Avtor Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku  (Prebrano 102569 krat)

Yo

• *
  • Spol: Ženski
vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
« Odgovori #240 : 28 September 2007, 08:41:20 »
Hm, hm, hm, sploh ne vem, zakaj sta se YO in 5rca začeli dajat? A si ti mogoče 5rca imela kako bližnje srečanje z njenim psom?

Glede na vse obtožbe "med vrsticami" tudi mene zanima odgovor na zgornje vprašanje. Oz. odgovor kogarkoli, ki moje pse pozna ali je imel z njimi negativne izkušnje: So nevarni okolici in ali potrebujejo nagobčnik - če ja, zakaj?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #241 : 28 September 2007, 08:45:08 »
Dej Yo nehita no. Bilo je vprašanje tvoj odgovor bi se komot glasil: nimajo, so stalno na povodcu in 100% po kontrolo. In bi bila debata zaključena. Pisalo je da ne gre za zaj#!cijo ti si pa to vzela točno tako, kot da te nekdo spet podjebava.  ::)

Lp nina

Yo

• *
« Odgovori #242 : 28 September 2007, 08:53:52 »
He he, a me ne? Iz mojega pisanja je točno razvidno, da moji psi ne letajo prosto naokoli in da ne prenesem odnosa nekaterih, katerih psi pač počnejo točno to.
Žalostno, da se na forumih zagovarja prosto spuščanje psov ipd. pod izgovori, da so psi poslušni, nenevarni, nekonfliktni. Tudi če zanemarimo sam zakon, je popolnoma jasno od kod torej odklonilen odnos do psov.
Poskusite si namreč predstavljati, kako bi izgledalo, če bi vsi spuščali pse. Ali pa je to samo protekcija nekaterih?

*LuNa*

• *
    • Psarna Lunca's
« Odgovori #243 : 28 September 2007, 12:15:18 »
Poskusite si namreč predstavljati, kako bi izgledalo, če bi vsi spuščali pse. Ali pa je to samo protekcija nekaterih?
V kolikor je pes poslušen in ne rine v druge ljudi in pse, ne vidim problema, zakaj naj ne bi bil spuščen. Poleg tega je tudi razlika ali psa spuščaš nekje v urbanem naselju ali na vasi. Povsem nekaj drugega je, če je pes prosto spuščen med bloki ali pa med njivami.

Kar se pa nagobčnika tiče, sem pa tudi jaz mnenja, da sam nagobčnik ne reši nič, če zraven ni odgovornega lastnika. Na našem koncu je kar nekaj napadalnih psov, pa sem imela probleme samo z eno psico. Vsi drugi imajo svoje pse na vrvici in ob srečanju z ljudmi stopijo stran od poti - torej če bi moja psica šla do takega psa, bi bila to izključno moja napaka in moj problem. Po drugi strani so pa lastniki te napadalne ovčarke, ki jo sicer imajo na vrvici ali pa jo dajo na vrvico, ampak ji vseeno pustijo, da skoči v vsakega psa. Potem je pa seveda izgovor: aja psica je.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #244 : 28 September 2007, 13:53:17 »
Yo, a te lahko samo nekaj vprašam? Kako je bilo potem mogoče, da so nekega tvojega kao privezanega psa okrog ljubljanskega gradu gonile (kao moje) psice?

Yo

• *
« Odgovori #245 : 28 September 2007, 14:00:37 »
Yo, a te lahko samo nekaj vprašam? Kako je bilo potem mogoče, da so nekega tvojega kao privezanega psa okrog ljubljanskega gradu gonile (kao moje) psice?

Tisti kao moj kao odvezan pes ni bil nobeden od teh, o katerih sem pisala zgoraj. In če mislim isti dogodek kot ti, je imel tisto psico na sprehodu bivši mož in ne jaz  8)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #246 : 28 September 2007, 14:09:57 »
Aha, potem je pa bilo takih dogodkov več. Po opisu dogodka sodeč (žal me tam ni bilo), si imela spuščenega psa ti, in  če sem prav razumela naj bi šlo za samca.
Pa sploh ni bistvo kateri pes je bil. Bistvo je, da je bil spuščen.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #247 : 28 September 2007, 22:10:31 »

Ne vem, zakaj je nagobčnik tak problem (ne ciljam več na Yo). Če ga pes ne rabi, naj ga ne nosi (razen tam, kjer ga mora); če se lastniku zdi, da bi bil koristen naj ga pes nosi. Se mi pa zdi, da imajo ljudje v glavi predstavo, da nagobčnike nosijo malodane "klavci", in potem čudno in očitajoče gledajo, ko greš mimo z nagobčenim psom.

lp

Ja res je, sploh pri večjih psih ima večina ljudi takoj te misli - da sprehajaš klavca.

Jaz mam pa malo drugačno izkušnjo  ;D
Ko je bil moj pes mlajši in jaz manj izkušena vodnica, sma uporabljala nagobčnik.  Zaradi same varnosti, brezveze bi blo da že mlad pes povzroči kako nevšečnost, kar mu kasneje lahko ostane v spominu in bo poskušal znova.   Kaj je bila prva reakcija nekaterih ljudi, ki so naju videli?
- jooooooj  kako more pa mali pes imet nagobčnik gor  :o  takoj prijavit, takoj ne vem kaj  ::)  pa taki luškan pes pa poglej kako delajo z njim  :o    prosim no..  ::)

zdaj ko se nazaj spomnem mi je prav smešno  ::)

Kako so nekateri ljudje dvolični. Po eni strani hočejo nagobčnik pri hudih psih, po drugi strani bi te pa prijavli če ga uporabljaš  :o ;D

malena3

• Gost
« Odgovori #248 : 28 September 2007, 23:44:37 »
No, jaz imam psa odvezanega, pa ne na sprehodu, ampak v gmajni, v kateri lezem  večini samo jaz in ne pride blizu živa duša, ker placa ne pozna..če pa slučajno pride, pa psa toliko zamotim, da človeka ne opazi, ampak to se je zgodilo do sedaj le 1x, ko sem pisala, da je en oprezal okoli.
Pa ko mi je 1x ušel in je šel direkt med 30 ljudi, ki so pekli meso, se žogali, imeli piknik, jaz pa sem ga lovila okoli-moja krivda, moja nepazljivost.

Me pa motijo neprivezani psi, ki ne ubogajo lastnike, oziroma, me motijo lastniki, ki mislijo, da jih psi ubogajo in potem lovijo svoje cucke po travnikih in poteh, se derejo, spuščajo kletvice v 10 svetovnih jezikih, pes pa se pri vsem tem še imenitno zabava.
Posledica? Ravno v tem primeru sva midva doživela napad, oba sva jo skupila, pes je bil seveda neprivezan, midva sva šetala po javni poti, opremljena kot se spodobi, povodec, štrik in ob nogi.

Ne pustim tudi, da se vsak dotika mojega psa. Pa ne da sem preveč vzvišena pa fina, ampak ker ga pošteno trga in meče in bi skakal in prelizal in prekušoval vse kar vidi in mnogim to ni všeč. Kuža jim je všeč, dokler je priden, sedi in maha z repom, ko pa poslini, pa se že rišejo strele v očeh.
Tako da se mi ne da vsakomur razlagati, da rad skače, daje pretirano tačko, tako da greva lepo mimo, ali ga dam na sedi, ali pa ga zamotim.
Če pa je komu všeč vse našteto, pa ni problema. Navsezadnje bi za kako popackano obleko zopet jaz pokasirala račun.

No, in ko sem zgoraj pisala, da mi je ušel, oziroma se odpel iz štrika in odšetal malo med piknik pogledati, se ga je en gospod tako ustrašil, da so mu padli vsi ražnjiči iz krožnika, kar jih je imel naložene, ker je pač mislil, da je iz gozda prišetal volk-v tem primeru me je orenk streznilo, kakšen račun bi šele lahko pokasirala takrat, če nebi gospod tako lepo sprejel mojega opravičila in bil tako prijazen. Sem rajši dodala močnejši klin in sem rajši še bolj pazliva.

In na koncu, sem za nagobčnik, posebej če se sprehajaš po kakem centru, ki so taki in drugačni ljudje, greš na kak avtobus ali kaj drugega, namreč moj izmerno rad vohla okoli, vse pretakne, poleg tega je tudi neka varnost itd..itd..me pa prav malo pri vsem briga, če kdo misli, da pes nosi nagobčnik zato, ker je napadalen, hud ali bilo kaj.

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #249 : 29 September 2007, 00:58:50 »
Jaz pošteno povedano Ajko zelo nerad spuščam brez povodca, pa ne zato da ne bi ubogala ampak kaj veš vse je možno. Po gozdu pa sploh ne samo zato ker je tako firbčna zato malena se ti ker čudim da ga imaš v gozdu spuščenga, jaz si ga ne upam. Spustim jo na kakšnem velikem travniku da imam res vse na vidiku in da lahko še predčasno reagiram. Kar se nagobčnika tiče maš pa prav javna mesta vsekakor.
To pa da se vsak tuj človek ustraši ko vidi kakšnega polarca ki iz gozda prikoraka ustraši je pa res, sem to doživel.

l.p.

lorry

• Vzreditelj
  • *
  • imejte radi svoje žival'ce
    • www.del-cuore-grande.com
« Odgovori #250 : 29 September 2007, 08:11:23 »
Citiraj
Kar se nagobčnika tiče maš pa prav javna mesta vsekakor.
To je malo neumestna... Kaj pa mi, ki živimo v centru mesta? Bi morali naši psi zato vedno nositi nagobčnike, ker smo vedno v javnem kraju?  ::)
(na avtobusu ga pa tako mora imeti)  :P

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #251 : 29 September 2007, 08:22:40 »
To je malo neumestna... Kaj pa mi, ki živimo v centru mesta? Bi morali naši psi zato vedno nositi nagobčnike, ker smo vedno v javnem kraju?  ::) (na avtobusu ga pa tako mora imeti)  :P
Se popolnoma strinjam s tem s tabo lorry :). A res, potem bi morala Aska stalno nositi nagobčnik. Ker sva pač iz centra mesta doma ???
Za javna prevozna sredstva je pa čisto razumljivo, da ga mora imeti. V mojem okolišu še psi/ce, ki so napadle večkrat druge pse/ce tega ne nosijo >:(, pa ti bi ga morali. Še spuščajo take pse >:(

lp

lorry

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #252 : 29 September 2007, 08:52:41 »
Citiraj
Še spuščajo take pse
Raje ne začnem naštevati koliko je takih. In potem moram čakati in kriliti z rokami, da naju skrbnik psa končno opazi, da priklene svojega.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #253 : 29 September 2007, 09:04:41 »
Raje ne začnem naštevati koliko je takih. In potem moram čakati in kriliti z rokami, da naju skrbnik psa končno opazi, da priklene svojega.
Ja takih je preveč :(  Žal eni taki spuščenki bokserki, katera ni ubogala na klice, ko njegov lastnik končno le naju opazil, ga itak ni ubogala in je napadla Asko. Asko je rešila le dlaka in to, da je ni napadla nazaj. Potem je lastniku jo nekako uspelo jo spraviti proč od Aske. Mnogo preveč je tašnih >:(

malena3

• Gost
« Odgovori #254 : 29 September 2007, 11:54:46 »
Lorry in Aska, čisto nič neumesna ni bila, ker mislim da niti Ajka ni mislil da je treba nagobčnik vedno in povsod nositi na javnih mestih.

Jaz sem napisala, da moj rad vohlja, vse prešnofa in če greš po mestu, kjer je gužva in se komaj premikaš mi ravno ni v interesu da moj pes vsako kiklo poslini in potem poslušam komentarje sem in tja, posebej ker mu je zanimiv kak ceker itd..itd.. torej?

Mislim da je vsak posameznik zase ve, kdaj njegov pes potrebuje nagobčnik in za kam ga potrebuje.

lorry

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #255 : 29 September 2007, 11:56:21 »
No, se oproščam ampak ne vem kaj je Ajka mislila.  ::) Je pa res, da naj vsak posameznik oceni kdaj njegov pes potrebuje nagobčnik...če ga.  :)

Felina

• *
« Odgovori #256 : 29 September 2007, 12:37:11 »
Groza, ko prebiram vaše poste....kje živite, da imate takšne probleme s tolikšnim številom napadalnih in nadležnih psov? Sama imam pse že 20 let, živim v mariboru v naseljenem območju, skoraj centru in v tem času resnično negativno izkušnjo samo eno, pa še to zaradi nepreglednega ovinka, ko smo se v ovinku na pločniku zabili v drugo lastnico z napadalnim psom. vsi smo imeli pse na štrikih, posledica je bila, da so se mi štriki med mlatenjem zavozlali okoli nog, sama pa sem telebnila kot sem dolga in široka in še sedaj imam luknjo v kolenu( kdo je v tem primeru kriv...noben..nesrečno naključje). Ostalo so bila nepomebna renčanja in nestrinjanja, opazke in samogovori nesrečnih osebkov, ki pač pridejo, ko je na kupu naseljenih preveč ljudi. In to je to.....več konfliktov sem imela s preveč pametnimi postavami zakona.

Sama imam v naseljenih območjih psa vedno na povodcu, zaradi varnosti sebe in ostalih, ko pa ga pičimo na Pohorje, sta spuščena, ko srečamo živa bitja se gre v poleg ali pa prostor, odvisno od tega ali je divjad ali pa ljudjeali pa avto(ja, sredi gozda na Pohorju, v naravi, kjer se naj ne bi motilo ostalih prebivalcev gozda je mali milijon motoristov in jeaparjev).  Če ne bi ubogala do te mere, bi bila na štriku. In to je to...konec filozofije.

Se mi pa zdi, da pes, ki živi v okolju, kjer je veliko motečih dejavnikov (in to naselja in mesta so) mora biti toliko toleranten, da ga ne zmoti vsak prihod odvezanega psa in vsak dotik drugega človeka. Moj pes recimo ne mara večjih samcev od sebe, ali pa samcev, ki jim že na čelu piše, da ga bodo naskakovail. Pa jih more tolerirat, ker jaz tako rečem in ga tudi ne silim v takšne situacije, razen če se kje slučanjo zgodi in se ji ne moreva izognit, če pa se takšna situacija zgodi, pa more pod mojim poveljem skupaj zbrati vso svojo toleranco, dokler jaz ne rešim situacije. Ne rečem, da še ni prišlo do konfliktov, ampak ne prihaja do konfliktov na redni bazi in za vsako malenkost. Malo tolerance pa je treba vcepit svojemu psu, saj živi v skupnosti in vedno se bo kje našel nekdo, ki bo rinil v nekoga, ker ne živimo sami na tem planetu. So pa problematični tisti, ki ne poznajo meje v rinjenju v psa (morem pa rečt, da imam veliko srečo, da je v preteklosti bilo tako preveliko število škotskih ovčarjev in ima veliko ljudi na zalogi prigodo, kako jih je ugriznil škot, da mi sploh ne upajo rinit v mojadva...hehehehh >:D)

Lp, Tina

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #257 : 29 September 2007, 14:39:56 »
Veš Felina, problem je v tem, da tolerantne pse lahko vzgojijo samo ljudje, ki so tudi sami tolerantni. In ti imajo le redko kakšne hujše probleme s svojo okolico.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #258 : 29 September 2007, 17:08:57 »
Veš Felina, problem je v tem, da tolerantne pse lahko vzgojijo samo ljudje, ki so tudi sami tolerantni. In ti imajo le redko kakšne hujše probleme s svojo okolico.

No ja..  se ne strinjam popolnoma..  ampak se trudim, že tri leta in pol, žal je majhen napredek ampak napredujeva.

Problem je lahko tudi drugje, ne le v lastniku. Pri meni - predvsem tuji otročaji, ki so metali kamenje v mojega psa, ki je bil takrat star 3 mesece, ter vsiljivo božanje vseh, kljub mojim opozorilom naj pustijo psa pri miru. Zaradi tega je posledično začel s hudo nezaupljivostjo do tujcev in se ob nenadnih stikih brani tudi z ugrizom. Pa pri tem nima veze moja tolerantnost/netolerantnost.

katka

• Gost
« Odgovori #259 : 29 September 2007, 17:45:27 »
jaz pa se strinjam polovičnno s tabo jana in polovično z lanabelo.  kakršen lastnik, takšen pes, to v večini drži. Res pa je tudi, da na razvijanje osebnosti posameznika psa vpliva tudi okolica in njegove izkušnje v preteklosti z njo. Naš Bart recimo ne mara kaj preveč mačkov zaradi ca. 1 letno nazaj neprijetnega srečanja, ko je malo manjkalo, da mu ni razlil očesa in da ne govorimo, kje vse je imel izgubljene mačje kreplje(na nosu, licih, čelu) imela sta pač hud fajt. Z ljudmi ni imel slabih izkušenj, zato predvidevam, da zato, tako dobro sprejema ljudi.

Me pa zelo tare ena stvar iz strani mojih staršev in stare mame, ki živi z nami. Ne da se jim dopovedat, da naj psu ne dajajo stvari iz mize, sploh ne kakšnih piškotov, bonbonov itd.(sladkih stvari) In potem, ko valda pes sili v njih in ne njegova slina vleče po mizi jih pa jaz slišim, da naj ga za boga dam stran itd. Se je zgodilo že, da sem čist P******la in pri sladoledarju (ker je valda bart mogu dobit kepco sladoleda) in porinla povodec v roke staršev in rekla: vidim, da ste itak vsi tok grozno pametni glede vzgoje psa, in da itak, če mu daš pa enkrat je pa pač enkrat in drugič ne bo(pa vsi vemo verjetno tlele da si pes zlooo odbr zapomne na kakšno taktiko)ga pa vi vzgajajte kukr čte, samo da ne bo potem kakšnih slabosti s psom, ker ne bomo mogl nkamor več z nim, ker bo začel če ne bo dobil, skakat po mizah itd. Pa sem jih spet slišala. In potem mi mečejo naprej, : ja bart vidš, tako opasno lastnico maš itd. To vse skupej me boli, ker si že celo življenje prizadevam za vzgojenega psa, s katerim lahko grem kamorkoli in se nanj zanesem. In vzunaj, ko se pije kavo in je zraven piškote, je bart glavni, ki s svojimi okami izsili piškot od stare mame in me ima (čeprav je že v letih in jo imam rada)da bi kar vzrojila in napisala doktorat, zakaj se psu ne daje sladkih stvari .... ! od učitelce pes je umru ravno na to foro, ker je stara mama bla cela pametna pa mu skojs dajala piškotke, pes je dobil sladkorno, noben ni vedu za to, zgnil so mu zobje in še sto enih problemov, zakaj je umru.

Potem se počutim ko največja papiga oz. pokvarjena plošča, ker že 2 leti ponavljam eno in isto, pa ne zaleže

delfinčika

• Gost
« Odgovori #260 : 08 December 2009, 21:46:08 »
Naša se psic boji (boleča izkušnja) in včas zaradi strahu jih hoče napast(pa še to ne vse). Zato se jaz umikam psom in zato naša še skor nobenkrat ni v nobenga skočila. Ampak jz bi šla v tem primeru do odvetnika
saj to je nasilje

airedale10

• *
« Odgovori #261 : 15 Maj 2010, 21:49:28 »
Dinota pa sprehodu vedno boža veliko ljudi, še nikoli nisem imela težav. Bila sem na stadionu kjer je znak prepovedano s psom in so ga upravniki božali, bila sem z njim v odbojkarskem igrišču (je zaklenjeno in sva šla skozi), pride upravnik in ga boža. Ga res vlačim povsod sabo. Ko gremo mimo vrtca pa ene mame vlečejo otroke proč, druge jim dovolijo vse. Pa če vidim pa kakšen otrok lepo gleda psa in mami pravi da bi ga božal ga sama vprašam če bi jo pobožal. Posebno ga imajo radi starejši ljudje. Je pa mlad jazbečar, ki ves čas, razen na samotnih poteh hodi poleg.Sva bila že 3-krat v vrtni trgovini. Le enkrat sva šla na sprehod in vidim 2 noni z 2 otrokoma, fantkom in punčko. Ko sem šla mimo sta se noni pogovarjali, punčka je delala iiiiiiiiiiiii kako lep kuža, fantek pa je brcal vanj. >:(

TibiQ

• *
« Odgovori #262 : 15 Maj 2010, 22:17:06 »
Ja, poskusi namesto z jazbečarjem, s kakšnim večjim, po možnosti ne preveč medvedkastim psom kam it, pa ti bo kdo zatežil že tam, kjer so psi dovoljeni, ne samo tam, kjer niso.

Sama sicer tudi nimam ravno slabih izkušenj, me pa vseeno jezi, ker je ogromno take diskriminacije  >:(

Pinky

• *
    • Dominike's
« Odgovori #263 : 17 Maj 2010, 08:37:38 »
Sama imam papillona ki je majhen in vsi cvilijo iiiiiiiiiiiiiiiii za njim in ga hočejo žulit ( čeprav njemu ni vedno do tega) in mešanca med bulldogom in labradorcem ( pač vsi mislijo da je pitbul :/ ) in vsi bežijo stran od njega, čeprav bi se on s takim veseljem cartal in pustil da se ga mrcvari.
Dejansko noben ne verjame da bi mali prej dal kakšno opozorilo, da ma dost, ta velik pa pomoje sploh ne (ker uživa v pozornosti, pa tud če ga vlečeš, ščipaš, šremetavaš, bolj divje je, bolj paše).

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #264 : 17 Maj 2010, 13:20:50 »
Enako opažam med mojim višavcem in fantovo SBT-jko  ::)  moj ne mara čohljanja tujcev, medtem ko bi se kao nevarna psica žulila celi dan.. In koga grejo napasti ljudje s svojimi poljubčki?! Napačnega  :P

Vse skupaj je v medijih, ki ženejo antipropagando "nevarnim" pasmam. Pa saj to smo že neštetokrat obdelali  ::) veliki psi, psi z velikimi gobci, močnimi žvekalnimi mišicami.. vse to je nevarno, tega se moraš ognit po drugi strani pločnika. In vmes kričat da je potreben še nagobčnik. Ko se pa kak bunkelj nesposobni za volan vsede in ima celo "licence to kill" a.k.a. vozniško dovoljenje jih pa ni strah ob cesti hodit.  ::)

Lojze

• *
    • BRYNMOR
« Odgovori #265 : 17 Maj 2010, 13:37:08 »
Pri naših Basset Houndih tega problema ni.Vsi bi jih sicer radi mečkali, >:( ampak jim jaz ne dovolim. >:D Ko me vprašajo zakaj ne dovolim božanja svojih psov, jim mirno odgovorim,da jih jaz nimam za to,da jih bodo drugi mečkali in pa,da jaz ne bom odgovarjala za to,če jih bodo ugriznili.Potem dajo pa hitro mir in ne težijo ne meni ne mojim psom.
Tjaša

Pinky

• *
    • Dominike's
« Odgovori #266 : 17 Maj 2010, 21:29:34 »
Tjaša saj jaz tudi ne dovolim, se pa vedno najdejo kaki otroci, pa tudi odrasli,ki kljub temu ko jim lepo poveš ne upoštevajo tvoje želje. sem imela nekaj takih sosedov in sem morala na koncu res zaropotat, da naj mi pustijo psa na miru da opravi svojo potrebo, da odtrenirama svoje in naj mi ga nehajo klicarit. na začetku se je še rad boćal, je bilo pa potem zelo moteče da je vsakemu letel in je to vplivalo na najino delo. so me malo postrani gledali ampak so se morali sprijaznat da stojim pri svojem in da psa nisem nabavila zato da bo njim igračka. ;D

TibiQ

• *
« Odgovori #267 : 18 Maj 2010, 08:27:48 »
Mi se pa z veseljem božamo če nas le kdo hoče  ;D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
« Odgovori #268 : 18 Maj 2010, 10:19:20 »
takisto, raje vidim da ljudje žival božajo kot pa da naredijo ovinek; namreč diskriminacija v veliki meri temelji na strahu

Pinky

• *
    • Dominike's
« Odgovori #269 : 18 Maj 2010, 10:39:58 »
Tibiq  sej meni ni problem da smo nekje, me vprašajo če ga lahko pobožajo in se on tudi rad pocarta. Moteče pa je ko ti sosedi že kličejo psa in rinejo v njega, da še potrebe ne more umiru opravit, ali pa otroci, ki ga gonijo da bi ga žulili, čeprav njemu ni do tega. Ali en primer na rastavi: sem imela psa na povodcu, pa sem gledala v drugo smer in se obrnem in naenkrat vidim, da ena punca drži Athosa v rokah in ga žuli... ???
Na začetku je bilo pa sploh moteče v našem kraju to, da ko sma delala pozornost na meni in poslušnosti so mi ga sosedje nonstop klicali, dvigovali v roke, čohljali. Zdaj njemu non stop žuljenje ni več všeč, sploh če je zunaj, ko se gre zdivjat, opravit potrebo in potem bi se vsi najraje zgrnili okoli njega, ker je taka fajna igračka za mečkat. Tako da sem mogla kar parkrat zarepenčit, da nimam psa jst za to da bo sosedim za žuljenje in naj si omislijo plišasto igračo.
Kar se tiče božanja v mejah normale in dokler psu paše ( s pravilmim pristopom in vprašanjem, če lahko, če se ne poznamo) nimam nič proti. Ampak kar sem jaz doživljala z majhnim psom je bilo višek, neprijetno tako za psa kot za mene.