Ples s psom

**Jackie** · 138198

maja72

• Gost
Odgovori #270 : 21 Avgust 2008, 22:18:02
Ne, seveda lahko govoriš med nastopom, saj ponavadi se nič ne sliši, ker je glasba - mislim publika ne sliši, pes pa ne. Če dobro pogledaš, vidiš, kako Emma usta premika. Je pa tale koreografija res težka in zelooo dolga  ::); se vidi, da onadva to dolgo delata in imata veliko izkušenj.

Jaz imam zelo malo filmčkov, ker nimam snemalca, sami mi pa nekako ne uspe, ker doma se nič ne vidi, ker je premalo prostora, na poligonu se pa tudi nič ne vidi, ker imam samo fotoaparat, ne kamere. Mi je pa moj domači snemalec obljubil, da bo enkrat posnel. Ne smeš pa preveč pričakovati, ker midve sva trenutno za v pre-beginners razred, v katerem je vse bolj "po domače preprosto". Likov zna še kar veliko, ampak je tako naspidirana, da začne po določenem času sama po svoje delati  >:(. Ponavadi začne hoditi po zadnjih tačkah  ::), kar sicer v redu zgleda, ampak to ni to ... Ampak za minuto in pol pa znava kaj preprostega skupaj spravit ;).

Vidve znata veliko več  :o, še posebej mi je všeč kroženje na daljavi - to naju še čaka  :-[, nasploh vso delo stran od mene, ker je navajena, da je "napopana" name  :-[. A si videla v tem filmčku od Emme, kako Car dela kroženje na daljavi z ritjo obrnjen proti njej, meni to res hudooo zgleda  :o. Ampak glede na to, da Amelie še niti leto dni ni stara, sem kar zadovoljna ;). Meni je ta šport res všeč! Filmčki od Pere Saavedra, od katere si tudi ti link prilepila, so pa meni najboljši, veliko dobrih idej je in lepo prikazano, kako se uči, res super, a ne  :-*.

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #271 : 21 Avgust 2008, 22:31:30
Filmčki od Pere Saavedra, od katere si tudi ti link prilepila, so pa meni najboljši, veliko dobrih idej je in lepo prikazano, kako se uči, res super, a ne  :-*.

hih prav iz tam sem pobrala proces učenja kroženja na daljavi ;) in pa trikec s palčko..

ehh saj to je to..iris zna kar nekaj posameznih likov, ampak za vse zahteva nagrado, ker drugače ji prehitro vse 'dol pade'..mislim, saj probava čimveč za eno nagrado, ampak na koncu se že vidi da je orientirana samo na briket..se ji zbluzi in začne po svoje.. ::)

zoe

• Moderator
Odgovori #272 : 21 Avgust 2008, 22:40:41
Nastop je ful dober, ampak glasba je pa obupna :o Nisem mogla do konca gledat s prižganimi zvočniki :P

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Odgovori #273 : 21 Avgust 2008, 22:49:17
Nastop je ful dober, ampak glasba je pa obupna :o Nisem mogla do konca gledat s prižganimi zvočniki :P

Sva podobnega mnenja... vsekakor pa mislim da se tudi preveč ponavlja nastop, mislim tko no, deluje mi premalo različnih elementov, pol ti pa še muska da feeling da je skoz isto :D

Vsekakor si bom probala najti še kake druge filmčke, da si malo ogledam tele zadeve ;D

maja72

• Gost
Odgovori #274 : 21 Avgust 2008, 23:33:58
Moraš vedno gledati, da glasba paše h koregrafiji in temperamentu psa ;). Emma je s Carjem ful zadela za moje pojme. Tole recimo pa je primer dobre koreografije, ki izzveni ob neprimerni glasbi: http://www.youtube.com/watch?v=SvTHaomU8a0&feature=related To so Lilji menda tudi rekli, ampak ona je vztrajala pri svojem in s to koreografijo sodelovala tudi na bitki talentov (ali kako se že reče tej vrsti tekmovanj) na Švedskem letos.

Emmin nastop se ne ponavlja, ampak je samo zelo dolg, ker je to najvišji razred (III). V CF se ne ocenjuje v prvi vrsti, koliko različnih likov imaš, ampak kako so ti uporabljeni ipd. Po evropskem pravilniku številčnost likov prinese skupaj z variabilnostjo in uravnoteženostjo max. 25 toč od 200 možnih točk. Veliko točk prinese skladnost koreografije in glasbe, usklajenost ekipe, pa sama ideja za koreografijo, inovativnost ipd. Vse to v tej Emmini koreografiji je. V Nemčiji so bili najvišje ocenjeni nastopi z relativno malo elementi, ki pa so bili tekoče izvedeni in so pripovedovali neko zgodbo. Tudi če gledaš koreografije Mary Ray, ima cca. 10 elementov v koreografiji ... Ena punca je imela zelo veliko elementov, vendar je bila ves čas praktično na mestu in ni uporabila prostora - to prinese kar precej točk, če se večkrat "sprehodiš" od enega konca parkurja do drugega. Tej punci so v obrazložitvi rezultata dejali, da canine freestyle ni izvajanje trikcev ob glasbi ;).

V Švici je jeseni mednarodna tekma po evropskem pravilniku, ki se razlikuje od tistega, ki ga uporabljajo v Skandinaviji, kjer je ta šport že dalj časa prisoten tudi kot tekmovalna disciplina. Meni pa so najbolj všeč prav skandinavske koreografije, ampak to je seveda stvar okusa. Aja, poleg skandinavskih pa nizozemske in tiste od Richarda Curtisa, ki pa po evropskem pravilniku mislim da sodijo v show program, ne več v CF. V bistvu po evropskem nastopajo predvsem Nemci, Avstijci in Švicarji. Motor tega dogajanja sta Denise Nardelii in Claudia Moser, avtorici Doggie Fita in popularizacije CF-ja v tem delu Evrope. Onidve sta izumili tudi kategorijo Trickmusic, kar je tisto, kar si večina ljudi predstavlja po dog dancingom ... Čehi delajo po dveh sistemih, saj imajo dve CF organizaciji: http://www.lerl.info/dogdancing/clubs.html Paws n Music je od Mary Ray oz. to organizacijo je ustanovila Kay Laurence iz Learning about Dogs (kjer smo naročali TSWB in Cuze); tista druga organizacija si je sama izmislila pravila. Upam, da nisem česa zamešala  :-[, ampak je res toliko pravil in sistemov, da je groza. Meni osebno je najbolj všeč ta od PNM, najlažji je pa evropski pravilnik, po katerem poteka tudi vse več tekem; zagotovo pa vse več takih v naši bližini. Pravilnik je tule: http://www.dogdance.info/content/view/15/70/1/0/lang,en/ Zaenkrat je največ tekem po "fun" sistemu.

Tole recimo je pa najbolj kompleksna koreografija, kar sem jih ever videla: http://www.youtube.com/watch?v=vBuEBXk1jho Bom skušala svojo PRT vzrediteljico naštimati, da posname kak nastop s svojimi psi. Oni v Franciji nastopajo pa po prirejenem angleškem pravilniku, ki je pa spet drugačen od evropskega. Amerika je zgodba zase, kjer je dog dancing bolj komercialno ime, saj se športu ustrezno reče canine freestyle.

cacy

• *
Odgovori #275 : 21 Avgust 2008, 23:42:43
Ja sej jst sm čisti laik glede CF, sm samo svoje mnenje o fimlčku povedala (kako meni zgleda). Vem pa da so ti liki izredno težki.
Vem pa da je v te nastope vloženega OGROMNO dela in vse spoštujem za to kar počnejo/počnete!

zoe

• Moderator
Odgovori #276 : 21 Avgust 2008, 23:47:56
Citiraj
Sva podobnega mnenja... vsekakor pa mislim da se tudi preveč ponavlja nastop, mislim tko no, deluje mi premalo različnih elementov, pol ti pa še muska da feeling da je skoz isto Cheesy

Vem pa da je v te nastope vloženega OGROMNO dela in vse spoštujem za to kar počnejo/počnete!

Se popolnoma strinjam!

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

maja72

• Gost
Odgovori #277 : 22 Avgust 2008, 00:15:40
Ko sem v Nemčiji spraševala, kateri del CF je zanje najtežji, so mi vse inštruktorice + obe sodnici dejali, da izbira glasbe. Da mora pasat psu, potem vodniku, potem pa elementom, ki jih pes zna. Zato smo na tisti tekmi videli kar 3 nastope na Lollipop  ::) (KLIK), ki je tak neproblematičen evergreenček, ravno prav počasen, imaš menjave ritma ipd. Zelo visoko so bili pa ocenjeni nastopi s priredbami klasike, ki so glasbi, ki v sebi ne nosi nekega hitro prepoznavnega besedilnega sporočila (kot je pač lizika v Lollipop), dodali zgodbo. CF naj bi namreč bil en tak pasje-človeški balet, izrazni ples skratka, ko z govorico človeškega in pasjega telesa sporočiš neko zgodbo (Emmin nastop zame tako space zgodbo ima). In ob nekaterih nastopih so šle meni res kar kocine pokonci ... Tudi v točkovanju je umetniški vtis vreden 100 točk, tehnični del je vreden tudi 100 točk; pa še med temi tehničnimi elementi se v bistvu ocenjuje njihova umetniško precizna izvedba.

Iz zgoraj naštetih razlogov med najtežje koreografije štejejo tiste od Tine Humhrey in Attile Szkukaleka, ki so vse na bolj ali manj klasično glasbo. Glasba brez besedila fokus prenese na par vodnik-pes, ki sta tako na nek način "gola" in ju obleče šele dobra koreografija. Znana glasba, ki gre v uho, ni zaželjena, ker je sama po sebi dovolj "obložena" z vsebino. Šolski primer so koreografije Gladiator, Mary Poppins in Charlie Chaplin od Attile Szkukaleka (vse so na youtube, meni je najbolj všeč Gladiator: http://www.youtube.com/watch?v=crmD_B8ERzk).

culto

• *
Odgovori #278 : 29 Avgust 2008, 08:35:02
Dog dance malo drugače ;D http://revver.com/video/384802/pooch-plunge-2007-pool-dog-dance-party/

Saj niti ne vem, če paše v tole temo, ampak men so tko dobri...Prav vidim Casperja, kako bi užival v bazenu... :D

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #279 : 29 Avgust 2008, 11:24:13
Kakšna dobra ideja! :o Na koncu sezone, preden izpraznijo bazene imajo lastniki psov dva dni možnost, da pripeljejo pse na norenje. Seveda se plača, ampak $5 tudi ni dosti. 

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard

maja72

• Gost
Odgovori #280 : 03 September 2008, 02:24:07
Prekrasna, tekoča koreografija CF Richarda Curtisa in njegove portugalke  :-*: http://www.youtube.com/watch?v=4QOaCii4708

Pa za primerjavo, da sta CF in HTM dve precej različni disciplini, še en njegov letošnji HTM: http://www.youtube.com/watch?v=G4OWVyFdPss&feature=related

maja72

• Gost
Odgovori #282 : 11 September 2008, 20:32:03
Četudi je nekaj časa kazalo, da se nikamor ne premika, se je danes vendarle premaknilo, in to za en ogrooooomen korak - s psoma sem bila sprejeta v LAD-ov "Dream Team for Freestyle, Heelwork to Music and Dressage"  :o. Tečaj bo trajal 2 leti, moja inštruktorica bo Kay Laurence  :-*. Meni je virtualni način dela všeč, kar so mi pokazali do zdaj, je meni pisano na kožo.

najchy

• *
Odgovori #283 : 11 September 2008, 20:55:02
Waaa Maja super!!!

LP Anja
Naj album

žblj

• *
Odgovori #284 : 11 September 2008, 21:52:12
Maja, to je fantastično, čestitam  :-* :-* :-* (čeprav mi je bilo takoj jasno, da boš izbrana  ::))
Zelo sem vesela zate, za tvoja dva štirinožna sopotnika in za vse nas, ker sem prepričana, da bomo s tem vsi pridobili  :P  ;)  :-*  :-*  :-*
Virtualna šola je zakon!   ;)

cacy

• *
Odgovori #285 : 11 September 2008, 21:56:05
OOoooo Maja čestitke :o ;D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #286 : 11 September 2008, 21:59:03
Maja72...waaaaaw! Čestitke!  :o

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #287 : 11 September 2008, 22:21:03
Čestitke! Upam, da boš kaj poročala. ;D

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard

KJ

• Gost
Odgovori #288 : 12 September 2008, 10:02:10
 :o o Maja72 super!!!! Čestitam in komaj čakam, da vas enkrat vidim v akciji  :)

agility loving girl

• *
Odgovori #289 : 12 September 2008, 12:30:55
zakoon :o amm kaj pa to pomeni virtualna šola? :-[

maja72

• Gost
Odgovori #290 : 12 September 2008, 18:39:27
Hvala vsem za čestitke  :-* :-* :-*. Tudi jaz upam, da bomo od tega mojega učenja vsi kaj imeli ter da enkrat le spravimo v bolj aktivno življenje to čudovito kinološko disciplino ;).

Virtualna šola pa pomeni, da so pri LAD sklenili, da glede na povpraševanje po tečajih pri njih na različnih koncih sveta uvedejo e-učilnico. Podobno po vzorcu e-šol v človeškem svetu. Vsak tečajnik dobi svojega inštruktorja ter plan vaj, ki jih mora osvojiti. Potem mora to vse posneti in inštruktor komentir, vodi dalje. Delo poteka sproti, tečajniki imamo svojo e-klepetalnico za izmenjavo izkušenj. Sprva sem bila malce skeptična  :-[, kako lahko delo s psom poteka na daljavo, potem pa sem v Skandinaviji naletela na tak model, ki se menda obnese. Kdor veliko išče po youtube, je najbrž opazil, da imajo Skandinavci res veliko šolskih filmčkov, nezmontiranih, posnetih v enem kadru. No, to je to, da inštruktor vidi delo s psom in usmerja naprej. Potem sem sprobala še z eno super punco  :-* in njeno super psičko  :-*, kako se to obnese. Jaz sem v vlogi učitelja in če se potrudiš, se na posnetku dejansko vidi ogromno in psa lahko začutiš, vidiš, kje so kiksi, kje napredek ... Punca in psička pa sta, upam, tudi zadovoljni ;), napredek je v mojih očeh precejšen in drug drugemu veliko dajemo. Glede na to, da ima Kay veliko izkušenj in da so to že počeli, sem se odločila poskusiti. Ena izkušnja več, pa ker traja kar 2 leti, se bomo kaj pa že naučili, a ne ;). Vmes so sicer pavze, pač po semestrih ...

agility loving girl

• *
Odgovori #291 : 12 September 2008, 19:36:46
..vsak ima svojega inštruktorja..in ti si naletela prav na Kay Laurence :o :o srečko ;)
hehe boste vidli..čez nekaj časa bomo pa mi začeli pošiljat filmčke maji da jih bo skomentirala :P :P

maja72

• Gost
Odgovori #292 : 16 September 2008, 00:45:32
Saj po moje bo Kay imela več vajencev, ne samo mene ;). Sem pa vesela, da bo prav ona, ker mi je njen način dela res zelo všeč.

Da je pasje e-učenje možno in da lahko da zelo lepe rezultate, pa testirava z eno krasno punco in njeno čudovito psičko, s katerima delamo na daljavo. Velika večina dela odpade na vodnika, ki za tak način dela mora biti visoko motiviran in discipliniran. Če ima vodnik voljo, se dajo narediti skorajda čudeži ;), zelo zelo lepi rezultati pa zagotovo. No, in "moja" e-vodnica me vse lepo posluša in tole je kompilacija šolskih posnetkov mojih ljubih, marljivih e-učenk:

http://www.youtube.com/watch?v=npx3jSa3kA0

Psička je stara dobrega pol leta in za moja pričakovanja izjemno lepo dela  :-*. Vse ostalo seveda pride z vajo; zato pa traja tisti tečaj fristajla pri LAD kar dve leti. Določene stvari se morajo uležati, zvaditi. Morda se bosta za CF odločili tudi moji dve e-dekleti, meni pa je njuno delo spodbuda za to, da bo morda tudi meni virtualno šolanje uspelo  :-[.

culto

• *
Odgovori #293 : 16 September 2008, 07:34:24
 :o :o :o iiiii kako lepo, kar tako naprej Vinči  ;)

sonce

• *
Odgovori #294 : 16 September 2008, 08:52:49
Tudi jaz sem vesela zate, Maja. Hvala bogu za internet, da razdalje do dobrih učiteljev niso več tako velike.
Morda veš, kje je tvoja e-učenka dobila tisto kosmato zadevo s katero se na koncu poigra s psičko? Z mojo imava še vedno problem, da ji nobena igrača ni zanimiva dolgo časa, hitro pride kaj vmes >:(. Zunanje motnje so premočne. Upam pa, da bova tudi midve nekoč "spacali" skupaj kakšno lepo koegrafijo. Sedaj še bolj jaz okoli nje plešem >:D.

LP
B.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #295 : 16 September 2008, 10:44:12
Super Maja.

Jaz nisem prav nič skeptična do internet učenja.
Samo pisno v nekaj stavkih po mailu sem nekoč dobila pojasnila s Finske gelde ene vaje in mi je bilo vse jasno.
Tudi, če je kje problem se da odlično na kratko razloži v čem je stvar.
S posnetki je pa v bistvu skoraj isto kot v živo.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

žblj

• *
Odgovori #296 : 16 September 2008, 11:05:48
Morda veš, kje je tvoja e-učenka dobila tisto kosmato zadevo s katero se na koncu poigra s psičko? Z mojo imava še vedno problem, da ji nobena igrača ni zanimiva dolgo časa...

Tista kosmata zadeva je »umetno« krzno iz moje zimske jakne  ::) in je ena bolj priljubljenih igračk - poleg Wubbice Snuggice in Cuzov  ;)
Naj te potolažim, da tudi Winči v splošnem ni nora na igrače, vendar naju je tršica Maja poučila, da odnos ne bova zgradili na klikerju in briketih, pač pa na najini povezanosti, tudi skozi igro... Zato le vztrajaj  :)

sonce

• *
Odgovori #297 : 16 September 2008, 12:11:38
Hvala za odgovor. Saj vztrajam, samo včasih sem kar malo obupana, ko skačem okoli nje, ona pa ima nos v tla zapopan ali pa kot hipnotizirana zre v kakšen objekt, ki jo zanima. Je pa boljše, to sem opazila, veliko hitreje rata pozorna kot prej. Bom pa probala z umetnim krznom (pa še blizu mene je ena taka trgovina), ker je moji terierki všeč, če je kosmato :D (se ji vidi, da je iz lovske familije).

KJ

• Gost
Odgovori #298 : 16 September 2008, 13:37:14
Aaaaa Maja ful lepo si skupi filmček dala in bravo pridna lepotička Winnie :o

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #299 : 16 September 2008, 14:02:09
Maja čestitke! Super sta!  :-* Komaj čakam nadaljne filmčke

Pa še eno vprašanje, ki sicer ni ravno za sem ampak...Do sedaj sem skozi razno razne filmče poštekala finto Shapinga in Luringa. Sploh Shaping z veseljem uporabljam, ko Neona učim novih traparij ;). Ne potegne pa mi kaj je Targeting. Vidim, da si v filmčku delala nekaj z nekimi palicami..

Mi nekdo prosim razloži point Targeting, tistih palčk in navede še par primerov trikce, ki se jih da na tak način učit. Kakšni pripomočki so potrebni? Če obstaja kakšna spletna stran, knjiga ali filmček na to tematiko se pa tudi toplo priporočam.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com