Avtor Tema: Rottweiler  (Prebrano 387195 krat)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Spol: Ženski
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
Rottweiler
« Odgovori #240 : 26 September 2007, 09:39:55 »
Opa čestitke!!

Lp nina

NaceM

• *
Rottweiler
« Odgovori #241 : 26 September 2007, 23:25:15 »
Čestitam tudi jaz.
No, naj dopolnim še to, da tudi sam sem se odločal med rottweilerjem in nemškim bokserjem, odločil sem se za slednjega, čeprav tudi rotweillerja bom še gotovo imel, ko bodo za to izpolnjeni vsi pogoji.

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #242 : 30 September 2007, 21:11:48 »
Hvala vsem za čestitke.  ;D

Naj povem še nekaj več. Mama mladičkov je Rina (uradno ji je ime Fa), ki se po besedah vzreditelja Mihe (http://www.wine-hill.com) vede kot "supermami"  :-*. Skrb za 9 falotov (4 samičke, 5 samčkov) ji ne dela preglavic, tako da rastejo kot konoplja.

No, pa da boste še vi malo iiii-jali in aaa-jali kot sem jaz, ko sem dobila danes mail...  :-* :-* :-*

Če kogarkoli zanima več informacij o samem leglu, bom odprla temo v delu foruma "Legla".

NaceM

• *
Rottweiler
« Odgovori #243 : 30 September 2007, 22:52:49 »
Ful so cortkani!!!!

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #244 : 01 Oktober 2007, 03:14:07 »
Res je, jaz jih kar ne morem nehat gledat. Vsi bodo tudi obdržali svoje repke - noben ne bo kupiran. Všeč mi je, ker se skoraj vsi vzreditelji odločajo za to, da repki ostanejo.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Rottweiler
« Odgovori #245 : 01 Oktober 2007, 08:59:30 »
Iii kaki cortki  :o  :-* :-*

Urška čestitke!  8)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
Rottweiler
« Odgovori #246 : 01 Oktober 2007, 09:12:10 »
Čestitke!!!  :o :o :o

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #247 : 04 Oktober 2007, 00:53:47 »
Evo novih fotografij z malimi 8-dnevnimi faloti  :-*

tjas

• *
Rottweiler
« Odgovori #248 : 04 Oktober 2007, 07:39:48 »
Joj so cukrčki! :o :-*

andrejko

• Gost
Rottweiler
« Odgovori #249 : 13 Oktober 2007, 15:18:09 »
ja res so lušni. enga bi kr najraj mel sam to je prenevarn pes zame. zelo so lepi.

lp, andrej

čara

• *
  • Obožujem pse!
Rottweiler
« Odgovori #250 : 13 Oktober 2007, 21:54:07 »
straaašno nevaren, da prilepi francoza. No ja vsaj Pax je menda tak, prijazno bitje kolikor sem ga opazovala na eni razstavi.

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #251 : 14 Oktober 2007, 11:59:18 »
Rottweiler ne sodi v roke ljudi, ki nimajo občutka za vzgojo psov. Kar se pa značaja tiče pa je potrebno najti sebi primernega psa. Če je lastnik dosleden in odločen pri vodenju psa, si lahko omisli tudi samca za prvega rottweilerja. Takim z malce mehkejšo roko pa bi bolj priporočila samičko. Meni osebno se pri rottweilerjih zelo dopade ta njihova neverjetna navezanost na svojega vodnika.

Pogledati sem šla mladičke in priznati moram, da sem se komaj ločila od kotilnice. Rina je res zelo skrbna pasja mama, mladički pa lepo rastejo pod budnim očesom vzreditelja. Da malo popestrim temo pa sta tule 2 fotki iz prejšnjega tedna. Malo zamujam z objavo, ker sem se vmes potepala med rottweileraši v matični domovini pasme.

Črnuhec

Ena od teh dveh bejb pa ostane doma

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #252 : 19 Oktober 2007, 19:59:34 »
Mali faloti že gledajo, začenjajo sami jesti, korakajo naokrog in se ravsajo. Prav tako pa izkoristijo vsako priložnost za crkljanje. :) Na fotkah imajo 20 dni.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Rottweiler
« Odgovori #253 : 19 Oktober 2007, 21:19:45 »
Res pravi buhteljčki :D Prav luštni so :)

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Rottweiler
« Odgovori #254 : 22 Oktober 2007, 22:51:20 »
Živ žav!

Jaz sem si ravno tako od nekdaj želela rotija, vendar si preden si ga kupim še pridobivam znanje, da ne bo nato agresiven. Tako sem od nekoga vzela škotskega ovčarja, po nejgovi smrti sem si pa kupila bernsko planšarko. To so meni zelo lepi psi, ki izražajo eleganco. Poznam kar nekaj rotijev, ki so ful cortki in nekaj, ki so napadalni. Zaenkrat na srečo še nisem imela slabe izkušnje z njimi.
Uglavnem, vsi, ki imate rotije jih kar lepo pocrklajte še v mojem imenu  ;)

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #255 : 28 Oktober 2007, 23:44:59 »
Mladički so stari že mesec dni in pridno razgrajajo ter se srečujejo z vsemi mogočimi stvarmi. So tudi pravi crkljivci.

Da pa še malo pohvalim očeta, danes sva na državnem prvenstvu dosegla lep rezultat in sicer 2. mesto po programu IPO2.

tjas

• *
Rottweiler
« Odgovori #256 : 29 Oktober 2007, 08:05:33 »
ČESTITAM! :o ;)

slick

• *
Rottweiler
« Odgovori #257 : 29 Oktober 2007, 09:12:51 »
čestitke tudi z moje strani za dosežek.

Mladiči so pa......hmmmm..... bi kar vzel enega... ali dva, tri.... :o :) ::)

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #258 : 29 Oktober 2007, 13:23:29 »
Ta teden jih grem spet pogledat, pa upam, da bom naredila kakšno luštno fotko.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
Rottweiler
« Odgovori #259 : 29 Oktober 2007, 13:29:44 »
Kake kepce so :-* Urška a bo kakšen prišel k tebi zgago delat :P

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #260 : 29 Oktober 2007, 15:42:24 »
Nina, ne bo, ker trenutno nimam časa za takega malega vragca. Ja bil pa razlog vzreditelja za paritev to, da želi zadržati nekaj zase, tako, da ima kar težko delo, da se odloči med temi kepami.

Moram pa izreči resnično  priznanje vzreditelju, ker se ni vse končalo le pri paritvi, ampak sva v kontaktih praktično že ves čas, od paritve naprej, s konstantnimi informacijami o bodoči mamici, poteku kotitve, stanju mladičkov, vem praktično vse podrobnosti od njihovega prvega dne naprej. Za mladičke je optimalno poskrbljeno, seznanjajo se z vsemi mogočimi zadevami, da bodo v nove domove odšli čim lažje. Mladički bodo oddani s pogodbo in z vsemi informacijami o njihovem odraščanju, vzgoji, šolanju (nove lastnike čaka prava skripta informacij).

Tak odnos na relaciji vzreditelj (lastnik samice) - lastnik samca je zame neprecenljiv, predvsem odprtost v izmenjavi informacij in pa pristen človeški odnos. Le na ta način (s spremljanjem potomcev in s pomočjo informacij vzreditelja) si namreč lahko ustvariš neko sliko o vzrejni vrednosti svojega psa.

Mladički so pa itak fenomenalni  :-*

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #261 : 02 November 2007, 18:02:05 »
Včeraj smo obiskali male bibe in po nekaj urah smo se komaj ločili od njih (bi nas moral Miha kmalu napoditi). Kosmatinci so krasni, živahni in leglo je zelo izenačeno. Sedaj imajo že 5 tednov. Prav zanimivo je videti, da punce prav nič ne zaostajajo za fanti. Preganjali so se na sončku pred hišo, po norenju pa kar popadali v spanec in potem smo jih odnesli na toplo. Tu so drnjohali naprej in komaj zbrali moči za popoldansko kosilo.

So tudi super socializirani, pozna se, da vse popoldneve preživljajo v hiši. Navajeni so muce, dobrikajo se ostalima kosmatincema (Triši in Fabnu - on je prepričan, da jih mora čuvati), imajo reden stik z otroki in seveda tudi odraslimi. Navajeni so na raznovrsten hrup. Nekaj med njimi pa je pravih pustolovcev (izstopa en samček, ki sem ga krstila kar za Hrabroslava  :lol: ).

Pa še nekaj fotk:

simi

• *
    • Škd Bajka
Rottweiler
« Odgovori #262 : 02 November 2007, 18:47:16 »
Take fotke je treba prepovedat, ker lahko kdo dobi sladkorno  :P

slick

• *
Rottweiler
« Odgovori #263 : 03 November 2007, 14:22:57 »
hehe... res je simi!

lepe fotke, še lepši knedli!

A g. Hrabroslav pa je gazda? Alfa samec?

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #264 : 03 November 2007, 15:59:43 »
Kolikor sem jih uspela opazovati krdelo zaenkrat nima vodje. Hrabroslav  :-* je pa za odtenek manjši samček, najbolj energičen, najbolj vzdržljiv (najdlje buden), ne boji se ničesar (z visoko dvignjenim repom odkoraka povohat mačko), vse mora raziskati prvi in povsod vtakne svojo šnofljo (pravi raziskovalec). Mislim, da bi bil zelo primeren za delo.

Bo pa treba počakati še teden ali dva, pa se bo videlo kakšne osebnosti razvijajo mrcinice.

slick

• *
Rottweiler
« Odgovori #265 : 04 November 2007, 08:22:42 »
Kolikor sem jih uspela opazovati krdelo zaenkrat nima vodje. Hrabroslav  :-* je pa za odtenek manjši samček, najbolj energičen, najbolj vzdržljiv (najdlje buden), ne boji se ničesar (z visoko dvignjenim repom odkoraka povohat mačko), vse mora raziskati prvi in povsod vtakne svojo šnofljo (pravi raziskovalec). Mislim, da bi bil zelo primeren za delo.

Bo pa treba počakati še teden ali dva, pa se bo videlo kakšne osebnosti razvijajo mrcinice.

Najbrž bo potem g. Hrabroslav tudi kadidiral za gazdo legla. ;D

Citiraj
http://www.urska.net/rina_leglo/5_tednov-6.jpg

Naj povem da se mi tale slika siiiiiila dopade! :P navihanček!

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #266 : 06 November 2007, 22:32:37 »
Slick, je kar navihanka  ;)

Za popestritev pa še imena malih črnuhcev H-legla psarne Wine Hill, ki bodo čez 2 tedna odšli v nove domove:

PSI:
WINE HILL HOOCH
WINE HILL HENRY
WINE HILL HORATIO
WINE HILL HECKTOR
WINE HILL HELLAS

PSICE:
WINE HILL HAVANNA
WINE HILL HOPE
WINE HILL HERA
WINE HILL HANNA

slick

• *
Rottweiler
« Odgovori #267 : 07 November 2007, 17:37:41 »
top imeni:

Psi: Horatio
Psice: Hope

:)

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #268 : 12 November 2007, 22:11:37 »
Kot sem že napisalav temi o leglu, le še en samček čaka na novega lastnika. Da pa ne bo kdo mislil, da je to "najslabši" samček v leglu naj povem, da so tako izenačeni, da bo kar težko izbrati enega med petimi. Mislim, da je to najtežja naloga vzreditelja, da poskuša svetovati najprimernejšega psa za določenega lastnika. In če ne gre ravno za ljudi, ki so jim razstave na prvem mestu, potem je najpomembneje izbrati po karakterju.

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #269 : 17 November 2007, 02:09:28 »
Danes sem še zadnjič obiskala male cukre pred oddajo v nove domove. Komaj sem se ločila od njih.

Ta lepotec pa je še na voljo. Mene je čisto očaral. Izrazito dobro grajen, lepa bučka in dober stop, lepo nošena ušesa, čisti ožigi prave velikosti na pravih mestih... to so bonusi. Kar je najboljše pa je v tej bučki: stabilen, živahen in dela željan kosmatinec, ki kar prekipeva od energije.