Avtor Tema: Arabski konji  (Prebrano 67184 krat)

kajcyka

• *
  • Spol: Ženski
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
Re: Arabski konji
« Odgovori #90 : 04 April 2007, 18:32:17 »
aha fajn. Ja je res zoprno ker jih bode. Ampak se sčasoma navadijo, če so na dolge roke razkovani.

Halil

• *
  • Spol: Moški
  • by nusa osredkar- www.nusaosredkar.net
Re: Arabski konji
« Odgovori #91 : 20 Junij 2007, 22:25:15 »
Ja saj drugače arabci res na terenu so lahko bosi...Imajo majhna in pa zelo trda kopita,ampak nesreča nikoli ne počiva.Je bolj varno če imaš podkve in če jahaš po dplgem terenu,je s sabo fajn imeti tudi rezervne podkvice in žeblje ,če kakšna odstopi ali pa jo konj zgubi...
Drugače pa: ali kdo hodi z arabcem na kakšne tekme v dresuri,militaryu ali čem tretjem??

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #92 : 12 Februar 2008, 13:57:10 »
Ali kdo že pozna kake arabske plemenske žrebce? Sam sem slišal da v Slovenijo prihaja britanska legenda Ali khan: oče-Al hakkim mati-sharene.Drugač pa vidim,da nobenmu več nsio zanimivi ti konji...  :(

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
    • Collies of the Holy Mountain
Arabski konji
« Odgovori #93 : 12 Februar 2008, 14:32:26 »
Naša Selena, ki je pol arabka oče Barabc Ibn Gazal

X mati Sofija nemški jahalni poni

...sedaj stara 2,5 leti....GG

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #94 : 14 Februar 2008, 13:21:53 »
Lepa kobilca,se vidi arabsko kri.Pri tej pasmi mene zmerom znova začudi ko so čustvene živalce.En dan ga ne prideš pobožat in se že kuja,dokler se primerno ne odkupiš.  8)

Taya39

• *
Arabski konji
« Odgovori #95 : 20 Februar 2008, 14:11:30 »
Pozdravljeni ljubitelji arabčkov,

slučajno sem opazila, da je bil tule omenjen tudi čudoviti žrebec Kublaij el Gaug z Ribnega pri Bledu.
Za tiste, ki jih ta lepotec zanima, na mojem YouTube si lahko pogledajo njegov kratek video.

Lp

http://youtube.com/watch?v=0zDY-5BLN4I

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #96 : 20 Februar 2008, 20:23:48 »
Heh,pa ne da ga poznaš? Sicer pa bi rekel,glede na višino in straše da je celo egipčanske linije,mar ne?

Taya39

• *
Arabski konji
« Odgovori #97 : 20 Februar 2008, 22:21:56 »
Jap, res ga poznam :)  Ja Kublaij je "Egyptian sired related", saj je sin od legendarnega črnega bisera Madallan Madheen-a ;)

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Arabski konji
« Odgovori #98 : 21 Februar 2008, 09:14:31 »

http://youtube.com/watch?v=0zDY-5BLN4I

O kakšen važič :o...pri teh konjih mi je najbolj zanimivo to kako se nosijo.Prav lepo držo naredijo...

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #99 : 21 Februar 2008, 14:02:05 »
Jap, res ga poznam :)  Ja Kublaij je "Egyptian sired related", saj je sin od legendarnega črnega bisera Madallan Madheen-a ;)

Lp
Heh Madheena pa poznam,nisem pa še slišal za Kharino el gaug...

Taya39

• *
Arabski konji
« Odgovori #100 : 21 Februar 2008, 23:04:45 »
Halil, Kharino si lahko pogledaš na spodnjem linku ;)

http://www.gaughof-araber.com/EN/kharina.htm

Lp

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
    • Collies of the Holy Mountain
Arabski konji
« Odgovori #101 : 22 Februar 2008, 08:39:56 »
Prekrasna kobila!  :o GG

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #102 : 22 Februar 2008, 14:26:06 »
Waw,vidim da je Kub večinoma od nje pobral stvari...morda veš,taya,kolikšna je kubova jahljivost?Da je ujahan vem,nevem pa,kako dobro.

Taya39

• *
Arabski konji
« Odgovori #103 : 22 Februar 2008, 14:58:00 »
...morda veš,taya,kolikšna je kubova jahljivost?Da je ujahan vem,nevem pa,kako dobro.
To bi seveda moral povedati njegov lastnik Bojan...glede na to, da sta s Kubijem stalno na pohodih po gorenjski in seveda tudi Jelovici, pa mislim da Kubijeva jahljivost sploh ni vprašljiva :) Še posebej ker ga ima v rokah tako izkušen jahač ;)

Lp

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #104 : 22 Februar 2008, 20:51:37 »
To more biti krasen konj za jahat,tako kot vsak Arabski konj...si že jahala kuba?

kala*

• *
Arabski konji
« Odgovori #105 : 23 Februar 2008, 14:17:09 »
Ker vidim, da ste nekateri veliki poznavalci Arabcev, me zanima sledeče: v čem je razlika med:
- Straight Egyptians
- Egyptian Arabien

Hvala za odgovor.

Taya39

• *
Arabski konji
« Odgovori #106 : 23 Februar 2008, 21:34:29 »
To more biti krasen konj za jahat,tako kot vsak Arabski konj...si že jahala kuba?
Če mene sprašuješ...ne žal še nisem jahala Kubija :(
Lp

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #107 : 22 Marec 2008, 08:37:10 »
Jaz sem šele sedaj spoznal tisti pravi,arabski temparament.Ko sem bil pri polnokrvnem žrebcu,Murani's Jumanjiju.Resnično,edino pri tej pasmi sem videl,da moraš zaupanje pridobit.pri vseh konjih do sedaj sem lepo prišel,rekel "pejt sm" pa lepo pride,se crklja,al tej žrebci pa ne.Drugače pa,predvsem Tayo39 sprašujem,če mogoče veš,kako je točno s tem linijam?Ali se smatrajo kot prilagoditev na določeno podnebje,ali je bil faktor kako križanje z drugimi,verčjimi konji?

Taya39

• *
Arabski konji
« Odgovori #108 : 23 Marec 2008, 22:51:48 »
Drugače pa,predvsem Tayo39 sprašujem,če mogoče veš,kako je točno s tem linijam?Ali se smatrajo kot prilagoditev na določeno podnebje,ali je bil faktor kako križanje z drugimi,verčjimi konji?
Halil, žal je še premalo časa odkar spoznavam čudovite arabske konje, njihove linije in različne stvari povezane s temi krasnimi konji, da bi lahko debatirala in pametovala o različnih linijah arabcev ::)

Lp

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #109 : 24 Marec 2008, 07:41:03 »
Ok,hvala,bom skušal sam si to zamislit s pomočjo odgovora neke osebe,ki se glasi,da so ruska,poljska,crabbet,egipčanska in še tisto,kar jih pač je,da so kakor dvojčki,samo pač egipčan se je prilagodil svojim razmeram v puščavi,rus pa pač tukaj v rusiji kjer je mraz...upam,da bom "zastopil".Bi pa še vprašal,kaj je ansata izgled arabca?

BillyTheKid

• *
Arabski konji
« Odgovori #110 : 25 Marec 2008, 23:51:49 »
Straight egyptian= arabec čiste egipčanske linije, v njegovem poreklu NIKOLI ni bilo druge linije arabskega konja.
Egyptian relaterd = arabec egipčanske linije, v njegovem poreklu najdemo tudi drugo linijo arabskega konja
Crabbet=linija arabska, ime je dobila po kobilarni Crabbet Park v Angliji, kjer že stoletja vzrejajo to linijo. Veljajo za manjše, vzdržljive konje, zelo odlični v galopskih dirkah.
Spanish=linija arabca, podobna egipčanu, mogoče nekoliko bolj "prefinjeno španska" :)
Polish= poljska linija arabca, višji bolj robustni konji, z večjem poudarku na uporabnosti (endurance, galop)
Russian=ruska linija arabca, po izgledu in uporabnosti precej spominja na poljaka.

Potem obstaja še nekaj linij, ki pa že počasi izumirajo. Mogoče je vredno omeniti desert bred arabca, ki je mogoče še najbolj podoben "izvornemu" tipu.
Jugo linija je bila včasih zelo spoštovana v ex YU, konji manjšega okvira, ognjenega temperamenta, zelo uspešni galoperji in endurancarji. Te linije WAHO ne priznava.

Ansata izgled arabca je model konja, ki teži po izgledu najboljših žrebcev na svetu, ki sta jih vzgojila zakonca Donald in Judith Forbis. Njihov biser je bil vsekakor žrebec ANSATA HALIM SHAH. Več o uspehih njunih konj si lahko preberete na tem linku http://www.straightegyptians.com/barn/english/ansataeng.htm

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #111 : 26 Marec 2008, 13:22:05 »
Aha,vidim da je to resnično izgled zase,posebej sem opazil "podaljšano" glavo in tudi manj ščukasto glavo,kot na primer pri egyptian liniji.Billy,sama si rekla nekoč,da imaš sama arabca in ali je zelo zafrknjen za ujahovanje ali je zelo učljiv itd.?

BillyTheKid

• *
Arabski konji
« Odgovori #112 : 26 Marec 2008, 20:09:08 »
Jaz mojega ne zamenjam za nobenega drugega. Je vsestranski, v maneži dela vse, skače čez ovire, zelo vodljiv, super za učenje jahanja. Na terenu eksploziven in zelo vzdržljiv. Noge-kopita super, ga jaham že 2 leti brez podkev pa ni problema.

LP PETRA

BillyTheKid

• *
Arabski konji
« Odgovori #113 : 26 Marec 2008, 20:11:22 »
Halil, glavna značilnost "Ansata" konja je dolg vrat, izrazit konkaven profil, velike oči, majhna ušesa in male nozdrvi. To je popolnost :)

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #114 : 27 Marec 2008, 13:13:23 »
Potemtakem je seveda tudi kakšna druga linija lahko "ansata" izgleda?

LiLika

• *
  • Moja nagajivka Lilii
Arabski konji
« Odgovori #115 : 31 Marec 2008, 17:03:03 »
Pa še filmček o tem kako so Arabci zvesti svojim gospodarjem:

http://youtube.com/watch?v=E-CkWKonST0&feature=related

**Liza**

• *
Arabski konji
« Odgovori #116 : 04 September 2008, 20:14:19 »

No to pa je ena tema zame :)
Ker sem nora ampak res nora na jahanje in konje, posebno na arabce ::)
Jaham pa šele 1 leto tako, da nisem najbolj primeren jahač za arabca! :-[
Pa še večino preskakujem tako, da... pa preskakovanje me tudi najbolj veseli!!
A z arabci se lahko tko rekreativno ukvarjaš s preskakovanjem?? To lahko, tekmuješ pa...? Vem, da ni najbolj primeren konj samo... 8) :P

**Liza**

• *
Arabski konji
« Odgovori #117 : 06 September 2008, 18:08:34 »
Mogoče malo čudno vprašanje ::)
Mene pa zanima koiko stane povprečni arabec, dobro ujahan, ni važno katere linije, namenjen jahanju, ne raztavam... :-[ :-[

Halil

• *
Arabski konji
« Odgovori #118 : 02 Oktober 2008, 17:32:16 »
Če hočeš polnokrvnega z rodovnikom,bi jaz rekel tam od 2000€ dalje...drugače pa je itak splošno znano da spodnja meja je,zgornje pa ne...  ;)

**Liza**

• *
Arabski konji
« Odgovori #119 : 06 Oktober 2008, 14:56:31 »
Ja...  8)
Hvala za odgovor :-*