Psi, ki se sprehajajo brez lastnikov

Taj · 63775

Urška

• *
Odgovori #90 : 23 Februar 2007, 01:07:28
Jaz sem se pa ravnokar toliko pomirila, da lahko napišem, da sva s Paxom na poskusu odhoda na večerni sprehod doživela napad. Do sedaj vedno privezan pes (izgleda, da je ovratnica podlegla), velik mešanec med nemškim ovčarjem in rottom, se je vzel od nikoder (skočil je skozi živo mejo) in napadel Paxa. Vse se je zgodilo v temi in tako hitro, da sploh nisem uspela odreagirati. Pax se ga je na srečo nekako ubranil.

Komaj sva prišla domov, ker se je pognal v naju vsakič, ko sva mu samo za sekundo pokazala hrbet.  Paxa sem pregledala, našla sem eno odrgnino od zoba, jutri ga bom še enkrat, če je kje kakšna luknja. Pa šepa na zadnjo desno nogo.

Jutri grem do njih (danes je tema, na dvorišče pa si ob spuščenem psu ne upam), potem pa k veterinarju slikat nogo. Če ne bodo pripravljeni pokriti stroškov pregleda in morebitnega zdravljenja, bom zadevo predala policiji.

Besna sem pa ko ris  >:(

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #91 : 23 Februar 2007, 08:29:40
Kaj češ, bolj ko se bodo ljudje držali novega zakona in imeli pse vedno in povsod privezane pa varno zaprte za 1,8 m ograjami, več bo napadov pobeglih psov in hujši bodo  ::).
Počakajte da odraste generacija, ki bo od malega na umotvoru novega režima- to bodo prave nesocializrane smrtno nevarne zveri  :-\ , ki jih , ko bodo enkart po spletu naključij zaslutile svobodo tud bog ne bo več ne obvladal ne ujel  :P.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

IgiS

• *
Odgovori #92 : 23 Februar 2007, 08:40:55
Zato Igor več ne teče ali kolesari s psom, ker mora na vsake 3 minute prekiniti z nabiranjem kondicije in se spopadati z ščeneti, ki so sicer izredno ubogljivi in oh in sploh ... in so le danes čisto slučajno in nikoli prej ušli samo za malenkost iz nadzora  >:( >:( >:( >:(
Nazadnje, ko se je verigar zapodil v mojega psa, ki je bil še mladič sem ga moral tako nabiti z nogo da je odnehal , da se mi je še sam malo zasmilil  >:D

Zato ima Igis sedaj za nabiranje kondicije TREADMILL  ;D ;D ;D ;D   

IgiS

• *
Odgovori #93 : 23 Februar 2007, 08:44:27
...velik mešanec med nemškim ovčarjem in rottom ...
To je pa tako, če združijo dve najboljše pasme - žvau2   >:D :-X

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #94 : 23 Februar 2007, 08:50:14
Urška - kako je z Paxom? Je s tačko bolje? :-\

Mene je prav groza takih psov. Sploh ne vem kaj bi naredila, če bi se to meni zgodilo.
Najbrž sproti reagiraš ob dani situaciji, vendar vseeno. :-\

Pa naš Taj je tudi tak, da se ne zna braniti. Mi ga je en čuden mešanec enkrat napadel
in je začel šavsati proti njemu, on revček je pa samo čisto prestrašen stal in čakal kaj bo.
Vendar sem imela srečo, da je bil lastnik zraven in ga je prijel po tem, ko sem se jaz
zadrla, naj le vendar prime svojega podivljanega psa.

Kako bi vi reagirali na tako situacijo kot jo je imela na primer Urška?

IgiS

• *
Odgovori #95 : 23 Februar 2007, 09:02:41
našutiraš psa v mehek predel , kjer je konec reber   >:D

Tetameta

• *
Odgovori #96 : 23 Februar 2007, 09:09:24
našutiraš psa v mehek predel , kjer je konec reber   >:D
Pa še lastnika zraven... >:D

Nekateri imajo tisto, kar si zaslužijo. Ostali so samski. ;)

Urška

• *
Odgovori #97 : 23 Februar 2007, 09:45:29
Pax danes že malo manj šepa, veterinar je svetoval nekaj dni počitka, ker ima verjetno samo malo nategnjene vezi. Ima srečo, da ima svojih 50 kg. Časa za brcanje ni bilo, ker v črni temi v klobčiču dveh črno-rjavih psov svojega ne ločiš dovolj hitro.

Lastniki psa so se opravičili, krili bodo morebitne veterinarske stroške, pes pa bo dobil pesjak. Je pa pes sprehajan, samo je že od malega izrazito nagnjen k rangiranju. Pax ga je moral poklopiti nazaj na tla cca petkrat do šestkrat.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #98 : 23 Februar 2007, 09:52:28
Urška - super, da ni nič hujšega s Paxom! :)
Sedaj pa počivajta in se crkljajta, dokler si čisto ne opomore. ;)

Igis - dobra ideja! >:D

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #99 : 23 Februar 2007, 11:33:40
najbrž u je v prvem naletu kaj premaknil-
saj to je problem, če tako uleti en težak pes že brez ugriza naredi škodo. Mnei je nekoč v pudlico prileletel en epasji model od zadaj- sej pol ni niti napadel z gizenjem ,ker se mu je posvetilo, da je psica, ampak ji je že z naletom zlomil nogo  :-\

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #100 : 23 Februar 2007, 11:44:37
Citiraj
Lanabella, psi so najbrž vedno bolj nataknjeni zaradi vseh teh novih zakonv 
Dvomim, saj novega zakona niso niti kršili - bili so tam, kjer ni (ob tisti uri) pričakovati večjega števila ljudi. In oni, drugi niti na javnem mestu niso bili. Zakon so kršili samo če so se med pretepom poškodovali.

Citiraj
saj to je problem, če tako uleti en težak pes že brez ugriza naredi škodo.
Sestrico od Brine (20 kg), je doma na njenem dvoriščuv naletu podrla psica od oka najmanj 60 kg. Rezultat -  pretrgane kolenske vezi (povračila za stroške krepko drage operacije od lastnika pobegle psice niso uspeli izterjeti)

Tetameta

• *
Odgovori #101 : 23 Februar 2007, 11:57:06
Dvomim, saj novega zakona niso niti kršili
Čist tako, malo vmes, za informacijo...Novi zakon (oz.novela) še ne velja... V uradnem listu je bil objavljen 16.02.2007 in začne veljati petnajsti dan po objavi (s tem, da je teba rok začeti šteti naslednji dan po dogodku, v tem primeru 17.)... Torej bo začel veljati...hm...3.3.2007 (a mi je uspelo prav zračunati?)...  :o Vsaj ena dobra novica... :P

Nekateri imajo tisto, kar si zaslužijo. Ostali so samski. ;)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #102 : 23 Februar 2007, 12:13:59
Dvomim, saj novega zakona niso niti kršili - bili so tam, kjer ni (ob tisti uri) pričakovati večjega števila ljudi. In oni, drugi niti na javnem mestu niso bili. Zakon so kršili samo če so se med pretepom poškodovali.

Si me prehitela  ::)

...bedaki...  :-X

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

ursa94

• *
Odgovori #103 : 06 Marec 2007, 20:39:59
ja sej to je pa problem...vsak misli da je njegov "kuža" pridkan u bistvu pa je ravno nasprotno.

našemu rexu gre grozno na živce, ko sosedov pes pride na naše dvorišče (takrat ko je on privezan oz. v pesjaku, ker ko je spuščen, si ne upa :D) in mu skače pred očmi. zato je enkrat, ko smo ga spustili tekel k sosedu, soseda pa je za njim vrgla kanto, ki bi ga skoraj zadela. sedaj si je pripravila palico, če še kdaj pride...a njihov pes pa je lahko vsak dan pri nas...če bi se ga mi le taknili, bi bil cel cirkus. sploh pa nebi bilo prvič, da jih bi rex dobil od njih...enkratse je sprehajal mimo, pa je prišel njihov pes in ga začel zafrkavat zato je stekel na sosedovo dvorišče, nato pa ga je nekdo od sosegovih TEPEL!!! ko je prišel nazaj je ubožec cvilil že, ko si se ga samo dotaknil...joooj kako bi js to babo.... >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

če želiš imeti pravega in iskrenega prijatelja....si kupi psa

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #104 : 07 Marec 2007, 11:33:39
Ne glede na vse tvoj pes nima kaj delati na sosedovem dvorišču. Če ne bi bil tam jih tudi dobil ne bi in čisto vseeno bi bilo, kako debelo palico bi si soseda pripravila. Sosedovemu psu lahko preprečiš dostop z ograjo, lahko pa ga  pošpricaš s kakšno smrdljivo nagnusno zadevo, da bo imela soseda nekaj dela preden ga bo očistila. Če bi rada še zaostrila ne preveč dobre sosedska odnose seveda.

ursa94

• *
Odgovori #105 : 07 Marec 2007, 14:16:13
vem, da moj pes nima kaj delat na sosedovem dvorišču, ampak moj pes se je le zapodil za sosedovem psom...in še preden je sploh šel na njihovo dvorišče (proti koncu ceste) ge je že čakala kanta...če pa bi se mi le taknili njihovega psa...nebi bilo ravno dobro...

ursa94

• *
Odgovori #106 : 07 Marec 2007, 14:32:32
ograja pa je v načrtu

Bela stella

• *
Odgovori #107 : 10 April 2007, 23:16:56
Tudi jaz sem že doživela velik enga "strahu" in dvomov kaj se bo zgodilo, ker je pri nas veliiiko psov kar tako odvezanih. Da ne omenjam kako je bilo, ko so se psi gonili (ja vem, naša psica ni bila sterilizirana, vendar smo jo vsaj obvarovali in jo imeli lepo v hiši) medtem ko so ostali cucki naredili tak raztur okoli hiše da je bilo noro. Vrata popraskana, vse umazano in povsod so lulali, kakali, razjahali pol pesjaka skratka tok da sem se komaj jaz upala ven iz hiše. In te cucki kar od nekje. To je tako, če živiš na vasi.
Sicer pa smo velikokrat na sprehodu srečali pse, take drugačne lepo odvezane. Jasno, tudi jaz sem vedno imela psico odvezano, samo ko sem zagledala kje kakega psa sem jo takoj privezala. En folk je pa dobesedno zabit, pustijo da se pes zaganja v našo, v nas, psa seveda ne poznaš in dejansko ne veš česa je sposoben. Enkrat je en pes napadel našo psičko, je šepala dolgo časa. Mislim noro res. In ja psi niso krivi, krivi so lastniki. Take ljudi pa jaz preziram in se mi zdijo totalni nesposobneži, ki psov sploh ne bi smeli imeti.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #108 : 11 April 2007, 12:50:33
Citiraj
n še preden je sploh šel na njihovo dvorišče (proti koncu ceste)ga je že čakala kanta

Daj sosedi jurja v zahvalo za dobro vzgojo tvojega psa. In se ji prijazno ponudi, da ji vrneš uslugo na enak način, ko bo hotel njen pes k vam. Brezplačno.

majcek

• *
  • Maks pa ima zelo zelo košat rep :D
Odgovori #109 : 11 April 2007, 18:39:55
lanabela a ti s tem misliš resno? :o

je tvoja ljubezen je tvoja sreča je tebi vse, želiš si da nikoli ne umre.

LP, ***MAJA***

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #110 : 12 April 2007, 11:50:51
Jaz bi že naredila tako. Vsekakor bi bila sosedu, ki bi mojo psico ob vstopu na svoje dvorišče dočakal s kanto vode in jo ob pravem trenutku pošteno treščil prav hvaležna. Resnično je to bistveno bolj vzgojno kot pa je bilo ravnanje mojih sosedov ob tistih nekaj že  davnih izletih, ki so si jih privoščile moje psice. Eden je skoraj počil od smeha, ko je v svojem plavalnem bazenu našel 5 mojih psic. Ko so se naveličale plavanja, jim je še pomagal ven in jim za nameček še priskrbel pošteno malico. ali pa dugi, ki je, potem ko je našel moje psice v svojem gnoju,  tekel po fotoaparat in naredil nekaj sicer res zavidljivo smešnih posnetkov. In se jim tudi oddolžil z malico. Seveda so se psice potem še nekaj časa zelo trudile, da bi izlet do obeh prijaznih sosedov ponovile...

majcek

• *
  • Maks pa ima zelo zelo košat rep :D
Odgovori #111 : 12 April 2007, 18:06:16
no ja glede na to je res bolje da te pričaka sosed z kanto polno vode... :-\

je tvoja ljubezen je tvoja sreča je tebi vse, želiš si da nikoli ne umre.

LP, ***MAJA***

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #112 : 14 April 2007, 12:06:45
Včeraj pa se peljem iz pasje šole, pa vidim zlatega prinašalca, ki teče za njegovo lastnico daleč vzadaj. Zmotilo me je to, da tista njegova lastnica lepo lepo na kolesu peljala in pes za njo je tekel in niti enkrat se ni ozrla nazaj, pa čeprav je bilo vse to ob prometni cesti. Tudi, tudi,  ko sta prečkala cesto, se ni tolko ustavila, da bi pes pritekel do nje in tako potem bolj varno šla čez cesto. Je šla na riziko,  češ sej se morajo avtomobili tako in tako ustaviti pri prehodu za pešče. To se mi je zdelo zelo neodgovorno od nje...lp

Kurja vas

• *
Odgovori #113 : 14 April 2007, 21:29:43
Včeraj pa se peljem iz pasje šole, pa vidim zlatega prinašalca, ki teče za njegovo lastnico daleč vzadaj.
Sem poznal nekoga, ki je tako sprehajal svojega nemškega ovčarja. Toda slednji je za zabavo še vsake toliko koga ugriznil, samo tekanje mu je bilo pač predolgočasno...

ursa94

• *
Odgovori #114 : 21 April 2007, 23:42:22
hehe lanabela ;D
ja sej bi kaj takega naredila ma...si ne upam :-\
ma saj zdaj se rex niti ne meni več za unga psa...

maya

• *
Odgovori #115 : 25 April 2007, 15:41:20

Pri nas se je pribl. pred 3-mi leti ves čas sprehaju kar velik črn pes.

Enkrat, ko je bil sneg sva s sestro peljali na sprehod sosedovo psičko. Zelo čudno se je obnašala kot da ve da prihaja kakšen pes.In res kar naenkrat pride in jo napade. Nevem kaj je bilo potem saj me je postalo zelo strahsamo videla sem ko so dali psa iz psičke in  da so ga zelo na tepli  . Eni ljudje so govorili, da je psu čist prov.  :'(   
Moja sestra je psičko odnesla domov jaz pa sem šele čez nekaj časa prišla in sem videla kako grdo je psa odpeljal in ga dal na verigo.

Od takrat naprej je pes privezan na verigi.  Kdaj, ko peljem Naro ven in pogledam v tisto smer kjer je privezan ne zgleda shujšan ampak kot da ima verigo zaraščeno v vratu (upam da res ni tako) .  :(

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #116 : 03 Maj 2007, 21:51:33
Evo nisem vedela kam naj tole napišem bom pa sem...

V glavnem ne gre se ravno o psu, ki se sprehaja brez lastnika ampak je skoraj da tako. Namreč danes se mi je že tretjič zgodilo, da sem srečala eno punco, ki se veselo vozi s kolesom v njeni okolici pa neprivezan teče njen pes - mešanček. Pa to sploh nebi bilo tako grozno, če se nebi vozili po najbolj prometni cesti v naši bližnji okolici. Stvar je taka, tale kuža vsakič ko vidi Taja in vedno je situacija taka, da sva s Tajem na drugi strani dokaj prometne ceste, prišiba čez cesto do naju lajajoče in renčajoče in ne gleda na cesto, lastnica pa se dere za njim po imenu, vendar je kuža sploh ne obrajta. V prvih dveh primerih se je srečanje zgodilo ob poznejših večernih urah, tam okoli 22h in na cesti ni bilo veliko avtomobilov, danes se je pa srečanje zgodilo ob 16h in ob tej uri je na cesti največ prometa. In ta kuža je prilaufal čez cesto lih za glih, v glavnem je imel srečo, da je bilo med vozečimi avtomobili ravno toliko razdalje, da je lahko švignil umes. In jaz gledam kaj bo naredila tista punca, medtem, ko jaz z besedami in s pomočjo Taja zadržujem njenega psa na moji strani ceste, da nebi spet zalaufal čez in bognedaj pod kakšen avto. Ona ga pokliče k sebi in spet po nevem kakšni sreči se izmuzne mimo avtomobilov, ona frajerka pa vozi dalje, kot da ni bilo nič in za povrhu vsega še prečka cesto vozeče se na kolesu na ovinku kjer je najbolj nepregleden del ceste kuža pa za njo. :-\

Kaj sem naredila jaz - nič - stala sem onemela in gledala, če je to sploh mogoče in nisem mogla od šokiranosti spraviti besede iz sebe! :-\
No, saj jo bom verjetno srečala še kdaj... pa ji takrat na lep način povedala svoje.

Jaz nevem, če to ni skrajno neodgovorno od nje do psa in ostalih udeležencev v prometu. >:(

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #117 : 04 Maj 2007, 12:40:52
Kaj da rečem drugega kot: PRIJAVI!

Po moje ji tudi tvoje besede ne bodo spremenile mišljenja, glede na to, da je ne gane niti to, da ji skoraj psa povozijo. Razen če ji sprintaš zakon z označenimi alinejami, kaj se ne sme in dotične kazni, da ne govorimo o odškodnini, do katere je upravičen voznik vsakega avta, ki zbije psa.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #118 : 04 Maj 2007, 13:29:04
Pri dveh podobnih primerih na našem koncu je pogovor zadostoval. V obeh primerih je pes (oz v enem primeru kar dva psa) priletel na cesto ko sem se peljala s psicami mimo. Ko se je to ponovilo, sem se lepo obrnila, šla nazaj in lastniku rekla naj vendar priveže psa, ker bo piz...če bi slučajno povzročil prometno nesrečo. Oba lastnika sta se izgovorila, da se je to zgodilo prvič, da pes sicer krasno uboga in oh in sploh. In sem ju lahko takoj postavila na laž - točno sem vedela, kdaj so psi že ušli na cesto. Potem se je pa dalo pogovoriti - in psi niso več skakali na cesto - vsaj ne predme

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #119 : 04 Maj 2007, 14:09:03
Ko jo naslednjič vidim ne bom tiho, ampak včeraj sem bila pa tako šokirana - če vrjamete ali ne - ker je tako brez skrbno potem še poklicala psa še enkrat nazaj čez cesto, da sem ostala brez besed!

Pa povrhu vsega, če pustimo kako bi lahko končal pes :-\ , se lahko zgodi še veliko sranje na cesti, ko bi voznik videl psa bi avtomatično zabremzal in hitro bi lahko prišlo do verižnega trčenja ali pa bogve kako lahko posamezni voznik reagira v dani situaciji, mislim, res totalno neodgovorno. Saj jih bo slišala. >:(

Ne razumem, kako si upa imeti psa spuščenega in se voziti še na kolesu (že zaradi varnosti psa samega), čeprav ve, da je pes ne uboga, vsaj v primerih ko vidi psa, pa ne bi rekla, da se je zgodilo to enkrat ampak trikrat in tudi samo trikrat sem ju srečala, se pravi, da to pes naredi vedno. A je tako lena, da se ji ne da psa pripeti na povodec in iti z njim na sprehod, ko vsi to delajo in ga spustiti na njemu in drugim varni lokaciji - v glavnem je neodgovorna do amena.