Avtor Tema: Labradorec [Labrador Retriever]  (Prebrano 1462252 krat)

ABBY LABRADOR

• *
  • Spol: Ženski
Labradorec [Labrador Retriever]
« Odgovori #1710 : 31 Maj 2009, 21:39:36 »
Joj sem videla slikco in sem se skoraj stopila zraven :-*

anas

• *
  • Lu
    • http://labradorka-lu.blogspot.com/
« Odgovori #1711 : 02 Junij 2009, 00:36:58 »
Darja in Zala,
vedve imata verjetno že vsaka svojo pisčko doma. Kako gre? Sta se navadili na novo okolje? Upam, da navihanki ne povzročata preveč težav. ;)
Jaz grem jutri iskat. Komaj čakam :)
A.

dss

• *
  • Žuža
« Odgovori #1712 : 02 Junij 2009, 01:59:59 »
Ana, naša Žuža je zelooooo pridna.  :P Ponoči sploh nič ne joka! Učenje vsrkava kot goba. Z zanimanjem opazuje dogajanje okoli sebe in je vsa srečna, če ima vse pod kontrolo. Danes smo prvič preizkusili, kako se bo obneslo, če bo nekaj ur sama. In sploh ni bilo nobenega problema! Midva sva res zelo vesela, da jo imava.
Bodi brez skrbi, mislim, da tudi vajina navihanka ne bo povzročala kakšnih posebnih težav.

Darja

ABBY LABRADOR

• *
« Odgovori #1713 : 02 Junij 2009, 07:01:47 »
No sem pa jaz zdajle dala slikco na moj album.
Maja upam, da ne zameriš če jo tukajle prilepim:
Nacedite si sline

No tole je mali Shay

še ena ljubiteljica psov

• *
« Odgovori #1714 : 02 Junij 2009, 10:02:55 »
Ne sploh ne zamerim  :) Včeraj sem si uredila polico na moj abum.com samo semle gor mi pa še ni uspelo prilepit slikice.  ;D
No, na tejle sliki je Shay star komaj 1 teden.

še ena ljubiteljica psov

• *
« Odgovori #1715 : 02 Junij 2009, 10:09:04 »
ops sem nekaj probala pa mi ne gre

anas

• *
  • Lu
« Odgovori #1716 : 02 Junij 2009, 23:10:43 »
Ana, naša Žuža je zelooooo pridna.  :P Ponoči sploh nič ne joka! Učenje vsrkava kot goba. Z zanimanjem opazuje dogajanje okoli sebe in je vsa srečna, če ima vse pod kontrolo. Danes smo prvič preizkusili, kako se bo obneslo, če bo nekaj ur sama. In sploh ni bilo nobenega problema! Midva sva res zelo vesela, da jo imava.
Bodi brez skrbi, mislim, da tudi vajina navihanka ne bo povzročala kakšnih posebnih težav.

Darja

Tudi naša je zelo pridna, me prav preseneča. Bala sem se, da ne bo pri miru med vožnjo, pa ni bilo panike.  Tudi doma se je hitro vsega navadila. Preden je šla spat je čisto malo cvilila, potem pa jo je zmanjkalo. Spi kot top.  Je verjetno utrujena od vrtnarjenja :D
Res pa so zelo učljivi ti naši labradorčki, sploh če so v bližini kakšni briketi. Zaenkrat se je naučila le ukaz sedi, jutri pa bomo utrjevali "ukaza" fuj in pusti, ki ju zaenkrat še ignorira.
Uživajta z vajino labijko.. Čez nekaj tednov bi se lahko zmenili, da se kaj dobimo, da se psičke malo družijo.
lp

blondie*

• *
« Odgovori #1717 : 03 Junij 2009, 06:54:11 »
Aša je tudi zelo pridna. Le prvo noč je malo cvilila zdaj pa nič več.  :)
Je pa zlo požrešna punca :-[  use kar je da v usta.

Lp Zala

dss

• *
  • Žuža
« Odgovori #1718 : 03 Junij 2009, 10:01:23 »
Ja, spijo kot top in smrčijo kot stari deci  :D.  No, vsaj naša Žuža.  ::) Pa brihtni so tudi zelo. Se mi zdi, da naju je naša Žuža že čisto pogruntala. Ampak najin velik zaveznik je BRIKET!!!!! Temu se pa ne da upreti tako da "sedi" in "prostor" vžgeta brez težav. Več dela je z "ne", "fuj" in "pusti", tukaj briket vžge največkrat samo takrat, ko naš grizli vidi, da tisto kar ima v ustih, nima smisla povsem demolirati. Še delamo na tem... ;)

Sem seveda zelo za, da se čez par tednov dobimo. Do takrat pa takole še kakšno rečemo.

LP, Darja

anas

• *
  • Lu
« Odgovori #1719 : 03 Junij 2009, 22:08:25 »
Hehe, se zelo najdemo v napisanem ... tako glede smrčanja kot glede briketov in demoliranja

blondie*

• *
« Odgovori #1720 : 04 Junij 2009, 06:50:16 »
Ja to drži tudi pri nas.
Včeraj sva bili tudi prvič v pasji šoli. :)

Lp Zala

idefix

• *
« Odgovori #1721 : 04 Junij 2009, 14:18:04 »
Še par informacij glede ponudb za teste za dedno prenosljive bolezni ali barvo dlake, da se bo lahko odločil vsak zase:

Ponudba za teste Optigen (ZDA) - ponujajo 20% popust, če je psov več (skupina):      
PRA alone - $135 or in combination with other test or tests - $105; to je 75,00€ za posameznega psa,  60,00€ če je psov več
RD/OSD alone - $110 or in combination with other test or tests - $81   ; to je 57,86€ za posameznega psa, 46,29€ za skupino psov.
Narcolepsy alone - $104 or in combination with other test or tests - $78; torej 55,71€ na posameznega psa, 44,57€ za skupino psov
Ostalih testov ne ponujajo. Za RD/OSD (oči) si poglejte opis na domači strani Optigen.
Upam, da sem upoštevala pravilni menjalni tečaj.

Laboklin Nemčija:
Myopathy, coat colour, narcolepsy: 10% discount - če se opravi več testov na istem vzorcu (kri ali cheek swabs - preferenca je kri-EDTA)
EIC: zaradi licenčnih pogojev ne morejo ponuditi popusta.
Za bolezni oči ne bodo izdali certifikata (licenca iz leta 2007 potekla), ker te teste opravlja pogodbeni laboratorij.
Plačilo: vsak naročnik plača analize sam (cena je napisana na prejšnjih straneh tu na Pesjanarju).
Laboklin bo "Cheek swabs", formularje in navodila poslal na moj službeni naslov, od koder jih potem razpošljem na vaše domače naslove (sporočite na ZS). Vsak sam se nato odloči, če bo poslal v analizo vzorce krvi ali "cheek swabs".

Po moje se bomo odločili za analize bolezni oči pri Optigenu in poslali eno serijo vzorcev v ZDA, za ostale bolezni pa bomo naročili teste pri Laboklinu. Za upoštevanje popusta na količino se bomo uskladili glede časa pošiljanja in na formularjih zabeležili - npr. SKR ?

To soboto je klubski dan SKR (sama grem na parado CZ v Metliko, ker rabijo nekaj vodnikov reševalnih psov), zato predlagam, da udeleženci klubskega dneva še tam najdete kakšnega kandidata za teste (predlagam teste za oči pri Optigen in teste EIC in CNM pri Laboklinu). Za narkolepsijo nisem prepričana o potrebnosti testiranja, upam pa, da mi iz Laboklina še pošljejo kakšno statistiko za LRje.

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
« Odgovori #1722 : 05 Junij 2009, 17:20:17 »
idefix jaz za PRA ne rabim certifikata, ker je nimam za vzrejo. Mislis, da lahko dam delat test pri Laboklinu ali rezultati niso zanesljivi?

idefix

• *
« Odgovori #1723 : 05 Junij 2009, 21:32:08 »
Po moje so zanesljivi, samo cena je enaka ali višja:
pri Laboklinu (verjetno naročijo v lab na Sloveškem) plačaš 66€,
pri Optigenu (direktno, in če je menjalni tečaj 1,4) pa za več psov s skupinskim popustom in certifikaton 60€, sicer pa 70€.

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
« Odgovori #1724 : 05 Junij 2009, 21:54:56 »
Aha, ok, pol pa Optigen ;D

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
« Odgovori #1725 : 07 Junij 2009, 21:06:59 »
Lepo vreme, nove slike ;D

Bi pa v soboto morale na b-bh izpit, pa je Zara zbolela. V petek zjutraj je pozrla svoj drek ( >:(), tako da ze od petka zjutraj krvavo driska :(
Mi je ful skoda, ker super dela..naslednji datum je pa sele konec novembra ::)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1726 : 07 Junij 2009, 21:10:19 »
Kaj ne mores it na bbh izpit v drugo drustvo?

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #1727 : 07 Junij 2009, 21:14:52 »
Krasna psička!  :)

*LuNa*

• *
    • Psarna Lunca's
« Odgovori #1728 : 07 Junij 2009, 21:18:42 »
Pri testih upoštevajte še stroške pošiljanja, kar znese tudi okoli 50 evrov (za Ameriko, hitra pošta). Če si boste te stroške delili, potem to ni vseeno ne znese tako veliko, je pa treba pomisliti tudi na to.

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
« Odgovori #1729 : 07 Junij 2009, 21:21:40 »
Kaj ne mores it na bbh izpit v drugo drustvo?

Nimam pojma ;D Pomojem bi slo, ma se se nisem poglabljala v to :) Bom malo povprasala naokrog.

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
« Odgovori #1730 : 07 Junij 2009, 21:23:19 »

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #1731 : 07 Junij 2009, 21:36:23 »
kaj je bilo pa z njenim kakcem narobe, da ma po njem krvavo drisko?

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
« Odgovori #1732 : 07 Junij 2009, 21:38:56 »
Nika nimam pojma..pomojem je to zato, ker je ze dva tedna na antibiotikih (vnet mehur) in ima crevesno floro ze malo uniceno, tako da je bolj obcutljiva.

rudageba

• *
  • Eboneys midnight star
« Odgovori #1733 : 07 Junij 2009, 22:08:46 »
Upam, da bo psicka cim prej okrevala

LP

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #1734 : 07 Junij 2009, 22:34:39 »
Tudi jaz. Boga bejba..

idefix

• *
« Odgovori #1735 : 08 Junij 2009, 09:56:36 »
Dobila "cheek swabs" (20 kom, za 10 psov) iz Laboklina, pa samo 4 formularje (jih bomo pač skopirali). Na vsak formular se vpiše tudi številka kreditne kartice. Pošljemo lahko skupaj (kar imajo raje) ali pa vsak sam.
Skopiram in pošljem lahko naprej (popo, Sasha, Black beauty, Paty) še ta teden, ostali pa smo ta  teden na pasjem reševalnem seminarju izven Ljubljane.

Kandidati za Optigen analize: na vsak način se splača dogovorit za skupno pošiljanje (kot je zgoraj napisala Luna). Formularje bom snela z neta. Zmenimo se naslednji teden (mogoče v torek?) na 300 kosmatih?

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
« Odgovori #1736 : 08 Junij 2009, 11:41:41 »
idefix jaz rabim samo za Optigen ;) Pa se strinjam s skupnim posiljanjem, da se razdeli postnina..

Zaradi mene se lahko dobimo v torek na kliniki. Kdaj okvirno si pa imela v mislih pa koliko psov?

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
« Odgovori #1737 : 15 Junij 2009, 17:37:00 »
idefix je tule kaj novega? :)

black beauty

• *
  • my brand black velvet
    • Psarna Velvetline's
« Odgovori #1738 : 15 Junij 2009, 20:11:15 »
tudi mene to zanima :)

js bom za svojo dala kr kri...smo jo danes že vzeli in čaka lepo v hladilniku. bi pa js mela samo za optigen, ker če sm prav razumela za barve tak ne ponujajo pri optigenu, ostalo bom pa kasneje testirala,ker mi trenutno finančno ne znese.

sasha, če ne bom pa kr tebi na kliniko dostavla ;)

lp

idefix

• *
« Odgovori #1739 : 15 Junij 2009, 22:44:41 »
Mi smo bli prejšnji teden na Krasu na seminarju za reševalne pse 8), ta teden pa sem od zjutraj do večera v službi.  ::)
Načeloma se sicer s kolegicami menim za sredo, da bi mi prinesli kri in jo lahko pošljemo z DHLom, samo imam tudi popoldan delo. Tako da bi raje predlagala četrtek sredi dneva, mogoče kar na 300 kosmatih?
Prinesem s sabo formularje za obe firmi, oni poštemplajo, --- za dhl moram še ugotoviti, če pridejo tja in kako plačamo (pa se mi zdi, da bi se morali dobiti pred 13h, da gre še isti dan na letalo).
Tistim izven Ljubljane - pošljem formularje kar po mailu, če imate printer pri roki, ali pa se tudi dobimo na kliniki.

Glede odvzete krvi pa obe firmi priporočata, da gre še isti dan na letalo in ne, da čaka v hladilniku. Čeprav - pri vzorcih, s katerimi delamo pri nas, starost vzorcev in čas od odvzema ni problem, paziti je treba le, da ne pride do okužb in zmrzovanja-odmrzovanja.