Avtor Tema: Čivava [Chihuahua]  (Prebrano 1026221 krat)

chi

• *
  • Spol: Moški
    • Chihuahuasi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2190 : 25 Junij 2008, 16:41:16 »
Živijo Vanja,

moje punce so še najbolj navdušene nad ALMO NATURE holistic croquettes small. Je pa res, da imajo določen dan, ko jih jedo vse in kot nore..spet drugič pa jih niti ne povohajo in jedo domačo hrano, ki jim jo pripravljamo.
Lep pozdrav tvojemu Linu..sedaj bi ga bila zelo vesela moja Aisha. Se namreč ravno goni oz. je v tistih najbolj nevarnih dneh :) :)

Damjan 

Aši

• *
  • Spol: Ženski
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2191 : 25 Junij 2008, 20:28:43 »
danes sem dobila svojo lepo čivavico Blue-ja :D...pot iz zagreba v slovenijo je zelo dobro prestal... za prvi dan je ze zelo zivahen in radoveden...

lp
Aši & Blue :)

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
    • BuldogBalu
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2192 : 25 Junij 2008, 20:59:19 »
jeeej jaz sem  danes na agi tekmi "Lujčka Bujčka" spoznala :-*
Samo škoda, da nista šla za predtekmovalca...si nehče ni "upal" vprašati ::) :P

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2193 : 25 Junij 2008, 21:31:28 »
Sej bova pa jeseni že začela zares tekmovat. ;D

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
    • BuldogBalu
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2194 : 25 Junij 2008, 21:32:03 »
Super :)

Alya

• Pesjanar
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2195 : 25 Junij 2008, 21:37:10 »
Lou ;D

Piaa.

• *
  • Taai.♥
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2196 : 25 Junij 2008, 21:40:41 »
Ašiii: jooj superca!!
LEpo ime si izbrala ;)
upamo na kaksne slikce cimprej!!! 8)

Damjan: jaa..saj sem si od tvoje čivavice sposodila ime. :-[ ;)

Lp,

Piia.

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2197 : 26 Junij 2008, 14:10:54 »
Damjan bova z Linom  poskusila tudi te brikete ;D kaj pa jim pripravljate doma?kakšno hrano?
drugače pa tudi Lin bi bil zelo vesel tvoje Aishe kajti tudi on je v tistih dnevih ko so medvedeki v nevarnosti :P :D

Lou je pravi lepotec na slikicah :-*  Ašiii pa si le dočakala ta dan ;D izbrala pa si meni zelo zelo lepo ime za njega :-* superca ;D ko boš utegnila pokaži kakšno slikico od njega :)

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2198 : 26 Junij 2008, 16:29:02 »
Pozdrav vsem....

Damjan moram ti povedati da sem ji dvakrat dala probati pa jih niti ni povohala,tako da nadaljujem s briketi od Royala za chihuahue..Poleg tega ji pa se kuham kakega piscancka,kar neverjetno pozre v eni sekundi....

upam da se kmalu kaj vidimo,hvala

chi

• *
    • Chihuahuasi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2199 : 26 Junij 2008, 19:01:21 »
Živijo Tina,

ja to so te male izbirčne miši :) Če ima rada Royal-ove britete je brez pomena spreminjat ! :) Tudi jaz upam, da se spet kmalu vidimo:) Bi bilo fajn, če bi jo prijavila na razstavo v Trbovlje..ta razstava je zadnji vikend v avgustu in je super razstava.

LP,

Damjan

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2200 : 26 Junij 2008, 20:47:13 »
Damjan, nova spletna stran izgleda super! :o
Pa tudi tvoje punce, predvsem Aisha in Tinka! :-*

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2201 : 26 Junij 2008, 22:36:13 »
Rada bi prisla na razstavo samo nevem ce bom takrat ze doma al bom ze v tujini....
A mi poves kaksno hrano poleg piscanca pa purana jim se kuhas?

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2202 : 26 Junij 2008, 22:38:35 »
posiljam vam novo slikico

chi

• *
    • Chihuahuasi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2203 : 26 Junij 2008, 23:09:47 »
Živijo,

hvala Katja me veseli, da ti je stran všeč:) Aisha in Tinka sta se res razvili že v pravi pubertetnici..he he he Tvoj mali LU je pa že pravi dec !!!! :) A z agilitijem bosta začela ? Super !!!!

Tina od domče hrane naše punce dobijo kuhano junetino, puranji file, piščančje meso brez kosti. Kuhanemu in drobno narezanemu mesu dodamo še kuhan riž (malo), nariban korenček (surov ali kuhan)....Nekateri dodajajo hrani tudi riževe kosmiče, tudi krompirjeve kosmiče.. Občasno imajo zelo rade kuhana jetrca (predvsem piščančja oz.puranja)...nekateri drobovino ne dajejo, ker naj bi kužki potem imeli prebavne težave..ampak naše punce  nimajo težav pa še rade imajo to hrano. Najbrž je to odvisno od kužka..So pa moje punce zelo navdušene predvsem nad mesom...različni dodatki jih pa bolj "bodejo".
Občasno dobijo tudi hrano iz konzerve (višji kakovostni razred), o briketih sem ti pa že tako napisal. Seveda pa jih zalagamo tudi s priboljški in občasno dobijo tudi vitaminsko pasto.

LP,

Damjan

Je pa Bambi pravi mali cuker...sem moral dobro pogledat, kje v posteljici se skriva :) :)

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2204 : 26 Junij 2008, 23:38:08 »
Hahahahahah,to je postelja od Perle,nase shar pejke...samo ona rada popoldan spi kar pri njej...pa se Perlo ne moti.Kje pa dobim vitaminsko pasto?Kolikrat krat jim  dajes?

Mam pa se eno uprasanje.se mi zdi da se precej praska,sploh zjutraj ko se zbudi...dala sem ji ze ampulo strongholda 10 dni nazaj...a je za it pogledat k veterinarju...Je pa tudi res da je non stop pred hiso....

hvala

Gaja

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2205 : 27 Junij 2008, 14:23:45 »
Mravka oz. Tina, sem te mogoče včeraj popoldne videla v Kanalu ob Soči pri bankomatu s tvojo pikico v rokah?  ;)

Drugače pa morem pohvalit vse vaše malčke....sami cukri!  :-*

Vroč pozdravček vsem iz Nove Gorice!

LP Gaja

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2206 : 27 Junij 2008, 15:40:46 »
Ja sigurno si me videla.....ker tam trenutno zivim....kje si pa ti bila?Iz kje pa si?

ciao

Gaja

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2207 : 27 Junij 2008, 17:24:22 »
Mimo sem se peljala z avtom in pogledala direkt v tvoje roke in takoj pomislila na Bambi čeprav nisem vedela, da si od tukaj.  :) Jaz živim pa v Novi Gorici, tako da bi se lahko kdaj videli.

LP Gaja

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2208 : 27 Junij 2008, 19:13:42 »
super...komaj cakam da se vidimo...ti mi napisi kako imas cas pa se dobimo....

pozdrav vsem

chi

• *
    • Chihuahuasi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2209 : 27 Junij 2008, 20:04:41 »
Živijo,

Tina, če se malčica zelo praska je vsekakor bolje, da jo pogleda vet. Ni nujno da je,  lahko pa bi bila kakšna alergija. Od strongholda pa to najbrž ni, ker je že precej časa od kar si mu ga nanesla. Vseeno pa je dobro, če jo tudi dobro pregledaš, če ni kakšna bolhica kje skrita ali kakšen klop.Nobeno sredstvo proti bolham&klopom namreč ni 100 %.

Vitaminske paste dobiš v specializiranih trgovinah, običajno pa jih imajo tudi veterinarji. Seveda pa so lahko tudi kakšne vitaminsko mineralne tablete, če jih bo mala hotela pohrustat. Jaz jim vitaminsko-mineralne dodatke dajem občasno.

LP,

Damjan

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2210 : 29 Junij 2008, 10:01:48 »
mene pa zanima kolikšno količino hrane dobi vaša čivavica na dan (koliko gramov)??
slike pridejo sam da si naštudiram XD :) ;D

lp :-*

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2211 : 30 Junij 2008, 21:03:52 »
Hm glede hrane...moja Bambi ima 0,65kg in ima 4 mesece...dajam ji krokete Royan Canin za chihuahue okoli 30 g na dan...sej na vseh hranah tudi pise...ce ne pa en dan poje vec en dan manj....tako da to je tezko povedati ker je odvisno od samega psa....

ciao

jasi22

• *
  • L_U_N_A
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2212 : 30 Junij 2008, 21:55:55 »
živjo, jaz bi pa zudi rabla nasvet glede briket.
imela je Hillsove pa sem jo morala kar silit, pred enim tednom je dobila Royal sensible pa so ji bli full vsec in sem jo prvič vidla da je tak padla po briketih, pol pa vsak dan manj...in danes, skoraj nič  :(
pa sem ji morala spet skuhat piščanca in malo riža...ampak se bojim da jo bom razvadla s tem in mi potem sploh ne bo hotela jesti briket :-\
veterinar je sicer rekel naj ji pač na približno vsake 4ure dam brikete, pustim približno 15-20 min in kar pusti umaknem-če bo lačna bo že pojedla...ampak kaj ko tako malo poje, pa se mi zdi da je za mladička to malo prehudo, saj se le razvija in rabi vse potrebno.
torej, ji dam po 3 obroke briket na dan in en obrok piščanca in riž, pa četudi mi ne bo hotela briket veliko pojesti? 
aja pojedla pa naj bi okoli 55g briket na dan... vcasih jih 55, vcasih pa npr.le 30
hvala, lp

jasi22

• *
  • L_U_N_A
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2213 : 30 Junij 2008, 23:27:11 »
pa še eno vprašanje...enostavno mi ne uspe naložiti slikce!!!!??  >:(
mi lahko katera prosim pove kako?
hvala

http://luna-jasi.moj-album.com/

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2214 : 01 Julij 2008, 08:52:09 »
men tut ne uspe ;) ???

kathy

• *
    • izi-ela
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2215 : 01 Julij 2008, 12:50:26 »
jasi22 in aši, tukaj si preberita kako vstaviti slike : vstavlanje slik (http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,800.0.html).  ;)

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2216 : 01 Julij 2008, 15:30:58 »
Posiljam vam par novih slikic....

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2217 : 02 Julij 2008, 08:16:14 »
Hahha tnx katarina :P...pozdrav izi :-*...Blue jo pogreša :)

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2218 : 02 Julij 2008, 08:40:15 »

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2219 : 02 Julij 2008, 08:49:07 »
jeej končno mi je uspelo prilepit prvo slikco :P...to je Blue v vzrediteljevih rokah star 2 meseca in pol...kmalu zdej pridejo tudi novejše slikce :)

lp :-*