Avtor Tema: Sobna čistoča  (Prebrano 184926 krat)

Kelly 097

• Gost
Sobna čistoča
« Odgovori #240 : 08 Maj 2012, 17:15:34 »
Eh , danes jih ima že 8 !!!!! Smo jo vzeli , ko je imela 7 tednov in 4 dni . Hvala za pomoč . ;D

Isa

• *
  • Spol: Ženski
Sobna čistoča
« Odgovori #241 : 13 Avgust 2012, 20:41:05 »
Imam cotončka, ki bo 20. avgusta star 3 mesece in se še vedno ni povsem navadil lulati zunaj.
Najprej sem uporabljala vpojne podlage na katere je hitro začel hoditi, ampak stvar sem hotela pospešiti, da bi se čimprej navadil potrebo opravljati zunaj. Ven sem ga nosila zelo pogosto in ga naučila, da ob ukazu "lulaj" opravi potrebo.
Mislila sem, da smo s tem že opravili in sem ga nesla lulat bol poredko in čakala na znake, da pač mora opraviti potrebo.
Znakov pa kar ni, sploh ne išče prostora, če je noter on kar gre in se polula kjer pač stoji, le pri kakanju lahko zadosti hitro opazim, ker takrat se vrti v krogu in in išče ustrezen prostor.
Včasih se zgodi tudi da recimo greva ven opravi veliko potrebo in ko prideva noter se čez 15 minut  polula notri. Lula povsod le v svoji kletki kjer je ponoči ne.
Če ga slučajno ponoči tišči lulat bo cvilil tako dolgo dokler ga ne pustim ven.
Imate kakšne nasvete?

manchy

• *
Sobna čistoča
« Odgovori #242 : 13 Avgust 2012, 21:31:11 »
On je ja še dojenček. Pri taki starosti še sploh ne more zadrževati urina...
Lahko preteče še kar nekaj časa preden bo sobno čist. Vpojne podlage niso ravno najboljše za navajanje. Vztrajnost in redno nošenje mladička ven, tudi na uro in pol, če je potreba! Ter seveda pohvala. Preden bo pa čisto sobno čist, boste pa morali pobrisat še kar nekaj lužic  ;)

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
Sobna čistoča
« Odgovori #243 : 13 Avgust 2012, 21:58:08 »
Mi smo skoraj do sestega meseca starosti ven hodili skoraj po 15x na dan. Po vsakem obroku, po vsaki igri, vsakic ko se je zbudil (spal je zaprt v boksu, takoj ko se je zbudil sem ga vzela v narocje in odnesla ven).. Ponoci je sicer zdrzal od enajstih/polnoci pa do sestih/sedmih zjutraj, samo cez dan smo bili pa res na vsako uro/dve zunaj. Je pa pri vsakem mladicu razlicno, tako da ce ne more zdrzati celo noc, pac nimas izbire.

Isa

• *
Sobna čistoča
« Odgovori #244 : 21 Avgust 2012, 22:24:32 »
No glede tega, da še ne more zadrževati se glih ne strinjam popolnoma.  :D
Spat recimo hodiva okrog polnoči, vstaneva pa ob osmih, včasih celo ob 9 in on to zdrži brez problema, dokler je v kletki seveda, če ne bi bil bi bile na tleh lužice. V svojo kletko kjer je ponoči se je polulal samo 1. noč potem pa več ne.
Je gospod in zadržuje ker noče po svoji postelci lulat.   ::) Kdo pa bi hotel!  ;)
Mislim, da sem začela prehitro s tem - manjkrat hoditi ven-  tako, da zdaj grem spet nazaj na prejšnjo stopnjo.
Če greva podnevi na vsaki 2 uri ven in ta čas postopoma podaljšujeva bi verjetno moralo biti ... upajmo, da bo čim prej.  :)

manchy

• *
Sobna čistoča
« Odgovori #245 : 22 Avgust 2012, 08:48:36 »
Čez noč zdrži, ker spi in vmes ne je, ne pije in se ne igra. Verjemi, mladički pri 3 mesecih starosti še ne morejo zadrževati urina. To pomeni, da če njega pritisne lulat in ga ti ne boš peljala ven v recimo desetih minutah, se bo pululal, čeprav se mu mogoče že svita, da ne sme tega početi v stanovanju.
Moj je od prvega dne, ko je prišel k meni, celo noč prespal brez problema, čez dan pa je bilo treba včasih hoditi ven tudi na uro in pol...
Tako majhen kuža mora iti ven zmeraj takoj, ko se zbudi, po jedi, po pitju, po koncu igranja in še kar nekajkrat vmes.
Za mojega lahko rečem, da je postal čisto sobno čist (da je res vedel, da ne sme tega početi noter in da je lahko zadržal recimo kakšne 4 ure) pri recimo 4,5 mesecih. Da pa je lahko zadrževal blato in urin 8 ur pa mislim ni bilo prej, kot pa pri pol leta ali še več...

anita

• *
Sobna čistoča
« Odgovori #246 : 02 November 2012, 10:58:25 »
živjo! imam maltežana ki je star 1 leto pa 8 mesecov dobila sem ga ko je bil star 1 leto.imam ga že 8 mesecev ko sem ga dobila od kolegice je bil tako zanemarjev imel je gredo pri gredi uglavnem sem ga mogla odvadit lulati in kakati v stanovanju in podnevi ne lula in ne kaka v stanovanju vec ker ga redno peljemo vn samo problem je ponoči in me zanima kako bi ga odvadla ponoči lulat v stanovanju?
 hvala za odgovor anita

LacenS

• Gost
Sobna čistoča
« Odgovori #247 : 02 November 2012, 16:37:18 »
jaz bi pokusila s kletko  ;D(sem vsesplošni zagovornik kletke  :D)...
teorija je takšna, da bo jo sprejel kot svoj prostor in se not ne bo želel polulat-pa ne kupit v velikosti, ki bi bila primerna za nemško dogo!
ampak dovolj veliko, da lahko komot stoji se raztegne itd...!!!
Vzami si kak teden, da ga navadiš-maš veliko že napisanega o tem.
Potem pa ga imej vsaj nekaj časa čez noč v kletki.
lp

Miss.Cavalier

• *
Sobna čistoča
« Odgovori #248 : 03 November 2012, 21:15:02 »
Zdravo...

Doma imam psičko pasme Shih tzu in je stara 2meseca in pol...
Potrebo opravlja v hiši in  pod nobenim noče potrebe opraviti zunaj...
Zunaj je pa slabo vreme in je ne morem nesti ven ker se ne sme močiti... :'(
Imate morda kakšno idejo kako bi jo naučila da lula in kaka na eno mesto??

Hvala za vse odgovore....

lotty

• *
Sobna čistoča
« Odgovori #249 : 03 November 2012, 21:25:47 »
Za ven moraš ustrajat............ jaz sem mojo trmasto vozila (če ni hotela nosila) po 20x na dan in več, vendar se je obrestovalo, od njenega četrtega meseca je 100 %, nikoli več pa nebi psu kupila plenic, naš prejšnji se jih je navadil in potem je res zelo težko ga navadit zunaj, najbolje je kar takoj ven. Naša tudi ne mara dežja, sploh ne mara vode in sem ji kupila dežni plašček. Sprva ga ni marala, a ko je ugotovila da jo pod njim ne zmoči, se je z njim hitro sprijaznila. Mlada je še, zdaj se lahko nauči vsega. ;D ;D ;D ;D

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
Sobna čistoča
« Odgovori #250 : 03 November 2012, 22:16:18 »

Oprosti, ampak, zakaj se ne sme zmociti?  ??? A je iz sladkorja?  >:D

Miss.Cavalier

• *
Noče in noče lulati zunaj.....
« Odgovori #251 : 03 December 2012, 10:42:56 »
Zdravo!

Imam en problem...
Pred tremi tedni sem dobila psičko,ki ni bila navajena na lulanje in kakanje zunaj.Hišne čistoče so jo začeli učiti že prvi dan...Zdaj kaka zunaj ampak lula pa še vedno v hiši...Saj če jo peljemo ven in smo zunaj eno uro se ne polula ko pridemo v hišo prvo kar naredi se ponečedi.... >:(

A ima morda kdo kakšno idejo???

Lp Miss.Cavalier

Miss.Cavalier

• *
« Odgovori #252 : 03 December 2012, 10:44:05 »
Hišne čistoče so jo začeli učiti že prvi dan
* hišne čistoče smo jo začeli učiti že prvi dan....

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #253 : 03 December 2012, 12:04:59 »
Budi zunaj dokler se ne polula zunaj. Bi blo fajn, če imaš koga, ki te lahko zamenja po par urah. Ena argetinka se je po 6 urah končno zunaj polula in pol še nekaj časa vedno na isto mesto zunaj. :)

MANDY

• Gost
« Odgovori #254 : 03 December 2012, 13:52:40 »
Samo en nasvet, ko jo pelješ lulat se z njo ne igraj in ne sprehajaj. Bodi bolj pri miru, pač na travniku, ki se ti zdi primeren za to opravilo in čakaj, ko bo končno opravila svoje jo pohvali se poigraj in pojta na sprehod.

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #255 : 03 December 2012, 13:55:12 »
Pred tremi tedni sem dobila psičko,ki ni bila navajena na lulanje in kakanje zunaj.

Če je prej lulala na pleničko bi mogoče pomagalo, da ji nastaviš polulano pleničko nekje zunaj na travi.

Miss.Cavalier

• *
« Odgovori #256 : 03 December 2012, 13:59:24 »
Čara:
Dober predlog samo ne morem biti cel dan zunaj saj imam še veliko drugih opravil...

MANDY:
Kakor si rekla že delam,a ne pomaga.... :'(

Nika:
Ne prej ni lulala na pleničko...
Tudi s podlogo smo probali a jo je raztrgala.... (probali smo v hiši)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #257 : 03 December 2012, 14:02:29 »
Vzemi si čas in bo. 

Lunette

• *
« Odgovori #258 : 03 December 2012, 17:58:07 »
Kam pa lula ko je notri?
Pleničke so ena čist super zadeva...če ni potuha za lastnika  ;)
Eno našo smo prav uspešno naučili na pasji wc (vse v kompletu) in prav brez najmanjše težave danes drži urin dokler ne pride A) ven na travo ali B) do wcja (in še trakrat proba počakat na možnost a). Psu jasno pokažeš to QL in OK to pa pač NE.
Super se obnese hišni boks opremljen s prostorom namenjenem lulanju. Vsak pes slej, ko prej naštudira, da se lula na določeno mesto oz sploh bolje, da ne v svoji bližini.
V skrajnem primeru razmaženega psa se wc material (plenička, tepih, krpe, časopis...) nese s sabo ven. In čaka. Lahko čakaš danes pa jutri in še dan kasneje enkrat sigurno spusti. Kot pa danes pa jutri in še dan kasneje rečt ''ne gre'' ker potem bo tudi leto, dve ali več kasneje imel pes težave s sobno čistočo.  ;)
Mojim maleckom se je vedno obneslu zunaj lulat ker smo imeli del aktivnega sprehoda potem pa samo rahlo šetkanje v ''prazno''. In pa lulu-dostava vsak moment ko je pes pokazal znak da ga tišči. Vedno opremljeni v copatih za ven, natikači v bližini, termo flisi za v mrzlo. Dežurstvo pač  ::) smo si pa razdelili. Jasno in natančno. Ne ''joooj sm mislu da boš ti''. Na-a od-do si ti na vrsti za vn laufat, od-do pa jaz.

Yuppie

• *
« Odgovori #259 : 06 December 2012, 14:13:20 »
Tudi jaz se spopadam z mladičkom, ki se nikakor ne more navaditi, da mora lulati in kakati zunaj.
Vedno kadar ga peljemo ven se lepo polula in pokaka (seveda ne vsakič).
Problem je v tem, da potem lula tudi v stanovanju, tudi pokaka se, če ga ravno pritisne.
Očitno mu še ni prišlo v njegovo malo glavico, da se lula in kaka samo zunaj.
To stanje zdaj traja že skoraj 3 mesece, zdaj pa že skoraj obupujem.  :'( No, ne bom pa seveda obupala.

Je pa kuži star 5 mesecev in pol.
Pa pleničke tudi več ne nastavljam, ker jo vedno zgrize.  :-[

Yushy

• *
« Odgovori #260 : 06 December 2012, 22:23:05 »
Kako ste se pa lotili navajanja na opravljanje potrebe zunaj? Če ste bili res dosledni, bi pri petih mesecih moralo to, da se pes polula in pokaka notri biti prej izjema kot pa pravilo. Na koliko časa pa mora lulat?

Yuppie

• *
« Odgovori #261 : 07 December 2012, 09:10:16 »
Mislim da smo kar dosledni, saj ga peljemo ven največ na 2 uri. Dopoldan pa je z njim moja mama, ki ga ravno tako nosi ven na 2 uri.
Mogoče premalokrat? Ker pri prejšnjem kužiju nismo imeli takih problemov. Prejšnji se je tega naučil skoraj v 2 tednih, potem pa je bil čist. Zdaj pa ne vem več, ali nam bo sploh uspelo pri sedanjem, da se bo kdaj 100% navadil potrebe opravljati zunaj.

Še vedno se tolažim, da se vsak nauči, pa se bo tudi naš. Ampak le zakaj mora trajati tako dolgo.

Lunette

• *
« Odgovori #262 : 07 December 2012, 09:56:06 »
Urnik hranjenja (in priboljškov in dodatkov ki padejo na tla) načeloma sovpada s terminom iztrebljanja. Vse met pod kontrolo. Veliko ven vozit. Ko pa to ne gre pa psa v bivalni boks. Čakat da ga mine pri 5 mesecih ne bo šlo  ;) njemu je čist OK in QL da se polula. Lulat ga, olajša, se za ostalo pa ga ne briga, ker njega pač ne moti, če lula nekje stran od svoje postelje. Brigat ga začne izključno takrat ko ve da se bo polulal v svoje ležišče. To pa dosežete z boksom. Pes bo omejen in se bo potrudil držat ali pa bo prosil za ven. Zdj mu je čisto useen kje lužo spusti. Seveda to ne pomeni, da ga zaprite za 24/7 v boks...samo takrat ko ne gre ga imet na očeh.

Yuppie

• *
« Odgovori #263 : 07 December 2012, 10:01:34 »
 ;D ja, res je en lump. Točno ve, da je naredil narobe, ampak vseeno naredi.

Hvala za nasvet. Ga bomo upoštevali!

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #264 : 07 December 2012, 11:12:26 »
No, kot že xykrat. Lulat/kakat takoj ko se zbudi, po obroku, po pitju vode, po igri oz. že kar vmes med igro, pred nočnim spanjem. In opazovat psa, kadar kaj išče, zacvili in ga hitro nesti ven. Kadar ne moreš imeti uč nanj, je pa dober boks, ker so psi načeloma radi v čistem in bo zasmevkal, ko bo želel lulat/kakat.

Eni psi res rabi dlje časa.

Mogoče uporaben trik-kupit kak zvonček, psička naučit, da "pozvoni" in takoj ven, da se polula zunaj (si pač tako dolgo zunaj). Sčasoma dojame, da zvonenju sledi izhod ven. Probat ni greh.

Pa pes ni lump. On pač ne razmišlja tako kot ti, imajo drugačno logiko. Zato se pa moramo potrudit da mu na razumljiv način povemo kje se opravlja potreba.

Natalija

• *
  • Lastnica dvornega norčka ;)
Sobna čistoča
« Odgovori #265 : 08 December 2012, 20:43:17 »
Zdravo...

Doma imam psičko pasme Shih tzu in je stara 2meseca in pol...
Potrebo opravlja v hiši in  pod nobenim noče potrebe opraviti zunaj...
Imate morda kakšno idejo kako bi jo naučila da lula in kaka na eno mesto??

Hvala za vse odgovore....

Ti jo samo nosi ven, tud če je mlada se lahko zmoči samo mej jo v gibanju ko pa vidiš da se začne trest ali da leži pa na toplo pa če mate sneg ji sneg obriši ven z dlake pa bo.
pa veliko uspeha :)

fbShark

• *
« Odgovori #266 : 14 Januar 2013, 06:27:11 »
Pozdravljeni!
Moj 2 in pol mesečni Shark še tudi ni pogruntal kdaj in kako lulat in kakat. Zdaj ga imam 2 tedna in je sobna čistoča večji problem kot prve dni, ko sem ga dobila. :( Vsakič, ko zunaj opravi ga pohvalim in dobi priboljšek ampak očitno ne povezuje tega. LP

Kimi

• *
« Odgovori #267 : 14 Januar 2013, 17:32:11 »
jaz sem mojo dobila pri dobrih 8 tednih in ni bila navajena lulanja in kakanja zunaj. prvi teden smo jo v ozili ven vsako uro, naslednji teden na uro in pol, potem na 2....je pa res da sem zaposlila tudi svoje starše, ko smo bili mi  v službi, pa tudi sine je bil s to funkcijo čist zadovoljen  ;D
med vsem tem časom se je samo 3 x polulala v stanovanju, kar se mi zdi neznanska sreča, ker sem mislila, da bo teh težav več.
sedaj je stara 7 mesecev in že dva meseca zdrži ob 8  zvečer, pa do 6 zjutraj.
čez dan pa ni ravno neki urnik, ker smo mešano doma in jo non stop sprehajamo :D, tak da več kot 4 ure ji ni nikoli potrebno čakat .
upam, da jo ta pridnost ne mine, ker sem se sedaj pohvalila (tok tok po lesu ) :D :D

nirvana

• *
Sobna čistoča
« Odgovori #268 : 06 Februar 2013, 18:49:51 »
Pozdravljeni,

Imam psičko staro 12 tednov. Dobili smo jo, ko je bila stara 9 tednov in ni bila vajena sobne čistoče. Moja mama že zgublja vse živce,ker se psička nikakor ne odvadi lulati in kakati po stanovanju. Vozimo jo ven vsaki 2 uri,po jedi,intenzivni igri, ampak ona se uspe še zmiraj usaj 3x polulati doma. Nabavili smo ji tudi pasji WC in dali nanj kapljice, ki naj bi privabile njeno zanimanje za opravljati potrebo tam,ampak ga uporablja za spanje. Rabila bi kakšen  nasvet, ker so moji doma vsi živčni in mi grozijo, da jo bodo dali stran -.-
lp Sara

Lunette

• *
Sobna čistoča
« Odgovori #269 : 06 Februar 2013, 19:00:14 »
Če je s psom zdravstveno vse OK pač zamudite tiste 3 termine  ;) Še večkrat ven in si naredit urnik. Beležit kdaj kaj počne in kolik ''kvalitetno'' se je pes zunaj sploh polulal. Nekaj glavih iztrebljan morajo pač konkretno opravit, ne samo na hitro. In pa če tistih nekaj trenutkov (ali kako uro pač) psa omejit (box, ograja) na površino njegove postelje in še polovico tega zraven. Ne zdaj psa zapirat v premale bokse za cele dneve, to je samo za premostit čas, ko je ne ujamete. Živčnost na zalogo pa se pač ne obrestuje...je bolj potrebno svoje živčke uskladit v to smer, da vsi pri tem sodelujete.  :)

Mi si mladiča vedno po urah razdelimo -zdaj ga čuvam jaz od-do pa ti. Pol pa tekmujemo komu se bo manjkart uspel notri polulat. :P Zdaj pri zadnji se je zgodilo morda samo 2-3x vsega skupaj.  ;) Pa še tako dosežemo, da noben ni glavni krivec - samo tisti na ''smeni'', ki je zamudil izhod ven. :P