Avtor Tema: namakanje briketov  (Prebrano 22771 krat)

aska

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • AM Aska
namakanje briketov
« Odgovori #30 : 01 September 2007, 05:44:29 »
Moje mnenje je takšno, da čim manj takšnega namakanja briketov, saj namočeni briketi ne čistijo zob in psa se obenem razvaja s temi razmočenimi briketi. Aska razmočenih nikoli ni marala, že samih ne. No sem to poštimala na drugačen način, da sedaj jih poje koj ko zagleda brikete, lahko so ji sedaj tudi kot sama nagrada :)

lp

esta

• *
namakanje briketov
« Odgovori #31 : 28 Oktober 2007, 18:27:31 »
Jaz nikoli nisem namakala briketov, saj se mi zdi to škodljivo za zobke :-\. (zakaj pa pes potem zobe ima, za okras!?)
Glede izbirčnosti smo tudi mi imeli težave ampak jih je pojedla, če je bila lačna ;). Pač smo kakšen obrok tudi izpustili, saj ga naša razvajena ritka ni hotela pojesti za nič na svetu. Je pa zato naslednjega z večjim veseljem pojedla ;D

pika*

• Gost
namakanje briketov
« Odgovori #32 : 29 Oktober 2007, 08:11:12 »
Moje mnenje glede namočenih briketov. Če pes dobiva samo en obrok briketov na dan (npr. 500g in ne dvakrat po 250g) potem bi jaz brikete namakala, zaradi preventive pred zasukom želodca, če pa pes dobiva dvakrat ali pa trikrat na dan po malo za jest potem pa jaz briketov ne bi namakala, razen če pes že ni imel enega ali več zasukov želodca.
Lp

katjaT

• *
  • bobi je car
namakanje briketov
« Odgovori #33 : 29 Oktober 2007, 09:19:00 »
Pri eni od hran pa sem zasledila tole

Note that this food uses citric acid as a preservative and should not be premoistened prior to feeding (a bloat risk factor for large breed dogs).

Kar pomeni, da je celo škodljivo za zdravlje psa, če stvar prej namakaš? O tem ali je to res, pa naj pove kdo ki se na to spozna.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
namakanje briketov
« Odgovori #34 : 29 Oktober 2007, 13:12:40 »
Glede zasuka želodca je toliko kontroverznih podatkov, da se ni moč znajti. Eni prisegajo na dvignjene posode, drugi trdijo, da je to najslabše kar lahko narediš. Enako je z namakanjem briketov. Vsekakor pa ne more škoditi če dajemo manjše obroke in preprečimo hlastanje oz prehitro žretje.
Pri nas brikete namakamo zelo majhnim mladičem, madičem med menjavo zob (če imajo težave, nekateri jih nimajo), psicam med dojenjem in zelo starim psom. Doslej zaradi namakanja še noben ni imel drugih težav kot umazane zobe. Vendar pa prav vsi briketi niso dobri za namakat, nekateri se tako razpackajo, da jih ne mara jesti noben pes.

esta

• *
namakanje briketov
« Odgovori #35 : 29 Oktober 2007, 20:15:40 »
ojla,

Briketke pač namočiš tistim, ki imajo al mlečne  al že stare zobke, pa doječim psicam.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
namakanje briketov
« Odgovori #36 : 30 Oktober 2007, 12:27:57 »
Za preventivo pred zasukom želodca je najboljše strogo mirovanje. Eno uro pred jedjo in dve po jedi. Da bi namočeni briketi preprečili zasuk želodca, slišim prvič. Če pes po jedi ne miruje, bo ravno tako lahko fasal zasuk želodca, ne glede na vrsto hrane.

Ne predstavljam si, da bi kak pes z veseljem jedel tisto brozgo od briketov, razen, če ga bolijo zobje. Zato, če se pes upira jesti suhe brikete, je morda pametno obiskat veterinarja, morda ima kako poškodbo v gobcu, zlomljen zob,.... Z grizenjem briketov si pes razmigava čeljust. A jim bikovke in podobne priboljške tudi namakate?  ::)

Samoyed lover

• *
namakanje briketov
« Odgovori #37 : 31 Avgust 2009, 18:05:15 »
Ko je bila moja Nalčy še mala kepica smo ji večx namakali brikete v mleko(hill´s brikete) da jih je laže pojedla.

justMe

• *
  • Spol: Moški
namakanje briketov
« Odgovori #38 : 12 November 2009, 14:42:01 »
Kaj pa če mladič golta brikete in jih nič ne grize? Ali je dobro da suhe "požre"? Zato jih namakam. Psička je stara 3,5mesecev in ima puppy hrano - zelo majhni briketki.
Spije pa vso vodo ki se odmoči. Namakam s toplo vodo.
Aja pa to glede škodljivosti: Meni je bilo rečeno da ni fajn namakat poleti, če pes nebi vsega pojedelm ker se lahko pokvari.

poki

• *
  • As
namakanje briketov
« Odgovori #39 : 12 November 2009, 15:52:22 »
Naš As jih še vedno golta. Tudi kot nagrado jih nikoli ne pregrize, ampak samo pogoltne! Star je skoraj 11 mesecev!  ::)
Ko je bil še mladiček, sem kupila brikete ki so bili preveliki zanj, da bi jih lahko zgrizel (large breed), zato sem mu jih na začetku namakala, vendar sem to postopoma ukinjala.  :)
Poleti se pa vsaka hrana lahko pokvari! Sploh, če psu stoji cel dan v skledi, ker je ne poje. Zato se psu, ki hrane ne poje, pusti hrano še nekaj časa (cca. pol ure). Če je v tem času še vedno ne poje, se mu jo umakne in ponudi pri naslednjem obroku.

fbShark

• *
namakanje briketov
« Odgovori #40 : 27 Januar 2013, 19:21:11 »
Shark-u ne namakam briketov saj mu jih tudi vzreditelj ni, ko mu jih je dajal zadnji teden preden sem ga vzela domov. Brez problema jih poje, kakec je vredu in čvrst tak, da mu tudi v bodoče ne mislim briketov namakat.

čivava

• *
namakanje briketov
« Odgovori #41 : 07 Maj 2013, 19:23:05 »
men veterinar še nikoli ni rekel da moram namakati brikete, drugače pa ima moj čivavica brikete royal canin! ;D