Avtor Tema: Rottweiler  (Prebrano 387452 krat)

ABBY LABRADOR

• *
  • Spol: Ženski
Rottweiler
« Odgovori #330 : 02 Marec 2008, 19:23:57 »
Moj oči je pa zadnjič vidu enga res fulll velikega rottwajlerja. Je biu težk približn 80kg pa ni bil debel.
Me pa samo zanima ali bi bil roti primeren za 2. psa?
Hvala
Lp Abby&Monika

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #331 : 03 Marec 2008, 00:07:12 »
Rottweiler ne sme imeti 80 kg, predvidevam, da je videl kakšnega mešanca, ki je barvno ustrezal, ali pa je močno precenil njegovo težo.

Rottweiler je primeren za kateregakoli psa, vse je odvisno od tega kakšnega mladiča si izbereš (genetika je zelo pomembna) in kako ga vključiš v svoje krdelo. Poznam kar nekaj krdelc rottweilerjev, kjer mirno skupaj bivata 2 ali več psov. Je pa res, da gre za pse vodnikov, ki vedo kaj delajo. Veliko se da doseči že s pravilno izbiro spola 2. psa.

Imam krdelo, kjer je bil rottweiler 2. pes, po pričakovanjih je pri starosti leta in pol prevzel vodstvo v krdelu. Čez dobro leto načrtujem naše pasje krdelo povečati še za enega rottija (psičko), morda celo dva (pogajanja doma še tečejo  ::)).

ABBY LABRADOR

• *
Rottweiler
« Odgovori #332 : 03 Marec 2008, 14:41:37 »
Hvala. No očiju je tisti godpod, ki ga je imel reku, da je roti. Je imel rodovnik. Lahko da se je pa čist zmotu in mi je povedu "spet" napačno pasmo. :-[
Urška ali poznaš kakšnega vzreditelja. Lahko tudi iz tujine.

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #333 : 03 Marec 2008, 15:25:52 »
Poznam veliko vzrediteljev, doma praktično vse, v tujini pa precej. Je pa vse odvisno od tega, kaj od psa pravzaprav pričakujete. Želite psa, psičko, za kakšen namen...

Nemške vzreditelje najdeš tule http://www.adrk.de/index_e.html , pod Breedinfo.
pod "Breedings of" imaš objavljena vsa pričakovana legla, pod "Breeders Germany" pa linke do večine nemških psarn.

ABBY LABRADOR

• *
Rottweiler
« Odgovori #334 : 03 Marec 2008, 20:02:00 »
O hvala. Mela bi raje psičko. Kot razstavnega in družabnega psa. A greš lahko tut na Agility z rotijem? Res, da bi ga kupila šele čez ene 2 leti. Pa useeno bi rada vedela čim več o njih.

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #335 : 03 Marec 2008, 23:01:30 »
Z rottijem lahko delaš vse, so pa za kakšne boljše rezultate v agilityju premasivni, da bi lahko konkurirali borderjem in podobno hitrim pasmam. Za zabavo pa bo tudi rotti delal z veseljem. Če dobiš tipičnega predstavnika pasme (beri: tipičnega za predstavnika pasme v matični domovini), potem gre večinoma za pse z veliko željo po delu. Če se boš poglobila v linke psarn na navedeni strani, boš dobila kar precej informacij o sami pasmi. Nemci z rottiji delajo veliko in dobro, prav tako belgijci. Nekateri so pri delu ne samo zelo dobri, ampak odlični. Eden bolj poznanih belgijskih inštruktorjev in uspešen tekmovalec je Ismael de Vos. Ismael ima v tem trenutku polne roke dela s šolanjem svojega Greppa, na njegovi strani pa je tudi nekaj zanimivih fotk in videoposnetkov njegovega dela s psi http://www.ismaeldevos.be/

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #336 : 26 Marec 2008, 03:22:16 »
11. maja bo v Belgiji organiziran 2. mednarodni dan delovnih rottweilerjev. Organizator in pobudnik te prireditve je znani belgijski vzreditelj Guy Verschatche (psarna vom Schloss Hexental).

Prikazano bo delo rottweilerjev v različnih športih: IPO/SCHH, Belgijski Ring, Belgijski Obedience, Francoski Ring, Mondioring, KNPV in policijsko delo.Prikaze bodo izvedli najboljši tekovalni pari v teh disciplinah. Za zabavo bo na koncu organizirano še tekmovanje "Hardest hitting rottweiler", kjer lahko sodelujejo vsi psi v različnih disciplinah in ki se ga lahko udeležijo prav vsi pripeljani psi. Toplo vabljeni vsi navdušenci nad delovnimi rottweilerji.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Rottweiler
« Odgovori #337 : 26 Marec 2008, 07:45:24 »
na njegovi strani pa je tudi nekaj zanimivih fotk in videoposnetkov njegovega dela s psi http://www.ismaeldevos.be/
Filmčki so mega, res kakšna pozornost, o tej lahko pri moji kar sanjam :-\..Res vsaka mu čast :) O Urška tebi pa želim uspešna pogajanja in da ti uspe to kar si želiš ;) :D - še dva psa ::)

lp

fortuna

• *
Rottweiler
« Odgovori #338 : 26 Marec 2008, 10:12:57 »
11. maja bo v Belgiji organiziran 2. mednarodni dan delovnih rottweilerjev. Organizator in pobudnik te prireditve je znani belgijski vzreditelj Guy Verschatche (psarna vom Schloss Hexental).

Prikazano bo delo rottweilerjev v različnih športih: IPO/SCHH, Belgijski Ring, Belgijski Obedience, Francoski Ring, Mondioring, KNPV in policijsko delo.Prikaze bodo izvedli najboljši tekovalni pari v teh disciplinah. Za zabavo bo na koncu organizirano še tekmovanje "Hardest hitting rottweiler", kjer lahko sodelujejo vsi psi v različnih disciplinah in ki se ga lahko udeležijo prav vsi pripeljani psi. Toplo vabljeni vsi navdušenci nad delovnimi rottweilerji.

Ali mi lahko kdo, lepo prosim, prepiše spletni naslov, ki je napisan na plakatu? Jaz imam že samo meglo pred očmi, ker že lep čas buljim v tiste male črkice... :-\

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
Rottweiler
« Odgovori #339 : 26 Marec 2008, 10:16:59 »

Ali mi lahko kdo, lepo prosim, prepiše spletni naslov, ki je napisan na plakatu? Jaz imam že samo meglo pred očmi, ker že lep čas buljim v tiste male črkice... :-\

http://vlpv.skynetblogs.be

fortuna

• *
Rottweiler
« Odgovori #340 : 26 Marec 2008, 10:23:49 »
Hvala Nina. :)

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #341 : 26 Marec 2008, 22:46:13 »
Če želi kdo kaj več prebrati o prvem dogodku First International Working Rottweiler Day (http://www.aniwa.com/en/general/document/en/general/magazine/rottweiler-special/the-best-working-rottweilers-in-the-world-are-on-aniwa-/index.htm)

Na Aniwi je na splošno kar nekaj člankov o rottweilerjih, zanje in za super fotografije večinoma zgledno skrbi Franck Hayman VEČ ČLANKOV (http://www.aniwa.com/en/general/document/en/general/magazine/rottweiler-special/index.htm)

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #342 : 29 Marec 2008, 21:55:42 »
Samo kratko poročilce...

Danes sva se s Paxom udeležila CACT tekme v organizaciji KD Maribor. Bila je najina prva tekma po programu IPO-3 in dosegla sva skupno 5. mesto od 14. tekmovalcev, Pax pa je bil tudi najbolje uvrščeni rottweiler. Rezultat je bil soliden (sled:89, poslušnost:88, obramba:88), pa pokazalo se je kje so najine šibke točke in kaj morava bolj natrenirati. Sem pa vesela, ker vidim, da sva določene zadeve že uspela popraviti, kar pomeni, da sva na dobri poti. Predvsem pa je pomembno, da se imava pri delu fino.

blumina

• *
    • jasnin spletni koticek
Rottweiler
« Odgovori #343 : 29 Marec 2008, 22:01:03 »
Cestitam!

Kako rada slisim taksna razmisljanja: Sem pa vesela, ker vidim, da sva določene zadeve že uspela popraviti, kar pomeni, da sva na dobri poti. Predvsem pa je pomembno, da se imava pri delu fino.Sem pa vesela, ker vidim, da sva določene zadeve že uspela popraviti, kar pomeni, da sva na dobri poti. Predvsem pa je pomembno, da se imava pri delu fino.

Bravo!

Blumina

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Rottweiler
« Odgovori #344 : 29 Marec 2008, 22:05:08 »
Se pridružujem čestitkam!  :D

blumina

• *
    • jasnin spletni koticek
Rottweiler
« Odgovori #345 : 29 Marec 2008, 22:07:22 »
Zakaj se je pa stavek ponovil dva krat??? :-[

No, zdaj kar je je, bi pa bilo bolje, da bi se ponovile besede o cestitki  ::) :D

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #346 : 30 Marec 2008, 14:56:17 »
Obema hvala za čestitke.

Blumina, res je super, ko vidiš, da si popravil stvari za katere si mislil, da se jih sploh ne bo dalo. Midva sva imela velike težave s pobiranjem aporta (sem se vedno pritoževala, da je moj pes motorični idiot) in pregrizovanjem le-tega, pa lahko z veseljem povem, da sva jih v veliki meri "odklikala". Pa ko vidiš svojega psa, načeloma že pasemsko nekonkurenčnega veliko hitrejšim belgijskim in nemškim ovčarjem, da lahko dela s tako intenzivnostjo, da je konkurenčen, potem moraš biti zadovoljen. To mi daje voljo za naprej. Na treningih se imava pa fino, pa sčasoma se naučiš, da lahko iz poligona odideš takrat, ko gresta iz poligona zadovoljna oba, ti in pes. Ti zato, ker vidiš napredek in pes, ker je vajo izvedel z veseljem in bil zanjo nagrajen. Svoje pa vsekakor doda še to, kako se počutiš v sredini, kjer treniraš.

tjas

• *
Rottweiler
« Odgovori #347 : 31 Marec 2008, 07:55:55 »
ČESTITKE Urša in Pax! ;D

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Rottweiler
« Odgovori #348 : 02 April 2008, 20:34:14 »
Urška!!!
Si se zatajila!?  >:(

http://www.pika.tv/?showid=86046bf3d13347a1ae3e97584e4d04c1

8)

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #349 : 02 April 2008, 23:29:34 »
Uf, razkrinkana  :-[  ;D

V bistvu sem potem, ko sem se videla na posnetku, popolnoma pozabila na tole in nisem niti vedela, da obstaja oddaja tudi na spletu.  ;)

Chiba

• *
    • Canis Carnium
Rottweiler
« Odgovori #350 : 03 April 2008, 10:05:07 »
Uf, razkrinkana  :-[  ;D

V bistvu sem potem, ko sem se videla na posnetku, popolnoma pozabila na tole in nisem niti vedela, da obstaja oddaja tudi na spletu.  ;)

Dobra sta, ni kaj. Pa čestitke!

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Rottweiler
« Odgovori #351 : 03 April 2008, 10:32:53 »
Urška sta bila ful dobra, Pax krasno flirta s kamero :-*

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #352 : 04 April 2008, 09:37:33 »
Hvala za pohvale, ampak tole posneto je bilo bolj tako, napol trening  :-[

Moram v prihodnosti posneti kakšen normalen trening.

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #353 : 22 April 2008, 15:49:46 »
Včasih je super, ko uspeš teden dni "starega dopusta" izkoristiti čisto po pasje. S Paxom sva en delovni teden v dobri družbi preživela v Nemčiji, kjer sva pridno trenirala pod budnim očesom Knuta Fuchsa, verjetno najbolj poznanega tekmovalca in inštruktorja, katerega doseženi rezultati imajo posebno mesto med športnimi kinologi http://www.knutfuchs.de/.

Bolj pristnega človeka med kinologi že težko najdeš. Mene je popolnoma navdušil s svojim neverjetnim občutkom za psa, ko mi je pokazal, kako lahko na izredno preprost način in z minimalnimi spremembami v treningu na koncu cela vaja izgleda popolnoma drugače. Lepo sem tudi videla, kje so moje največje pomankljivosti z vidika vodenja. Lepo je bilo tudi srečati nekoga, ki je nad mojim psom navdušen bolj od mene, tako, da sem prepričana, da to ni bil moj zadnji trening z njim.  :)

zoe

• Moderator
    • Ginny
Rottweiler
« Odgovori #354 : 22 April 2008, 21:19:31 »
Urška, super!  ;D

Mene je zelo navdušil video posnetek njegove poslušnosti iz prvenstva v Novi Gorici. Pes je delal s tako pozornostjo, veseljem in ponosom, da samo gledaš :o

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #355 : 22 April 2008, 23:28:28 »
Imela sem čast spoznati tudi veterana Klemma, ki je pravi pasji starček  :-*. Ga prav vidiš, kakšna želja po delu je še vedno v njem in oči se mu kar zasvetijo ob omembi kakršnekoli vaje. Navdušil pa me je tudi mali navihani pasji up, ki upam, da bo stopal po Klemmovih stopinjah. Ima kar težko nalogo in zapolniti mora precej velike stopinje v pasjem športu. Ampak mali je dober, zato držim pesti, da jima bo uspelo.

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #356 : 24 April 2008, 15:51:52 »
Ponovno ne vem ali naj se jokam ali smejem. Gledam oglase za mojo najljubšo pasmo na bolhi. Nek kekec prodaja rodovniške mladiče brez papirjev, za top izjavo (vredno prijave inšpekciji) pa bi izbrala oglas z besedilom:

" Na razpolago so še trije samčki in dve samički.Psički imajo repke, kot je določeno z zakonom! Na željo pa jih lahko date odstraniti pri starosti 3-4 mesece."

Poleg tega mi samec na fotkah deluje nekam znan, enako kot lokacija, kjer je bil fotografiran. In sem brez besed. V negativnem smislu seveda.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Rottweiler
« Odgovori #357 : 16 Maj 2008, 18:46:38 »
Se opravičujem ker takole vdiram v temo ampak sem rvno krepavala od smeha na mojpesu in moram vprašat.

Vsi starejši ljudje trdijo,da je RW treba NUJNO pod vsemi bogovi dat uspavat,ko je star 8 let,ker drugače lahko pobije celo familijo ipd...razlog je kost v glavi ::).Velik bullshit.
Ampak ali kdo ve,kdo je sploh spravil ven to kost in to dejstvo tako močno zasidral med ljudi?Ker je smešno...zakaj bi med vsemi xxxx pasmami ravno RW rasla kost v glavi?To je isto,kot da bi rekli da Italjanom pa nos na hrbtu raste ::)...

Resno me zanima,če se je kdo od lastnikov poglobil v to?

Drugače bi bila pa vesela kakšne fotke,ker so mi RW res zelo lepi psi :-*

zoe

• Moderator
    • Ginny
Rottweiler
« Odgovori #358 : 16 Maj 2008, 19:04:27 »
Saj niso samo RW, tudi dobermanom in bullom se to zgodi :-9 ::)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Rottweiler
« Odgovori #359 : 16 Maj 2008, 20:30:43 »
Ja, zoe ima prav!  :o

PS: Ne vem kako so lahko ljudje tako NEUMNI!