Da ne odpiram nove teme, čeravno tole ni čisto za v tole temo

Hranim pse že dolgo ne več niti BARF niti RAW niti Briketirano, nekje umes smo. Z razlogi seveda

Je pa že precej časa nazaj, ko sem psici zaradi prepričanja v ''čudežne učinke''

stregla s temi striktnimi načini prehranjevanje tako, da nekaj podatkov mi je pa ušlo.

Zato sprašujem ponovno po
zelenjavnih kašah. Takrat sem psici sproti miksala kaše, da so bile vedno sveže. Danes pa imam starega psa, ki mu sicer njegova prehrana ustreza (mešano - briketi+surovo+kuhano) ampak neverjetno rad ima sadje in zelenjvo. Ker mu starost dela težave in kaprice

bi mu rada čez osnovno prehrano dodajala še kaše. Sedaj dobiva razne jogurtke, pa skutice, pa jajčka, meseka, jabolčke... Vidim, da mu taki dodatki sploh sadno-zelenjavni teknejo in dobro denejo in na prebavo in na počutje.
Kaše, ker lahko v en obrok dodam več kot samo eno jabolko. Je mešano. No zdaj pa nastane problem

Da pripravim zelenjavno kašo tako čisto mešano...traja in se paca. Vsak dan pač to ne gre, pa še iz neke normalne količine sadja in zelenjave nastane precej tega (več kot potrebuje v enem dnevu).
Koliko časa varno shranjevat v hladilniku? In koliko se izgubi korist take kaše, če jo zamrznem? Fermentacija pa to in učinki zamrzovanja/odtajanja? Prej res nikoli nisem zamrzovala, ker je šlo to sproti, danes pa pač ne gre več