Avtor Tema: Čivava [Chihuahua]  (Prebrano 1024682 krat)

Ayla

• *
Re: Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #420 : 13 Junij 2007, 10:58:37 »
No da se še sama predstavim, jaz sem Sara.  :)

Ayla je pa kratkodlaka čivavica, barve lešnika, punčka seveda, stara pa je 9 mesecev. Tisto na avatarju je ona, ko je bila še čisto mala, ko sem jo dobila  ;D.
Drugače pa je zelo živahna, nemalokrat tudi lumpa  :P

Sva pa midve ble tudi na razstavi v Portorožu, samo kot gostje, sva si šle malo ogledat. Pa se mi zdi da sem vidla eno od vas, ampak nisem ziher kdo je bil   :-[ ..sklepam da Pinki ali pa Blue? Ena mičkena čivavica, ki je prišla tudi na stopničke  :o (nedelja). Čestitke! :)

No tu je še ena njena slikca, ampak je tudi ta stara (ko je imela 3,4 mesece je bilo slikano). Novejše slike še pridejo  ;D
...upam da mi uspe prilepit slikco...

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
« Odgovori #421 : 13 Junij 2007, 14:35:08 »
Luštkana miška tale Ayla :o :o :o Prava frajlica je s tem belim gobčkom in čisto črnim smrčkom :-*

chi

• *
  • Spol: Moški
    • Chihuahuasi
« Odgovori #422 : 13 Junij 2007, 20:34:36 »
 8) 8) Ayla je luštna punca ! V Portorožu pa je bila na stopničkah Uršina Blue, ki je že prava profesionalka v ringu  :D :D. Katja veš saj zdaj, ko je tako lepo vreme je res bolje biti zunaj, kot čepeti za računalnikom. Je pa zelo fajn slišat kako se kaj  imate  in kaj počnete  :o :o :o. Evo še nekaj slikic od Miše in Jolly.

Lep pozdrav,

Damjan

Katja :)

• *
  • sladki mali navihančki :D
« Odgovori #423 : 13 Junij 2007, 22:27:02 »
oj! super Sara-to smo želeli  ;D mala je cuker  :P :P :P je izredno lepe barve  :) ;D :)

Damjan -kok sta dobre!!!  :P :P :P Jolly izgleda kot kakšna modra starejša gospa ampak izredno lepa  :) zelo mi je všeč  :P :P :P saj bi ti jih na skrivaj vzela pa vem da brez njih ne boš mogel  :o ;D :) hec. nič slabega ne mislim samo tako cukri so-se res pozna od psarne do psarne nekaj razlik  kar se videza tiče ali se motim?  zato pa so toliko bolj ljubke  ;D kajne?  :P in Miša... tak utrujen pogled ima-najbrž je bila zaspana ali pa je ravno po igri?  vidim ozadnje pod balkonom-ste na deželi? malce radovednosti ne škodi kajne?

Misha in Pikica pošiljata vsem lep pozdravček in  :P

Ayla

• *
« Odgovori #424 : 14 Junij 2007, 22:13:13 »
No majhno Aylo ste že vidli, tukaj pa je še Ayla velika punca, čisto nova fotka  :o

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #425 : 14 Junij 2007, 22:22:51 »
Kakšne luštne fotke malih cukrčkov!  :-*

chi

• *
    • Chihuahuasi
« Odgovori #426 : 15 Junij 2007, 17:47:08 »
Živijo Katja !

Jolly (black &tan) psička bo jeseni stara šest let in se ji leta še nič kaj ne poznajo. Je pa res, da je bolj "resna" in ni ravno pripravljena za divjanje z Neisho. Se pa Jolly neizmerno rada crklja in zagotovo v tem smislu prekaša Mišo in Neisho. Meni se zdi izredno zanimivo kako so si v bistvu različne..vsaka ima neke specifike.
Drugače pa si pravi detektiv...ja mi res živimo na deželi, v bližini travnikov in gozd je le par korakov stran. Zadnje dni nas naše punce, predvsem ponoči, čuvajo pred zlobnimi srnjaki, ki zaljubljeno "tulijo" in si iščejo neveste. Nekaj noči se je naš pasji trio obvezno začel oglašat tam okrog 2 ure zjutraj in skušal pregnat rogatega vsiljivca. Iz preventivnih razlogov pa so okna sedaj zaprta in naše zverinice mirno spijo ob moji postelji.  :P :P :P :P :P :P :P

Miša ima pa res tak utrujeno-nedolžen pogled  :D :D,še posebej do izraza pride, ko prosjači za kakšen priboljšek z mize oz., ko kakšno ušpiči. Sicer je pa zelo pogumna punca, ki ne mara nemških ovčarjev. Ko se sosedov mota kje okrog naše hiše sproži takšen alarm, da vemo kdo se nam približuje :) :).

Lep pozdrav vsem,

Damjan   

• *
« Odgovori #427 : 16 Junij 2007, 11:21:57 »
oj Damjan!

detektiv....  :D ;D ne, nič slabega, le opazila sem lepo ozadje. mi je v oči padlo saj tudi sama živim na vasi (bolj proti koncu vasi) kjer se pred nami razprostrira travnik, za hišo pa je gozd s potočkom. idealno za naše šeme doma  :P :P :P
si kar predstavljam Jolly kako se stiska ko se želi crkljat  ;D Miša in Neisha imata kot mladi frajlici najbrž še tolikoooo za pregledat, prevohat  :D tudi Pika, ki je letos dopolnila 6 let se noro rada crklja samo prav dolgo ne ker je potem Misha izredno ljubosumna in skače po meni pa Pikico praska češ-še jaz, še jaz  :D :P :P
kar pa se tiče čuvanja-verjemi-še kako znano. na lajanje srnjaka se sicer bolj odzove Pika, medtem ko Misho zmoti lajanje (baje se tudi tako reče) lisice  ;) ali pa sliši da je kdo zunaj pa tako sceno uprizori kot da je v hiši 10 vlomilcev. si ne moreš kaj da ne bi pokazal vsem-poglej-majhna je-ampak pes (tudi čuvaj) v pravem pomenu.  :o seveda se vse spremeni ko zagleda na koga je lajala. potem pa vklopi svoj rep in jeziček ter veselo poskakuje  :D :o :P
hvala za slikice  ;D resnično so čudovite. pa so vse iz iste psarne? 

Sara, pa tvoja Ayla kakšno ušpiči?  ;D

pozdravček vsem-prilagam pa še eno novo slikico moje male kako se podi za žogico-izgleda kot Superman v letu kajne?  :o

Ayla

• *
« Odgovori #428 : 16 Junij 2007, 16:49:01 »
Ah ...še vprašaš ..seveda da ušpiči!  :D Najraje ima toaletni papir, dostikrat ko grem v kopalnico me čaka presenečenje  ::) Prime z gobčkom papir in ga rola dol, in potem ga scefra na miljardo koščkov, in pri tem seveda neizmerno uživa  :P . Drugače pa obožuje tudi robčke, če je le možnost kakšnega tudi ukrade (tudi iz koša za smeti če je treba  ;D) in potem seveda spet iz tega robčka nastane sto koščkov, ki jih vsake toliko najdemo okrog po hiši, pa tudi v njeni hiški vsaketolko  ;D.

Včeraj pa je moji sestri ukradla šolski urnik in svinčnik in s tem ponosno korakala okoli, mogoče si pa želi v šolo!  :D :P

Vidim da nekateri imate kar po več čivavic, kako lepo  :)

chi

• *
    • Chihuahuasi
« Odgovori #429 : 16 Junij 2007, 22:27:22 »
Živijo ! ;) ;)

Lepo vas je brati..he he he Ne vem pa Katja kam je izginila tvoja slikica. Enkrat sem videl tvojo Mishko v "letu" zdaj pa je slika kar nekam odletela...?? Upam, da prileti nazaj... :P :P :P Me veseli, da so ti všeč moje slike.

Sicer pa so naše punce iz različnih psarn in imajo povsem različne prednike.Držalo bo, da njihov izvor precej vpliva tudi na njihov zunanji videz. Vsaka psarna pač "neguje" svoje krvne linije, prisega na določene plemenjake itd. Sicer pa se tudi čivave,gledano kot pasma, spreminjajo. Če pogledaš starejše slike, kar hitro opaziš razlike z modernim tipom čivav. Tudi na razstavah je možno te razlike precej dobro opaziti....Kljub spreminjanju videza pa ostaja njihov značaj še vedno enkraten, nezamenljivo čivavarski  ;D ;D ;D
Še preden smo mi dobili prvo čivavo so nas opozarjali, da bomo dobili pravega malega hudiča, ki nam bo razgrizel sedežno, uničil stole in nasploh na novo postavil vso notranjo opremo  :P :P :P :P Ampak nič od tega se ni uresničilo tudi po tem, ko se je naša pasja druščina precej povečala. Že res, da se rade skrijejo v kakšno odprto omaro ali odvlečejo kakšen kos oblačila v svoje"zaklonišče". Seveda ne smem pozabiti na kakšne povsem scefrane papirnate robčke ampak kdo bi jim zameril  :P :P :P :P :P Takšne pač so.
Veš Alya čivavice imajo med mnogimi drugimi še to prednost, da jih lahko imaš več, ker ena itak ni nobena  :o :o :o :o :o Po mojih izkušnjah so izjemno družabne in več kot jih je na kupu bolj uživajo.

Lep pozdrav,

Damjan

Ayla

• *
« Odgovori #430 : 17 Junij 2007, 14:34:07 »
Hja, vidim da je cefranje robčkov skupen hobby vseh čivavic  :-9

gabyca

• *
  • *:Pinky:*
« Odgovori #431 : 17 Junij 2007, 15:43:14 »
Zivjo,
Alya je ful lustna :-* in prav tako ostale civavice. Ja tudi Pinky obozuje robcke :D jaz pa ji kar naprej kopujem igracke, ki je sploh ne zanimajo, rada pa se igra tudi z briketki ;D
Tudi jaz sem se odlocila,da ce bo Pinky imela mladicke, bom enega 100% obdrzala, vec jih je bolj je veselo ;D
No se slikici od Pinky, ki ima nov obesek :o

Gaby :-*

• *
« Odgovori #432 : 17 Junij 2007, 20:50:38 »
ojla!
  :o tole z robčki je pa pomoje kar vsem zelo dobro poznano. tudi moja Miši jih velikokrat ukrade in potem je kar malce užaljena, ko ji vzamem robček oziroma kar je ostalo od njega  :D :P :D take so te naše male šemice in kdo bi jim zameril? saj ponavadi takoj ve da je nekaj naredila narobe ampak v prihodnje, ko bo za to priložnost (beri: robček v bližini), bo zadevo ponovila  :o
leti, leti MISHA  :D vidiš Damjan-je že nazaj  ;D

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
« Odgovori #433 : 18 Junij 2007, 12:33:11 »
Tudi pri nas je čez vikend nastalo kar nekaj lepih fotk:

Delam se mrtvo

Ja, na njenem hrbtu sem ;-)

Moje nove igrače

Ostale pa na http://clea.moj-album.com/ (http://clea.moj-album.com/)

Lp ;)

chi

• *
    • Chihuahuasi
« Odgovori #434 : 18 Junij 2007, 17:30:28 »
Živijo !  8) 8)

Neverjetno kako hitro rastejo te vaše punce...in vse lepše so. Ker jih "spremljam" že kar nekaj časa so razlike še toliko bolj očitne. Clea je na prvi sliki očitno omagala v senci oz. razmišlja, kako bo napadala vse te njene nove igračke  :P :P :P :P.
No pri nas pa trenutno silno aktualne kobilice. Travniki so tu okrog že pokošeni in uboge kobilice so brez milosti preganjane do onemoglosti. Če pa ni kobilic se "zravsajo" med seboj. Imamo takšno renčanje kot bi bilo na kopici 10 psov in ne le trije :) :)
Prilagam  slikovni dokaz...
Lep pozdrav in uživajte v poletju  8) 8) 8)

Damjan

sarci

• *
« Odgovori #435 : 21 Junij 2007, 16:08:34 »
evo se 2 fotke od nas.

chi

• *
    • Chihuahuasi
« Odgovori #436 : 21 Junij 2007, 19:58:48 »
Živijo !

Kje se skrivaš Sara....pogrešam tvoje zares umetniške fotografije tvojih kužkov. Krasni so !!

sarci

• *
« Odgovori #437 : 21 Junij 2007, 20:02:39 »
Hvala :) Skrivam se nikjer hehe, sem pa bolj aktivna v temi civava na mojpes.netu.. :)

evo se ena fotka;

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
« Odgovori #438 : 24 Junij 2007, 18:23:55 »
Živijo!

Mi imamo pa spet nekaj novih fotk ...

Wet chi

Njami, kako je to dobro :)

Sem pa res že zrasla ...

Lp, Vesna & Clea

• *
« Odgovori #439 : 25 Junij 2007, 10:12:33 »
 :o kok so vsi posrečeni  :P :P :P Neisha v napad!  :D najboljša  :) Nacho in Mishko  ;D in wet chi  :o to vas nasmejijo  :D
imam pa eno vprašanje... enkrat sem spraševala glede gonitve... zdaj pa je situacija taka. misha je imela prvo krvavitev 13. aprila.sem pomislila da zdaj pa pol leta nič a jo je dva dni nazaj zopet dobila. ker je situacija pri večjih psicah drugačna nisem ravno seznanjena kako gre pri malih pasmah oziroma čivavicah... je to normalno?  malce hitro kar po malce več kot mesecu dni? je možno da gre za kaj drugega? izgleda ne, tudi vonj dlake in počutje sta enaka kot pri prvi krvavitvi... hm... saj se bom še pozanimala samo vesela bi bila pa tudi kakšnega nasveta da vidim kako je zdaj s tem...

lep pozdrav

valentina

• *
« Odgovori #440 : 28 Junij 2007, 14:38:46 »
alooo, ima kdo Yorkija????
Valentina

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #441 : 28 Junij 2007, 14:40:27 »
alooo, ima kdo Yorkija????
Valentina

In kako vezo ima to s čivavam? Tema o yorkijih je tukaj: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=3534.0

Lp nina

elektra

• *
« Odgovori #442 : 28 Junij 2007, 23:36:32 »
lep pozdrav ciivavarji :)

ODLOCAM SE za nakup prikupnega psicka...med prebiranjem foruma sem opazila da so med vami tudi vzreditelji...zanima em ali bo kdo jeseni imel kaksno leglo*?
lp :)

chi

• *
    • Chihuahuasi
« Odgovori #443 : 29 Junij 2007, 22:27:43 »
 :)Živijo Elektra !

Glede čivav si prišla kar na pravo stran...med same navdušence. Dobro je, da se pred nakupom dobro pozanimaš in NE KUPUJ PRI PREPRODAJALCIH ! V Sloveniji in bližnji okolici je malo legel tako, da je na mladička običajno potrebno tudi malo počakati.

Katja upam, da se je krvavitev ustavila, sicer pa je nenavadno, da bi se gonitev tako hitro ponovila, po mojem mnenju to nima veze z gonitvijo. Najboljši je kontakt  z veterinarjem pa boš bolj mirna.

Ha ha ha Vesna , meni je najbolj všeč Clea v mokri izvedbi. Krasna čivava je !  :o :o

No zdaj Ima pa še Sara eno Jolly kajne? Fanta jo morata ubogat kajne...je pa zelo lepe barve. Prav takšna barva je meni zelo všeč pri čivavah  8) 8) Mishko in Nacho pa sta itak 100 % frajerja. Jih prideš pokazat na kakšno razstavo?

Lep pozdrav,

Damjan

chi

• *
    • Chihuahuasi
« Odgovori #444 : 30 Junij 2007, 14:47:57 »
Še nekaj najnovejših slik mojih punc  ;D.

• *
« Odgovori #445 : 01 Julij 2007, 21:40:41 »
 :o Damjan, kako super pozirajo lepotičke  :)
drugače pa ja, sem takoj klicala veterinarja (moji klici in obiski so dokaj pogosti). kaj pa veš-za vsak slučaj... sem pa pomislila da imate podobne izkušnje. je pa res da se najdejo pri vsaki čivavici in nasploh živalicah kakšne posebnosti.

elektra-se strinjam z Damjanom. zelo se pozanimaj ko kupuješ čivavico. tudi ko najdeš vzreditelja je super če se kaj večkrat oglasiš pri njih da spoznaš chi družino skupaj z vzreditelji... vedeti moraš da velikokrat tudi oni presodijo če si primeren za čivavico. sicer pa najdeš podatke o predvidenih leglih mislim da tudi v revijah o psih... ali pa pokliči vzreditelje da se pozanimaš kdaj bodo legla in če so kje psički že rezervirani (kot je napiosal Damjan-se zna zgoditi da lahko kar nekja časa čakaš saj marsikdo psičke rezervira že vnaprej, do kotitve se pa ne ve koliko psičkov bo).
  :) pozdravček vsem

gabyca

• *
  • *:Pinky:*
« Odgovori #446 : 02 Julij 2007, 09:27:18 »
Zivjo,
Damjan tvoje psicke so prekrasne! Tudi jaz upam, da bom lahko cez nekaj casa imela se kaksno :)
Katja tebe pa cisto razumem, tudi jaz in Pinky sva zelo znani pri vetu :D pac bolje da se pozanimas in vprasas pri njih, kot pa da je potlej kaj narobe :-\
No se nekaj slikic

Gaby

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
« Odgovori #447 : 02 Julij 2007, 11:25:44 »
Zdravo!

Vaše male bubice so prekrasne :o Kako sta se Miša in Jolly lepo postavili 8) Frajerki :P Pinky se pa prav vidi kako odrašča ... Še malo, pa bo prava baba ;)

Mi imamo pa spet nekaj novih slikic:

Poziram

Kaj me spet mučiš ...

Da queen ;D

Chi okrasek :D

Lepo se imejte!

Vesna

chi

• *
    • Chihuahuasi
« Odgovori #448 : 04 Julij 2007, 19:50:31 »
 :) Živijo !

Pinky skoraj nisem prepoznal tako "velika" je že. Zelo, zelo je lepa. Kri pač ni voda in geni naredijo svoje. Seveda pa sem prepričan, da tudi tvoja skrb zanjo. Privoščim ti še kakšno CHI.Upam, da se še srečamo na kakšni razstavi. Mogoče v Trbovljah ? Zelo prijetna razstava je...nekaj takšnega kot Hrušica, kjer je bilo meni zelo všeč.

Vesna tudi tukaj iskrene čestitke za super slike ! Mala je zapeljivka na kvadrat.  :o

Katja me veseli, da je z Mišo bolje.Tudi jaz takoj paničarim, če niso moje punce čist v 100 % kondiciji. Še dobro, da imam razumevajočega in potrpežljivega vet-a. Razveseli nas še s kakšno novo slikico...od Portoroža sem se je gotovo že čist spremenila  :D :D :D !

Ne vem kakšne so vaše izkušnje s spreminjanjem barve pri čivavah. Mene je zadnjič zelo presenetila ena, ki je zelooo spremenila barvo. Zadnjič sem jo videl pri cca 10 mesecih in sedaj čez slab mesec se je iz rjavo sive (pričakoval sem, da bo takšna tudi ostala) spremenila v skoraj črno z nekaj rjave. Zares zanimiva sprememba. Ima izredno lepo barvo, samo ta dokaj pozna sprememba me je presenetila Običajno se to zgodi do nekako 6 meseca potem pa ni več takšnih bistvenih sprememb. Moja Miša je bila tudi rjavo-siva kot mladiček in se je potem spremenila v rdeče-rjavo, kar smo tudi pričakovali. Na sliki je pri 8 tednih (na levi strani) in sedaj pri 17 mesecih.Ni kaj te naše punce nas presenečajo na vseh koncih in krajih  :P :P :P.

sarci

• *
« Odgovori #449 : 05 Julij 2007, 17:53:47 »
mi smo se pa malo slikali spet..

pa se ena z Jolly