Zaradi deževnega vremena sem razmišljala, da bi probala Nexgard, ki sem ga potem tudi kupila, ampak mislim, da ga ne bom več, ker deluje samo tako, da ubije prisesane klope in bolhe, ne deluje pa preventivno
Mi je žal, da nisem tega prej prebrala.
Če koga zanima več o učinkovini Afoksolaner, ki jo NexGard vsebuje: http://parasitipedia.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2730&Itemid=2971
Tudi jaz sem razmišljala o Nexgardu, pa me potem odvrnilo ravno to, kar navaja zoe - da ne deluje repelentno, še bolj pa dejstvo, da klope ubije šele v 48 urah (kar mislim, da je predolgo, da bi zagotavljalo, da se pes ne bo okužil s katero od klopnih bolezni, in teh se res strašno bojim

). Iz enakega razloga tudi proti okužbam z boleznimi, ki jih prenašajo bolhe, pes verjetno ni najbolje zaščiten (čeprav bolhe Nexgard ubije prej, v cca 8 urah). Je pa menda fajn za preprečit infestacijo z bolhami - res da jih ubije šele, ko enkrat ugriznejo psa, vendar dovolj hitro, da prekine njihov razvojni krog.
Jaz sem se tako odločila za Advantix v kombinaciji z Billy No Mates in Biospotix sprejem, pa upam, da se nam bo uspelo ubraniti.

Ker je tamala ampulo dobila prvič in je še drobižek, sem sicer blazno cvikala pred stranskimi učinki, ampak je bilo vse ok (sicer je imela nekaj dni po nanosu malo vnete oči, ampak dvomim, da je kriva ampula).