Avtor Tema: Rottweiler  (Prebrano 387145 krat)

aika

• *
  • Spol: Ženski
    • Psarna Vravolu
Re: Rottweiler
« Odgovori #180 : 12 Januar 2007, 11:33:00 »
Pridemo oba dni. Jutri samo s Coro v mladih, v nedeljo verjetno z vsemi tremi: Cora mladi, Aika vmesni, Thor prvaki.

Lp,
Vojka

Bugz

• Bugz 4ever
  • Super Pesjanar
  • ...pasje življenje...
    • Bugz
« Odgovori #181 : 12 Januar 2007, 11:37:56 »
Pol pa morem obvezno vzet digitalca sabo da poslikam lepotce :)

dog4ever

• *
« Odgovori #182 : 12 Januar 2007, 18:16:38 »
Bugz, ja, jaz bi odstranila slednik, če bi bil pes že enkrat v narkozi zaradi drugih zadev.

fortuna

• *
« Odgovori #183 : 12 Januar 2007, 18:55:19 »
Bugz, ja, jaz bi odstranila slednik, če bi bil pes že enkrat v narkozi zaradi drugih zadev.

Ja Bugz, tudi moj frend je odstranil slednike med kastracijo. Priporočam!

Bugz

• Bugz 4ever
  • Super Pesjanar
  • ...pasje življenje...
    • Bugz
« Odgovori #184 : 12 Januar 2007, 19:02:57 »
Hvala za nasvete - sem se odločla da ji kar odstranim - tako vsaj nebo možnosti za kasnejše zaplete če se kaj zatrga...

Urška

• *
« Odgovori #185 : 12 Januar 2007, 20:40:08 »
Odvisno od razvitosti prsta. Nekateri psi imajo še celo kost (mislim, da je to podobno kot naša dlančnica, lahko pa da se motim) in v tem primeru gre za tako velik poseg, da se jaz zanj ne bi odločila, ker je potrebno odstraniti celo kost in gre potem za amputacijo. Ni ne preprosta operacija, ne preprosto okrevanje.

Poleg tega sem imela dobrih 16 let psa z obema slednikoma, pa sem mu samo na vsake toliko časa odščipnila krempeljčka na njih, pa se nikoli v življenju ni nikamor zapletel ali si jih poškodoval. Beauceroni in briardi imajo kot značilnost celo podvojene slednike, pa čisto normalno živijo z njimi.

aika

• *
    • Psarna Vravolu
« Odgovori #186 : 13 Januar 2007, 14:16:07 »
Mi smo že doma, hitro poročam, nato pa nas čaka še defile. Cora je v hudi konkurenci 5 samic v razredu mladih zmagala in dobila PRM :). Skupaj je bilo 21 rw. Zdaj pa gremo počasi nazaj na razstavo še v mladi defile po rozeto.

Lp,
Vojka

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #187 : 13 Januar 2007, 23:39:01 »
Čestitke za osvojene rezultate!!

Lp nina

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #188 : 14 Januar 2007, 00:00:05 »
aika čestitke :)

svedr

• *
« Odgovori #189 : 14 Januar 2007, 20:31:04 »
čer,
študiram da bi kupil rottweilerja(čeprou mi vsi odsvetujejo) sam je problem u tem k sm u bistvu zacetnik, čeprou sm meu psa doma 11 let(fotr je biu njegou gospodar,js sm ga obcasno vn pelu).Če ga bom uzeu(sicer se ne vem samca ali samico) bi ga pelu u p.šolo-a je dovol da ga peljes u šolo ali je to se vedno prezahtevn pes za zacetek?Problem je tut k mam vsak dan sluzbo in bi biu pes vsak dan sam doma zaprt u sobi-ceprou trenutno zivim u hisi(podnajemnik,) pri hisi imamo pa tudi stafforda(samico-Boni).Drugace pa ze neki casa prebiram tale forum in ga morm pohvalt k je ful enih koristnih stvari.
bi prosu za mnenje
upam da sm poslou na ta pravo temo

aika

• *
    • Psarna Vravolu
« Odgovori #190 : 14 Januar 2007, 20:41:12 »
Poročilo še z današnjega, zelo uspešnega razstavnega dne...

Aika Mumlek, razred vmesni, odlično 2, R.CAC

Cora Mumlek, razred mladi, odlično 1, prvak razreda mladi

Thor Mumlek, razred prvakov, odlično 1, CAC

CORA je tako postala SLOVENSKI MLADINSKI PRVAK V LEPOTI Ch.J.-SLO, THOR pa je postal še PRVAK SLOVENIJE V LEPOTI Ch.-SLO

Bugz

• Bugz 4ever
  • Super Pesjanar
  • ...pasje življenje...
    • Bugz
« Odgovori #191 : 14 Januar 2007, 20:43:28 »
Če nameravaš z njim hodit v šolo in se z njim full ukvarjat - tudi po šoli - poslušnost, agility, RO, reševanje potem je to super pes. Če pa misliš da bo po mali šoli pes znal vse in bo potem to dovolj za celo življenje se pa krepko motiš.
Zakaj si se pa odločil ravno za rottweilerja?
Koliko časa si mu pripravljen posvetit?
kako dolge sprehode mu lahko nudiš?
koliko veš o karakterju pasme in koliko si se do zdaj že pozanimal o njej?
v kateri psarni nameravaš vzet psa?

Bugz

• Bugz 4ever
  • Super Pesjanar
  • ...pasje življenje...
    • Bugz
« Odgovori #192 : 14 Januar 2007, 20:44:05 »
Aika čestitke za uspehe !!!

Bugz

• Bugz 4ever
  • Super Pesjanar
  • ...pasje življenje...
    • Bugz
« Odgovori #193 : 14 Januar 2007, 21:03:27 »
Sicer pa ti lahko povem da je rottweiler čudovita pasma - za začenika bi pa vseeno priporočala samičko - sicer pa če imaš voljo in si pripravljen nasvete upoštevati lahko tudi samca vzgojiš v super psa - najbolj pomembno je da se z njim ukvarjaš - rottweiler potrebuje človekovo bližino - pa če tudi samo za čohanje :)

Sicer pa glede na to da si začetnik - najprej igralne urice - nato mala šola nato b-bh - do tukaj zelo priporočam - za vsakega psa - naprej pa po izbiri - agility, reševanje... - sicer pa lahko z tem začneš že prej - že od malega vendar vseeno naredi tudi kakšen tečaj poslušnosti - škodit ne more.

svedr

• *
« Odgovori #194 : 14 Januar 2007, 21:49:29 »
Trenutno sem se komaj začel izobraževati o rottweilerjih, tko da vem samo to kar sem prebral na tem forumu-da ni ravno za začetnike,pa za ljudi z 'mehkim' karakterjem.
Ne mislim jemati psa z rodovnikom,ker nimam interesa hodit na tekmovanja ali razstave(sj je to namen rodovnika?),imel bi čistokrvnega,najbrz samico ker mi je malenkost lepša od samca(pa menda se bolj naveže na lastnika).
Če ga bom pa kupil, je pa šolanje obvezno.Sicer morm pa prvo mal našparat,tko da imam še nekaj časa za razmislit.
hvala zaenkrat

aika

• *
    • Psarna Vravolu
« Odgovori #195 : 14 Januar 2007, 21:58:04 »
Svedr, preberi si še stare teme - zakaj rodovnik. Rodovnik ni le nujno zlo za razstave. Kaj boš pa potem pri psu, ko pri enem letu zaradi okvare kolkov ne bo mogel več hodit in ga boš peljal na evtanazijo. Ne rečem, da se tega ne more naredit tudi pri psu z rodovnikom, vendar pa so možnosti za takšne dedne okvare močno manjše, saj se neprimerne pse iz vzreje izloči.

Bugz

• Bugz 4ever
  • Super Pesjanar
  • ...pasje življenje...
    • Bugz
« Odgovori #196 : 14 Januar 2007, 21:58:47 »
Svetujem ti da kupiš rodovniškega psa - in NE rodovnik ni samo za razstave!
Ti svetujem da prebreš celoten forum in ne samo te teme ...preberi naprimer:

http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=191.0 (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=191.0)

http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=2876.0 (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=2876.0)

http://www.pesjanar.si/index.php/2006/481 (http://www.pesjanar.si/index.php/2006/481)

Cena rodovniškega psa ni nič v primerjavi z težavami, ki se lahko pojavijo pri nerodovniških - sploh pri rottijih ki so zelo popularna pasma na žalost je veliko štepanja.
Sama imam nerodovniškega rottija in v kratkem dobim še samico iz zavetišča - če bi se pa še enkrat odločila bi vzela psa z rodovnikom - tistega ki sem ga prvega kupila - seveda pa svojega psa nebi menjala za nič na svetu - imma srečo da je zdrav - ker veliko jih nima te sreče - pri rottijih so zelo pogoste težave z kolki, zato raje vzameš rodovniškega ker vsaj veš kakšne kolko sta imela starša.

Pa tudi za šolanje psa rabiš kar nekaj denarja. Samo osnovni tečaji so od 20.000 navzgor. Da ne govorim o vsej opremi ki jo rabiš - veterinarski stroški. Tako da prvo našparaj za rodovniškega psa + našparaj za vso njegovo opremo in vsaj začetno šolanje - drugo se pa potem sproti kupuje...

Če te zanima še kaj samo vprašaj.

Lp

Aja samo za informacijo - v zavetišču se nahaja zelo lepa rottweiler psica Dakar - išče nov dom - tako da če kdo pozna koga ki bi jo posvojil...ker je res super punca.

Urška

• *
« Odgovori #197 : 14 Januar 2007, 22:31:54 »
Svedr, glede na to, da praviš, da nimaš izkušenj, bi ti močno odsvetovala nakup psa brez rodovnika (vsaj mladiča), ker obstaja velika verjetnost, da ne bo niti približno podoben temu, kar iščeš. Imam sosede, ki so se zagledali v mojega psa in menili, da je ta pasma tako malo bolj "high", pa so si še oni omislili "rottweilerja", brez rodovnika seveda. Kot mladič je izgledal malce drugače, sedaj ko je odrasel pa ni rottweilerju niti podoben. Da karakterja sploh ne omenjam - agresija do vsega kar hodi po dveh ali štirih.

Moje mnenje je, da če se boš že odločil za nerodovniškega psa, da posvojiš enega od teh, ki so pristali v zavetiščih. Gre za mlade odrasle pse, kjer lahko vidiš tako njihov izgled, kot se tudi prepričaš o njihovem značaju. http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1634.0

Kako se vaša staffordka vede do drugih psov? Predvsem me zanima odnos do samic.

Tako jaz kot tudi moja prijateljica imava doma kombinacijo amstaff-rottweiler. Se lepo ujamejo s tem, da sta najini amstaffki samički, rottweilerja pa samca.

svedr

• *
« Odgovori #198 : 15 Januar 2007, 16:16:48 »
Kot sem ze omenil živim v podnajemu in staffordka ni naša ampak je od lastnice in njenega sina(mi živimo v pritličju,oni so pa v 1.nad.).Kako se obnaša ne vem, ker v naši ulici ni skor nobenega psa pa Boni je ponavadi spuscena na dvorišču(ograja je vedno zaprta),kolikor js vem je imela zelo malo interakcije z drugimi psi.
Mene bolj zanima kako je s temi problemi kolkov:a je to dedno,a obstaja kakšna preventiva,pri kateri starosti se zacnejo pojavlati tezave.
Aja koliko je sploh cena rotta(čistokrvni,brez rodovnika).
To je vse zaekrat k se mi mudi na faks

Bugz

• Bugz 4ever
  • Super Pesjanar
  • ...pasje življenje...
    • Bugz
« Odgovori #199 : 15 Januar 2007, 16:34:54 »
Če si si prebral tiste linke ki sem ti dala si verjetno ugotil da je veliko boljše da kupič mladiča z rodovnikom, čene pa posvojiš - tudi v zavetiščih se najde kakšen rott - predvsem zato ker je lastnik ugotovil da si je naložu več kot zmore...

o displaziji si preberi tule: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=194.0

Sicer pa tudi cena rotta z rodovnikom ni tako zelo visoka - mislim da od 500 evrov navzgor - naj me kdo popravi če se motim.

Urška

• *
« Odgovori #200 : 15 Januar 2007, 22:36:17 »
Kot sem ze omenil živim v podnajemu in staffordka ni naša ampak je od lastnice in njenega sina(mi živimo v pritličju,oni so pa v 1.nad.).Kako se obnaša ne vem, ker v naši ulici ni skor nobenega psa pa Boni je ponavadi spuscena na dvorišču(ograja je vedno zaprta),kolikor js vem je imela zelo malo interakcije z drugimi psi.
Mene bolj zanima kako je s temi problemi kolkov:a je to dedno,a obstaja kakšna preventiva,pri kateri starosti se zacnejo pojavlati tezave.
Aja koliko je sploh cena rotta(čistokrvni,brez rodovnika).
To je vse zaekrat k se mi mudi na faks

Ja, kolki so večinoma dedna zadeva. Ne glede na to kaj ljudje sanjajo. Dokaz za to so rezultati slikanja kolkov v Nemčiji, kjer se lepo kaže zviševanje kvalitete s pomočjo strogih vzrejnih pravil. Preventive ni, če je pes k displaziji nagnjen se lahko na trepalnice postaviš, pa ne bo bolje. Težave se lahko pojavijo kadarkoli v času razvoja, najpogosteje do 18 meseca, potem pa se lahko slabi rezultati seveda še slabšajo. Jaz svojega nisem nič "v vatko zavijala".

Za psa brez rodovnika je vsak tolar stran vržen. Jih je v zavetiščih dovolj, da ga lahko dobiš zastonj. Imela sem priložnost spoznati Dakar iz Horjula in po pravici povedano, če bi imela čas zanjo, bi jo takoj vzela. Je sterilizirana, pozitivno naravnana in poskočna psička, ki te takoj osvoji.

Urška

• *
« Odgovori #201 : 16 Januar 2007, 20:15:58 »
Tule si lahko prebereš izkušnjo z nakupom rottweilerke brez rodovnika http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7204.msg177031.html#msg177031

fortuna

• *
« Odgovori #202 : 16 Januar 2007, 20:36:31 »
Ja, Shivina zgodba ... da ne omenim, da si je 3 dni po objavi zgodbe Shiva natrgala kolenske vezi, kar nas še danes muči, pa je že leto naokoli.

Sicer pa Svedru svetujem naj ne hiti z nakupom, naj si vzame čas in dobro prebere stvari, da bo sploh vedel kaj oz zakaj so papirji, kaj je čistopasemski pes in pes brez rodovnika oz mešanec, kaj lahko pri prvem in drugem pričakuje, naj špara €, saj jih ne bo potreboval samo za nakup psa, pač pa tudi za vse ostalo potrebno (hrana, oprema, veterinar, šolanje, itd).

Imeti psa in za njega res poskrbeti kot se šika, je skoraj luksuz.

Nikar brezglavo v nakup!!!

Bugz

• Bugz 4ever
  • Super Pesjanar
  • ...pasje življenje...
    • Bugz
« Odgovori #203 : 16 Januar 2007, 20:50:53 »
Ja psi so res luksuz - cena psa je še najmanjši strošek - kje je šele šolanje, oprema, da ne govorim da te veterinar samo pogleda pa si ob 10.000 - tako da zdej lepo zbirat evre - in medtem prebrat vse kar najdeš o rottweilerjih!

aika

• *
    • Psarna Vravolu
« Odgovori #204 : 02 Februar 2007, 09:28:03 »
Mi smo se pa včeraj slikali in prilagam slike naše Core. Pri 14 mesecih je zrasla v  pravo lepotico.

aika

• *
    • Psarna Vravolu
« Odgovori #205 : 15 Marec 2007, 12:19:46 »
11.3.2007 so se v naši psarni skotili 4 samčki in 4 samičke z rodovnikom.

Mati: Ch.J. Aika Mumlek
HD-free, B-BH, vzrejna ocena A1

Razstavni uspehi:
Slovenska mladinska prvakinja v lepoti Ch.J.-SLO
Klubska razstava Avstrije 2006 - 3.mesto
World dog show Poznan 2006 - 2.mesto

Oče: Ch.J. Cliff von der Raspeburg
HD +/-, ED-free

Razstavni uspehi:
Hrvaški mladinski prvak v lepoti Ch.J.-HR
Srbski mladinski prvak v lepoti Ch.J.-SR
Vice VDH Jahrhundert Jugendsieger

Mladički bodo ob oddaji cepljeni, tetovirani, razglisteni in socializirani.

Informacije in rezervacije mladičkov:
Psarna VRAVOLU
Vojka & Luka Vratič
Podjunska 22
SI-1000 Ljubljana
GSM: 00386 (0)31 356 963
E-mail: [email protected]
Web: www.vravolu.com

aika

• *
    • Psarna Vravolu
« Odgovori #206 : 15 Marec 2007, 12:20:37 »

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
« Odgovori #207 : 21 Marec 2007, 11:33:44 »
Naj še tukaj zreklamiram mešanko z rotweilerjem, ki si želi svojega domka:

Prijazna rotika (št. 4015)
Prikupna mešanka z rotweilerjem je stara eno leto. Je zelo ubogljiva, po značaju pa prijazna in precej umirjena. Rada ima druge pse, dolge sprehode v naravi, išče pa stik s človekom. Punca je mnogo lepša kot na slikah. 8)

(http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/u63Cl1QXu01y_KIP.jpg) (http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/LdGf36DWTxGsFIqZ.jpg) (http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/hyJsLmR0pYfIvOAv.jpg) (http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/Fswvyti0130OhtDC.jpg) (http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/QXhxFxHBgM40e6LB.jpg)

Psička se nahaja v Zavetišču Zonzani
Jarmovec 5
3222 Dramlje

Telefon: 03 7490600
FAX: 03 7490601
GSM: 041 725 123
E-naslov: [email protected]
Spletna stran: http://users.volja.net/lenko469/

aika

• *
    • Psarna Vravolu
« Odgovori #208 : 27 Marec 2007, 08:52:36 »
Evo novo slikco. Mladički že gledajo in razgrajajo.

Urška

• *
« Odgovori #209 : 12 April 2007, 00:38:05 »
V nedeljo 15.4.2007 bo na novem vadišču KD Šentjur ob 9h vzrejni pregled za pasmo rottweiler. Več najdete na http://www.rottweilerklub.si .