Mladiček kot darilo

ninci · 36458

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #60 : 27 November 2005, 18:16:19
ujoj res mešam :)

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

Lanyca

• Gost
Odgovori #61 : 28 November 2005, 15:13:21
No nekaj takega je tudi enkrat pri nas bilo. Psica je bila breja in je ena ženska v naši ulici vedno "klaa" mačke ali jih je utapljala ali pa jih metala na gnoj  :o :o :-\ :'(takrat so ga še meli. In je njena psička skotila pa je hotela narediti z njimi isto, kot z mački. In moj ati jo je potem, komaj prepričal naj tega NE stori saj jih bodo že nekako oddali z društvom proti mučenju živali. In jih res ni ubila psički so našli tople dome, psičko pa so za stojn sterlizirali(nisem ziher).l

Mislim HALO pa taki ljudje. >:(

KamI

• *
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #62 : 28 November 2005, 15:24:20
Pač Slovenci  :-\ pa ne bi rekla, da se je to dogajalo pred ne vem 60 leti  ::)...samo, da se pa še zdaj, je pa groza  :-X :-\ :'( :'(

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #63 : 28 November 2005, 19:20:10
In to tako "civilizirana" dežela , vas družba vas - stopnja-avstralopitek

missy

• *
Odgovori #64 : 03 Januar 2006, 19:23:33
Po moji logiki se z živalmi nebi smelo obdarovati.Kaj pa ko se človek ki si mu podaril živalco naveličain jo zapusti.
Poznam primer.
Moji prijateljici so LANSKO leto podarili psička mešančka.Prvih 5 mesecev je bil Jake svet.Potem pa ko je postajav vedno večji in je zrasel že v kar velikega psa(8 mesc) pa se nobenmu ni dalo z njim ukvarjat ker je bil revelik in neubogljiv.tako je kuža od 8 meseca dalje živel na verigi.Velikokrat je ušel i sem ga našla pred našo hišo saj sta bila z mojo psičko prava prijatelja.potem pa 3 tedne jakea ni bilo na spregled in sem šla do a.m. in jo vprašala kje je jake in ona je hladnokrvno odgovorila:"imeli smo ga dovolj zato smo se ga znebili".Jaz sem naredil  :o :o take uče.nisem mogla verjet.
dva dni potem je dobila hrčka ki je po 2 tednih poginil(jaz sem imela laboratorijsko miško ki je doživela 3 leta in bi še danes živela če je zarada akcema nebi morali dati uspavat),potem sta prišli muci 2 mesca je zanju lepo skrbela danes sta prepuščeni sami sebi,včeraj pa mi je po msn_ju povedala da imajo abija.jaz sem vsa začudena vprašal kdo je abi.ona pa :"naš novi ddvomesečni zlati prinašalec............v tem trenutku sem postala tako besna da bi jo najraje nakurila ampak sem ze zadržala samo sprašujem se lahko kaj bo z abijem čez 1 leto,
Abi je prav lušten psiček včeraj sem ga šla pogledat.Ko bo prilika pošljem fotkico

Zato ljudje ne kupujte živali za darilo bolje je plišasta živalca.

lp

GROZA!!! Pa kaj se ljudje grejo? Se popolnoma strinjam, da živali niso za obdarovanje (razen če bo 100% lastnik dobro poskrbel zanjo)!

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
Odgovori #65 : 07 Januar 2006, 18:55:55
Ker sem jaz dobila svojega Astorja za darilo, bom kar lepo tiho....  ::) Ampak ni bilo brez moje vednosti - samo nekdo drug ga je v večini plačal  ;D Namesto rojstnodnevnega darila...  ::)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #66 : 07 Januar 2006, 18:59:09
Če si vedela in bila pripravljena na mladička no panic. Gre bolj za presenečenja, ki se velikokrat končajo z zavetiščem ali odletom na cesto.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
Odgovori #67 : 11 Januar 2006, 20:02:54
Če si vedela in bila pripravljena na mladička no panic. Gre bolj za presenečenja, ki se velikokrat končajo z zavetiščem ali odletom na cesto.

Vem. Zato pa je bil vse skupaj en projekt - samo plačnik je bil nekdo drug in ne jaz.  ::) Četudi bi bilo popolno presenečenje - bi za psa skrbela enako kot sedaj. Edino več težav bi bilo doma, ker ne bi bili enako navdušeni nad presenečenjem. Zatorej sem raje prej pridobila soglasje, da je volk sit in koza cela...

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #68 : 12 Januar 2006, 08:05:51
Naj še jaz podam svoje mnenje glede živalskih daril. Pred dvema letoma je brat za novoletno darilo dobil morskega prašička. Meni se je zdela ta poteza totalno neodgovorna, ker mi o tem nismo vedeli nič. Kaj pa boš naredil z živalco, ko jo nebogljeno dobiš v kartonski škatli? Vem, da morski prašiček ne predstavlja take odgovornosti kot pes, samo skrbeti zanj pa je vseeno treba. Živali se ne bi smele dajati kot darilo, če pa že, se je potrebno prej vse dogovoriti z bodočim lastnikom ali pa njegovimi bližnjimi (žena, mož,..) ki vedo, da bodo v prihodnosti npr. kupili psa in s pasmo že seznanjeni.

Lp, Urša

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

Dany

• *
Odgovori #69 : 08 April 2006, 18:49:28
Iz malega zraste veliko, iz ljubkega v pozabljenega, žival se mi nikakor ne zdi primerno darilo, razen v primeru, da se je nekdo s skrbjo za žival že izkazal, pa si iz karkšnihkoli razlogov ni mogel kupiti (dobiti) nove. Sicer pa žival predvsem potrebuje, kar je v teoriji dobro znano, v praksi pa manj, predvsem gospodarja, ki bo zanjo poskrbel, ji dal jesti, piti, se z njo igral. Bo šlo to uro ali več na dan?

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #70 : 27 April 2006, 11:56:11
Poleg vsega napisanega, bi jaz še dodala, da bi jaz znorela na tistega, ki bi mi psa prinesu zato, ker je slišal da enega iščem in si ga zeloooo želim.
Zakaj?
Ker pes ali bilo katera druga živalica, bo živela z nami. Sami si jo moramo izbrati in to predvsem karakter pa ne nazadnje tudi izgled.
S psom se moramo ujeti... ni vsak kuža za vsakega človeka, čeprav ljubitelja pasme... Karakter je zelo važen in tudi prvi stik z mladičem ali odraslim psom.
Tega ni, če nam ga nekdo prinese domov. Nismo ga videli, kako se obnaša do bratcev, sestric, obiskov, v kakšnih razmerah je živel, ne vidimo niti mame mladička, smo zelo hendikepirani.
Darilo, OK, če si ga izberemo sami.

Je pa res, da če se kupuje kužka kot presenečenje za otroka, ki sam itak nebi znal izbrati in vemo kaj prinaša v hišo novi član in smo pripravljeni prevzeti celotno skrb, če bi se tamali (tamala) naveličal(a)... Ali če prepustimo izbiro znancu, ki je prava enciklopedija znanja in točno ve kaj bi radi...
Hm... Ma tudi v teh primerih bi hotela biti zraven...  ;)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #71 : 04 Maj 2006, 09:46:50
Kdor želi poklonit ipsa ali drugo žival, bi mu svetovala naj si na lasten žiro račun spravi vsoto kolikor stane kvaliten mladič in osebi pokloni "bon" z napisom "nakup psa ". Položi naj ga v knjigo o vzgoji, negi te živali ali učenju s klikerjem ali torbo za prenašanje mladička ali kaj podobnega skupaj z listom na katerem so naslovi nekaj vzrediteljev pasem, ki so potencialno darilo.
Ko si obdarjenec (če je otrok ob pomoči seveda) izbere mladiča naj gre z njim in ga plača.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Geri

• *
  • Tiffany in Geri
Odgovori #72 : 04 Maj 2006, 13:32:20
Ojla!

Jaz sem dobila Geri kot darilo... :-[
Preden sem dobila Geri sem si sama izbrala pasmo, vzreditelja, kombinacijo.. in ja, tudi Geri. Ker takrat nisem imela finančnih zmožnosti za psa in sva s fantom iskala "skupnega" psa mi je Geri (je pač ravno soupadalo) kupil za obletnico. Ne bi pa bila vesela če bi mi on kar prinesel psa, razen če bi se zelo potrudil z iskanjem. Ko sem bila še otrok so mi starši prinesli Mašo (mešanček) za darilo. Darilo je izgledalo tako.. oni so šli do lastnice Maše, se vse zmenili potem pa sem jaz šla tja in si ogledala malčke in si eno zbrala, potem pa smo prišli čez en teden po našo Mašo skupaj. Ravno tako bi bila vesela če bi mi Mašo kar prinesli, sem pa bila še toliko bolj ker sem jo jaz zbrala oz. je ona izbrala mene ko je prišla takoj v moje naročje.

Darilo JA ampak samo s strani družine ali zelo dobrega kolega. Recimo primer če si ti vzreditelj in veš da kolega bi hotel tvojega mladička pa si ga ne more privoščiti vsekakor, tako na čisto presenečenje pa nikakor.

Najlepše pa je da si pri izbiri svojega psa neposredno vključen.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #73 : 04 Maj 2006, 13:48:21
ma ja, kr enmu prinest psa se mi zdi........ kot da bi ti nekdo poklonil moža (ali ženo). Sej lahko je lepa in bogat-a in sploh super-ampak raje si ga sama izberem. Če bi kdo kaj rad primaknil za slavje in opremo stanovanja pa naj kar.
Če se bo kdo zgražal nad primerjavo naj pomisli, da je statistično dokazano povprečno trajanje zakonske zveze že krajše od življenjse dobe enega zdravega psa, življenje pa prav tako skupno .

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #74 : 04 Maj 2006, 13:53:39
he he he... Več kot odlična primerjava  :P

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

brina05

• *
Odgovori #75 : 13 Julij 2006, 12:45:57
Tudi jaz sem Brino dobila za rojstni dan.  :)
Všeč so mi bernci in ker je Brina podobna bercu, mi jo je sošolka prinesla v študentski dom-na moje veliko začudenje.  :o
Kakšne reakcije so bile doma-bolje da ne povem. A na koncu-Brina je pri nas in je največja crkljanka v familiji-me prekaša.  ;D

Lp. Irma

Me`SheLLa

• *
  • ...moja lubica...
Odgovori #76 : 13 Julij 2006, 13:21:32

Meni je tudi fant podaril za obletnico, vendar je bilo zmenjeno že prej vse, kdo bo skrbel itd. Tako, da ni bilo iznenada je pa bila njegova zamisel, tako da me je s tem presenetil :-[

bevciura

• *
Odgovori #77 : 08 Avgust 2006, 22:14:06
Meni je tudi to grdo.Žalostno. Mi smo se na primer na Bonota ful pripravljali. Vse smo prebral, se pozanimal... Če bi jaz dobila za darilo kužka ne vem če bi ga sprejela... Ker to je odgovornost. Veeeeeeeeeeeelika. Recimo, jaz sem se za Bonota ful pripravljala, psihično in fizično... (fizično predvsem :P :P ::) :-[ :-[)...
Sorčite ker sem malo zašla s teme... :-[ :-[ :-[

Lp

SKY

• *
Odgovori #78 : 08 Avgust 2006, 22:57:44
Seveda pa bi bil osebno takšnega darila zelo vesel v primeru,da mi ga ne bi drugi izbrali,temveč bi bilo narejeno v smislu,da ga sam najdem,izberem,pa ga potem drugi plačajo.

Lp

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

brina05

• *
Odgovori #79 : 09 Avgust 2006, 09:56:46
No jaz vem, da so odgovornosti glede psa, ker doma imam zdaj dva. Želela sem si bernca, Brina je prišla zelo nepričakovano, vendar ji ne manjka nič!! Je prva psička katera je bila deležna vseh cepljenj-z moje strani, krtač, malce boljših briketov,...
S tem ko ona dobi novo stvar, jo je deležen seveda tudi starejši pes.

Živalsko darilo je primerno, če se pripravljaš na žival, če jo načrtuješ, drugače sem pa absolutno proti, ker poznamo zgodbice iz zavetišč.

Lp, Irma

doody

• *
  • Rona
Odgovori #80 : 01 December 2006, 19:54:19
Sam sem imel neprijeten primer,ko smo pri nas oddajali mladičke nemške ovčarke.Že pred kotitvijo smo dali oglas za rezervacijo mladičkov.Kar veliko se jih je javilo.Na žalost med njimi tudi starši,ki bi mladička podarili petletnemu sinčku za rojstni dan.Živijo namreč v bloku.Enostavno so dobili odgovor,da našega psička ne bodo podarili njihovemu sinčku.UUUUUuuuuhhhh.Kot da bi jih pičil roj čebel.Vsul se je plaz žaljivk,ki niso primerni niti za'FURMANE'.
Vse mladičke smo oddali v dobre roke.Tudi kasnejši naši nenapovedani obiski,so nam to na naše veselje potrdili.
Poznam primer,ko so starši podarili psičko svoji hčerki za maturo.Dobila je lepo mešanko,ki jo resično spoštuje.Deklica psičko namreč.Še danes,po sedmih letih.Skoraj vsak dan ju videvam na dolgem sprheodu.To je na žalost redek primer.

Pasje življenje je nebeško.

www.davorin.net

TYASHY

• *
Odgovori #81 : 01 December 2006, 22:43:38
no ja nekateri lepo skrbijo za svoje pse nekateri pa ravno ne! poznam oba primera!!!ampak ko sem brala kaj je neko dekle delalo s svojimi živakicami mi je šlo kar na jok :'( :'( :'( :'( :'(  kako so lahko tako kruti in jih kar zapustijo njeni starši pa tudi niso ravno pri pravi da ji takole po vrsti  kupujejo živali  zdaj ima zlatega  prinašalca Abija kakor sem jaz seznanjena s tem (če ga sploh še ima!)   na take ljudi serm zelo jezna!!! >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(  gggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

TYASHY

• *
Odgovori #82 : 01 December 2006, 22:46:37
hudobija hudobna ... ups ... sam ne bi smelo bit tko ... grozaaa ... obuuuub ... kaj si kej misli ta punčara, da so živali igračeee ...  >:(
  se podpišem! >:(

TYASHY

• *
Odgovori #83 : 02 Januar 2007, 14:15:38
Kancha ... se strinjam da se ne sme vse metati v en in isti koš ... je pa res da je takih zaenkrat zelo malo...vendar sem optimist in verjamem da jih bo vsako leto več... torej takih ki bodo temeljito premislili preden bodo posvojili psa ... se prej veliko pozanimali... veliko prebrali in nasplošno vložili veliko truda v to da bo pes živel v čimboljših pogojih :)

Tudi naša draga moderatorka Nina je dobila smarta za rojstni dan ... no ja :) Pravzaprav je prišel ravno za rojstni dan njene mamice ... skoraj tri mesece pred njenim :) Ampak ravno tako je bil darilo ... ampak Nina si ga je želela odkar je znala rečt "kuža" in se je mogla tudi pošteno namatrati preden ga je dobila ... :)

Problem je samo tam kjer so starši otroci in nimajo pojma o tem kaj pomeni imeti psa.

LP, Črt

hehe tudi jaz si želim kužija odkar znam reči besedo kuža/pes!!! pa se mi bo želja po 10 letih konćno izpolnila.

piki_ca

• *
  • PiKc&Gali
Odgovori #84 : 02 Januar 2007, 16:39:32
hmm jst sem tudi bolj kot ne dobila svojo psičko kot darilo oz presenečenje od brata! res sem mu dolgo tezila za seenga psa ko ga je kar lepega dne pripeljal domov(zame je bil sok kar naenkrat mala kepica)! Sej sm bla full vesela samo bolje bi bilo če bi ga lahko sama izbrala in da bi bila rodovniška saj sem lahko zaenkrat srečna da je zdrava in da nima problemo s kolki(no bomo videli februarja ko gre na ponovo slikanje)! Čeprav sm vseeno zadovoljna saj je moje največje veselje in mi vsak dan prinasa smeh na obraz in je nebi za nič na svetu zamenjala ;)

lp ksenja

**A dream is something in your mind and in your heart - where it will stay forever unless you bring it to life...**
Pika&Ksenja

Klarchy

• *
Odgovori #85 : 20 Februar 2007, 22:29:22
Lepo pozdravljeni!Mislim in menim,da psi niso za obdarovanja...sicer je čas obdarovanj že krepko mimo in povem vam samo eno kratko zgodbo o podarjenemu kužku!v naši vasi so eni svojemu vnukecu kupli za božička psa in to pasemskega...čez čas izvem od prijatelja,ki je pri njih delal,da ga bršejo v rit,da se pes boji,da ga sploh ne upoštevajo,ga majo zunaj...in sicer je majhna pasma in priporočajo,da se ma take pse notri!in po tem,ko sem vse to zvedla sem se odpravila k njim,ker mi ni pustilo spati(vem noro se sliši) in sem jim povedala,da hočem takega psa met in sem pač slišala,da ga majo in kak so zadovoljni z njim,...in oni odgovarjali le z lepimi besedami,kako priden,uboga,ga majo radi,itd...pes se jim pa sploh ni upal približati,ves čas stal ob meni,ker verjetno čutil toplino!potem sem pač bla iskrena in jim rekla,da če ne bodo pazili na njega in mu nudili ljubezen,ga bom vzela,pa jim bom plačala kolko hočejo,če jim je denar več!in seveda so mi obljubili,da bodo z njim veliko delali itd...čez vikend bom spet skočila tja in bom videla..se mi prav ta mali smili :-\ :'(
zato res pravim-nikoli dati psa kot darilo!!!!!ker neveš,če so priipravljeni na njega,če mu bodo vse nudili,kar rabi in če ga bodo meli radi!!čeprav mislimo,da more vsak met rad žival,mi verjamite,da je nas vetu mnogo takih,ki živali mučijo!!!

Živi in pusti živeti!Lawan svoja dva kokera!!!BONI&RAN 4 ewer in my heart...

Kurja vas

• *
Odgovori #86 : 24 Februar 2007, 21:27:02
Klarchyzelo lepo in plemenito dejanje. Če bi bilo na svetu več tako pogumnih ljudi kot si ti, bi bilo tudi mnogo manj trpečih živali.

humus

• *
Odgovori #87 : 19 Maj 2007, 14:06:32
 :( oky kar se tle prebere te kr zaboli pr sčku... sam sm meu priliko gledati na discoveriju še hujše primere... u ameriki imajo prou policijo za živali in če se zve da neki lastnik dela z živaljo kot iz cunjo, pride ta policija to preverit in če je res kar jim sporočijo mora ta lastink plačati kazen, ljubljenčka pa odpeljejo v zavetišče katerega mora lastink plačevati  ;D... Nekaj takega manjka pri nas...

hmm... živau kot darilo... sam ne poznam kakega primera, samo se mi pa zdi bw ker tisti, ki bo obdarovan in tega sploh neve, ni pripravlejn na nekaj takega... slišau sem že da so jih nekateri vrnili lastniku oz. trgovini ali pa so jih prodali naprej...

od mojega prijatelja sestra je dobila za darilo zajca in enkrat psa... zajca sem jim ene 10x moral prinest domou ker ji je vsakič pobegniu, pes je pa ratal čisto podivjan, kar zaletava se pod kolesa, v ljudi... nimam pojma kaj delajo znim doma...

uglawnm žival kot darilo... ne pride v pošteu... raje pliš ali pa kaj drugega...

LeA :)

• *
  • Nall
Odgovori #88 : 20 Maj 2007, 20:29:00
Klarchy,kako je zdaj  z tistim psom,ko si govorila?   Upam,da se že greje ob ljudjeh ,ki ga imajo radi in jim ni mar za njega!

Mi je kar grozno brat vse te zgodbe na pesjanarju.. :-X

Lep pozdravček.

Pred vami je ljubezen,zavita v kepo dlak.*

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #89 : 02 December 2007, 15:21:11
Spet je leto naokrog.. in spet se ponavlja ista zgodba..  >:(

http://www.podarimo.si/  :-\