Avtor Tema: Čivava [Chihuahua]  (Prebrano 1026247 krat)

mravka

• *
  • Spol: Ženski
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2220 : 02 Julij 2008, 10:00:22 »
Posiljaj posiljaj,da se ga nagledamo....mali je pravi srcek....

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2221 : 02 Julij 2008, 13:47:10 »
lp ;D waaaa kaki cukrčki so tele vaši maleki ;D kdo pa pozna Sanjo :o jaz bi jo tud rada ;)

jasi22

• *
  • L_U_N_A
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2222 : 02 Julij 2008, 15:38:52 »

jasi22

• *
  • L_U_N_A
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2223 : 02 Julij 2008, 15:40:47 »
no pa ni uspel  >:(... v glavnem če ima kdo kak nasvet glede hrane naj prosim piše
lepo se mejte

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2224 : 02 Julij 2008, 20:12:08 »
jasi22 js ti priporocam da izpustis obrok piscanca in riza ter ji devaš samo brikete.. priporocam da ji brikete 15 minut preden ji jih postrezesnamocis v vodo da se zmehcajo ;) pomoje da ce bo lacna bo jedla vztraji en dan dva :) :o
am.. js pa mam eno vprašanje mojemu Blue-ju se je vnela učka, ali se je komu že zgodilo kaj podobnega?? in kaj ste naredili?? jaz sem od veterinarja dobla eno kremico ampak me skrbi ker se fuul brani in mi ne pusti da bi mu namazala uglaven groza :(

kathy

• *
    • izi-ela
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2225 : 03 Julij 2008, 13:51:34 »
Nekaj slikic iz današnjega obiska pri Tjaši in Blu-ju.

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2226 : 04 Julij 2008, 16:18:00 »
z učko je zdaj vse v redu :)...am a gre kdo na razstavo v Trbovljah 31.avgusta??

pigna

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2227 : 05 Julij 2008, 10:19:57 »
Pozdravljeni
Sem nova na forumu pa se na vas obračam z eno prošnjo.
Ali kdo ve za kakšno leglo nerodovniških, kratkodlakih čivav za prodajo v kratkem?

Pa še za nasvet bi prosila...zanima me kakšna je razlika med samčki ter samičkami (velikost,teža, karakter...)

Hvala

Lp Nastja

Gaja

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2228 : 06 Julij 2008, 11:06:00 »
Pigna!

Močno upam, da si se zatipkala in si hotela napisati rodovniških!!! Toplo ti priporočam, da si prebereš celotno temo in še ostale na forumu preden kupiš psa, ker je iz tvojih vprašanj razvidno, da se nisi kaj dosti pozanimala. Verjemi, izvedela boš marsikaj zanimivega in poučnega!

Brez zamere, vendar mi dvigne pritisk, ko preberem taka vprašanja kot jih postavljaš!

LP Gaja

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2229 : 06 Julij 2008, 14:10:08 »
sedaj smo Pigno malo napadli :-\ saj te ..ČIVAVE.. morajo tudi dobiti domek. Vendar se strinjam s tabo Gaja in meni je prislo takoj namisel da si ubistvu Pigna ne želiš psa ampak je zate samo neka modna muha ali pač nevem kaj, ker si napisala za prodajo v kratkem. Če hočeš kupiti res čivavo se mores zelo pozanimati in kupit res rodovniško saj jih križajo s pinči in špici in to niso prave čivave. ;)

lp in ne biti užaljena, mi ti želimo samo pomagati, kakršnokoli vprašanje je še dobrodošlo

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2230 : 06 Julij 2008, 14:24:21 »
Najprej en lep pozdrav iz Bohinja od mene pa se male Bambi ki uziva kot nora.U kratkem pa se slikice...

Kolkr jaz razumem Pigno,ona pac noce chihuahue za razstave ampak hisnega ljubljencka.Seveda so rodovniske precej drazje,vendar sem sigurna da ce nekdo ne more prispevati toliko denarja se da dobit tudi kaka neredovniska kateri so starsi dobri....in so prave chihuahue...

Zanima me pa eno....na Bambi sem opazila po glavci male luknjice,kot da bi ji neki insekti grizli dlako.Precej se praska in grize.Dobila sem tudi 2 bolhi.Ampak stvar je v tem da sem ji pred 3 tedni dala stroghold za macke pa nevem kaj naj ji se dam.A je imel kdo tako izkusnjo?
Problem je ker mam se shar pejko in se bijim da se bo tudi ona nalezla.Kaj mi priporocate?

hvala

Gaja

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2231 : 06 Julij 2008, 16:15:40 »
Nikogar nisem napadla, ampak hočem samo dobro kupcem in predvsem živalim. Grozno me moti, ker dosti ljudi kar odpre temo in nekaj vpraša brez, da bi si prebrali kar že piše. In tema o nerodovniških psih je že prežvečena neštetokrat, ampak na žalost se še najdejo ljudje, ki se jim ne da dopovedat v čem je point. In Aši, res je...vsi kužki si zaslužijo dober dom, ampak zakaj bi kupoval mešančka (nerodovniški pes=mešanček), če zavetišča pokajo po šivih. In pri takih kao nerodovniških psih je najmanj kar se ti lahko zgodi, da zraste ven nekaj drugega kot si kupil. Lahko pa ti kmalu umre ali pa ima kup zdravstvenih težav. In če nimaš denarja za rodovniškega psa od preverjenega vzreditelja, potem nimaš niti denarja za "vzdrževanje" psa. Splača se počakati in privarčevati za vredu psa, ker imaš tako veliko več možnosti, da bo kuža zdrav in pravi predstavnik pasme. Slišala sem že kako so nepremišljeni kupci potem več denarja zapravili za veterinarje, kot pa bi ga dali za kvalitetnega psa.

LP

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2232 : 06 Julij 2008, 20:22:27 »
Čauuuu :)
uHH mene pa že kar dolgo ni bilo na temle forumu..mislim brala sem ampak nikoli se nisem spravila k pisanju ;) ;D No pa bom danes malo napisala 8)
1. Luna, Bambi, Blue so pravii cukrčki...in seveda tudi vse ostale "stare" čivavicee :-* :-*
2.PIGNA hm..tudi jaz si močnoooo želim da si se zatipkala...ampak poglej nekaj ti svetujem. Če si želiš imeti doma nerodovniško čvavo za katero boš po možnosti plačala 500€ se že bolj splača kupiti rodovniško, ki jo prav tako lahko dobiš za 500€ pa še po vsej verjetnosti bo bolj zdrava ;) Sicer pa pojdi raje v zavetišče! Sicer vem, da morajo dom najti tudi nerodovniške čivave, ki jih na žalost ne resni ljudje vzgajajo in trdijo da je to rodovniška čivava, ki sicer nima rodovnika :D :D >:( ...Pa da ne bo pomote! Jaz nimam nič proti nerodovniškim čivavam...nekatere so prav šikaane! Naprimer naš mali lepotec Lin . Tale je tipični primer luškane nerodovniške čivaviceee :P :-* (vanja pa brez zamere ker sem si sposodila tvojega Linča) ;D
3. Moja mala princeska Kikii je supeeer...Trnutno leži pod mojimi nogami in čaka da ustanem in se začnem igrati z njo.. :D :D :D Pač smoTkaa**

No pa kmalu pridejo kake nove fotke..če ne prej pa iz morjaa :) 8)

PS.:verjetno gre z mano tudi Piia [TaJ.<3] in bojo kakšne smešne fotKe..SkuPnee**

Lp, od KristiiNe..In.maLLe princeSSke KiKiii.×3* :-*

pigna

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2233 : 07 Julij 2008, 08:33:11 »
Gaja,Aši,Kikinka,...ne ni nobene zamere ,ker sem vam prav zato postavila vprasanje in dobila odgovor.

No, da se malo"odbranim" :D civavo iscem ze vec kot leto dni...to pomeni vsak dan na netu in brskam po vzrediteljih z upanjem, da najdem mojo bodoco bucko. Ne to zame ni trenutna modna muha...imela sm ze kuzke iz zavetisc, tudi rodovniskega ovcarja pa je zbolel prej kot tisti iz azila.

Trenutno je pa tako, da zivim v stanovanju v bloku in si zau vecjega psa nemorm privoscit, veliko sem odsotna in vem, da lahko civavo komot samo vzamem, raje kot da jo puscam starsem cuvat. Nikoli nism pomislila, da bi imela civavo, dokler nism imela priloznosti jo spoznat podrobno in ugotovila, da je to kuzrk kateri je res najbolj podoben cloveku...samo, da se spregovori in je to to...res je zelo custven in ubogljiv predvsem pa zelo navezan na gospodarja in to vse skupaj me je prevzelo.

Nism stara 15 let, pa moji vzorniki niso medijske zvezde s civavo ;D
Kar se tiče rodovniske/nerodovniske...zadnje case sm malcek ze zmedena...ce prav razumem imate vi najvec izkusenj z rodovniskimi legli iz tujine...po ogledu slik pri raznih tujih vzrediteljih se mladicki od enga vzreditelja do druzga zeloooooo razlikujejo ze po videzu (eno je civava drugo pa?) podobnost minimalna. Zato razumem, da ste nastrojeni proti nerodovniskim...tudi sama vem kako je dat za veterinarja vec kot za psa ceprav je bil rodovniski pa skor nebi prezivel.

Po dolgem premisleku sm sklenila da delna garancija za 100% civavo je res samo rodovnik, ker me je dejansko strah da bi po par mescih zbolela ali celo kaj hujsega.

No zato vas zdej sprasujem, kdo mi lahko priporoca vzreditelja kratkodlakih civav, ki je imel izkusnje ze z njim in mi lahko posreduje kontakt....

aja se odgovor na najhitreje...zelo velika zelja po bodoci bucki ;D

LP Pigna

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2234 : 07 Julij 2008, 09:06:30 »
jaz sem svojo kratkodlako čivavo kupila na Hrvaškem blizu Zagreba :) pri gospodu Josipu ki je registriran vzreditelj in jih ima res veliko tako kratkodlakih kot dolgodlakih :)
in še naslov ter številka:
Josip Filipan
Tomislavgradska 12
Sesvetski Kraljevac
tel.0038512048334

ps.ali gre kdo na razstavo v Trbovlje?? :)

lp :-* :-*

pigna

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2235 : 07 Julij 2008, 09:09:51 »
Aši tnx kdaj pa je razstava?

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2236 : 07 Julij 2008, 09:27:35 »
[31.avgust 2008] CAC Trbovlje 2008

Pridi, pa boš še tam dobila več informacij :) Tam bo tudi Josip ;D

lp :-* :-*

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2237 : 07 Julij 2008, 09:30:18 »
Aja pa še neki Pigna g.Josip ima enega mladička ki bi ga prodal za 500evrov z rodovnikom. Problem tega psička je samo to da nima vedno obeh jajčk v mošnji :) Tako da če čivave ne nameravaš razstavljati  ;) :)

Piaa.

• *
  • Taai.♥
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2238 : 07 Julij 2008, 13:01:44 »
Hej,hej!

Včeraj sva s s Tajkom prišla z morja!
Mali je prvič plaval in neskončno užival!! =)
Da še jaz malo komentiram in nekaj prašam: =D

1. Vsi vaši malčki so super,mega fantastični! :-*

2. Pigna, lepo da se zanimaš za to pasmo!  ;)

3. Moja sestrična si želi dolgodlako čivavo..je pripravljena na kužka in zrela tudi dovolj.
Želi si ga že 1 leto ta čas pa je raziskovala o čivavah. Sedaj sva skupaj prepričale starše da bi ga oni imeli doma. Prosila me je za pomoč pri iskanju prave malčiče(punčko bi vzela). Zanima me samo če ima kdo informacije o kakšnem rodovniškem leglu dolgodlakih čivav. Domov bi ga vzela konec avgusta. Če ima kdo kakršnekoli informacije naj mi prosim sporoči. Hvala!!  :-*

4. Na razstavo s Tajem prideva amapk ne vrjamem da bova razstavljala.

5. (off topic..sori :-[) Kristi!! komi čakam!! slikce pa bojo 100% dobre in smesne!! ;)

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2239 : 07 Julij 2008, 13:08:42 »
No Pigna sem vesela da mi nisi zamerila!!! :P ;) Torej sedaj iščeš kratkodlako rodovniško čivavo...Hm...tole je psarna iz slovaške iz koder izhaja tudi mojo pupika in Taj in Lou in....tole je njohov spletni naslov kjer najdeš tudi kontakt ;) www.chihuahua.sk

Piia.uzemi me sabo na razstavo..jaz nimam prevoza :D :D heec!!!!

Ps: sorii za off topiic REESS! Piaa..tut jst komi čakam..fotke pa bojo absolutno*

lp

Piaa.

• *
  • Taai.♥
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2240 : 07 Julij 2008, 13:35:25 »
Kristi kumot te pelemo.!! resno... :) <--off topic(zadnic) sori.. :-\

Lp,

Pia.

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2241 : 07 Julij 2008, 13:41:17 »
no da se še jaz javim malo ;D Kristika ne zamirim ker si omenila mojega lina :) ja res je moj Lin je nerodovniška čivavica in sem z njim več kot zadovoljna ;D naj še kdo mene vzame zraven na razstavo ;D nimam prevoza :'(

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2242 : 07 Julij 2008, 14:04:20 »
js tui neom razstavljala.. grem pač da vidim vas in vaše čivavce, spremljala pa bom tudi svojo prijateljico ki pa bo razstavljala..ko bo pa naslednja razstava bom pa verjetno tudi sama  :)

lp :-*

pigna

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2243 : 07 Julij 2008, 16:04:54 »
No Pigna sem vesela da mi nisi zamerila!!! :P ;) Torej sedaj iščeš kratkodlako rodovniško čivavo...Hm...tole je psarna iz slovaške iz koder izhaja tudi mojo pupika in Taj in Lou in....tole je njohov spletni naslov kjer najdeš tudi kontakt ;) www.chihuahua.sk

A niso to vse dolgodlake al se men sam zdi

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2244 : 07 Julij 2008, 18:14:41 »
Pozdrav,

kdo ma kako izkusnjo z bolhami??A bolhe grizejo dlako?
kako se jih hitro znebit?

hvalaaaa

Gaja

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2245 : 07 Julij 2008, 20:13:04 »
Par novih slikic moje bejbe ...

(http://shrani.si/?3I/uG/41yhpxYU/1/img1544.jpg)

...tako spančkam v avtu....

(http://shrani.si/?3y/TW/2ardRSe3/img1639.jpg)

...me najdeš med kamni....

(http://shrani.si/?2B/pn/O6qeqqe/img1647.jpg)

...hlajenje....

(http://shrani.si/?2/LV/R2bTmOD/img1661.jpg)

(http://shrani.si/?31/Za/4bpMbg9y/img1685.jpg)

....poziram na "plaži"....

Več slikic pa v albumu...

Mravka...glede bolh(na srečo) nimam izkušenj. Mislim pa, da bi bilo dobro če bi svojo malo skopala s kakšnim vredu šamponom proti bolham. Potem pa ji moraš dat še kakšno sredstvo proti zajedalcem, npr. Advantix ali Frontline. Pa vse njene stvari (ležišče. odeje,..) fajn prešpricaj z Biokilom in operi, ker ostanejo jajčeca iz katerih nastanejo nove bolhe. Malo pobrskaj še po forumu, sigurno še kje piše kako se rešit te zoprne nadloge. Upam, da ti uspe, ker ni prijetno!  ;)

LP Gaja

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
    • BuldogBalu
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2246 : 07 Julij 2008, 20:18:46 »
lepe slike :)

Gaja

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2247 : 07 Julij 2008, 20:20:49 »
hvala Urša! imam lep model  ;)

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2248 : 07 Julij 2008, 20:40:34 »
Mala je res fuul luškana :P :-* :-* :-*

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2249 : 07 Julij 2008, 20:44:31 »
Gaja mala je prava princeska :) luškana je zeloooooo :-* koliko tehta?