Avtor Tema: Rottweiler  (Prebrano 387168 krat)

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #390 : 17 Avgust 2008, 13:46:29 »
Mateja, ti rade volje verjamem, prepogosto namreč na večjih tekmah slišiš tekmovalce reči "tega mi pa še nikoli ni naredil". Vsem hvala za lepe želje. Do odhoda na SP je še teden dni priprav, potem pa dolga vožnja na Nizozemsko (računam, da tam nekje 14 ur).

Era, ja, na bolhi pa najdeš OKOPIRANE mladičeza 250 €. Ko ugotovim, kateri veterinar nezakonito OKOPIRA nerodovniške mladiče, mu sledi prijava na VURS in veterinarsko zbornico in zahteva za odvzem licence. In to je obljuba. Enega imam že ogledanega na dolenskem koncu (ja, prav tistega, ki mu vest dopušča rezanje repa odrasli psici RW). Ne vem pa tudi, kdo bi bil tako neumen, da bi za 250 € kupoval mačka v žaklju, če za razliko v ceni (5 vreč pasje hrane) dobi tipične rodovniške mladiče kvalitetnih staršev, dvakrat cepljene in primerno socializirane.

maja72

• Gost
Rottweiler
« Odgovori #391 : 31 Avgust 2008, 18:40:18 »
S Paxom sva se uvrstila v reprezentanco, ki bo Slovenijo zastopala na svetovnem prvenstvu šolanih rottweilerjev, ki bo potekalo 30. in 31. avgusta v Hapert-u na Nizozemskem.
Urška in Pax na SP šolanih rottweilerjev na Nizozemskem:
A: 93,  B: 80, C: 92. Skupaj 10. mesto  :o!!!

Urška in Pax, iskrene čestitke za izjemen dosežek  :-*. Komaj čakam, da se vrneta in nam poveš detajle, kako je bilo. Rezultat je pa neverjeten, že po včerajšnjih dobrih parcialnih rezultatih sem vedela, da bo tole na koncu nekaj odličnega. ČESTITKE, enkratna sta  :-*!

andreja

• Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • vedno z mano
Rottweiler
« Odgovori #392 : 31 Avgust 2008, 19:24:56 »
Super bravo!!!  :o :D

era

• *
  • Dogs never lie about love.
Rottweiler
« Odgovori #393 : 31 Avgust 2008, 20:16:15 »
Vav!!! Bravo vse čestitke :o :o :o Pax in ti sta res najboljši par :o ;D

zoe

• Moderator
    • Ginny
Rottweiler
« Odgovori #394 : 31 Avgust 2008, 20:18:10 »
Super, čestitke! :o :o

ABBY LABRADOR

• *
Rottweiler
« Odgovori #395 : 01 September 2008, 21:25:41 »
Bravo!!Čestitke!!

catjusa

• *
Rottweiler
« Odgovori #396 : 01 September 2008, 22:29:19 »
Urška, kot že rečeno... BRAVO obema  :o pa le tako naprej  :-* Pax-u

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
    • Varstvo psov v Ljubljani
Rottweiler
« Odgovori #397 : 01 September 2008, 22:33:43 »
Yaayyy! :o :o :o

Čestitke!!!

sibila

• *
  • still more white...
Rottweiler
« Odgovori #398 : 01 September 2008, 23:27:10 »
Čestitke! :o ;D

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
Rottweiler
« Odgovori #399 : 01 September 2008, 23:35:08 »
Čestitke!! :o

Trdonja

• *
Rottweiler
« Odgovori #400 : 01 September 2008, 23:37:10 »
BRAVO  :o !

JennyK

• *
Rottweiler
« Odgovori #401 : 02 September 2008, 10:19:41 »
Urška - tudi z moje strani: iskrene čestitke!!

rapgirl

• *
Rottweiler
« Odgovori #402 : 02 September 2008, 10:31:59 »
ČESTITKE!

Apollo

• *
  • Nuba (Nera)
    • Nuba
Rottweiler
« Odgovori #403 : 02 September 2008, 14:26:32 »
Čestitam :)!

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Rottweiler
« Odgovori #404 : 02 September 2008, 17:18:04 »
Urška in Pax čestitke!  8)

tjas

• *
Rottweiler
« Odgovori #405 : 02 September 2008, 17:53:58 »
ČESTITKE!  :o 8)

pupa t.

• *
    • The Other Side
Rottweiler
« Odgovori #406 : 02 September 2008, 18:01:47 »
Čestitke! :o

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Rottweiler
« Odgovori #407 : 02 September 2008, 19:56:46 »
Urška mi čakamo poročilo, furminator lahko počaka ;)  :P

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #408 : 03 September 2008, 17:56:27 »
Najprej vsem najlepša hvala za vse čestitke, sem vesela, da ste veseli tako kot jaz :)

Sedaj pa obljubljeno poročilo (žal brez fotk, ki pa jih bom dodala takoj, ko jih dobim). S Paxom sva se na pot odpravila že v ponedeljek, ker je zame 14 ur vožnje v enem kosu malo preveč. Na več kot 1200 km dolgi poti sva si privoščila več postankov in nekaj uric spanca, tako, da sva v Hapert prišla v dopoldanskih urah in se namestila v našem začasnem bivališču za teden dni, v bungalovu parka Landal Het Vennenbos. Park je super organiziran in nudi prijetno bivanje skupaj s psi. Čez nekaj ur so se nama pridružili še ostali člani ekipe, Pavle in Ivanka, Rado, Brane, Igor in Jernej. Pse smo pustili, da si odpočijejo od poti, mi pa smo se odpravili ogledat, kje bomo tekmovali in v prihodnjih dneh tudi še malo potrenirali. Na klubu smo ob idiličnem poligonu doživeli super sprejem in se dogovorili za treninge sledi, prav tako pa je bil klubski poligon vse dni na voljo za treninge poslušnosti in obrambe.

V prihodnjih dneh smo si treninge organizirali glede na potrebe naših psov. Tako sem v sredo odšla na sled, ostali člani ekipe pa so na poligonu trenirali poslušnost in obrambo. Na sledi sem imela priložnost videti delo kasnejšega zmagovalca in prav prijetno sem bila presenečena nad delom tega tekmovalnega para. Pes je delal super, skoncentrirano in dobesedno iz koraka v korak. Tudi najin trening je bil dober, Pax je sicer padel čez eno od kljuk, drugače pa odsledil zelo zbrano. Po vrnitvi na poligon sva naredila še en normalen trening poslušnosti, obrambe pa ne, ker je Pax prišel na SP optimalno pripravljen v tej disciplini. Posledično pa tudi ni bil pretirano utrujen, ker sledenje zanj ni nek poseben napor, prav tako tudi ne poslušnost.

Ker je bila podlaga in rastje popolnoma drugačno od domačega, sem se odločila trening sledi ponoviti še v četrtek, ko smo na sled odšli skupaj vsi člani ekipe. Tudi ta trening sva dobro opravila. Popoldne pa sva naredila še eno krako, bolj sprostitveno poslušnost. Potem je pes počival, kajti v petek smo imeli napovedan uradni trening ob 11:30, napovedano pa je bilo sonce.

V petek se je po celem tednu oblačnega vremena končno prikazalo sonce in tako smo imeli tudi precej topel uradni trening . Naredila sem poslušnost, na obrambi pa samo reviranje in en kratek pobeg. Pri treningu obrambe mi je prijazno priskočil na pomoč Oliver (psarna Vom Hause Neubrand), ki Paxa dobro pozna, tako, da je bil ta del treninga zagotovo optimalen. Popoldne smo imeli še uradni prikaz dela in nanj nisem imela pripomb z izjemo dela markerja na drugem delu, ki je z izredno grobim delom skoraj poškodoval psa, izbranega za prikaz vaj. Po prikazu je kar nekaj markerjev ekip njegovo delo komentiralo kot popolnoma brez občutka. Popoldne je bil še sestanek z vodji ekip, kjer so sodniki razjasnili še zadnje podrobnosti - pravila IFR tekem se namreč rahlo razlikujejo od FCI pravil (revirji so recimo ostali na poligonu tudi med poslušnostjo).

V soboto pa je bil dan D. Pavle je nastopil na sledi, Rado, Brane in jaz pa na poslušnosti in obrambi. S Paxom sva imela poslušnost ob 11h in če bi rekla, da sem popolnoma sproščeno zakorakala na poligon, bi se zlagala. Popolnoma polna tribuna stadiona ni nekaj, kar bi človeka pustilo ravnodušnega. S Paxom sva nastopila prva, moj tekmovalni par, lanskoletni zmagovalec Šved Fredrik Bjurklint pa je odšel z Noro na odlaganje. Vaje vodljivosti sva izvedla zelo dobro, prav tako sedi med gibanjem. Pri prostoru pa je bil Pax precej počasen pri zlaganju v vajo prostor, največje presenečenje pa sem doživela pri odpoklicu, ko je napačno presodil razdaljo za usedanje in se pri odpoklicu po riti pridrsal en meter in zaletel v mene. Posledica je bila tudi pri vaji stoj, ki jo je izvedel negotovo, pri odpoklicu pa je odtekel mimo mene (trk je bil slaba izkušnja). Vaje prinašanja so bile dobro izvedene, le nekaj je bilo pregrizovanja pri prinašanju čez skakalnico, ker je imel aport zelo majhen del namenjen prijemanju (preozek za večino psov), prav tako pa nenormalno velik (jaz ga z roko nisem mogla objeti). Vaja naprej z uleganjem je bila super, prav tako pa odlaganje. Najino vajo je sodnik na koncu ocenil z 80 točkami. Vmes se je iz uspešno opravljene sledi vrnil tudi Pavle. Ob 12h uri pa sva bila na vrsti z obrambo. Pax je reviranje odlično opravil, prav tako oblajanje in celotni prvi sklop. Malo me je zmedel samo marker pri transportu, ki ni počakal na moje povelje za transport, tako, da sva tu verjetno zaradi moje zmede zgubila kakšno točko. Na kontri je pes štartal res hitro in žal odletel z rokava (lahko, da gre za krivdo psa, čeprav je bilo s tribune slišati precej glesnih pripomb na neenako delo markerja, s čemer se strinjam), vendar je borbenost in ugriz zadržal do konca in kljub temu, da ga je marker na ponovnem napadu v drugem delu dvakrat pohodil (vsaj tako se vidi na posnetku). Sodnik je najino delo ocenil z 93 točkami in pospremil z komentarjem "the best dog so far", publika pa nagradila z velikim aplavzom. Z izvedeno kontro bi imela velike možnosti za najboljšo obrambo na prvenstvu. Popoldne sta nastopila še Rado in Brane. Rado z Ramom na poslušnosti žal ni zbral dovolj točk za pozitiven rezultat, na obrambi pa je bil negativen. Brane z Lukom je prikazal res lepo delo na poslušnosti in enako lepo delo na obrambi, pa pes žal na drugem delu na povelje ni spustil (kar ima za posledico negativno oceno).

V nedeljo je na poslušnosti in obrambi nastopil Pavle in z Carrom sta prikazala lepo delo v obeh disciplinah. Ostali pa smo se odpravili na sledi, in jih tudi uspešno opravili. Počakali smo še na ostale tekmovalce in naš končni rezultat lahko najdete na http://www.ifrottweilerfriends.org/resultsipo2008.htm

Kaj mi bo najbolj ostalo v spominu:
- čudovito vzdušje v ekipi vse dni skupnega sobivanja (z lahkoto zapišem, da dvomim, da se je imela še katera od reprezentanc tako luštno skupaj)
- odprti in prijazni organizatorji, vedno pripravljeni pomagati
- dobra organizacija prvenstva
- dobri odnosi med tekmovalci (skupnost rottweilerašev je majhna, pa toliko bolj prijazna)
- iskreno navdušenje nad dobrimi nastopi in dobrimi rezultati
- konkretne debate o konkretnih psih z dobrimi poznavalci pasme

Izkoristiti pa bo potrebno tudi vabilo na trening v Belgijo.

Na koncu ali kot rečejo "last but not least" pa se želim zahvaliti v prvi vrsti najinemu trenerju Marcelu, ki mu ni bilo težko v kvalitetne priprave (3-4 treninge tedensko)vložiti svojega časa, znanja in energije.

Rezultat je pokazal, da smo na pravi poti, zato gremo seveda naprej. Pax je tekmovalno gledano še mlad pes in svojega optimuma v delu še ni dosegel, med rottweilerji, ki tekmujejo, pa je najmlajši. Prva naslednja tekma je predvidoma zaključek državnega prvenstva, ki bo 25. in 26. oktobra v Zrečah.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Rottweiler
« Odgovori #409 : 03 September 2008, 20:15:54 »
Super poročilo!  ;D

tessa

• *
Rottweiler
« Odgovori #410 : 03 September 2008, 20:49:35 »
No da še jz mal prispevam 8) ...slikce niso bohved kai k oči pa fotoaparat je ločena logika :D

Švedi

Švicarji

Danska

In še naši :)

Skupi na terasi

Pa še najbolši 3-je

In zmagovalec...če se ne motim :-[

Lp,
    Nika

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #411 : 10 September 2008, 02:33:23 »
Še obljubljene fotke (avtor: Mario Montes Klaver, http://www.munanis.nl):

Prosta vodljivost

Aportiranje

Reviranje

Oblajanje

Pobeg

Napad med zaporednim spremstvom

ABBY LABRADOR

• *
Rottweiler
« Odgovori #412 : 10 September 2008, 18:59:25 »
Uauuu!!! :o :o :oSuper fotke!
P.S. Naj pohvalim še use rotije na slikcah kjer so res pravi :-* :-*. Pax-i pa sploh ;D :P ;) :-*.

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #413 : 11 September 2008, 11:28:51 »
No, sedaj vem tudi, kaj se je dogajalo na kontri. Sprejem (nabijanje psa)  >:(  Kot kažejo prvi treningi, je bila to boleča izkušnja.

rapgirl

• *
Rottweiler
« Odgovori #414 : 11 September 2008, 11:39:51 »
Kolikor sem seznanjena ti marker lahko z nabijanjem psa, psu uniči hrbtenico. Mislim, da se je to že na enem svetovnem prvenstvu zgodilo (ne vem točno na kateremu in kdaj) vem samo da je eno psico marker tako nabil, da jo je lastnik lahko le uspaval. Ne vem zakaj na večjih tekmovanjih markerjev ne preverjajo in devajo take bedake. To je moje mnenje glede tega. Se mučiš, da "narediš" psa in prideš na svetovno ti ga pa marker uniči.  >:(

rapgirl

• *
Rottweiler
« Odgovori #415 : 12 September 2008, 10:37:50 »
No imam pa 3 ske iz letošnjega tekmovanja iz MB. Ne vem pa točno čigav je pes in ne bom pisala, da ne bo slučajno kaj narobe. ;) Mi ga je bilo pa ful vredu gledat.

lp

maja

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #416 : 12 September 2008, 13:19:05 »
Mislim, da je Ram (po zadnji fotki), vendar pa tudi jaz nisem 100% prepričana.

blumina

• *
    • jasnin spletni koticek
Rottweiler
« Odgovori #417 : 12 September 2008, 13:28:48 »
Ups, tole sem pa skoraj spregledala...
Urska in Pax CESTITKE  :o :o :o tudi od mene.

Blumina

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #418 : 17 September 2008, 02:49:54 »
Jasna, hvala za čestitke  :)

Urška

• *
Rottweiler
« Odgovori #419 : 21 Oktober 2008, 01:31:17 »
Klub ljubiteljev rottweilerjev Slovenije organizira piknik in srečanje za lastnike in ljubitelje pasme rottweiler.

KDAJ? Piknik bo 15.11. ob 10:00 uri.

KJE? Na poligonu Kinološkega društva Šmarna gora.

KAKO DO KD ŠMARNA GORA?
Na avtocesti iz Ljubljane proti Kranju pri izvozu Šmartno zapustite avtocesto. Na vrhu izvoza zavijete levo preko nadvoza. V drugem križišču zavijete spet levo, po cesti Cirila Kosmača do konca in nato spet levo po makadamu skozi podvoz avtoceste. Po edini cesti peljete do roba gozda in nato levo, po cca 400 m makadama je na desni strani tik ob poti v gozdu ograjen poligon - vadišče KD Šmarna gora.