Gaja,Aši,Kikinka,...ne ni nobene zamere ,ker sem vam prav zato postavila vprasanje in dobila odgovor.
No, da se malo"odbranim"

civavo iscem ze vec kot leto dni...to pomeni vsak dan na netu in brskam po vzrediteljih z upanjem, da najdem mojo bodoco bucko. Ne to zame ni trenutna modna muha...imela sm ze kuzke iz zavetisc, tudi rodovniskega ovcarja pa je zbolel prej kot tisti iz azila.
Trenutno je pa tako, da zivim v stanovanju v bloku in si zau vecjega psa nemorm privoscit, veliko sem odsotna in vem, da lahko civavo komot samo vzamem, raje kot da jo puscam starsem cuvat. Nikoli nism pomislila, da bi imela civavo, dokler nism imela priloznosti jo spoznat podrobno in ugotovila, da je to kuzrk kateri je res najbolj podoben cloveku...samo, da se spregovori in je to to...res je zelo custven in ubogljiv predvsem pa zelo navezan na gospodarja in to vse skupaj me je prevzelo.
Nism stara 15 let, pa moji vzorniki niso medijske zvezde s civavo

Kar se tiče rodovniske/nerodovniske...zadnje case sm malcek ze zmedena...ce prav razumem imate vi najvec izkusenj z
rodovniskimi legli iz tujine...po ogledu slik pri raznih tujih vzrediteljih se mladicki od enga vzreditelja do druzga zeloooooo razlikujejo ze po videzu (eno je civava drugo pa?) podobnost minimalna. Zato razumem, da ste nastrojeni proti nerodovniskim...tudi sama vem kako je dat za veterinarja vec kot za psa ceprav je bil rodovniski pa skor nebi prezivel.
Po dolgem premisleku sm sklenila da delna garancija za 100% civavo je res samo rodovnik, ker me je dejansko strah da bi po par mescih zbolela ali celo kaj hujsega.
No zato vas zdej sprasujem, kdo mi lahko priporoca vzreditelja kratkodlakih civav, ki je imel izkusnje ze z njim in mi lahko posreduje kontakt....
aja se odgovor na najhitreje...zelo velika zelja po bodoci bucki

LP Pigna