Avtor Tema: Rottweiler  (Prebrano 387808 krat)

cora

• *
  • cora
Rottweiler
« Odgovori #480 : 19 Februar 2009, 17:56:20 »
Se strinjam z vama 101%!Kakšnega psa iščem?Core sigurno ne bom dobil.Bo pa nekaj podobnega upam,Saj kot praviš da od ene male kepe neveš, kaj bo zraslo,čeprav je skoraj vse odvisno od nas. Rastave NE s tem sem zaključil l89.ko sem imel Dobermane.Kakšne pack.....Če kuža odgovarja vsem merilom je pač tako. Lahko je moj,tvoj njegov.PES JE LEP!ne pa od kod izvira njegovo.....zato bo hišna scrkljanka,delovna do konca in dober zgled tej izredni pasmi.

ABBY LABRADOR

• *
  • Spol: Ženski
Rottweiler
« Odgovori #481 : 19 Februar 2009, 18:04:35 »
Urška te lahko vprašam koliko je Pax zdaj star?
Malo off topic. :-\ ::)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Rottweiler
« Odgovori #482 : 19 Februar 2009, 18:45:02 »
Cora kakšna razstava je tako za socializacijo super, tiste ki so na prostem, pa še tu in tam kakšna bolj tako za zabavo, da vidiš kakšni so ostali psi in da ostali vidijo tvojega psa-če se recimo razvije v dobrega psa, ki bi koristil vzreji.

Pax je pa star cca 5let. Se še spomnem ene super fotke, ko je mali imel tako veliko kost v gobcu :D, da bi jo le našla. hihi

moris10

• *
Rottweiler
« Odgovori #483 : 19 Februar 2009, 20:58:30 »
BEJBE, BEJBE VERJETNO JE TO VAŠ PRVI ROTI POVRHU SO PA ŠE VSI MLADIČKI SKRATKA ŠE OTROČJI. NAJPREJ  NA NET POGLEDAT LITERATURO, POTEM PA KUPIT ROTIJA, SEVEDA V NEMČIJO TAM SO NAJBOLŠI ROTIJI, TO PRAVI- XAVER MEIXNER. PA ŠE NEKAJ O PAX-SU, JE ZNAČAJSKO IN PO TERPERAMENTU NEPONOVLJIV KUŽA ZANIMIVO GLAVNA ZNAČILNOST PASME  ROTTWEILER.  NO JA ON JE NEPONOVLJIV. JAZ PA PRAVIM DA SO MOJA DVA ROTIJA BLA NEPONOVLJIVA, OZIROMA MOJ SEDAJNI ROTI JE NEPONOVLJIV, VSI SO JIH- ALI GA OBČUDOVALI, HVALIJO,SPRAŠUJEJO O NJEM...NA RASTAVI BI VEČINOMA POZORNOSTI BIV DELEŽEN MOJ ROTI IZ ŽE OMENJENIH RAZLOGOV. AJA MOJ ROTI PRETEČE SAMO 5-KILOMETROV V KASU. RAZLOG- PREMALO TRENINGA (kondicije).SE PRAVI JE SRAMOTA ZA ROTIJA? MISLIM DQA JE RAVNO OBRATNO. GLEDE ZNAČAJ PA JE  VERJETNO NAJBOLJ ISKUŠENA g.ERA, DOMNEVAM DA IMA DOVGOLETNE ISKUŠNE Z ROTIJI??? TAKO KOT PRI LJUDEH SO TUD ROTIJI ZNAČAJSKO RAZLIČNI (ODVISNO TUD OD VZGOJE) NOBEN PES PA NI BOL POTUHJEN,LAHKO TUD MAŠČLEVALEN KOT ROTI.VSAKO SLABO IZKUŠNO SI ZELO ZAPOMNI IN JO VRNE ČE NE NASLEDNI DAN PA ČEZ ENO LETO(PRAVILNO).ČE BOSTE OSTALE PRI TEJ PASMI TER ZAMENJALE ŠE KAKŠNEGA ROTIJA POTEM BOSTE LAHKO UPRAVIČENO OCENJEVALE ZNAČAJ TE PASME IZ IZKUŠEN, NE PA IZ TEORIJE OZIROMA SVOJIM PRVIM ROTIJEM, ŠE NEDORASLIM-PSIHIČNO IN FIZIČNO.ZA MENE JE ROTTWILER NAJBOLŠI PES, KLUB NJEGOVI ŽE OMENJENI SLABOSTI.PA ŠE NEKAJ, PRAV ZARADI TAKEGA MIŠLENJA DA ROTI NI POTUHJEN,AGRESIVNE VZGOJE IN PREVELIKEGA ZAUPANJA, BEREŠ SKORAJ VSAK TEDEN V ČASOPISU ROTWEILER-NAPADEV,DO SMRTI POKONČAV...LP..PA BREZ ZAMERE. 

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
Rottweiler
« Odgovori #484 : 19 Februar 2009, 21:01:17 »
moris10 izklopi CAPS LOCK!! 

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #485 : 20 Februar 2009, 09:20:36 »
10. marca bo Pax star 5 let. Torej je zrel pes.

Čara, tole misliš?  :D

Moris10, glede na to, da ima v matični domovini večina psov opravljen tudi test vzdržljivosti, ki je dolg 20 km, se mi zdi predvsem vprašljivo zdravstveno stanje psa, ki ni zmožen tega. Potuhnjenost in maščevalnost ne spadata med pasje lastnosti.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Rottweiler
« Odgovori #486 : 20 Februar 2009, 09:59:46 »
Ja Urška točno tole ;D

Moris, še vedno ne vemo KDO je tvoj pes, kateri so bili tvoji psi-podaj nam rodovniška imena že enkrat! Ali pa si rad skrit? Brezveze. ::) SI pa njeke iz Gorenske predvidevam-dovgoletne ipd.

Maščevalen, potuhjen-pa daj no. ::) Ali pa si ti svoje pse kdaj zmikastil, se lotil kakih bednih prijemov pri že odraslih psih? E to pa verjamem, da ni kar tako pustil. Sploh pa ve, zato so dobre pasje šole, ki take ljudi kot si ti, neizkušene naučijo kako delati s psom, da do napak ne pride.

catjusa

• *
Rottweiler
« Odgovori #487 : 20 Februar 2009, 10:22:06 »
Dobra slikca... sam skoraj ne morem verjeti da je bil kdaj tak piščanček  :o

ABBY LABRADOR

• *
Rottweiler
« Odgovori #488 : 20 Februar 2009, 13:14:21 »
10. marca bo Pax star 5 let. Torej je zrel pes.

Čara, tole misliš?  :D

Joj kok je dobr :-|~ :-|~ :-*

era

• *
  • Dogs never lie about love.
Rottweiler
« Odgovori #489 : 20 Februar 2009, 15:27:03 »
 NOBEN PES PA NI BOL POTUHJEN,LAHKO TUD MAŠČLEVALEN KOT ROTI.

Mislim, da tale stavek vse pove :),če bi  moris10, imel toliko izkušenj pri psih (kakor se hvali), nebi pisl takih bedarij. Smo imeli doma rotija in poznam dosti ljudi, ki ga imajo in so ga imeli in nihče ne trosi takšnih bedarij. Polek tega pa mislim, da je ravno zaradi takšnih ljudi roti na slabem glasu.
Kar se pa zaupanja tiče, če smo realni, ne moreš nobenemu psu 100% zaupat, neglede na pasmo ::)

moris10

• *
Rottweiler
« Odgovori #490 : 20 Februar 2009, 21:04:47 »
Nekaj pa sploh nism opazu, tale URŠKA pa GARNI so pa dobre MAČKE...

čara

• *
  • Obožujem pse!
Rottweiler
« Odgovori #491 : 20 Februar 2009, 21:11:41 »
Predlagam, da se preveri IP-če je slučajno identičen že znanemu uprabniku, ki je kdaj bil bokiran. Moris očitno nima psa, sicer bi podal ime in bi vedel kaj o pasmi.

moris10

• *
Rottweiler
« Odgovori #492 : 20 Februar 2009, 22:31:24 »
HA,HA..NIMA PSA DRUGAČE BI VEDEV KEJ O PASMI, NAJBOLŠ DA MI TI RAZLOŽIŽ (ISKUŠENA) PA NE IZ LITERATURE.

Macika

• *
Rottweiler
« Odgovori #493 : 20 Februar 2009, 23:07:56 »
Ali je pa še en mulc, ki ima preveč časa med počitnicami  :-X  >:(

Moj inštruktor ma dva rotija, sta kot dva mačka cartava  :-*

čara

• *
  • Obožujem pse!
Rottweiler
« Odgovori #494 : 21 Februar 2009, 10:20:31 »
Moris, niti slovensko ne znaš piat, bonton ti ni jasen, pogovarjat se ne znaš in še do zdaj nisi napisal kdo hudiča je tvoj pes! Predvidevam da ga nimaš. Potuhjen, maščevalen-kvečjemu ti, pasma kot taka pa ne.

Nika

• *
  • Buda
Rottweiler
« Odgovori #495 : 21 Februar 2009, 15:16:39 »
Rotvarjler in ruski terier sta si kar podobna in glede na to, kaj tule piše o psicah, maščevalnost niti ni tako neverjetna. A ni to v bistvu dokaz, da so psi misleča bitja in ne da delajo kar po nagonu. Urška, kaj pa ti misliš?

Citiraj
Females usually agree that the owner is "top dog" without testing. It's personal choice who is "better", I like more diplomatic females, others like the "straightforwardness" of males (Blackies share this characteristic with Caucasian Ovcharka, when it come to the job, male tries to get to enemy without hiding his intentions, female has a strategic plan and waits until guy who wants to steal her bag comes within reach). Male can be friends with agitator and work on the sleeve anyway, female will try to "get even" later. Of course, it's not always like that, but surely looks like it with dogs I've met.
http://www.black-russian-terrier.ca/about_breed.htm

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #496 : 21 Februar 2009, 21:55:53 »
Psi ne živijo v preteklosti, niti v prihodnosti, ampak v sedanjosti. Njihovo vedenje je posledica preteklih izkušenj. Kakorkoli obračaš ni to ne maščevanje in ne potuhnjenost. To se mi zdi bolj človeška interpretacija, ki izhaja iz nerazumevanja vedenja psov.

moris10

• *
Rottweiler
« Odgovori #497 : 23 Februar 2009, 21:18:46 »
Moris ne zna PIAT!!!

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #498 : 23 Februar 2009, 21:26:50 »
Can't we all just get along...  :-* http://www.youtube.com/v/D85yrIgA4Nk (http://www.youtube.com/v/D85yrIgA4Nk)

Pinky

• *
    • Dominike's
Rottweiler
« Odgovori #499 : 26 Februar 2009, 18:54:35 »
http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,7754.0.html (http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,7754.0.html)

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
    • Varstvo psov v Ljubljani
Rottweiler
« Odgovori #500 : 16 Marec 2009, 16:02:30 »

ABBY LABRADOR

• *
Rottweiler
« Odgovori #501 : 16 Marec 2009, 16:41:30 »
Azu ful lušne fotke :-*

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #502 : 16 Marec 2009, 20:38:55 »
Azu, super fotke.  :-*

Prstka smo pa danes zjutraj pri veterinarju spravili v red.  :)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Rottweiler
« Odgovori #503 : 16 Marec 2009, 21:13:14 »
Super slikce in ful hud pogled na zadnji! Norc ;)  ;D

Kaj ste pa s prstom delali? Ste ga imeli za salamco?

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
    • Varstvo psov v Ljubljani
Rottweiler
« Odgovori #504 : 16 Marec 2009, 21:33:47 »
Superca za prstek. ;D Ni bilo nič hujšega ne?

Drugič definitivno še kakšne škornje zraven...

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #505 : 17 Marec 2009, 01:16:54 »
Andreja, bili smo hlodoviki, kot ponavadi. To, da si en teden pred tekmo trgamo kremplje, je že klasika, tokrat si je napol odrezal tretjino živega dela kremplja, pa smo sedaj zadevo odstranili in je OK, malo občasno oblizne in to je to.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Rottweiler
« Odgovori #506 : 17 Marec 2009, 17:12:06 »
Super da je OK!  :o

Nekateri obvladajo...  ::)
Mi je znano ;)

PRIMO

• *
Rottweiler
« Odgovori #507 : 24 Marec 2009, 01:20:15 »
Živjo vsi!

Moje mnenje, kakšen je RW ali naši psi,pa ni važna pasma je, so v večinoma primerih kakršni ga naredijo lastniki! So pa tudi psi,ki imajo v sebi več agresije in če še lastnik nalije olje na ogenj se pa dogajajo stvari,ki jih berete v časopisih. Sam imam RW in je star 18 mes. in je kar pri sebi,če pomislim,da je šele v 2 fazi 3 letnega razvoja ima kar močno konstrukcijo in 62 kg. Vsi,ki poznate RW veste,da znajo biti zelo svojeglavi in mislim,da o tem vedo največ tisti,ki večkrat tedensko trenirajo z njim. Urška to kar dobro ve,ker veliko trenira in tudi jaz kar dosti treniram, sam ne tako zelo intenzivno kot Urška. Sam mislim,da lahko ima ženska-dekle samca,samo mora imeti od začetka glavno besedo in NIKOLI ne sme popustiti psu,ker ga bo potem težje obvladovala. Poznam gospo pri 60-70 letih in ima RW prej je imela nemce,pa mi je rekla,da če bi prej vedela,kakšni so RW, da nikoli ne bi imela nemce,ki jih je imela 45 let. Moram pa dodati,če dobiš psa,ki hoče skozi nadvladati,da ga je težko obvladovati,to je moje mnenje in to mislim,da ni samo pri RW,da se dogaja tudi v drugih pasmah.

Azu luštne slike  :)

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #508 : 25 Marec 2009, 10:04:22 »
Dobrodošel na forumu.  :)

Mnenja sem, da imajo plašen, agresiven ali stabilen značaj psa ogromno opraviti z genetiko. Poznam cela legla pri nas, katerih predstavniki so taki, da za delo zaradi nestabilnega značaja niso primerni. Dominanca ima pa ogromno opraviti z začetno vzgoja psa od prvega dne, ko pride k nam. Problem rottweilerjev je, da so kot mladički take luštne medvedkaste kepe, da jim lastniki dovolijo vse, hkrati pa pozabijo, da gre za pasmo, ki dozoreva počasi, tako, da pes psihično lepo raste, potem pa začnejo nekje v puberteti delati red, pa mislijo, da jim je napol že uspelo, pa pes še vedno dozoreva in raste... In imajo pri treh letih, ko pes še vedno raste, nerešljiv problem v najslabšem in veliko težav v najboljšem primeru. Pax je psihično rastel skoraj do svojega petega leta, stabiliziral se je v zadnjega pol leta. Dominiral bi, pa ve, da mu to ni dovoljeno. Vendar v tem pogledu jaz z njim nisem imela težav. Kar pa ne pomeni, da pri tujcih, ki mislijo, da je ena velika igrača (ker se tako vede), tega ni pripravljen preizkusiti.

akrizm10

• *
Rottweiler
« Odgovori #509 : 04 April 2009, 23:56:49 »
Urška, si za drink, da udarva pasjo debato? :)