Trije mušketirji (Smart, Rumba in Frajer)

ninci · 78215

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
: 02 September 2005, 21:30:09
Pri nas se je vse skupaj začelo 1.4.2002, ko je na svet pricvilil Smartko oz. Cowboy Tohočinski. Skotil se je mami Ukani Tohočinski in očetu Igor-ju of Yellow Happines. Bil je najmanjši samček v leglu in najbolj bel. In tako je mala bela kuštrava kepa prišla v naš domek. On je najbolj trmast pes kar jih poznam. Če se odloči, da na sprehodu ne bo naredil še enega koraka se enostavno vrže ob tla in ko ga hočeš dvignit se obesi na špago in čaka kaj boš naredil. Zdaj se je že malo popravil je bil pa v svojih pubertetniških letih zeeeeeeeeeelooooooo težaven.
Prve dni je preživljal takole:

Potem pa sem malo zrasel in sem bil kot ena Glista

No zdaj sem pa seveda že Velik fant . In so se odločili da bom dobil družbo.

Rumba se je skotila 1.7.2004 in je Smartova hčerka. Ona je prišla bolj hmm nenavadno ampak premišljeno. Dolgo časa sva razmišljala ali bi jo vzela ali ne ampak med vsemi 10-imi sva točno vedela katero bova, če se bo želja uresničila. Ljubezen do te male nebogljene kepe je bila večja ;) Kdaj se je zgodila. Mislim, da sta Črt in Rumba ljubezen in zvestobo drug drugemu doživela tule:
Od tega trenutka dalje sploh ni bilo več vprašanje katera bo Črtova. Potem pa je malo dekletce raslo in raslo.
Slika1
Slika 2.
Ona je ena taka zlata punca, ki samo čaka, da kdo dovoli da mu lahko zleze v naročje, glavo stisne k vratu in prede kot mucka. Črt ima z njo tudi resne načrte, kar se izobrazbe tiče zato se mala Rumbalaja izobražuje za bodočega reševalca v KD Lesce-Bled. In jo moramo pohvalit, da je izredno pridna.

No in da nimamo samo pasje smo se odločili še za eno mačjo družbo. Koliko je star Frajer natančno ne vemo. Za njegov rojstni dan smo določili kar 1.4. torej dan Smartovega rojstva. Frajer je bil najden v smeteh in je kar nekaj časa preko različnih forumov iskal nov domek. No in najina začasna namestitev se je sprevrgla ravno v to, v stalno domovanje. Seveda je Frajer največja baraba od vseh, hinavski kot vsak maček, samo trenutek ga ne gledaš pa raztrga 15kilogramsko vrečo briketov in to na dnu, da jo ti veselo dvigneš in je tako kot v filmu Betthoven, ko mu otroci nasujejo celo vrečo briketov v skledo ::) On je pač glavna zgaga ;D.

Pa še nekaj fotk:
Kam je Šla Solata???
Spim Kot Ubit

Toliko za danes, ko se družina poveča, bomo pa napisali še kaj ::) ;)

Lp nina

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #1 : 11 September 2005, 17:33:50
Hihi, kako je Smart smešen ko tako leži, kot preproga. ;D :D To že od malega tako leži, ane? Je tudi na tej sliki že tako ležal?

Frajer ima pa ful lep, ko ima tak bel slinček. :D

Drugače pa ful dobro napisana predstavitev dveh mušketirjev.  Opis tretje mušketirke pa lahko še pričakujemo? :P ;D

lp, rina

Los je car!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #2 : 11 September 2005, 18:45:07
Hihi, kako je Smart smešen ko tako leži, kot preproga. ;D :D To že od malega tako leži, ane? Je tudi na tej sliki že tako ležal?

Frajer ima pa ful lep, ko ima tak bel slinček. :D

Drugače pa ful dobro napisana predstavitev dveh mušketirjev.  Opis tretje mušketirke pa lahko še pričakujemo? :P ;D

lp, rina

Ja Smart že od malega leži kot preproga ;D Leži tako ali pa na hrbtu in zadnje noge nasloni na steno. Saj bom dala kakšo slikco, samo jo moram poiskat.

hmmm a opis Rumbe se ti zdi pomanjkljiv??

Lp nina

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #3 : 11 September 2005, 18:59:50
hmmm a opis Rumbe se ti zdi pomanjkljiv??

Ne ne, samo sem mislila da bo Črt predstavil Rumbo. :-[ Pa sem imela to skoz v mislih in sem nekako podzavestno pričakovala da bo še kaj o Rumbi s Črtove strani. :o ;D

No, le poslikaj Smarta, da nas bo malo nasmejal z njegovimi načini spanja. ;D

lp, rina

Los je car!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #4 : 11 September 2005, 19:56:14
 :) Saj jaz tudi upam, da bo kaj dodal, no ja bomo videli ::)

Lp nina

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #5 : 12 September 2005, 17:30:52
No bom kar jaz še nekaj dodala in sicer o izvoru in pomenu njihovih imen.

ko sem hodila gledat Smarta, mi je vzreditelj rekel, da bodo imena na črko C in da če imam kakšno željo naj povem, da bo pač dobil tako ime. Pa se nismo mogli spomnit nič pametnega na C. kljub temu, da smo se odločali med večimi imeni je bil ime Smart stalno na prvem mestu. Rodovniško nam je bilo itak vseeno in tako smo med imenoma Condor in Cowboy, ki sta bila še na voljo, rekli pa naj bo Cowboy, kar mu tudi karakterno izjemno ustreza ::)
In ime Smart jah seveda ima več pomenov:
1. pomeni pameten (tega poznate vsi)
2. pomeni izbrano prefinjeno oblečen
3. Smart je avto, ki je všeč Črtu in ker je bila naš Smart tako majhen kot avto Smart ... je to vse lepo pasalo skupaj ::) Seveda so kasneje sosdje ugotovili, da ga moram preimenovati v Mercedeza, ker ja "mali" tako zrasel ;D

Rumba: pri njej sva še bolj komplicirala kot pri Smartu. Dva meseca smo se odločali med raznimi "čudnimi" imeni Tisa, Lili, Clever (da bi bila duo Smart&Clever), Marko in katya pa sta se nama vsak teden bolj smejala, ko sva imela nove pametne domislice in nov spisek imen. Pa sva se odločila, da bo punca dobla karakterno ustrezno ime. In sva ga iskala nakar, nama je na pamet padlo ime Rumba. Ples rumba je nastal na kubi, in rumba naj bi bila nežna, mehka, erotična. In ker je bila najina Rumba po najinem mnenju (jah nisva poslušala vzreditelja ;D) mirna punca si je zaslužila tako ime. Na koncu se je pokazalo, da je bila to napaka. Rumba je vse prej kot mirna, zna biti prava hiperaktivnica, ki ne more biti pri miru niti trenutka, je pa res da je izredno nežna.

Pravijo, da so najina pasja imena predolga, da izbirava težka imena zato sva rekla ok rumba bo uradno Rumba klicala pa jo bova  RUMy ;D ;D No pa se je tudi to obrnilo in je zdaj postala Rumbalaja oz. Rumbolina.

Frajer pa je že prišel kot frajer in me nič ne čudi, da je dobil tako ime. Bolj frajerski pač ne bi mogel biti.

V glavi pa imam že ime Tango, za naslednjega  ;D, če bo fant seveda ::)

lp nina

AikVonFlink

• *
Odgovori #6 : 18 September 2005, 11:52:33
Ninci, ja, če bo tretjemu ime Tango, potem bom šele imela težave s Smarty Boyem, ker ga vedno poimenujem Samba... ;D ;D ;D, še na pikniku sem parkrat rekla Rumba in Samba...

ta fotka pa mi je polepšala deževno jutro:

lp, dada

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #7 : 15 Oktober 2005, 11:15:05
Evo... par svežih slikic... da boste videli kaj mi počnemo na sprehodih ;)

http://ninci.moj-album.com/album/1259096/

Lanyca

• Gost
Odgovori #8 : 17 November 2005, 16:28:28
vsi so tako luštkani. Rumba je prava lepotica ;) :D ;D.
ja in Frajer ima rojstni dan en dan pred mano, on ga ma 1.4 jaz pa 2.4. ;D
Lp
Lanyca

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #9 : 17 November 2005, 16:38:28
no še jaz povem,da sta dva izmed mušketirjv prava lepotca in nagajivca.

Še posebej se spominm Smarta na 2.srečanju,ko je bil privezan in nekdo vpraša Nino zakaj je privezan.On pa odgovori,da zato,ker naskakuje druge psičke.In tako pogledamo Smarta on pa leži na hrbtu kot nedolžno dete :D.

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

puppa

• *
  • Psi imajo gospodarje, muce pa služabnike!
Odgovori #10 : 17 November 2005, 18:23:06
Ninci, vidim prav, da ima ta tvoj Frajer uhice kot mali risek? :P

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #11 : 17 November 2005, 18:41:51
Ninci, vidim prav, da ima ta tvoj Frajer uhice kot mali risek? :P

Prav vidiš prav ::) Pa tudi velik je. Na tej sliki, ki je zgoraj je še mlad, prvi dan prihoda v najin dom.

Lp nina

puppa

• *
  • Psi imajo gospodarje, muce pa služabnike!
Odgovori #12 : 17 November 2005, 18:45:45
Prav vidiš prav ::) Pa tudi velik je. Na tej sliki, ki je zgoraj je še mlad, prvi dan prihoda v najin dom.

Lp nina

Aha, te imaš pa doma potomce risov...  ;D

S1b

• *
Odgovori #13 : 23 November 2005, 18:42:43
Men sta rumba pa smart prava cocka... frajerja še nisem vedu ampak sem slišu da je še najbolj pasji lol... res me ja pa impresioniral ko sem videl smarta, ker je takooooo velik za svojo pasmo pa še tako lepo glavco ma pa  barvo tut  :).

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #14 : 25 November 2005, 19:49:54

takole Frajer piše na PeSjanar.si forumu ;D ;D ;D

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #15 : 27 November 2005, 08:54:46
Joj , ninci mu še za pit date ... Ubogi Frajer se muči s pitjem iz straniščne školje ....  ;D ;D ;D ;D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #16 : 12 December 2005, 10:18:10
No, da malo osvežim temo in vas zasujem z novimi slikami. stvar gre nekako takole:
Smart se ne mara slikat!.

Ko pa mu jaz ne težim z slikanjem in mu Rumba da 5 minut miru on Spi!.

Rumbalaja pozira,ko pa se ji hoče pridružit še Smart se Razjezi.Potem pa smo vseeno dali priložnost še Smartu, da se pokaže v svoji najlepši luči. Evo me.

Lovila sva tudi kepe. Tule pa lahko ocenite kateri od naju ima lepši slog.

Frajer pa je poglevje zase. Kaj je vrgla v školjko??. Dlake?? Oooo Nina ne, kako si lahko to naredila moram ih vzeti ven. No in zdaj je pa še vodo potegnila, tečka. Ne maram te več. Boš že videla kako bo, ko bom jaz vrgel tvoje dlake v stranišče :P.

Evo to je za danes vse.

Lp nina

Lanyca

• Gost
Odgovori #17 : 12 December 2005, 13:44:47
Bravo, lepe slikice pa lepi Rumba, Smart in seveda Frajer. :-* ;)
Kako faco naredi rumba, Lana tudi, ko se razjezi tako izgleda. ;D
Smart pa je čisto enak, kot lanin najboljši prijatelj oz. fant dino. To sem opazila, komaj na slikici, ko pozira. :-*
Pa Frajer je tako luštkan. :-* :-*
Za vse tri mušketirje :-* :-* :-* :-*

Lp :D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #18 : 01 April 2006, 18:42:12
Danes 1.4 naš Smartolino praznuje 4 rojstni dan. In danes po 4iih letih lahko rečem, da je definitivno najbolj razvajen ampak vseeno najboljši pes daleč naokoli.

Za rojstni dan smo ga peljali na njegov definitivno najljubši kraj na svetu - morje. Malo smo se kopali, malo sončili, osvajali Plestenjakovo Ajo, sedaj pa zadovoljno spimo in se pustimo razvajati, kot se za takega gospoda pač spodobi.

Mi pa mu želimo še na mnoga leta.

Kakšno sliko pa bomo prilepili kasneje ;)

Lp nina

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #19 : 01 April 2006, 18:59:55
Vse najboljše Smarti!!

Sam ma pa visoko mnenje o sebi da osvaja zvezdniške punce  ;) ;) Opažam, da so mu všeč črne (na srečanju mu je bla všeč Zara al pa Nara  :-[ ne spomnem se flatka uglavnem  ;))

Za fotke se pa priporočamo  :P ::)

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #20 : 01 April 2006, 19:01:54
Vse najboljše Smarti!!

Sam ma pa visoko mnenje o sebi da osvaja zvezdniške punce  ;) ;) Opažam, da so mu všeč črne (na srečanju mu je bla všeč Zara al pa Nara  :-[ ne spomnem se flatka uglavnem  ;))

Za fotke se pa priporočamo  :P ::)

Obe ;) ;D

Lp nina

anana

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #21 : 01 April 2006, 19:37:03
O, saj res, danes na dan norcev ima pa Smartek rojstni dan :D. No, želim mu vse naj naj, pa še veliko veselja v pasjih norčijah :-* :-* 8). Pa Nara mu pošilja ene 100 flatovskih :-* ;D.

Nina, a bo Smart prinesel na srečanje kakšno tortico za svoje vrstnike ::)?

Čakamo na slikice...

Lp, Ana

Mašy

• *
Odgovori #22 : 01 April 2006, 20:22:07
Ooo, Smart je tudi aprilski - in to na dan šale. Še veliko pasjih let, nagajanja Nini, Rumbi, Črtu, Frajerju in še komu, osvajanja punc itd. :P Skratka vse naj naj Smartu! :-*

Drugače pa super fotke, Nina! Pravi mušketirji!

Person

• *
Odgovori #23 : 01 April 2006, 20:24:42
Hehe, vse naj naj naj !!!  8) ;) :) ;D

... Pluto, the golden retriever, itak ... :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #24 : 01 April 2006, 20:40:58
O Smart upihnil že 4. svečko :). Ja vse najboljše tudi od mene :).

Rinchy

• Moderator
Odgovori #25 : 01 April 2006, 20:55:14
o smartolino  :) :) Vse naj naj,še veliko pasjih let,veliko užitkov pri čemerkoli že  ;D:-* :-* od ene od tvojih ljubic-Rine  :)

Lp,
Nina

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #26 : 01 April 2006, 21:06:21
Vse najboljše Smartu pa veliko let še naprej ;) ;) ;) :-* :-*

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #27 : 01 April 2006, 21:18:07
vse naj naj smart  ;D

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #28 : 01 April 2006, 21:25:21
oo smartolino na zdravje!!! :) :) :) ;)

ta dan mu je res pisan na kožo, ker je sam en hec ;)

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

piki_ca

• *
  • PiKc&Gali
Odgovori #29 : 01 April 2006, 21:28:53
vse naj naj :D

**A dream is something in your mind and in your heart - where it will stay forever unless you bring it to life...**
Pika&Ksenja