No, jaz imam psa odvezanega, pa ne na sprehodu, ampak v gmajni, v kateri lezem večini samo jaz in ne pride blizu živa duša, ker placa ne pozna..če pa slučajno pride, pa psa toliko zamotim, da človeka ne opazi, ampak to se je zgodilo do sedaj le 1x, ko sem pisala, da je en oprezal okoli.
Pa ko mi je 1x ušel in je šel direkt med 30 ljudi, ki so pekli meso, se žogali, imeli piknik, jaz pa sem ga lovila okoli-moja krivda, moja nepazljivost.
Me pa motijo neprivezani psi, ki ne ubogajo lastnike, oziroma, me motijo lastniki, ki mislijo, da jih psi ubogajo in potem lovijo svoje cucke po travnikih in poteh, se derejo, spuščajo kletvice v 10 svetovnih jezikih, pes pa se pri vsem tem še imenitno zabava.
Posledica? Ravno v tem primeru sva midva doživela napad, oba sva jo skupila, pes je bil seveda neprivezan, midva sva šetala po javni poti, opremljena kot se spodobi, povodec, štrik in ob nogi.
Ne pustim tudi, da se vsak dotika mojega psa. Pa ne da sem preveč vzvišena pa fina, ampak ker ga pošteno trga in meče in bi skakal in prelizal in prekušoval vse kar vidi in mnogim to ni všeč. Kuža jim je všeč, dokler je priden, sedi in maha z repom, ko pa poslini, pa se že rišejo strele v očeh.
Tako da se mi ne da vsakomur razlagati, da rad skače, daje pretirano tačko, tako da greva lepo mimo, ali ga dam na sedi, ali pa ga zamotim.
Če pa je komu všeč vse našteto, pa ni problema. Navsezadnje bi za kako popackano obleko zopet jaz pokasirala račun.
No, in ko sem zgoraj pisala, da mi je ušel, oziroma se odpel iz štrika in odšetal malo med piknik pogledati, se ga je en gospod tako ustrašil, da so mu padli vsi ražnjiči iz krožnika, kar jih je imel naložene, ker je pač mislil, da je iz gozda prišetal volk-v tem primeru me je orenk streznilo, kakšen račun bi šele lahko pokasirala takrat, če nebi gospod tako lepo sprejel mojega opravičila in bil tako prijazen. Sem rajši dodala močnejši klin in sem rajši še bolj pazliva.
In na koncu, sem za nagobčnik, posebej če se sprehajaš po kakem centru, ki so taki in drugačni ljudje, greš na kak avtobus ali kaj drugega, namreč moj izmerno rad vohla okoli, vse pretakne, poleg tega je tudi neka varnost itd..itd..me pa prav malo pri vsem briga, če kdo misli, da pes nosi nagobčnik zato, ker je napadalen, hud ali bilo kaj.