brez pošiljanja kamorkoli in zmerjanja z žaljivkami.

Maksimvs

• *
  • Spol: Moški
Pes napade psa!
« Odgovori #811 : 27 Februar 2013, 14:19:50 »
Ker drugačemisleče ljudi zmerjaš s psihopati in jih pošiljaš k psihiatrom?

Edini psi, s katerimi imam resnične probleme na sprehodih so zlatkoti - prav ne šljivijo ničesar, sam tepli bi se mal.
Nobenega ne zmerjam, samo izražam svoje mnenje, da nekateri po moji percepciji nimajo vsega pošlihtanega...

Nikjer tudi ne trdim da ni nobene krivde pri zlatkotu, oz. njegovi lastnici. Trdim pa, da ženska psov ni obvladala, in da je reakcija lastnice in psov neustrezna in kot taka pomoje kazniva! To vam trobi Davor, forumašica Simi (ki jo btw tudi poznam), kinolog Vidic,... Nekateri pa še kar razlagate kako takemu psu ne sme nič pred gobec priletet...

Dada73

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #812 : 27 Februar 2013, 14:25:01 »
Na tazelenem to ne piše. So različne informacije od očividcev, ki pa so ali nelogične  ali pa si med seboj nasprotujejo. Zlatko naj bi bil na povsem zaprtem dvorišču, naj bi bil na povodcu, pa naj bi ga lastnica spustila, ker se je ustrašila dog (zlatko ni vlekel za sabo nobenega povodca), naj bi ga šli dogi iskat na dvorišče in ga zvlekli na cesto....Skratka: ali je bil zlatko doma, ali sta ga zvlekli ven dogi ali pa je ušel lastnici in tekel k dogam bodo morali še ugotoviti. Če bi bežal, ga dogi ne bi dobili, tudi če sta lastnico vlekli za seboj.

Nekaj pa je jasno: lastnica dog je kapitalno napako naredila v trenutku, ko si je omislila dva samca hkrati. To je zelo zahtevna kombinacija tudi za zelo izkušene vodnike. Če bi že od trenutka, ko je oba mladiča dobila delala zelo resno pod dobrim strokovnim vodstvom, bi ji mogoče (mogoče) celo uspelo. Tako pa se je spomnila, da rabi pomoč šele pri 18 mesecih! In še takrat je čakala, da bo, če bo izbrana. V bistvu je pri taj kolobociji imela zelo veliko srečo: psa nista delovala kot krdelo, pretepač je zlatkota zgrabil za kožo ne za goltanec, poškodbe ne zgledajo resne, raztrganino je verjetno naredila kar sama, ko je psa vlekla narazen.
Kaj zdaj? Ne glede na to kakšna bo kazen bi morala nujno vsaj enega psa dati stran, z drugim, če ga bo obdržala, pa bo morala zelo resno delat.

Ni tko zlo simpl. Dogici sta bili na povodcih. In lastnica je povodce na začetku napada imela v rokah (poten je napadalca spustila, da je drugega lahko oddala). Zlatko ni imel povodca (niti ga ni vlekel za seboj, ker bi ga lastnica v strahu spustila iz rok. Na zaprtem dvorišču tudi ni bil, saj bi sicer dogici ne mogli do njega. Ali se je napad začel na cesti ali na zasebni površini bodo morali pa še ugotoviti. In od tega bi tudi moralo biti odvisno, ali bodo lastniki zlatkota tudi plačali kazen ali ne.
In ja. Če imam psa spuščenega, sem avtomatsko kriva za vse kar se zgodi, tudi če ga scotata dve dogi na povodcih. Če imam spuščenega psa pod kontrolo, se mi ne more zgoditi, da bi ga popadli podivjani dogi dokler bi bili povodci v rokah lastnice dog - ker lahko psa kadarkoli pošljem stran (ne samo odpokličem). Celo če bi ti dve dogi vlekli lastnico za seboj.
Ja bi ga moral spustiti. Zna bit da tudi bi ga, če se ne bi okrog toliko histeriralo, se tolklo po psih, jih polivalo.....

podpis pod to

Dada73

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #813 : 27 Februar 2013, 14:34:19 »
mene pa zanima kakšne bi bile reakcije vseh ljudi, ki zdaj obsojajo vse pasme, ki izgledajo nevarno, če bi ta primer bil drugačen in bi ta zlati prinašalec napadel kakega manjšega psa, ali pa otroka, ker je bil spuščen

in še to za vse ki še ne vejo kako odreagirat v takem primeru
Če ima pes zatezno ovratnico, pol mu ovratnico zategniš in dvigneš v zrak
Če pes nima zatezne ovratnice, si lahko pomagaš z povodcem okrog vratu, zategneš in dvigneš v zrak
Če nimaš nič in si heroj pol z roko stisneš psa okrog vratu in začneš davit ter dvigneš v zrak
Ali pa psa zagrabiš na vratu za kožno gubo, dvigneš v zrak

Lunette

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #814 : 27 Februar 2013, 14:45:00 »
Malo več izkušenj rabi
Pa jaj... da si bo upala tud svojga psa mal butnat, če ji že sranje dela. Tole je blo nč od nč.
Sicer pa se bojim da pri njej bolj psa pridobivata izkušnje kot ona sama. :-\

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #815 : 27 Februar 2013, 14:45:29 »
nihče ne obsoja pasem ampak lastnike , ki se jih omislijo in jih ne zmorejo vodit

doga argentino je zahteven pes, ki lahko potencialno naredi veliko škode, v nekaterih državah je tudi prepovedana, torej ima javnost vso pravico zahtevati da je v pravih rokah nekoga, ki ga zna izšolati in nadzoravati da ne bo napadalen; takšna last ki se jo je šla tale lastnica je popolnoma neodgovorna
kar še je najhuje, boji se lastnega psa

pa  niti ni stvar pasme, lahko bi imela dva velika mixa in bi bilo takšna last psa obsodbe vredna Je pa sicer zanimivo kako hitro v defenzivo so prišli lastniki dog namesto da bi poskrbeli da se med svojim vrstami in vzreditelji tega ne bi dogajalo !
 ampak ne smo narod izgovorov, zato pa gre vse v maloro,

KARMEN

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #816 : 27 Februar 2013, 15:10:29 »
mene pa zanima kakšne bi bile reakcije vseh ljudi, ki zdaj obsojajo vse pasme, ki izgledajo nevarno, če bi ta primer bil drugačen in bi ta zlati prinašalec napadel kakega manjšega psa, ali pa otroka, ker je bil spuščen
Enako, kot sem napisala zgoraj!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #817 : 27 Februar 2013, 15:17:24 »
Vsekakor vestička, da sta dva zlata prinašalca naredila par lukenj v recimo kokerčka ne bi prišla niti na forume, kaj šele v glavne informativne oddaje in cajtenge. Res izgubljamo počasi smisel za to, kaj je pomembno in kaj ne. In če bi bila zlatkota  na povodcu, španjel bi pa uletel, bi nikomur ne prišlo na misel krivit zlatkote.

TibiQ

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #818 : 27 Februar 2013, 15:18:37 »
Lastnica dog bi prvokotprvo morala stopiti do lastnika zlatkato, se opravičiti ker ni imela psa pod nadzorom in ima težave z njim nato pa Riotu poiskati primernega lastnika, z drugo dogo pa v temu primerno specializirano šolo
Izgleda da sem jaz čudna, ko mislim da bi se morala, v primeru da moj bi spuščen pes uletaval komurkoli težit, tudi čeprav samo z namenom igre, tem ljudem opravičevat in se bi čutila odgovorno za to, ker bi bil moj pes brez nadzora in bi pravzaprav v večini situacij tudi kršila zakonske predpise.

Glede tega, da bi morala pa psu poiskat primernega lastnika ali pa z enim ali obema poiskat primerno pomoč se pa strinjam.

Trdim pa, da ženska psov ni obvladala, in da je reakcija lastnice in psov neustrezna in kot taka pomoje kazniva!
Saj s tem, da jih ni obvladala se mislim da strinjamo vsi. Glede tega kakšna bi bila ustrezna reakcija so sicer mnenja različna, ampak tudi glede tega, da je bila njena neustrezna se strinjamo vsi.

Ostane torej samo še vprašanje ali je to kaznivo ali ne. Mene ne zanima ali je kaznivo po tvoje ali po mnenju kogarkoli s tega foruma, ampak ali je kaznivo po zakonu.

jst

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #819 : 27 Februar 2013, 15:34:08 »
še vedno je matematika tista, ki nima nobene veze z vzgojo psa in ti mora bit jasno da je 2x50 kg več kot 1x50.

Ampak vektorji so ti pa popolna neznanka, kajne?
Gre namreč tudi za smer, v katero deluje sila. Toliko na kratko. če potrebuješ podrobnejšo razlago, pa vprašaj kakega osnovnošolca iz višjih razredov.

jst

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #820 : 27 Februar 2013, 15:38:18 »
Drugače pa zanimiva debata. Predvsem zato, ker so očitno v razmerah, kakršne vladajo v tej državi, ljudje očitno še vedno pripravljeni toliko energije investirati v analizo nekega incidenta, z vidika, kdo je kriv in kdo ne. Ajde, razumela bi razpravo v smislu, kakšno je pravo ravnanje, ne pa v smislu ugotavljanja krivde. Tu tega tako ali tako ne bomo ugotovili.

jst

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #821 : 27 Februar 2013, 15:39:47 »
Je pa sicer zanimivo kako hitro v defenzivo so prišli lastniki dog namesto da bi poskrbeli da se med svojim vrstami in vzreditelji tega ne bi dogajalo !

Recimo, ja.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #822 : 27 Februar 2013, 16:12:28 »
Citiraj
Izgleda da sem jaz čudna

odškodovanec bi se moral opravičiti povzročitelju ? brez dvoma je ta prvi poskrbel da ima potrdilo veterine o poškodbah psa, doga jih pa nima, popolnoma jasno kdo je napadel koga, priče so tudi jasne;

TibiQ imam občutek da še sama vidiš namesto te lastnice doge,

Citiraj
Ajde, razumela bi razpravo v smislu, kakšno je pravo ravnanje, ne pa v smislu ugotavljanja krivde

brez zamer, ampak. menim da se bi 3/4 žensk, ki tle na veliko filozofirajo kaj bi one naredile se v dani situaciji pokakalo, fino je treskati po tipkovnici ko je nevihta že mimo; zato je debata o krivdi bolj otipljiva

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #823 : 27 Februar 2013, 16:27:59 »
Ej Davor, ne vem če bi se babe taprve pokakale. Mislim da je tlekele več hudo usranih descev.

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #824 : 27 Februar 2013, 17:11:32 »
Sicer ne bi spekuliral ker nisem bila prica dogotku to je stvar policijske preiskave in sodisc, lhko komentiram le posnetek in ba njem se jasno vidi poplnoma podrejen pes, doga ki ga 10 minut mrcvari, lastnica ki je nima pod nadzorom in nrazmeram kos, poleg tega si tudiu verjetno opazila da je drugz doga zelela zraven.To ni normalen odziv
V bistvu pes ki se dere na tleh ni cist podrejen, je samo onesposobljen oz. ga bolje receno napadalec ne smatra kot takega.

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #825 : 27 Februar 2013, 17:21:39 »
Davor, ti ne bi špekuliral, privlekli ste pa sem gor že svašta od špekulacij. Na posnetku npr. ni videt, da bi bil ZP na svojem dvorišču. Je DA zagrabila ZP na dvorišču (na katerem) in ga vlekla nekaj metrov daleč na ulico, čez vse ovire?

Druga DA ni želela zraven da bi sodelovala v napadu - vsaj jaz to takoj vidim. Mi je sicer izgledalo bolj kot firbec, se pa določeni psi včasih želijo vmešat z namenom pomiritve - moja psica npr. če vidi da se dva psa repenčita (govorim o poznanih), gre do njiju, na razdaljo cca. 1-2 metra in laja nanju naj se umirita.
V bistvu je ful cudno da drugi pes ni napadel. Morda ima probleme z identiteto 8) Dvomim da ni napadel ker mu je lastnica rekla da ne sme.

Lanabela, would be my pleasure. Pokakanih moskih je pa tukaj gor res nekaj, dobim filing da se res bojijo iz hise stopit zaradi takih bestij.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #826 : 27 Februar 2013, 17:46:01 »
Citiraj
dobim filing da se res bojijo iz hise stopit zaradi takih bestij

brez dvoma si je potem potrebno nabaviti dve 60 kilski dogi in z njimi brez povodca paradirati nekje na Obali; pa nam moškim mal pokazat kako to gre ;)

to sicer ni letelo na spol, le da so ženske tle na forumu pač v večini, sam bi seveda v situaciji reagiral kot sem do sedaj vedno: nepremišljeno z konkretnimi brcami ali pa bi dogo prijel za vrat,verjetno bi sam fasal kaj, vsekakor pa do sedaj nisem in nikoli ne bo gledal kako napadalen pes pred menoj kolje mojega psa,

solata

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #827 : 27 Februar 2013, 17:57:02 »
Zakaj se ves čas govori o "uletavanju prenašalca pred gobec", če nihče ne pozna resnice?

Dnevno srečujem pse na povodcih, ki se zaženejo v mojega psa (in pri tem odvlečejo lastnika), čeprav le-ta čaka na miru, brez renčanja, zaganjanja ipd. Pa je vseeno ali je majhen ali velik pes. Torej obstaja možnost (in to velika), da sta dogi lastnico odvlekli do psa.
Če se motim in je prinašalec dejansko skočil dogi pod gobec- ja, v tem primeru je krivda tudi na strani njegovih lastnikov.

Kljub temu NI normalno, da je klanje trajalo 10 min! Rada bi videla prenašalca (ali katerega drugega psa), ki bi svojega nasprotnika držal s tako vztrajnostjo in toliko časa. Ne, ni primerjave.........

pidog

• Pod Lupo
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #828 : 27 Februar 2013, 17:58:00 »
iz vidika odgovornosti lastnice tistih dveh dog je popolnoma nebitno ali je bil zlatko privezan ali ne,  kot je že stroka poudarila pes mora biti VEDNO pod fizičnim in psihičnim nadzorom, če ga nimate ga ne vodite v javnost ,

Tako je. Če so psi nevarni v urbanem okolju kot tisti na posnetku pa še bolj tako je.
Ampak kužka sta bila čisto OK, le lastnica ni prava  ???
Lastnica vsekakor ni primerna in je ena tistih, ki pse uporablja za tešenje lastnih frustracij in bolezni oz. ima pse namesto uhanov, ogrlic, BMW jev X6 itd..................in takšnih je vse več in več pa pustimo pasmo (seveda vsi "ljubijo" pasemske značilnosti :o ) . Je pa seveda zmeraj tudi vprašanje koliko je pes čist v glavi  ;)

Pa še nekaj. Nekdo lahko "provocira" lastnika psa ki ni za v javnost (na povodcu) kolikor hočem in kadar hočem, z hojo 1mm od takega psa itd., s psom, ki je primeren za v javnost (na povodcu); vseeno po kateri strani ceste, pločnika vozi :) .............. in razne primerjave BMW-Jugo so pač neumne.
...............bi si enkrat vsaj natočili čistega vina ;)

Malo so se zravsali :o ::)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #829 : 27 Februar 2013, 18:00:14 »
S kardelom verjetno mislis na krdelo. Ne bom jih oddajala, pravzaprav razmisljam o tem da se v prihodnosti z vsemi preselim nazaj v Slovenijo ;D

Pa še en nasvet; preseli se vsaj v veliko mesto. Šele tam takšni psi zaživijo v polni luči  ;D

Desobediencia

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #830 : 27 Februar 2013, 18:05:45 »
Ne, v bistvu v polni luci zazivijo v naravi.

Matjazzz

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #831 : 27 Februar 2013, 18:06:15 »
brez dvoma si je potem potrebno nabaviti dve 60 kilski dogi in z njimi brez povodca paradirati nekje na Obali; pa nam moškim mal pokazat kako to gre ;)

Kaj ti si prepričan, da si tukaj na forumu alfa samec in da samo tvoja velja? Prebiram tole temo in resnično nihče od sodelujočih tako arogantno ne vsiljuje svojega mnenja ostalim in predvsem, drugače mislečim. Tudi ti ne poznaš vseh dejstev, kot nihče od nas tukaj in ne more potem tvoje mnenje biti pravilno.

Toliko, dogodka pa ne bom komentiral, imam svoje mnenje, pa ga ne bom napisal, da se ne bo kdo obesil gor po nepotrebnem.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #832 : 27 Februar 2013, 18:06:49 »
Tudi s tem se strinjam; ali pa v naravo, neokrnjeno :)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #833 : 27 Februar 2013, 18:07:22 »
Citiraj
Zakaj se ves čas govori o "uletavanju prenašalca pred gobec", če nihče ne pozna resnice?

Da se oblaži odgovornost lastnice tistih dveh dog razlog pa tiči v pasmi: doga argentino pasma ki je že itak pod stalnim pritiskom javnosti

A ni zanimivo da v eni sapi isti ki v tej temi zagovarjajo spuščanje psa, neživljenski zakon in sami priznavajo da povodca ne uporabljajo ker imajo psa "pod kontrolo", sedaj moralizirajo ker naj bi zlatko začopatila doga in to kot kaže na lastnem dvorišču

Da ženske psa vedno na povodec, upoštevajte same zakon in bodite vzgled; smo le prišli na koncu do skupnih stališč :P

Citiraj
Kaj ti si prepričan, da si tukaj na forumu alfa samec

No samica definitivno nisem

Matjazzz

• *
Pes napade psa!
« Odgovori #834 : 27 Februar 2013, 18:11:21 »
no samica definitivno nisem

Alfa pa tudi ne...

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #835 : 27 Februar 2013, 18:15:46 »
Alfa pa tudi ne...

seveda ne, sem rado na hrbtu  in kažem trebušček

pidog

• Pod Lupo
  • *
Pes napade psa!
« Odgovori #836 : 27 Februar 2013, 18:19:08 »
Sleepy (pa še kdo :) ) si že prebrala; Umberto Galimberti: Mit našega časa  ;) .................predtavljena v "Studio City"

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
Pes napade psa!
« Odgovori #837 : 27 Februar 2013, 18:19:42 »
Zdajle bo spet prispevek o tem v Svetu..

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pes napade psa!
« Odgovori #838 : 27 Februar 2013, 18:31:42 »
Citiraj
Zato, ker zlatko na povodcu ni bil in če ni bil na povodcu bi se dogam na povodcih, ki sta za sabo vlačili lastnico zlahka izognil. Če bi se hotel seveda. Doga, ki za sabo vleče lastnico ne more ujeti spuščenega zlatkota nikoli in nikdar, če se ji sam ne nastavi pred gobec.

Citiraj
Da ženske psa vedno na povodec, upoštevajte same zakon in bodite vzgled; smo le prišli na koncu do skupnih stališč :P
Pravzaprav ga celo dokaj lepo upoštevamo, ker v zakonu piše, da morajo biti psi na javnih mestih na povodcih. Razen tam, kjer ni ali ni pričakovati veliko ljudi. In če imaš psa spuščenega, ga moraš bit sposoben tudi ustaviti, če zaštarta na nekaj. Če ga ne moreš in jo skupi, si si sam kriv.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Pes napade psa!
« Odgovori #839 : 27 Februar 2013, 18:38:46 »
Citiraj
kjer ni ali ni pričakovati veliko ljudi.

sam kaj če na sprehajalnih poteh ali celo zasebni lasti marsikatera ne pričakuje ljudi, nato pa spuščenega psa ata povozi z traktorjem na svoji grudi, par metrov stran od kdja pa itak lastnik psa ni nič kriv  ;)

pes sodi na povodec, bil zlatko ali doga in prav bi bilo da lastnik odgovarja će dejansko ni bil, lastnica pa bo odgovarjala za napad psa ,ki je stroki in večini nam viden, simpl ni to nek kompliciran priimer
Se bi pa vsi lahko kaj naučili iz njega

in seveda ne duha ali sluha od vzreditelja te odgovorne vzreje ::)

pa Nine tudi ni doma, uzela jih megla :D