Avtor Tema: Čivava [Chihuahua]  (Prebrano 1026002 krat)

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2430 : 13 September 2008, 13:56:35 »
Nalch, a delata na kliker?
Midva sedaj na puno trenirava agility, in začneva v oktobru vrjetno tekmovat.  ;D

Aši

• *
  • Spol: Ženski
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2431 : 14 September 2008, 11:26:10 »
heii...
kateq a res...js tut študiram da bi šla...sicer sva sedaj v mali šoli...verjetno pa spomladi zacnema kr z agilityem...sva ze poskusla tko mal pa mu je bolj zanimiv k mala šola... :) mava pa srečo k smo blis poligona doma ;D

čaw...užiwite
Nalch vso srečo XD
 :-* :-*

pigna

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2432 : 14 September 2008, 12:43:08 »
Pozdravljeni
Rabim eno pomoč...namreč že nekaj mescev nazaj sem se oglasila v tej temi s prošnjo za nasvet pri nakupu čivave...odgovori so mi bili v veliko korist ter predvsem poduk...
Sedaj sm naletela na novo težavo pri iskanju svoje bodoče kratkodlake čivave pri vzrediteljih po evropi in HR.
Mladički so si med seboj zelooooo različni...za nekatere celo posumiš, da čivave ni niti vidu...(velika ušesa, večje rasti,...)

Nekatere uporabnice so mi svetovale g. Cirmana ter Avstrijske vzreditelje, zato vas lepo naprošam, če je katera od vas, ki je svojega lepotca kupila v Avstriji mi lahko mal svetuje koga pa kaj. Zgleda smešno, da se toliko obremenjujem se mi pa men smešno zdi tudi kupit čivavo nato pa imet križanca med pinčem pa bogve čem se...
aja pa poučne nasvete o zavetiščih prosim ne mi jih dajat...

hvala lp Nastja

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2433 : 14 September 2008, 15:18:04 »
Če sem te prav razumela si želiš rodovniško čivavo? Ja zakaj bi ti potem govorili o zavetiščih ??? No skratka, najblje bo če kar lepo pokličeš na KZS in povprašaš za vzreditelje rodovniških čivav. Ker če ti rečeš, da boš kupila čivavo v Avstriji je isto, kot če bi rekla da jo boš kupila v Sloveniji. Ni važno KJE jo kupiš. Važno je PRI KOMU jo kupiš. in KAKŠEN vzreditelj je to. :-[

Sicer pa še kaj vprašaj in ti bomo z veseljem odgovorili :) Vsaj jaz ;)

pigna

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2434 : 14 September 2008, 16:50:26 »
ja iščem rodovniško kratkodlako čivavo. Ja če sm čisto odkrita v sloveniji vem samo za dva zato me zanima če ima kdo izkušnje pri tujih vzrediteljih Italija,Avstrija,HR...

Nalch

• *
  • Lucy...
    • my space
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2435 : 15 September 2008, 07:32:04 »
ja, ja z Luc delava na klicker, ampak če mene vprašaš, to nebi bilo sploh potrebno ;)
 drugače sem pa tudi jaz razmišljala, da bi šli z Luc v smer agility, vendar je tamala premejhna in iz tega ne bo nič...

lp :-*

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2436 : 15 September 2008, 16:36:03 »
Aši, midva sva se tudi po mali šoli odločla za agi... da nekaj delava še poleg trikcev. Tako da z moje strani: priporočam. [če vama bo všeč seveda]  ;D

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2437 : 15 September 2008, 18:36:17 »
ja men je to fuul ušeč js bi šla z veselom sam ce so tak smotani tam u nasem KD mislim fuul tist ka bo čivava to ka bo to ej  >:( >:( >:(
no neki boma ze zrihtala oz. šla boma trenirat  :) ;)

čaw...

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2438 : 18 September 2008, 14:34:40 »
haj haj ;D po dolgem času se javljam ;) sam vprašala bi če pride kdo na razstavo v maribor zdaj v soboto?

lp,vanja :-*

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2439 : 18 September 2008, 17:38:27 »
Jaz pridem v nedeljo ;)

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2440 : 18 September 2008, 18:44:53 »
Jaz tudi v nedeljo, sicer brez Louja. ;D

Nalch

• *
  • Lucy...
    • my space
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2441 : 20 September 2008, 15:12:03 »
z Lucy ne moreva trenirat agilitiya, ker tamala nima niti 1kg in se ji gugalnica ne prevaga ;) to je problem :) je pa zabavno zdaj pri nas, saj je Luc včeraj KONČNO dobila prvo menstruacijo in ji ni nič jasno  ::) ::) lp

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2442 : 20 September 2008, 20:12:33 »
Po dolgem casu sem spet nazaj....posiljam vam par novih fotkic...

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2443 : 20 September 2008, 21:49:02 »
Oooooo punca je pa zrastla :o

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2444 : 21 September 2008, 10:41:05 »
iiii Mravka enake barve je kot moj Blue :)....koliko sedaj tehta???  ;D...kako ma pa plečno višino??? ;)

čaw...

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2445 : 21 September 2008, 14:22:26 »
Kok je zrastla :) je ze cela baba hehe.. ful paseta skupej s Perlo.  ;) :)

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2446 : 22 September 2008, 22:10:20 »
Sarci....sej ves ona je tudi malo tvoja baba..... ;)tehta tocno 960 gr in ima 6 mesecev...

drugace s Perlo se full razumejo...Perla jo full brani in je ljubosumna ce se igra s kaksnim drugim psom...

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2447 : 23 September 2008, 18:18:45 »
hehe, mejckn pa res :) Upam da jo bom cimprej vidla v zivo pa tebe seveda tudi ;)
Pri nas je pa ravno obratno - ma Misko (pa vcasih tut Nacko, sam on je ponavadi cist vesel ce se en kuza pride) izbruhe ljubosumja ko se Jolly s katerim igra s kaksnim psom.

Elena

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2448 : 24 September 2008, 10:25:04 »
Pozdravljeni ljubitelji čivav,

oglašam se vam po dolgem času. Če se še spomnite sem vas spraševala o psarni Damjan's Diamond. Povedati vam moram, da sem to psarno obiskala in spoznala lastnika ter njegove čivavice. Lahko povem, da sem zelo uživala v crkljanju njihovih čivavic. Imajo zares prekrasne kužke, odlično negovane. Pri obisku sem dobila vtis, da je pri teh ljudeh ljubezen do kužkov res na prvem mestu.  :)
V klepetu z Damjanom je čas res hitro minil, dobila sem res ogromno novih informacij o pasmi in negi. Zares zelo upam, da bo kakšen njihov mladiček na voljo tudi zame. Imela sem res krasno doživetje in upam, da ga bom še kdaj ponovila.

Lep pozdrav vsem, ki ste zares lahko srečni, da že imate te čudovite kužke.

Elena

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2449 : 27 September 2008, 14:51:49 »
Ciao,

mam eno uprasanje...ponavadi uporabljam za Bambi Frontline navaden ali Advocate...ker sem prebrala na mnogo straneh da se uporablja dosti tudi Advantix sem probala uporabit tudi jaz..Ko sem ji polozila za vrat je bila nekaj casa prav omoticna...zdaj pa se ze 3 dni precej praska na tistem mestu.Rada bi vas prasala ce ima kdo podobno izkusnjo kot jaz?

hvala

Gaja

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2450 : 27 September 2008, 18:33:56 »
Ojla Mravka!

Tudi nam se je zgodilo podobno z Advantixom. Kimmy je vedno dobivala Frontline, vendar sem po prebranem in slišanem sklepala, da je bolj učinkovit Advantix in sem ga ji dala. Kimmy je bila potem full boga, nonstop se je praskala in sploh je bila čudna. Pa tud dlaka je bila full mastna, kar se po Frontline ne dogaja. Je imela celo irokezo na hrbtu. In jaz sem jo že drugi dan, ko sem videla kakšna je rekacija kar skopala. Potem je bilo takoj boljše. Advantixa pa seveda ne uporabljamo več. Ne bi pa vedela zakaj pride do tega. Očitno našima tamalima sestavine ne ustrezajo ali pa so premočne...ne vem.  :-\

LP Gaja

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2451 : 27 September 2008, 19:31:24 »
hei...

Moj Blue se tudi praska po advantixu pa dlaka je res tko zlo mastna še dva dni po ampuli...tk da sm se jaz tudi odločila za Frontline...

čauuu ;D

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2452 : 28 September 2008, 08:55:02 »
Jaz za Cleo že od vsega začetka uporabljam Advantix in nimava nobenih problemov ... Očitno je res od psa do psa različno, kako reagira na sestavine.

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2453 : 28 September 2008, 17:11:54 »
Haii :-[
Midve s Kiki se pa že doolgo nisva oglasile. Ampak od kar se je začela šola in treningi [plešem] se kar ne najde čas. No vam pa obljubim, da bom bila zdej bolj pridna. [v četrtek, petk, soboto-->ne bom nič pisala ker imamo evropsko prvenstvo]. Midve s Kiki že od samega začetka uporabljava frontline, nama je kar v redu, tako da ostajava kar pri njemu.
Mala princeska je supre, zelo uživa, in kot zmeraj..še večja zaspanka.. ::) :D :D ..

ps.: Kako vam je šlo v Mariboru? Vesna?

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2454 : 28 September 2008, 19:57:57 »
hEII..

zanima me če kdo tukaj deva svojemu/i  malemu/mali konzervo??? :)
koliko pa jo date na dan??? tko k piše?? ;)

čaw....

Nalch

• *
  • Lucy...
    • my space
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2455 : 29 September 2008, 14:46:26 »
moja tamala sploh noče jest konzerv ;) samo povoha jih in gre stran - razvajenka pač  ;D

drugače pa me zanima, koliko vas je dalo psa kastrerat/psičo sterilizerat in koliko vas razmišlja o mladičkih nekoč/čez nekaj časa...?

lp  :-*

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2456 : 29 September 2008, 15:47:59 »
Aši, Lou dobi 2x ali 3x na teden konzervo.. kupujem mu Belcandotove, najraje ime Lamb and Rice. Juh obožuje! :P Sicer pa ne dobi same konzerve ampak mu zmešam z briketi. Drugače pa dobi ali brikete, mali razmočene in z malo olja [naj bi bilo dobro za dlako] ali pa brikete zmešane z rižem.

amisa

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2457 : 29 September 2008, 15:49:06 »
Se javljam v vašo temo (drugače sem bolj kitajček;)) ki jo tudi vsake sem in tja malo preberem.
Glede na to da se trenutno (no pa ne samo trenutno) pri lastnikih ˝popularnih˝ pasem vse prevečkrat pojavljajo strokovnjaki, ki pa nažalost to niso, ki svoje pse parijo brez pravega znanja in informacij in ker me je Nalch-inb post vzpodbudil k razmisljanju sem se odlocila, da se oglasim tudi tu.
Ocitno se vedno veliki vecini ni jasno, da zgolj to, da imamo doma psa ki ima rodovnik se ni zadosten pogoj, da se lahko odlocimo za parjenje, nikakor pa to ne pomeni, da imamo dovolj znanja. Vsi tako radi pametujemo kaj in za kaj rodovnik sploh je in od dejstva, da je pes rodovniski do vzrejnega psa/psice je se dalec. Tudi vzrejni pregled (ki je btw pri vecini pasem hmhm kako bi se izrazila, se vedno na zelo slabem nivoju, saj ga dobi marsikateri predstavnik pasme, ki standardu nazalost ne ustreza) se ni dovolj. Vsi, ki razmisljate o parjenju svoje psice (ja, predvsem psice, pri psu je ponavadi malo lazje) najprej razmislite, ce res imate potrebno znanje? Pa ne mislim zdaj znanja o negi mladicev (kar tudi ni zanemarljivo) ampak znanje o sami pasmi (pa ne zgolj standard in par let izkusenj z enim predstavnikom te pasme in razni blabla po forumu), paritvenih kombinacijah itd. Nazalost sem prepricana, da vecina primernega znanja nima (pa ne samo pri civavah) in ce smo bili odgovorni ob nakupu in smo odgovorni lastniki stirinozcu potem bodimo odgovorni tudi ko stopimo korak dalje, na pot do vzreje. Kam se mudi? Ce prav vem, ste vecinoma tukaj se vse zelo mlade in imate se veliko casa za vzrejo oz. karkoli pac, torej vsem svetujem da o tem konkretno premislite, preden se zaletite. Verjetno si ne zelite, da bi vas cez 10 let vsi poznali kot nekega ˝levega˝ vzreditelja, ki nima pojma, ali pac? Zame so ti. vzreditelji ki to pravzaprav sploh niso, saj nimajo potrebnega znanja, popolnoma enaki oz. zelo podobni kot vsi ostali šteparji, samo malce lepše zapakirani. Res je, da ponavadi (ali pa tudi ne) lepše skrbijo za mladicke, jih ne prodajo vsakemu....res pa je tudi da za to dobijo vec denarja kot steparji, vendar pa se vseeno ne delajo v dobro pasme.
Sama se ze kar nekaj casa aktivno ukvarjam s kitajcki, imam okoli sebe kar nekaj ljudi ki se na pasmo spoznajo, tako pri nas kot iz tujine in so priznani vzreditelji, pa se še vseeno ne počutim dovolj ˝sposobno˝ da bi imela leglo. Zakaj? Zato, ker ne mislim da vem vse o pasmi samo zato, ker poznam standard, nekaj zgodovine, imam kar nekaj izkusenj in doma dva kitajcka, spremljala sem ze par legel od paritve do odhodov v nove domove (oz. smo se vedno v kontaktu), lahko recem da sem kar na tekocem z dogajanjem v tej pasmi itd. Pa se mi to ne zdi dovolj, ker ob brskanju se vedno vsakic znova odkrivam kaj novega, da o poznavanju dolocenih linij niti ne izgubljam besed, saj se za kvalitetno preucevanje le tega porabi uf uf casa. Kaj je namen mojega posta? Niti podrazno ne zelim biti zaljiva ali napadalna, samo opozoriti oz. vzpodbuditi zelim k razmisljanju vse, ki se odlocate ali pariti ali ne, v upanju da se bo zdajsnji trend (ki je nazalost prisoten pri vecini pasem) unicevanja pasem obrnil v prid pasme. Tema je sicer obsirna in se da o njej debatirati vec dni skupaj:) toliko samo v razmislek.
Lp vsem vasim civavicam;)

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2458 : 29 September 2008, 16:41:35 »
Nalch js ne bi tvegala pri Lucy z mladički...men se res zdi premala za to nwm no ;) pač da ne bi prišlo do kakšnih komplikacij oz. smrti ;)
itq pa da si vsak kdaj želi meti mladičke samo pa res ni to kar tako..

čaw

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2459 : 29 September 2008, 17:13:30 »
Pa da še jaz *svoj pisker pristavim*. :P
Sama nimam ravno nekega namena parit Louja, ker se pač zavedam, da nima nekega blaznega vzrejnega potenciala. Če pa bi se pojavila psička, ki bi se res dopolnjevala z Loujevimi lastnostmi [da bi bila res možnost dobiti iz kombinacije dobre pse], pa bi verjetno tudi šla delat vzrejnega in potem parila. Če pa bi imela psičko, bi jo parila le, če bi bila psička razstavno perspektivna [in seveda zdrava, primerne konstrukcije] in pod *mentorstvom* vzreditelja, ker sama sicer vem dosti o čivavah in standardu, vsekakor pa ne dovolj, da bi se podala v kaj takega.  ;)