Avtor Tema: Čivava [Chihuahua]  (Prebrano 1024877 krat)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1170 : 26 Januar 2008, 14:53:52 »
Evo, tukaj (http://www.fci.be/uploaded_files/218gb04_en.doc) je standard na uradni strani od FCI. Piše pa to pri COAT -> Hair: Smooth-haired (torej pri kratkodlakih).

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1171 : 27 Januar 2008, 09:30:26 »
Tudi meni tole ni znano :-\

Kako so pa kaj vaši čivaveki? Moja Kiki je super, smo bili včeraj na morju pa je skorej cel dan hodila ;D ;D

lp :-*

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1172 : 27 Januar 2008, 10:39:16 »
moj lin je vredo ;D malo preveč me grize ;D drugače pa je že malo zrasto pa je priden ;)

nekaj bi samo vprašla? kdaj so vaše čivave dobile čip? pa proti čemu so bile že cepljene pri 4 mesecih?

hvala lp :-* :-*

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1173 : 27 Januar 2008, 11:00:23 »
Moja dva sta tudi ok, smo bli včerej v Tivoliju z kolegico in njenim kavalirckom starim 4 mesece. So ful noreli, bom par fotk nalozila kasneje. :)

gabyca

• *
  • *:Pinky:*
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1174 : 27 Januar 2008, 11:12:01 »
Pinky je pa danes polna energije, kot da bi vedela, da ima rojstni dan ;D

Gaby

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1175 : 27 Januar 2008, 11:15:51 »
Vse najboljse Pinky in ostalim :) :-*

Alya

• Pesjanar
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1176 : 27 Januar 2008, 11:18:43 »
Vse naj naj Pinky  :)

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
    • BuldogBalu
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1177 : 27 Januar 2008, 15:35:18 »
vse naj naj pinky :-*

tinker

• *
  • Psi so zakon.
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1178 : 27 Januar 2008, 15:39:21 »
Lep pozdrav vsem čivavkotom. In vse najboljše tebi Pinky še od mene in Tinkerja. Pa čim več lepih trenutkov. ;D

gabyca

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1179 : 27 Januar 2008, 17:13:08 »
Pinky se zahvaljuje vsem :D :-* :-* :-*

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1180 : 27 Januar 2008, 18:16:34 »
Vse naj naj Pinky! Koliko si pa stara? :-[ 8) ;D
Živjo Tinker, malo te že poznam iz drugega foruma!
Amapk vseeno nam povej kaj več o tvojem čivaveku 8) ::) ;)

lp ;D

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1181 : 27 Januar 2008, 20:01:39 »
tudi z Linom želima pinky vse naj naj :-* pa bodi še naprej tak lubana kot pa si ;D
tinker dobrodošla da forumu ;D

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1182 : 27 Januar 2008, 20:23:47 »
Vse najboljše Pinky, Blue, Sassy Junior in Jacku za 1. rojstni dan! Čim več veselih pasjih dni z vašimi lastniki in pasjimi prijatelji, čim manj veterinarjev in čim več igrač ter priboljškov!
Vam želiva Katja in Lou!

Midva z Loujem sva bila včeraj na matežanjadi. Je bilo ene 15 psov skratka fešta. :o

tinker

• *
  • Psi so zakon.
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1183 : 27 Januar 2008, 21:38:52 »
Pa se malo predstavimo. Tinker( črno, belo-rjava dolgodlaka čivava) je rojen 13.12.2005.Torej je star dve leti in še malo.Kako hitro leti čas. Ni rodovniški čivavek. K meni pa je prišel čisto po naklučju. Srečala sva se že ko je bil star eno uro. Potem , ko je spregledal, pa je vsakič ko sem prišla na obisk plezal po meni. Tako, da se je on odločil, da bo moj in ne obratno. Pa sploh nisem mislila imet čivave. Sedaj je tko kot je in nebi nikoli tega spremenila. On je moja mala sreča, ki mi vedno vrne nasmeh na usta, ko sem žalostna in mi vedno polepša vsak dan. ;D ;D

Moj mali ko je imel malo manj kot tri mesece.

Zrastel pa sem v takega lepotca.

Nalch

• *
  • Lucy...
    • my space
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1184 : 27 Januar 2008, 21:53:44 »
lepotec <3

drugace pa VSE NAJ NAJ vsem, ki danes praznujejo  :-* :-* :-*

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1185 : 28 Januar 2008, 17:26:24 »
tinker zelo lepega kužeka imaš ;D koliko je pa velik, pa koliko tehta?

a mi lahko kdo pove kdaj prikukajo jajčka pri fantekih ven??

lp :-*

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1186 : 28 Januar 2008, 18:04:57 »
Zakaj, a jih tvoj ''se nima'' ? Ker pri tej starosti bi vsekakor morala ze biti zunaj.

tinker

• *
  • Psi so zakon.
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1187 : 28 Januar 2008, 18:15:57 »
Veš Vanja, kužkom se jajčka začno spuščat kmalu po rojstvu. Okol starosti dva do tri mesece bi moral imet oba že spuščena. Tako je običajno, lahko pa se to še zgodi do 6. meseca. Če se to ne bo zgodilo, potem to ni v redu. Saj si že najbrž bla z njim pri veterinarju., najbrž ob cepljenju. Moral bi pogledat kako je s tem .To spada k pregledu ob cepljenju. Veš ne spomnim se točno kok je Lin star. Če te to skrbi, pa le pojdi k vetu na posvet.
Tinker je drugač mal večji, visok 26 in dolg 30 centi .Pa mal čez tri kg ima.Velikan, pa kaj hočmo.

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1188 : 28 Januar 2008, 18:45:19 »
hvala obema :-* lin bo star 4 mesece pri veterinarju sem bila pa sem ga vprašla kdaj bi mogle bit zun ker jih še ni pa je reko da pri pobertieti bodo morale priti ven. pri kakšnih 8 mescih. če pa do tej ne pa mora iti na operacijo :'( jaz upam da bodo čim prej prikukale ;D

tinker saj vseeno če je malo večji pa težji :) vseeno je zelooo lep :-*

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1189 : 28 Januar 2008, 19:47:59 »
Tinker ali je rodovniški? :-*
Fullll je cortaan ;D

tinker

• *
  • Psi so zakon.
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1190 : 28 Januar 2008, 20:10:09 »
Tinki ni rodovniški. Poznam ga od prve ure njegovega življenja.Potem,  ko je moja prva kužika yorkica  Mandy umrla še nisem načrtovala novega kužka, vendar je mali črnuh vedno plezal le po meni, ko sem prihajala na obisk. Tko se je on v bistvu odločil, da bo moj. Pa mi ni žal. Je moje veselje.

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1191 : 28 Januar 2008, 20:15:50 »
kak lepo :-[ torej se je zaljubil v tebe ko te je videl ;D lahko daš še kaj slikic od njega :P

Zappa

• *
  • Marička
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1192 : 28 Januar 2008, 20:23:51 »
Pozdravljeni!
Naša družinica se je (končno) povečala za enega člana - sladko malo čivavico z imenom Fortunata Marcia Pachuca ali po domače Marička. Rojena je 11.9.2007, ima 1,3, kg in je sladka za celo tono.
Žal se prej nisem oglasila, ker so me hudobni virusi položili v posteljo. (Še dobro, da mi je nekdo ves čas delal družbo  ;))
No, najbolje da si kar pogledate slikice.

<http://picasaweb.google.si/aleksandra.info/MariKa>

Sassy

• *
  • Sassy love forever!!
    • Sassy chihuahuas
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1193 : 28 Januar 2008, 20:48:45 »
evo da vam dam tale post se tukaj, ker berete razlicne forume..

Oj. No po dolgem casu vam spet pisem, sicer si vsake tolk casa vse preberem da sem na tekocem, oz. da vidim ce se je kaj zgodilo   Javljam pa se vam bolj malo, ker mi vzame vec casa ce hocem kaj napisat, pa potem pozabim al se pa nic pametnega ne dogaja. 

Vidim da vas je kar nekaj novih na forumu, pa kar nekaj novih kuzkov imate.. skratka dobrodosli vsi na forum in med lastnike civav. Vse najboljse z zamudo (se dobr da tega ne vejo) vsem slavljencem..  Damjan za tvojo pa itak ves da je cukr 

Zal mi je da ni vec rovniskih kuzkov med nami in kaksnih lepih predstavnikov pasme ampak zgleda da bo kar se nekaj casa trajalo da bo pri nas kaj vec dobrih civav.

Sem mislila da bi se danes dobil mal zunaj, moji tamali praznujejo eno leto, pa tak lep soncek je bil da bi sli kam v zajcjo al pa tko, sploh se pa civavarji in ostali majhni kuzki ze predolgo nismo vidli, samo jaz se nisem najboljse pocutila tako da sem na koncu vse odpovedala. Sem pa nardila vsaj torto ki sem jo Blue obljubljala ze cel teden.

Skratka, drugace pa pri nas ni nic kaj prevec novega razen tega da ima Coco epilepticne napade in sem se zadnjih par mesecev kar precej pozrla okrog tega. Zdaj je neke tablete ki naj bi preprecevale zadrzevanje vode v glavi da se ne ustvarja pritisk zaradi katerga naj bi imel potem napade.. zaenkrat je ok in ni imel napada ze skoraj 2 meseca. Upam da je to to in da bo se nekaj casa med nami.. sicer pa bo marca dopolnil 8 let. No saj vecina vas to ze ve 

Drugace smo meli pestre praznike, nas je blo kar veliko pri meni moji pa se od Cirmanovih trije.. Miska, Sassy Jr. in pa japonska chinka Yuki.  Drugace so bli pa tudi vsi moji tamali pri meni na pocitnicah, mal poleti mal jeseni.. enkrat celo vsi skupaj naenkrat    

Upam da bo cimprej soncek da se dobimo enkrat zunaj na travniku..

No pa se nekaj slikic..

No tole je bil moj post ki sem ga mislila poslat vceraj, pa mi je nekaj stekal internet . Skratka danes zjutraj pa…
Groza in obcutki, ki jih marsikdo od vas dobro pozna.. In ravno vceraj (nekaj vrstic visje) sem pisala o tem.. in se razmisljala da si ne zelim da bi me prehitro zapustil..
In me je..  Coco je odsel jaz pa sem neutolazljiva.. Vsi ki ste ga poznali veste zakaj mi je tako hudo.  Sploh se ne morem sprijaznit da ga ni, ker nocem verjeti da je res.. 
Coco se nikoli ni premaknil vec kot dva metra stran, drugi so noreli vsepovsod on je bil pa zraven mene.. ko sem bila na racunalniku je sedel zraven mene.. cisto vsepovsod isto.. on se ni premaknil.. in se zdaj imam obcutek kot da bi bil zraven mene pa pogledam zraven in ga ni.. Z mano je prezivel precudovita 3 leta in presrecna sem da se je pojavil v mojem zivljenju. Tudi pri Dusanu so precej pretreseni.. Coco je res osvojil srce prav vsakega..
Tako tezko to pisem da bom tukaj kar zakljucila. Samo toliko da veste da je preckal mavricni most in upam da mu je cim lepse kjerkoli pac je..

Pozdravcek..

Ursa

COCO R.I.P. UNDER THE RAINBOW BRIDGE...
:-*

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1194 : 28 Januar 2008, 21:04:40 »
sassy-urša :'( kak lepo si napisala :( jaz sicer kužeka coca nisem poznala,ampak iz slike sledeč je pravi cukerček :'( upam da počiva v miru :-*

drugače pa so zelo lepe slikice,  pa tudi jaz menim da bi se mogli dobiti kdaj da se bolje spoznamo in da vidimo druge kužke oz.čivave ;)

lp,vanja :-*

gabyca

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1195 : 28 Januar 2008, 21:13:53 »
Ooo :'( :'( Ursa moje sozalje!!
So mi kar solze stopile v oci, ko sem to prebrala :'( :'(

Se slikica Cocota in Pinky od prejsne sobote.. :(

Gaby

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1196 : 28 Januar 2008, 21:20:43 »
kaka lepa slika :'( tudi jaz sem pred nekaj meseci izgubila mojega srčeka :( bil je najboljši pes na svetu..vse me je zastopil bil je moj najboljši prijatelj :'( ampak nekega jutra me pokliče babica da psa ni že 2 uri.pa nikoli ni šel kam sam :( in od tega trenutka ga več nisem vidla :'( :'( raje bi vidla da umre v mojem objemu oz bližini, ne pa da je šel in ga ni več :( še zaj imam upanje da pride moj koker španjel Goldi nazaj :'(

še dobro da sem dobila Lina ki me tolaži. vrnil mi je nasmešek na obraz, ki ga kar dolgo nisem imela :'(

Goldi počivaj v miru! ampak upanje da prideš nazaj je še vedno veliko :(

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1197 : 28 Januar 2008, 21:49:21 »
Urša, kot sem že na mojpes.netu napisala, moje sožalje.
RIP Coco. :'(

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1198 : 28 Januar 2008, 21:52:15 »
Urša moje sožalje :'(
Vem kako ti je, ko je meni umrel moj jazbečar. Lansko leto aprila. Tudi jaz nisem vedela Vanja, tako kot ti. Umrel je 19.4.2007, jaz pa sem izvedela 23.4.2007 :'(
 :-* !BAS RIP!  :-* upam da se imate uredu zgoraj z Goldi, Coco, Oli (od moje osede yorki) in še vsi ostali :-*
Ko sem izvedela, da ga ni več sem planila v jok. Še zdaj ne morem verjeti, da ga nisem še zadnjič pobožala :( Sicer bas ni poginil sam, ampak ga je babica morala peljati uspavati..imel je tumor in sladkorno, tako, da je bil zelo bogi. Star je bil pa 13 let. Dočakal je kar nekaj lepih let.
S Kiki sta se ravno spoznala potem pa je odšel. Na Kiki se je videlo, da ga je pogrešala :(
Ampak, na srečo sem dobila Kiki ki mi pričara nasmeh na obarzu :)

Urša, še nekrat moje sožalje in upam da veš da je bolje da je tam zgoraj kot da bi se matral ;)  :( ...Verjemi mi!

Sicer pa vse najnaj vsem tvojim čivavicam Urša ;) HAPPY BIRTHDAY  :-*
Zappa, pa daj kakšne slikice od tvoje Maričke.

Lep pozdrav :-* >:D

Nalch

• *
  • Lucy...
    • my space
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #1199 : 28 Januar 2008, 22:08:06 »
moje sozalje  :'(