Avtor Tema: Čivava [Chihuahua]  (Prebrano 1024958 krat)

sarci

• *
  • Spol: Ženski
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2490 : 07 Oktober 2008, 21:46:44 »

Sarci ona je bla celo poletje zunaj...pred hiso se je soncla in je potrebe opravljala zunaj...ampak zdaj jo je bolj mraz se lahko zgodi da se tudi noter...mislim da nima se tistega cuta da mora ven in konec...razumes?

Mah, sej se bo navadla bos vidla :) Dej kako novo fotko lepoticke prilepi da vidmo ce je ze kaj vecja :)

Drugace pa, cemu bi sterilizirali svoje civavice? Ok, sej js tut razmsiljam da bi kastrirala moja dva ker je noro ko se Jolly goni, ce bo pri bajti se ena psica bo pa se huje. Sam pri samickah ni panike, itak jim ne nagaja spolni nagon kot samckom, edino kar je se bo gonila..

Lp vsem

jasi22

• *
  • L_U_N_A
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2491 : 08 Oktober 2008, 00:22:14 »
ZAKAJ SE ODLOČITI ZA STERILIZACIJO:
Sterilizacija je trajen način preprečevanja gonitvenih ciklusov in nezaželene brejosti pri psicah. Seveda pa so pomembni tudi zdravstveni razlogi, saj sterilizirane psice nimajo težav z navidezno brejostjo, z vnetjem maternice, rakavimi tvorbami na jajčnikih in maternici. Zgodnja sterilizacija (pred prvo gonitvijo) pa prepreči razvoj tumorjev na mlečni žlezi.

je pa res, vsaka psica se na sterilizacijo odzove drugace...ampak pri večini je vse ok, najbolj pogosta je pač lenoba in povečan apetit, zaradi česar je treba pazit da se psica ne zredi, kar pa z dovolj gibanja ne bi smel biti noben problem.

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2492 : 08 Oktober 2008, 23:16:41 »
Sara.....slike sem ze prilepila ....par strani nazaj...se mi zdi da na strani 82...poglej malo kako je zrasla,je prava šefica zdaj...

pa pa

Piaa.

• *
  • Taai.♥
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2493 : 09 Oktober 2008, 20:02:13 »
heeej :D

ja kata :D spomladi greva ;) upam da nama bo slo.. :-\ ::)
Kata:  vidim da gre vama supeeer !  ;) :)

Lp,

Pia.

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2494 : 09 Oktober 2008, 22:07:14 »
Itak da vama bo šlo!  :o
Drugače pa hvala. :-[

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2495 : 11 Oktober 2008, 19:06:44 »
heii...

Pri 6 mesecih sem si Blue-ja končno upala spustiti na travniku iz povodca ;)....užival je 100 na uro :D....v mali šoli že obvladava vse in sem se tudi odločila da greva spomladi trenirat agility....sva ze povabljena :)...se pa se odločam kam :)

lp usem malim :-*

čauu

gabyca

• *
  • *:Pinky:*
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2496 : 11 Oktober 2008, 19:50:47 »
Zivjo :)
Kako ste vsi? Lahko bi se en dan malo dobili v Ljubljani ali pa kje drugje..

Se nekaj slikic od Pinky

Gaby

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2497 : 11 Oktober 2008, 20:45:37 »
Lepotička Pinky.  :-*
Super, da je vedno več agility čivavic.  :o

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2498 : 13 Oktober 2008, 10:50:26 »
Ciao vsem,mam znova eno uprasanje in sicer glede zobkov....Bambi sem opazila da ji spodrivajo stalni zobki...in zato tudi full grize...Slisala pa sem da dostikrat civavam je treba pod narkozo izrit mlecne zobke,je res?Jaz bi rada da bi to potekalo po normalni poti,do kdaj lahko pocakam?

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2499 : 13 Oktober 2008, 12:19:05 »
Pogosto je čivavam res treba izpuliti mlečne zobke, tudi Clea je šla na ta poseg. Mislim, da je bila takrat stara okrog 8 mesecev. Drugače pa če vidiš, da ji zaradi mlečnih zob, ki se še ne majejo, stalni rastejo postrani, bi bilo dobro iti vsaj na posvet z za to usposobljenim veterinarjem.

Lp,
Vesna

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2500 : 14 Oktober 2008, 13:39:18 »
Bom sla malo pokazat...drgace pa 2 sta ji ze odpadla sama spodaj...pa se nekaj...Bambi rada daje jezik ven in ga drzi npr. par minut in pole ga skrije...a se tudi vasim civavam to dogaja??full je smesna....

Jinx

• Vzreditelj
  • *
  • Erendira Chihuahuas
    • Erendira Chihuahuas
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2501 : 14 Oktober 2008, 14:11:20 »
Luštne ste :-* Drugače pa tudi Clea včasih moli jezik iz ust, še posebej med spanjem ;)

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2502 : 14 Oktober 2008, 15:32:11 »
Kok ste dobre na sliki :)
Ja Nacho tut vcasih jezicka pokaze in ga tko en cajt drzi.. ponavadi ko ga kej kregam, takrat se oci tko smesno izbuli hehe, jst se mu kar smejat zacnem :) Misko pa nikoli :)

gabyca

• *
  • *:Pinky:*
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2503 : 14 Oktober 2008, 16:56:05 »
Ja tudi pinky spi z jezikom zunaj ali pa ko se igra :D

Zappa

• *
  • Marička
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2504 : 14 Oktober 2008, 21:03:45 »
Pozdravljeni!
Že sto let se nisem oglasila, čeprav vas redno in radovedno berem. Tokrat imam vprašanje in potrebujem vašo pomoč oziroma izkušnje. Kako pogosto, če sploh, čistite vašim čivavam žlezo? Marički jo je veterinar do sedaj (že) dvakrat, prvič pri nekje šestih mesecih, drugič pri enem letu (v začetku septembra), zdaj pa spet opažam, da se praska po vratu in grizlja po repu in zadnjih tačkah (to isto je počela že pred septemberskim čiščenjem). Bolh - preverjeno - nima. Ali lahko s prepogostim čiščenjem povzročimo začaran krog problemov? Ali lahko mogoče s prehrano vplivamo, da bi se manj mašilo? Zdaj je Royalove brikete za odrasle čivave, kot vitaminski dodatek pa Vitaderm olje (pol čajne žličke, vsak drugi ali tretji dan).
Najlepša hvala za vaše ogovore!
lep pozdrav, Aleksandra

ninaa

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2505 : 18 Oktober 2008, 10:30:31 »
pozdravljeni!
TUdi jaz imam doma čivavico, ki je zdaj stara približno 9 mesecev. Hodiva v malo šolo in se pridno učiva, vendar pa imam težavo... Nikakor ga ne morem naučiti da bi ubogal na ime. Ko ga pokličem se sploh ne odzove. Predvsem nastane problem, ko bi ga na sprehodu zelo rada spustila iz povodca da bise lahko natekel, vendar me je strah da bi šel predaleč in bi ga povozil avto ali kaj podobnega..
zato bi vas prosila za nasvet kako ga naj naučim, da bo ubogal.. :)
najlepša hvala!

Kateeq

• Gost
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2506 : 18 Oktober 2008, 12:44:35 »
Živijo Ninaa!
Najprej dobrodošla na forumu.  ;D
Kot zvesta *privrženka* klikerja bi ti sama svetovala to metodo.
Torej kliker trening. Na forumu piše kar dosti o njem, sicer pa na kratko:
Doma, v stanovanju sedi na tla in ga pokliči po imenu, za vsak pogled proti tebi klik. Nato stopnjuješ in klikaš korake proti tebi, ko pride že čisto do tebe. Potem vadiš isto zadevo, samo da ti stojiš. Skratka klikaš ko se odzove na ime. Ko se bo odzival, poskusi to zunaj - na povodcu. Ko vel, kaj bi rada od njega dodaš še povelje, recimo sem al pridi. To vadita na povodcu (lahko tudi na daljši vrvici, ki jo vleče za sabo - če bi ti želel pobegnit enostavno stopiš na vrvico). In ko bosta oblvadala, lahko poskusita tudi brez.
Veliko potrplenja, pa je uspeh tako rekoč zagotovljen!.   ;)

LP

Katja  8)

Nalch

• *
  • Lucy...
    • my space
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2507 : 18 Oktober 2008, 15:13:06 »
pozdravljeni!
TUdi jaz imam doma čivavico, ki je zdaj stara približno 9 mesecev. Hodiva v malo šolo in se pridno učiva, vendar pa imam težavo... Nikakor ga ne morem naučiti da bi ubogal na ime. Ko ga pokličem se sploh ne odzove. Predvsem nastane problem, ko bi ga na sprehodu zelo rada spustila iz povodca da bise lahko natekel, vendar me je strah da bi šel predaleč in bi ga povozil avto ali kaj podobnega..
zato bi vas prosila za nasvet kako ga naj naučim, da bo ubogal.. :)
najlepša hvala!

mislim da bi ti, glede na to da hodita v malo šolo, to morali tam povedali... vsaj nam so najprej povedali da moramo psa naučiti odziva na ime, šele kasneje na žvižge itd.
drugače pa... mi2 z Luc pridno hodiva v osnovno šolo in se pripravljava za B-BH izpit... am.. zredili smo se! imamo celih [!!!] 1025g [!!!]  ;D ;) :o 

pa še nekaj slikic - več pa v njeni predstavitveni temi ;)

lp

sem ga veliiiiko nabrala? ;)

pridno čakam

klikamo se

Ayla

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2508 : 19 Oktober 2008, 18:29:03 »
Lep pozdravček vsem!  :P Jah, mi se pa že dolgo časa nismo oglasili. Vmes smo praznovali že drugi rojstni dan.  ;D

mravka

• *
  • Bambi
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2509 : 19 Oktober 2008, 22:00:47 »
VSE NAJBOLJSE!!!!!!!

Ayla

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2510 : 20 Oktober 2008, 13:37:47 »
Hvala!  ;D No pa sta moja dva skupaj:

Smrček

• *
  • Little star :*
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2511 : 20 Oktober 2008, 16:08:03 »
Ker je večji  ??? :P :P :P :o :D

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2512 : 20 Oktober 2008, 20:16:04 »
Ayla liškana ubadva..pa vse najboljše :D
Kok je pa mala čivavka težka?

Lp, kristina in kiki :)

sarci

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2513 : 20 Oktober 2008, 23:29:45 »
Vse najboljse :)

Otto

• *
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2514 : 21 Oktober 2008, 10:06:10 »
Pozdravljeni. Sem nova na forumu, ker sem pač tudi nova solastnica čivavčka. Ponosna lastnica je sicer hči, za morebitne težave pa odgovarja mami  :). Torej zanima me, pri koliko mesecih se čivavi dokončno postavijo pokonci ušeska. Naš 3 mesece star samček jih sicer postavlja, ampak precej neuspešno. Je mogoče kdo med vami "pomagal" ušeskom z Microporom ali kako drugače?

Hvala in lp.

Piaa.

• *
  • Taai.♥
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2515 : 29 Oktober 2008, 12:57:38 »
Pozdravljena na forumu Otto.

1. Rada bi kaksne slikce vasega novega druzinskega clana in pa kaj vec o njem!(je rodovniski,kje ste ga kupili,...)  :P ;)
LEPO PROSIM! (firbec me matra!) :P
2. Useska se bodo postavila sama od sebe tako kot pri mojemu malcku. Nekaj casa je imel oba gor nato oba dol potem enga gor drugega dol navsezadnje pa so se mu le postavili gor sami od sebe seveda :) . Nisem pa nikoli uporabljala Micropora ali pa cesarkoli drugega, da bi se useska postavila gor.
3. Pri Taju so se postavila gor pri ene 5 mesecih se meni zdi. :-\ :)

Lep pozdrav,

Piaa.

P.P.: KRISTINA, ali mas to sliko, ki jo imas za prikazano iz zoo-ja? (Zdi se mi celo, da sem zadi js!) :P 8)

AYLA, sicer malo pozno pa vseeno: VSE NAJBOLJSE!! :D

(Joooj kok je luskana mucika, cisto je podobna moji mucki Lizi, ki jo imam doma.
HEHE, se razumeta? Moja dva se razumeta zelo dobro, ucasih se celo igrata skupaj. :P)

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2516 : 29 Oktober 2008, 16:09:50 »
Heii*
ja tudi kiki je imela najprej dol ušeska. zdej ma pa čist lepo postavljena :)
Zaenkrat še malo počakaj. 8)

Ja Pia, ta slikica je iz Zoo-ja, ko sva ble midve in Aska. :)

Lp

Piaa.

• *
  • Taai.♥
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2517 : 30 Oktober 2008, 23:11:12 »
Po dolgem casu vam pripopam nekaj novih slikc mojega soncka: ;)

Nekega dne mi je Pia kupila novo stylish majcko:

S pravim ponosom jo nosim:

Ko smo prisli domov iz sprehoda po centru LJUBLJANE mi je Pia slekla majcko jaz pa sem se spraseval kam jo je dala:

Ker me je neznansko (spet) tiscalo lulat smo se odpravili na se en sprehod (brez majcke, ker je bilo toplo) kjer sem spoznal dva novea prekrasna prijatelja:

Po sprehodu sem bil tako zelo utrujen, da nisem uspel priti niti do narocja Pie:  :P

Pred vecernim sprehodom pa sem si nadel moj cisto novi fancy plascek:  8) :P

Po vecernem sprehodu sem zaspal v spalnici kjer se mi je pri spanju pridruzila ''sestrica'' Liza:

Slike so malo slabse ker so slikane z mobitelom =S

Lp, Pia

kikinka

• *
  • kikinka
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2518 : 31 Oktober 2008, 22:35:44 »
oMg.oMg.oMg.!!
a je to res Tajko? waaaaaaaaaaaw :-[ :-[ :-[ Zdej sm pa slabo vest dobila ker Kikice nič ne slikam :-[
Moram ga pohvalit, da je mali super! Ko sem ga nazadnje videla je biš še taki..FANTEK. zdej pa je že pravi ČIVAVKO!!  :D :D
Še sama ne vem kaj govorim? No skratka mali ej super. vam pa obljubim, da bom v kratkem prijela fotoaparat v roke KLIK-KLIK in Kiki po na Pesjanarju :)

Se slišimo Kristina  in Kiki

Piaa.

• *
  • Taai.♥
Čivava [Chihuahua]
« Odgovori #2519 : 31 Oktober 2008, 22:59:21 »
hehehehe Kristina.. Taj je ja :P ;)
HVALA :-[ meni se tudi zdi krasen. 8)

Lp,

Pia.