Tiste teleskopske palice imam jaz v avtu in so v redu za sledeče stvari
-prvič ustrežeš zakonu in predpisom v državah , kjer mora bit žival fizično ločena od voznika- so s tako pregrado policaji čist zadovoljni,
-povsem dovolj dobro zadrži vse normalne, povprečne pse, da ne skačejo na zadnje sedeže ,
-povsem zadrži pasjo glavo v prtljažnem delu, da ne kaplja slina na potnike na zadnjih sedežih in da nimajo polavtomatskega čisščenja ušes med vsako vožnjo,
- meni se sama od sebe še ni nikoli podrla, tudi psi je še niso, sem jo pa jaz občasno, ker imam zadeve zatlačene za spodnjimi palicami (npr zložljive stole) , ko jih vlečem ven , pa ni panike-pač postavim jo nazaj ,
-za pimer Gulu bi bila najbrž uporabna tudi kot pregrada med prvimi in zadnjimi sedeži (poskusi , je več velikosti)
-čisto dobro zadrži tudi visoko naloženo prtljago, da ob zaviranju ne pade na zadnji sedež.
V glavnem je mnogo bolje kot nič, ni pa res nekaj ,kar bi 100 % zadržalo vsako zver v vsakem primeru.
Jaz pse navadno vozim v prikolici , ko pa jih dam vse v prtljažnik, pa ne morem imet boksov, ker pač imam preveč psov, da bi šli 4 boksi notr. V prostem prtljažnem prostoru pa se z lahkoto namestijo vsi.
Ob tem bi poudarila, da so boksi n esamo varnejša ampak mnogo bolj higienska rešitev. Zaradi proste vožnje psov v prtljažniku je moj avto kot blaten pesjak, pa ne samo dno , pač pa vse od stropa naprej. (ko se otresejo leti mokrota in blato po vsem avtu ,tudi v potniški del).