No, da še jaz odgovorim na to, ker sem imel nek podoben (no, ne tako hud) dogodek pred 14 dnevi.
Še prej pa moram povedati o ažurnosti slovenske policije (čeprav ni pasja debata, ampak samo zaradi tega, ker vidim, da so policaji rekli, da se mora plačati 50 čukov za to, ker je pes bil odvezan). Ko sem se namreč pred časom vračal s službe, sem stal v koloni in pot zaprl enemu tipu v taksiju, ki ni mogel speljati ven na drugi pas. Žal se mi je za rit postavila ena ženska s katrco, da se res nisem mogel umaknit. Tip v taksiju je začel p!"%it nekaj in speljevat divje proti meni, tako da sem mislil, da se je že zaletel v moj avto. Ko sem šel pogledati ven, kaj se dogaja, je tip stopil ven z avta in me udaril. Isto sem šel na policijo in policaj mi je povedal, da za tak incident bom kao jaz moral plačati 250€ kazni (kršenje javnega reda in miru (!) - čeprav je ON udaril MENE). Zakaj to pišem? Zato ker je v takšnih primerih s policaji brez veze komunicirati, ponavadi pa ga nadrajsa oškodovanec.
In zdaj k mojemu dogodku z mojim psom. Imam namreč psa pasme nemški bokser, ki je zares prava carta. (Poleg tega sem lastnik pritlikavega pinča, ki ima zdaj že častitljivih 17 let in živi pri mojih starših 140 km stran.) No z mojim bokserjem greva pogosto na tek dolg cca. 4 km.. Pot naju vodi naprej po cesti (psa imam na povodcu in teče ob meni), potem zadnjih 500-700 m pa greva po cesti, kjer so zelo redki avtomobili (če sploh) in na vsaki strani ceste je vsaj velik travnik (na eno stran vsaj slab kilometer, v drugo stran pa še več). In seveda tam psa spustim, da se nateče in prav smešno ga je gledat, kako kroži po travniku potem pa priteče za menoj. Je pa enostavno tako navajen, da ni rad daleč stran od mene, pa kamorkoli gremo. In pred kakšnimi 14 dnevi greva spet na to najino pot in na tej cesti se najdeta dva tipa, ki sta kosila travo z ročnimi kosilnicami (tistimi na trak). In seveda jaz psa spustim, pes pa lepo priteče za menoj cca 30m stran od ta starejšega tipa. Takrat pa se ta starejši tip začne v mene usajati, češ zakaj nosim v roki povodec, če psa nimam privezanega, da ga bo pes ugriznil in tako dalje (pes se je poleg vsega kosilnice kar malo bal in se je skrival za menoj). Takrat pa mi je - priznam - malce zavrela kri, ker dan na dan in mesec za mesecem greva po tej poti in se ni našel takšen intelekt, ki bi mi pamet solil... Najprej sem sicer poskušal mirno reagirati, ko pa je začel preklinjati in pošiljati nekam in mene in mojega psa.. Takrat pa sem mu tudi jaz povedal svoje.
In s takšnimi nestrpnostmi do psa srečujem vsakodnevno. Sosedi, ki so nasproti nas, že odkar imamo psa (pa je že to kar lep čas) odskakujejo stran, pa naredijo okoli mene 50m velik krog, če me vidijo s psom. Pa razni komentarji: "Držite tega podivjanega bullmastifa!", zato ker je pes kdaj morda tudi malo vesel in maha z ritko in tistim kratkim ostankom svojega repa. Ampak to je klasika. Kaj vse so govorili mojemu kolegu, ki ima dalmatinko. Stare babice v parku, da jih bo tista dalmatinka pojedla in ne vem kaj še vse.
Pa tudi drugi psi ... Kako se obnašajo do mojega bokserja. Predvsem manjši psi se zaganjajo v njega sto na uro. Pa, da ne bom iskal pri drugih, ampak že pinč, kadar ga pripeljejo moji starši zraven (pa čeprav je že toliko star), se zaganja vanj, zato je mati povečini slabe volje, ker mora malega psa vedno držat, da ni nevaren večjemu psu. Še mama mi je priznala, da se ji na čase ta bokser prav smili, kako se tamali psi zaganjajo v njega. On pa nikoli nič ne naredi nazaj, ker je enostavno tako navajen in že od malega vzgojen. Enkrat mi ga je ugriznila ena čivava, ki se je lastnici snela s povodca. Pes je malo krvavel pri zadnji tački (tudi čivava ima ostre zobe), ampak naredili ni nič. Če bi bil samo 10% toliko agresiven kot tista čivava, bi čivava bila že v večnih loviščih. Poleg tega je ta čivava (prej so stanovali v našem bloku) resnično nevarna, ker si recimo čakal na lift, pa se lift odpre in nekaj bevskne v tvoj obraz (je pač bila vedno v naročju in takrat je res nevarno, da te šavsne v obraz).