Avtor Tema: Čivava [Chihuahua]  (Prebrano 1026239 krat)

sarci

• *
  • Spol: Ženski
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2160 : 15 Junij 2008, 22:26:37 »
Mansji psi (do 5 kg al kok je ze) so lahko s tabo v kabini in ne med prtljago.

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2161 : 15 Junij 2008, 23:29:51 »
Ciao,

glede teh prevozov.Pes do 5 kg lahko gre s tabo kot osebna prtljaga,ce pa ima vec kg gre k spodnji prtljagi kot moj shar pej naprimer.Mi ogromno potujemo in nikoli nismo imeli problemov.Pri rezervaciji letalske karte pac poves da imas psa in ni problema.Kar se pa tice koliko psov gre na letalo,je pa tako...najvec 2 gresta v spodnjo prtlago(spet je odvisno od velikosti letala-s predhodno rezervacijo seveda),v kabino kot osebna prtljaga pa mislim da ni omejitev....odvisno od letalske druzbe.

Sarci sem mislila da se srecamo na razstavi....skoda

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2162 : 16 Junij 2008, 14:01:54 »
Jaaaa, vem, sej sm jst tut mislila da se bomo videli pa je bilo tako vreme v soboto da sem raje doma ustala. Sem sla pa vcerej s familjo nekaj na obalo, samo nisem vedela ce si bila tam in potem sploh nisem hodila nic okoli.  :-[

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2163 : 16 Junij 2008, 16:46:41 »
Sej vem da sem neumna glede tega ampak..a to pomeni da je treba tudi za žival kaj plačaTi? :-\ :D

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2164 : 16 Junij 2008, 17:21:33 »
Allora,ce je zival tezja od 5 kg in gre v spodnjo prtljago je treba placati na kilogram.(od 7eur-11eur/kg)-spet odvisno od letalske druzbe.Ce pa gre s tabo ni treba nic placat.Po EU je potreben potni list(z usemi cepivi),izven EU pa se Zdravsvtveni certifikat zivali plus potni list..ce te kaj se zanima glede tega mi napisi..mam tudi kake telefonske stevilke kje vse dokumente dobis....tako da kar napisi.

pa pa

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2165 : 16 Junij 2008, 20:08:50 »
Jst razmisljam da bi letos s seboj vzela Miskota ko gremo v crno goro.. tako da ce se ti da napisat bi prav prisle kaksne informacije oz. stevilke.. :)
Lp

Nalch

• *
  • Lucy...
    • my space
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2166 : 17 Junij 2008, 15:21:23 »
kakšn je ta zdravstveni certifikat pa kje ga dobiš, kok časa traja? [nimam pojma glede tega? ::)]

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2167 : 17 Junij 2008, 22:22:34 »
ciao vsem

zdravstveno spricevalo dobis na drzavnem veterinarskem uradu.Naredis ga 2 dni pred odhodom,ker prej ti ga ne izdajo.(v vsakem vecjem mestu-veterinar ve).Placas ga 30 eur.to je vse.

Tam dobis tudi informacijo za katere drzave ga rabis in za katere ne.Je pa tudi ena telefonska stevilka v Ljubljani na letaliscu-+386 4 20 61 981(tam ti dajo stevilko veterinarskega urada direkt na letaliscu in ti vse povejo)
Ce ne pa je ena splosna stevilka:
Veterinarska uprava Republike Slovenije

Parmova ulica 53
1000 Ljubljana

T: 01 300 1300

F: 01 300 1356

Tu vam se posiljam eno spletno stran kjer si lahko vse lepo preberete kako vse poteka..(bolj v spodnjem delu strani)
http://tadejropret.wordpress.com/2007/07/18/napotki-pred-potovanjem/

Upam da sem vam pomagala....ciao

MAM PA SE ENO UPRASANJE.VCERAJ SO BAMBI CEPILI PROTI KUGI IN STEKLINI.CELI DAN JE BILA SLABA IN POTEM SEM JI DALA MESO ZA JEST,KATERO JE JEDLA VEDNO IN JO JE ZAGRABILA MOCNA ALERGIJA.MISLILA SEM DA JE TO OD CEPIVA(KAR MOZNO DA JE) IN SEM JI DALA SE ZVECER TO HRANO IN JE SPET BLA VSA BOGA.DANES SEM JI DALA SAMO BRIKETE KER SEM SE BALA DAT MESO.JE BILO OK.
STE IMELI ZE KAJ PODOBNEGA?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2168 : 17 Junij 2008, 22:27:11 »
Citiraj
MAM PA SE ENO UPRASANJE.VCERAJ SO BAMBI CEPILI PROTI KUGI IN STEKLINI.CELI DAN JE BILA SLABA IN POTEM SEM JI DALA MESO ZA JEST,KATERO JE JEDLA VEDNO IN JO JE ZAGRABILA MOCNA ALERGIJA.MISLILA SEM DA JE TO OD CEPIVA(KAR MOZNO DA JE) IN SEM JI DALA SE ZVECER TO HRANO IN JE SPET BLA VSA BOGA.DANES SEM JI DALA SAMO BRIKETE KER SEM SE BALA DAT MESO.JE BILO OK.
STE IMELI ZE KAJ PODOBNEGA?

Najprej pojdi do veterinarja in ga fajn trešči okoli ušes, ker ti je cepil oboje hkrati. Kombinirano cepivo in cepivo proti steklini se cepi v razmaku, priporoča se vsaj 14 dni. ::)

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2169 : 17 Junij 2008, 22:58:42 »
Hvala za odgovor,

na zalost vse to zdaj vem ker sem klicala par veterinarjev.Zanima me samo ce je ze kdo mel kaj podobnega in ce je mozno od hrane glede na to da jo je prej jedla in je blo ok.Po tem cepivu pa ne....nevem

Jutri pa grem do njega pa bova poracunala na 4 oci

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2170 : 17 Junij 2008, 23:04:28 »
Posiljam vam par novih slikc.... :-*

jasi22

• *
  • L_U_N_A
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2171 : 17 Junij 2008, 23:39:57 »
ja kar se tiče cepljenja...dost neumno s strani veterinarja.
drgac pa se splaca kr dobr pozanimat preden si izberes veterinarja...js sm iz Kamnika pa je velik ljudi mnenja da kamniski veterinar in pa obe domžalski klinika nista ravno najboljsi, zato sem se odlocila za Trstenjaka iz Lj, ceprav bi imela veliko blizje prej omenjene klinike.
mam pa se vprasanje kar se tiče povodca, torej Luna bo imela v nedeljo 11tednov in nevem ali naj jo imam na povodcu da se navadi (ker ji ni niti malo vsec) ali pa je se prekmalu??
pa tudi z vožnjo imava probleme (full joka), ampak da bi slabo prenasala voznjo se mi pa ne zdi...naj jo vseeno enkrat na dan malo zapeljem (pač počasi, najprej 5min in nato vedno kasno minutko vec)??????
hvala

gabyca

• *
  • *:Pinky:*
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2172 : 18 Junij 2008, 00:32:46 »
mravka na strani 66 si lahko preberes kako je bilo s pinky po cepljenju pa je bila cepljena samo proti kuznim boleznim... jst mislim, da je bila alergicna reakcija na cepivo...

jasi22 jst sem pinky takoj zacela navajati na povodec, na zacetku se je ful upirala ampak se je navadila, bolje da zacnes cimprej, mi2 sva imeli razstavnega, ker je bolj lahek in ga skoraj ni cutila, sedaj pa imava fleksija

Gaby

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2173 : 18 Junij 2008, 09:47:22 »
Evo slikce upam da zdaj bojo vidne

JennyK

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2174 : 18 Junij 2008, 10:40:40 »
Ja, tudi jaz bi rada dodala svojo izkušnjo glede cepljenj; Jenny na cepivo proti paravirozi, kužnem kašlju in ne vem še proti katerim kužnim boleznim dobijo kužki tisti eliksir ni alergična. Medtem ko na cepivo proti steklini je. In doslej je še zmeraj imela reakcijo in je bila 24 ur po cepljenju popolnoma out. Pasivna, nezmožna hodit, laufat. Tako da me je teh cepljenj vedno strah.  :'( Vsekakor pa tudi sama zeloooo odsvetujem kombinirano cepljenje! Čeravno sem ravno pretekli teden pri Trstenjaku čakala na svojo psico, ki so ji delali carski rez in sem spremljala malce dogajanje na "recepciji". Dekle je priporočalo ravno kombinirano cepivo.
Tako, takšne so naše izkušnje...
Jasi22, jaz ti toplo priporočam, da psičko čimprej navadiš na ovratnico, povodec, vožnjo z avtomobilom ipd. Počasi, pa bo šlo. Tudi sama ti glede avtomobila priporočam, da jo vsak dan zapelješ "en krog" naokrog in vožnjo podaljšuješ. Morda jo daš v avtu v boks, če je nanj navajena in se bo počutila še bolj varno?? Ne vem, zgolj predlog...
Lp v tem kislem vremenu!
Katja

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2175 : 18 Junij 2008, 12:06:42 »
Jasi22, nic ni prekmalu.. ce ti noce hodit z ovratnico oz. s povodcem naj nosi to ze doma in malo vlece za seboj po stanovanju.. se bo ze navadla sam ne ji popuscat in je pol dvigat/nosit na sprehodu ..

Nalch

• *
  • Lucy...
    • my space
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2176 : 18 Junij 2008, 14:03:36 »
mi2 z Lucy sva tudi imele problem z vrvico... [saj ga imava še zdaj občasno, ko si mala gospodična zaželi hoditi sama - brez vrvice  :P ] drugače pa vsakič ko greš ven, jo pač daš na vrvico - mi smo recimo dali Luc vrvico, ko smo jo nesli ven lulat. potem pa pač začneš krajši sprehod in podaljšuješ... mi2 z Luc po mojem mnenju sploh ne bi potrebovali vrvice, če mala nebi bila tako hm... radovedna  ;D če ni nikjer nobene hiše ali česarkoli pač je lepo pridna, skoz hodi ob meni, čim vidi kakšno bajto, pa črta in je ni več ::) ::) ::)

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2177 : 18 Junij 2008, 15:15:17 »
Nevem zakaj mi ne prekopira slik,zadnjic mi je...

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2178 : 18 Junij 2008, 15:52:09 »
mravka, tamala je ful luskana pa vsec mi je ker ima kar mocne kosti za psicko in nima zobotrebckov :) Super zgleda, upam da jo res kdaj vidim v zivo ;D

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2179 : 18 Junij 2008, 22:14:56 »
Luštne fotke, mravka ;) Tamala je pa v živo en mini mini cukrček zlati :o Pa kako je kar zadremala v torbici ... :D

gabyca

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2180 : 19 Junij 2008, 16:44:45 »
Evo se nekaj slikic od Pinky v novi posteljici ;D

Gaby

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2181 : 19 Junij 2008, 19:38:50 »
Huda posteljica, pinky za Pinky :) Kje si jo pa kupila?

gabyca

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2182 : 19 Junij 2008, 19:50:35 »
V avstriji, v villachu.. je bila samo 15€, meni se je zdela full poceni

Gaby

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2183 : 20 Junij 2008, 01:43:47 »
Ful je huda :) Sem bla optimisticna pa sem mislila da si jo kje pri nas nabavla in da jo imajo mogoce tudi v modri izvedbi :-[ Je pa 15 eur res poceni za takole posteljico ja, zgleda precej velika pa se lepa je.

gabyca

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2184 : 20 Junij 2008, 07:45:10 »
Ja drugace so imeli se eno v modri barvi, trgovini se pa rece Fressnapf (upam da sem prav napisala :-[  ;D)

Gaby

Nalch

• *
  • Lucy...
    • my space
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2185 : 20 Junij 2008, 15:59:27 »
ful lepa posteljica ;) Luc ma tudi novo, ampak je na morju, tako da slikice pridejo kmalu - kupila sem jo pa v Petiqu in tamali je fuuul všeč :)

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2186 : 20 Junij 2008, 22:55:17 »
joj Pinky je full lepa pa posteljica je klasna....

ljubcka Pinky

Piaa.

• *
  • Taai.♥
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2187 : 24 Junij 2008, 15:16:51 »
hej hej!

no da se se jaz malo javim. :)
mi imamo pa doma novo druzinsko clanico.
in sicer majhno dolgodlako crno mucko Aisho.
Taj jo je ze vzljubil prav tako kot ona njega.
Uzivata skupaj in se igrata po cele dneve.
hehe. :P
Liza se sicer pocuti malo zapostavljeno,
a bo prezivela. ;)

Lp,

Pia

chi

• *
  • Spol: Moški
    • Chihuahuasi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2188 : 25 Junij 2008, 11:48:26 »
Živijo,

Pia vidim, da je dobila moja Aisha mačjo soimenjakinjo..lepo:)
Mravka ali je Bambi kaj navdušena nad briketi, ki sem ti jih dal v Portorožu? Od vseh vrst le-te nekatere od mojih čivav pojedo z veseljem. 
Sicer pa upam, da lepo preživljate te vroče poletne dneve....poletja bo tako ali tako prehitro konec...

Lep pozdrav vsem,
Damjan & chi punce

Tinka

Tinka

Aisha

Aisha

Neisha

Neisha

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2189 : 25 Junij 2008, 13:49:10 »
waaa Damjan kake lepeeeee slikice od tvojih babik ;D komaj čakam da se vidimo da jih pocartlam pa postiskam :D

a lahko izvem za katere brikete se to gre? ker moj Lin je tud izbirčen ko ne vem kaj ;D