Avtor Tema: bosch  (Prebrano 64377 krat)

BlackDevil

• *
  • Spol: Ženski
bosch
« Odgovori #90 : 23 Julij 2013, 10:19:39 »
V takem primeru je mogoče res najboljše da najprej preizkusiš manjšo količino da vidiš kako bo pes odreagiral na njo. Jaz sem zaradi cene psa nekaj časa hranila s briketi, ki jih pri nas dajejo policijskim psom. Pa sem šla nazaj na Bosch in pa druge znamke ker jih je moj raje jedel pa tudi prebavo je imel boljšo. 

Simona_Dina

• *
  • Mali Piškotek.
bosch
« Odgovori #91 : 23 Julij 2013, 10:25:45 »
Karmen: 12 eur ceneje. Torej 40 eur. Baje. Dokler ne dobim ne verjamem našemu tamalemu.

Drugače sem pogledala sestavo in me je predvsem zmotilo to, da ima Biomill 26% beljakovin, Bosch pa 21,5, ter maščob Biomill 15%, Bosch pa 10,5. Najbrž se zna zgodit, da bi se pol začela bolj redit. Glavni problem so beljakovine ali maščobe sploh?

Drugače je pa tud pri Biomillu senior, ki bi že prišel v poštev za našo, tist ima pa 10% maščob, beljakovin pa isto kot adult. Samo tist pa stane 70 eur na 20kg, tko da ne vem kolk bi ga lahko ceneje dobila če sploh, bo se tamal pozanimal. Hvala :)

BlackDevil

• *
bosch
« Odgovori #92 : 23 Julij 2013, 10:30:49 »
To ni ceneje od Boscha... Za 15 kg Bosch briketov daš manj kot 30 eur. Razen če kupuješ Ultra premium (Life protection - 38 eur) ali pa Bio verzijo?

Bosch Adult Life and care

Sestavine:
Perutnina (min. 26,0%), proso (min. 17,5%), krompir (sušeni, min. 17,5%), perutninska moka, hidrolizirane beljakovine, jetra (sušena), perutninska maščoba, moka iz postrvi, jajca v prahu, paradižnikov pire (sušen), kvas (sušen), cikorija v prahu, zelena (sušena), grah, laneno seme, ribje olje, korenje (sušeno), celuloza v prahu, dikalcijev fosfat, jabolka (sušena), natrijev klorid, brusnice (sušene), olje makadamije, borovnice (sušene), moka iz alg, cvetovi ognjiča (sušeni), izvleček juke.

Z dodatki:
Vitamin A (25,000 IU/kg), vitamin D3 (1200 IU/kg), vitamin E (600 mg/kg), vitamin B1 (15 mg/kg), vitamin B2 (30 mg/kg), vitamin B6 (10 mg/kg), vitamin B12 (200 mcg/kg), biotin (500 mcg/kg), pantotenska kislina (30 mg/kg), niacin (50 mg/kg), folna kislina (2 mg/kg), vitamin K (1 mg/kg), holin klorid (2000 mg/kg), lecitin (4000mg/kg), L-karnitin (200 mg/kg), železo (200 mg/kg),cink kot cinkov oksid (40 mg/kg), cink kot cinkova aminokislina (75mg/kg), baker (10 mg/kg), kobalt (0.4 mg/kg), mangan (20 mg/kg), jod (3 mg/kg), selen (0.3 mg/kg)
Z antioksidanti (tocoferol- bogati izvlečki naravnega izvora, propilgalat).

Analiza
Fosfor 0.9 %
Kalcij 1.1 %
Kalij 0.6 %
Magnezij 0.1 %
Natrij 0.3 %
Surova maščoba 12.0 %
Surove beljakovine 22.0 %

Surovi pepel 6.5 %
Surove vlaknine 3.5 %
Metabolna energija 3606.57 kcal/kg

Simona_Dina

• *
  • Mali Piškotek.
bosch
« Odgovori #93 : 23 Julij 2013, 10:35:17 »
Zaenkrat smo kupovali 15kg Bosch za 39 eur jagnjetina in za 36 eur piščanca, navadne, adult. Biomilla je 20 kg za 40 eur. Zaradi tega vprašam :)

Kje gledaš te cene?

BlackDevil

• *
bosch
« Odgovori #94 : 23 Julij 2013, 10:40:22 »
Zoohit.cz - najcenejše cene hrane.

KARMEN

• *
bosch
« Odgovori #95 : 23 Julij 2013, 11:59:38 »
Kje pa dobiš 20 kg Biomilla za 40 eur  :-\???

rooxye

• *
  • Spol: Moški
  • I love dogs more than you do.
    • Dogs, why so perfect?
bosch
« Odgovori #96 : 23 Julij 2013, 12:48:54 »
Zoohit.cz - najcenejše cene hrane.

Kaj pa poštnina?

BlackDevil

• *
bosch
« Odgovori #97 : 23 Julij 2013, 12:59:54 »
Poštnina je nizka oziroma je ni če kupiš nad določenim zneskom. Je tema o Zooplusu pa si lahko tam vse prebereš.

čara

• *
  • Obožujem pse!
bosch
« Odgovori #98 : 24 Julij 2013, 09:13:30 »
Do 30% beljakovin večini psov ne dela težave. Če pa ima zgodovino sečnih kamnov, potem se pa splača pazit pri beljakovinah. Maščobe so za psa glavni vir energije, s tem, da eni psi kipnejo kot kvašeno testo in morajo dobiti res minimalno količino take hrene, ki ima več kot cca 10% maščob.

Psa ne bo ubilo, če sprobaš drug futer. Če se zredi, še vedno lahko zmanjšaš hrano in greš magari nazaj na Bosch.

Evriale

• *
bosch
« Odgovori #99 : 17 September 2013, 10:04:23 »
Naša psička je na Boschu od njenih 2 mesecev in nikoli ni imela problemov s prebavo. Zadnjič smo po nesreči kupili junior medium namesto junior maxi (kupujemo prek spleta). Ker po moje ni ravno velike razlike v teh briketih, smo ji dajali kar tiste. Slučajno je naneslo tako, da je začela s tistimi briketi ravno ko smo šli na dopust. Psička pa od takrat ni hotela jesti, prejšnje brikete smo ji dajali iz roke pri učenju, te pa je metala iz gobca in jih pojedla iz sklede ko je bila res lačna. Bala sem se, da bomo morali iskati nove brikete, saj velike razlike med medium in maxi ne more bit... Danes smo dobili spet maxi in ko sem naredila test sem bila presenečena nad rezultatom - na tla sem ji dala kupček stare in kupček nove hrane. Nova je zmanjkala, stare se ni niti dotaknila. Ne morem verjeti, kakšna razlika je med navidez skoraj enakimi briketi  :o

čara

• *
  • Obožujem pse!
bosch
« Odgovori #100 : 02 Marec 2014, 12:21:54 »
Bosch ima novo linijo PLUS+ brez žitaric in z enim virom beljakovin.
http://www.aler.si/trgovina/psi/hrana-za-pse/hrana-za-pse-bosch-plus (http://www.aler.si/trgovina/psi/hrana-za-pse/hrana-za-pse-bosch-plus)

mamarozi

• *
bosch
« Odgovori #101 : 01 April 2014, 11:46:46 »
Naš ima zdaj Junior Maxi in nekako nismo zadovoljni. Res da sedaj menja dlako, ampak meni se zdi, da je izgubila svoj lesk. Pa tudi sicer se mi zdi pes tak...bled...kaj pa vem...ni tak kot je bil na prejšnjih hranah (prejšnje pa ni maral jesti, še ena prej mu je delala drisko, obe pa sta bili med manj kvalitetnimi)
Okus briketov mu je ful všeč, res so prvi, ki jih zmaže tik tak. Pa kakec tudi ni lih za na razstavo čvrstih ;)
Čez ta žakelj se bomo pregrizli, potem pa bomo probali z Arden Grange ali pa Acano....se še nisem odločila...ima kdo kako mnenje?

BlackDevil

• *
bosch
« Odgovori #102 : 03 April 2014, 19:20:47 »
Jaz nisem bila zadovoljna s Life and care in pa z njihovo Light hrano. Navadna adult ribja verzija pa psu odgovarja bolj kot mu je Acana, Applaws itd.

margiela

• *
bosch
« Odgovori #103 : 04 April 2014, 17:56:25 »
Mi smo super zadovoljni z Bosch hrano  :)  Muri je Bosch Senior in zmaže vse. Prej so mu kupovali razne hofer, lidl brikete in ni hotel jesti, odkar ima Bosch pa je kot nor. Dlaka se je izboljšala in je dejansko dobila lesk, najbolj pa se opazi, da mu ne izpada več v šopih.
Iggy pa je Bosch junior maxi že od dveh mesecev in pol naprej. Poje vse, tudi s klikerjem delava na brikete. Dlaka je mehka in ima lesk.
Zaenkrat nam res ustreza, tako da o menjavi ne razmišljam.

strawberry55

• *
bosch
« Odgovori #104 : 31 Maj 2014, 23:19:06 »
Pozdravljeni! :)
Informativno me zanima naslednje (vprasanje se nanasa na hrani bosch in happy dog superme/natur) :
Torej kot sem napisala, sem opazila, da vsebujeta zgoraj omenjeni hrani mesne ocvirke (sestavine pregledujem na strani od zoohita). Moja asociacija je, da je to pac "slaba" in za psa nepotrebna sestavina. Zanima me, kaj mislite. So ocvirki v hrani ok? To vidim prvic, vem, da je naceloma odvisno od vsakega psa katera hrana mu odgovarja, ampak me vseeno zanima kaj mislite o tej sestavini? Hvala za pomoc! :D

Lp, Ana

čara

• *
  • Obožujem pse!
bosch
« Odgovori #105 : 22 Junij 2014, 13:39:26 »
Kje v Boschu si našla ocvirke?  ??? Bosch ima tudi več linij in za tisto, kar jaz poznam ocvirkov ni.

BlackDevil

• *
bosch
« Odgovori #106 : 22 Junij 2014, 14:24:29 »
Junior in Adult Active vsebujeta ocvirke.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
bosch
« Odgovori #107 : 22 Junij 2014, 18:21:13 »
Ja in? Kaj konkretno je narobe z ocvirki razen tega da so mastni? Saj so dodani hranam, ki imajo večjo vsebnost maščob. Ki niso namenjene psom, ki imajo težave s težo. Če ti hrana z večjo vsebnostjo maščob ne odgovarja, kupiš tako z nižjo vsebnostjo maščob. V teh hranah ocvirkov pač ni.

KARMEN

• *
bosch
« Odgovori #108 : 22 Junij 2014, 21:32:59 »
Morda pa je mislila, da ni ok, ker so svinjski?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
bosch
« Odgovori #109 : 22 Junij 2014, 21:39:28 »
Saj ni nujno, da so svinjski. Ocvirke lahko narediš iz katerega koli mastnega mesa, čeprav pri nas kot ocvirek seveda smatramo svinjino, ker drugih ne jemo. Goveje ocvirke se recimo dela za ptiče pozimi.

BlackDevil

• *
bosch
« Odgovori #110 : 22 Junij 2014, 22:11:30 »
Zanima me, kaj mislite. So ocvirki v hrani ok? To vidim prvic, vem, da je naceloma odvisno od vsakega psa katera hrana mu odgovarja, ampak me vseeno zanima kaj mislite o tej sestavini? Hvala za pomoc! :D

Jaz sem samo odgovorila Čari katere izmed Boschevih linij dejansko vsebujejo ocvirke.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
bosch
« Odgovori #111 : 23 Junij 2014, 11:39:56 »
Moj odgovor se je nanašal na tole:
Citiraj
Moja asociacija je, da je to pac "slaba" in za psa nepotrebna sestavina

Lunette

• *
bosch
« Odgovori #112 : 23 Junij 2014, 17:07:58 »
In zakaj bi bili ocvirki slaba izbira  ??? Prav tako, kaj pa je narobe s svinjino v pasji prehrani ? Razen, če je dotični pes alergičen na svinjino, no potem je abstolutno hrana, ki vsebuje ocvirke lahko problematična. Problem je lahko tudi v tem, da, ker nekdo sliši, da so ocvirki ok... pa jih potem psu ponudi kot samostojni obrok ;)

Nika

• *
  • Buda
bosch
« Odgovori #113 : 23 Junij 2014, 18:33:15 »
pa jih potem psu ponudi kot samostojni obrok ;)

Tega se še js ne bi branla  ;D

sib03

• *
bosch
« Odgovori #114 : 07 Oktober 2014, 16:54:44 »
Pozdravljeni!
Za vas imam eno vprašanje, in sicer, moj pes je do sedaj jedel hrano Farrado, ampak mi je veterinar sedaj priporočil da preidem na hrano Bosch Senior, saj moj pes šteje že 1o let ( vem da bi ga verjetno moral začeti že zdavnaj hraniti z senior verzijo, ampak nisem menjal saj mu je hrana Farrado odgovarjala). Nekje sem prebral, da večina veterinarjev priporoča hrano Bosch ker jo "zastopajo", in da naj v resnici sploh nebi bila tako kvalitetna? :-\ Mi lahko prosim kdo iz lastnih izkušenj pove ali to drži, saj ko sem brskal po internetu in primerjal sestavine Bosch Senior in Farrado, sem prišel do ugotovitve, da Bosch Senior vsebuje žitarice, ki naj nebi bile dobre za pse ( zato sem pri izbiri prejšnje hrane bil pozoren na to da je bil v hrani krompir), prav tako je pri Bosch hrani na prvem mestu navedena perutninska mesna moka, pri hrani Farrado pa točno določena vrsta mesa, navedena prva sestavina na embalaži bi naj bila ključnega pomena pri izbiri kakovostne hrane, in to naj bi bila točno opredelena vrsta mesa in delež mesa v %. Prosim za vaše mnenje o hrani, saj bi rad da moj kuža še naprej uživa kvalitetno hrano :)

Hvala in lp

čara

• *
  • Obožujem pse!
bosch
« Odgovori #115 : 07 Oktober 2014, 17:21:29 »
Ne rabiš menjat zgolj zaradi let! Če mu ta hrana ustreza potem ostani na njej (je pes v dobri koži, dlaki, kondiciji, nima odvečne teže, v redu iztrebek).

Bosch senior ima manj beljakovin, manj maščob. So psi, ki jim na stara leta bolj škodi kot koristi manjši delež maščob in beljakovin (izguba mišične mase)...

Edino, če je večji pes ali pa bolj aktiven (frizbi, obramba, agility, plezanje po gorah). Potem kak dodatek za sklepe ne bi škodil.

Sicer se veterinarji malo razlikujejo med sabo, v večini pa res priporočajo tisto kar oni prodajajo, sicer je pa uvoznik Aler za Slovenijo. Izjema je kadar se gre za bolezenska stanja in diete v ta namen (srce, ledvice, jetra....).

sib03

• *
bosch
« Odgovori #116 : 10 Oktober 2014, 08:08:56 »
Hvala za odgovor :) Torej ne rabim menjat zaradi let? Zdajšnja hrana mu odgovarja, aktivna sva pa tudi še kar precej, vsak dan narediva cca 10km po razgibanem terenu, ni sama ravnina, nemorem pa ravno reči da je kot bi hodila v gore :D Kaj pa glede dodatkov? Ali nima hrana senior nobenih posebnih dodatkov za starejše pse, ki jih hrana adult ne vsebuje in bi morda moral zaradi tega preiti na Senior verzijo ???  Če prav razumem je specifična lastnost hrane senior le ta, da se pes nebi preveč zredil, in zato vsebuje manj maščob?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
bosch
« Odgovori #117 : 10 Oktober 2014, 19:38:03 »
Jaz sem svojim psom senior varianto futrala samo, kadar so morali shujšati. Sicer pa so stare psice jedle normalno hrano za odrasle, zelo stare s slabim tekom pa celo za aktivne pse ali mladiče.

fortuna

• *
bosch
« Odgovori #118 : 16 Oktober 2014, 17:21:11 »
Imam vprašanje, ki me že dolgo muči ???.... glede Bosch futra namreč - priznam, da se mi sanja ne, kakšne so cene sedaj oziroma kakšna je cena nasploh glede na kvaliteto te hrane. Cca leto in pol (lahko še kak mesec več) sem zasledila Bosch vreče po 20 kg (ne me linčat če niso bile 20 v primeru da le-te ne obstajajo, dopuščam možnost, da se lahko motim in je bilo pakiranje po 15 kg) v eni čist mimo majhni privat samopostrežni trgovini z živili. Zmotila me je predvsem hudo nizka cena, lahko rečem, da v stilu kakega Pedigreeja ali podobnih zadev, edino kar Pedigree in podobnih futrov nisem zasledila v tolikšnih vrečah. Sedaj me zanima ali in če obstajala Bosch hrana za nižji rang in Bosch za višji, obe z imenom Bosch, razlika pa naj bi bila v kakovosti in posledično tudi ceni, ali je Bosch s tem imenom samo en futer. Hvala za odg.

P.s.: priznam, da se mi ne da iskat po spletu, ker mi tudi ni cilj nabave, zanima me izključno zaradi info in/ter prenosa informacij tistim, ki jih to zanima. :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
bosch
« Odgovori #119 : 16 Oktober 2014, 17:41:26 »
Bosch ima več rangov ;)  Mislim, da je tisti najcenejši Osco in tega si verjetno videla v štacuni. Potem so še Life, Premium, Bosch Plus. Nekaj jim spletna stran nagaja, ampak tam so mislim, da vse opisane.

Premium je povprečna hrana in stane 15 kg od 30 eur naprej. Normalni, zdravim psom je lahko čisto OK. Bosch plus, pa ima eno vrsto beljakovin, brez žitaric in s krompirjem. in je 12.5kg žakelj cca 50 eur. 

Lahko primerjaš sestavinsko Bosch Premium z navadnim RC adult. V takem primeru raje vzameš Bosch, ki je občutno cenejši, sestavine pa precej podobne.