Avtor Tema: Katero konzervo ..  (Prebrano 19919 krat)

malena3

• Gost
Katero konzervo ..
« : 13 Februar 2007, 23:59:54 »
Jaz sem pa danes pri brskanju na netu našla nekej znamk konzervirane hrane, ki za njih po resnici povedano prvič slišim.
In sicer:

CHICOPEE
REDDY
RINTI

Ali ima kdo izkušnje s to hrano?

Jaz iščem izključno konzervirano hrano, briketke imava od AG, ker pa nimajo ponudbe tudi za konzervirano hrano iščem nekej najbolj solidnega.

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
  • večinoma blond
    • Moj album
Re: OSTALI PROIZVAJALCI
« Odgovori #1 : 14 Februar 2007, 00:17:25 »
Edine konzerve, ki so mene (do zdaj) prepričale so Almo nature. Vse ostale se mi zdi, da je bolj čudna vsebina...
lp
T.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2 : 14 Februar 2007, 00:32:59 »
Jaz sem pa danes pri brskanju na netu našla nekej znamk konzervirane hrane, ki za njih po resnici povedano prvič slišim.
RINTI
Z Rintijem ima Aska same dobre izkušnje. Sem ji en cajt dodajala čajno žličko med brikete te hrane in je oboževala to. Res edino  je takat zmazala  brikete. No druga pesem pa je bila, kako jo  to odvaditi te grde razvade, da mora  kaj poleg briketov dobiti. No tudi ta recept se je našel, tako da sedaj katere koli brikete bi ji dala, bi jih  veselo pohrustala. :P

Lp

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #3 : 14 Februar 2007, 00:49:37 »
Almo nature, Belcando, Canidae.
m.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #4 : 14 Februar 2007, 07:59:25 »
Za med brikete smo pri nas uporabljali kar nekaj časa Animondo. Konzerve ima veliko proizvajalcev poleg tistih, ki sta jih našteli ti in maja01 še Forza 10, Nutro, Eukanuba, Hills, Dog Club, ... tako da je izbire kar nekaj. Je pa odvisno potem kakšen % mesa iščeš, ali kot samostojni obrok z rižem, makaroni itd. ali samo kot majhen dodatek k briketom, da gre lažje dol ali...

Lp nina

malena3

• Gost
« Odgovori #5 : 14 Februar 2007, 08:18:57 »
Oj Ninci, iščem konzerve kot samostojni obrok, ker Kali brikete z veseljem pohamsa.
Konzervo mu dam zjutraj za obrok in naj bi bilo malo bolj močno, da zdrži do kosila.

Tetameta

• *
« Odgovori #6 : 14 Februar 2007, 08:28:08 »
Konzervo mu dam zjutraj za obrok in naj bi bilo malo bolj močno, da zdrži do kosila.
Jaz predlagam Almo Nature pure beef...
Ena konzerva je za 15-20kg težkega psa zadosti za cel dan... ;D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #7 : 14 Februar 2007, 08:35:35 »
V primeru, da iščeš nekaj za konkreten obrok poglej pač, da ima visoko vsebnost mesa. Mislim, da sem spadajo Belcando, Animonda (imaš več vrst kvalitete... ), Almo nature, Forza 10 in Canidae.

Malo pobrskaj po temah, sigurno je kdo tudi omenjal konzerve in kako so zadovoljni pa se potem odloči.

Lp nina

malena3

• Gost
« Odgovori #8 : 14 Februar 2007, 08:42:04 »
Ja kot je omenila Tetameta, se trenutno najbolj nagibam k Almo Nature.

No, Kal še nima 15 kg. Pa tudi ne dam mu cele konzerve. Potem mislim, da nebi smelo biti problema.

KARMEN

• *
« Odgovori #9 : 14 Februar 2007, 08:44:15 »
Chicopee je kanadska hrana, jaz sem kupovala brikete in jih še sedaj včasih in sem bila z njimi vedno zelo zadovoljna.

Tetameta

• *
« Odgovori #10 : 14 Februar 2007, 08:50:01 »
Ja kot je omenila Tetameta, se trenutno najbolj nagibam k Almo Nature.

No, Kal še nima 15 kg. Pa tudi ne dam mu cele konzerve. Potem mislim, da nebi smelo biti problema.
Almo nature so po moje najboljše konzarve (predvsem pa najdražje) pri nas... Jaz dam moji eno Pure Beef konzervo zjutraj in potem cel dan nič (OK mogoče kakšen jogurt zvečer)... ;D

Urška

• *
Re: Katero konzervo ..
« Odgovori #11 : 14 Februar 2007, 11:42:30 »
Kakšno sestavo pa imajo?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #12 : 14 Februar 2007, 11:47:33 »
Pure beef je : Sestavine: Govedina 99%, minerali 0.5%, sladkor 0.5%
Analitska sestava: Surove beljakovine: 24 % surove maščobe: 16.5 % surovi pepel: 1 % voda: 58.5 %

energija: 2500 kcal/kg

razmerje kalcij:fosfor: 1.00:1.6 

Drugače imaš pa na njihovi strani vse ... http://www.almonature.si/

Lp nina

LoveAnimals

• *
« Odgovori #13 : 14 Februar 2007, 13:17:57 »
Poznam tako RINTI kot REDDY konzerve (predvsem za kužke in muce z alergijami in drugimi težavami). Iz glave ne vem točne sestave, so pa precej kvalitetne in cenovno bistveno bolj ugodne od AlmoNature. Osebno priporočam tudi NaturDiet (že večkrat omenjeno).

LP Nina

tash

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #14 : 07 Maj 2009, 13:15:23 »
Ima kdo izkušnje s hrano Schesir?

Zanima me njena kakovost.

Je do zdaj edina konzerva, katero je naš kuža z veseljem pojedel.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Katero konzervo ..
« Odgovori #15 : 07 Maj 2009, 13:17:41 »
Ima kdo izkušnje s hrano Schesir?

Zanima me njena kakovost.

Je do zdaj edina konzerva, katero je naš kuža z veseljem pojedel.

Visoko kvalitetna, tako da jo brez strahu lahko daješ ;)

Andre

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #16 : 02 Julij 2009, 18:48:02 »
Zasledil sem nekaj znamk, vendar bi vseeno prosil, če bi lahko našteli katere znamke konzerv so najbolj kvalitetne.

Valter

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #17 : 18 Januar 2010, 17:25:44 »
Priporočam Belcando.

HALLY

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #18 : 01 Februar 2010, 20:28:34 »
Pozna kdo RENSKE?

http://supercombe.si/renske/121-renske-mokra-pasja-hrana-riba-395g.html (http://supercombe.si/renske/121-renske-mokra-pasja-hrana-riba-395g.html)

Lara88

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #19 : 07 Februar 2010, 17:33:45 »
Za mojo psičko, ki smo jo pribl. 3 leta navajal na konzerve je Rinti najboljši. Prodajajo ga v trgovini za male živali Smrček. Drugače pa je tudi konzerve znamek Trainer, dobi se jih v MR.Petu, so pa predvsem za alergike in vsebujejo veliko mesa. Imajo 2 okusa, ki jih prej nikjer nisem zasledila in sicer zajec in riž, in pa konj in krompir. Za probat je ;D

HALLY

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #20 : 07 Februar 2010, 19:11:04 »
Za mojo psičko, ki smo jo pribl. 3 leta navajal na konzerve je Rinti najboljši. Prodajajo ga v trgovini za male živali Smrček. Drugače pa je tudi konzerve znamek Trainer, dobi se jih v MR.Petu, so pa predvsem za alergike in vsebujejo veliko mesa. Imajo 2 okusa, ki jih prej nikjer nisem zasledila in sicer zajec in riž, in pa konj in krompir. Za probat je ;D

Fitness Trainer mu ni pasal.. ne briketi, ne konzerve.. je takoj dobil bulice po koži. ;)
Kje pa je trgovina Smrček? :)
Haller ima zelo rad Almo Nature - morski list in tuna. Čist je nor v to hrano.. dobi pa konzervo občasno poleg briketov.

Lara88

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #21 : 08 Februar 2010, 08:04:38 »
Tole si poglej
http://www.itis.si/TRGOVINA-ZA-ZIVALI-SMRCEK?4815127

Bernski Planšar Bart

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #22 : 26 Junij 2010, 12:41:32 »
Mene pa zanima če kdo pozna in je že imel izkušnje s konzervami ZiwiPeak. Za brikete ZiwiPeak velja, da spadajo med ene najboljših na svetu, ne vem kako je pa s konzervami.  :) :) Po sestavi se mi zdijo kar dobre, zanimajo pa me še vaša mnenja :)

Buster

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #23 : 17 Avgust 2010, 17:50:35 »
Živjo.

Mene pa zanima kakšne so vaše izkušnje s konzervami Trainer?

BlackDevil

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #24 : 26 Marec 2013, 21:32:03 »
Mi lahko kdo mogoče pove kaj točno pomeni meat by-products ?

Če gledam Animonda GranCarno in Rinti je opis sestavin dokaj jasen (Wild boar (25%), muscle meat, organ meats, lung, liver, pork rind, flax oil, beet fibre ali pa Beef (53%, meat, heart, liver, kidney, udder), broth (31%), lamb (15%, lung, liver), calcium carbonate.)

Druge konzerve (npr. Rocco) pa imajo napisano tole: Meat and meat by-products (70% beef), minerals, oils and fats.

Je tu notri razlika ali je pač tisto kar ima Rinti/GranCarno napisano v resnici tudi "meat-by-product"?

čara

• *
  • Obožujem pse!
Katero konzervo ..
« Odgovori #25 : 26 Marec 2013, 22:00:43 »
Mesni stranski produkti (prevod).

BlackDevil

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #26 : 26 Marec 2013, 22:17:05 »
Saj to razumem ampak ne vem če zgornje sestavine tudi spadajo v to skupino (ledvice, jetra, pljuča, srce...

Sem našla:
Dfinition: Meat By-Products are parts of slaughtered animals, not including meat (please note: no muscle meat included). Included are lungs, spleen, kidneys, brain, liver, blood, bone, partially defatted low-temperature fatty tissue, and stomach and intestines freed of their contents.

What AAFCO doesn't mention is that meat byproducts may also legally contain: "4D animals (dead, dying, diseased, down), road kill, euthanized cats and dogs, including their collars. (tole res upam da ne velja za EU) These source products are rendered, the fat is siphoned off to be used as "animal fat," and the remaining material is extruded to form "meat by-product meal."

Urška

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #27 : 27 Marec 2013, 01:24:15 »
http://www.poisonedpets.com/spain-confirms-stray-dogs-used-to-manufacture-pet-food-and-animal-feed/
http://truthaboutpetfood2.com/the-worst-horror-of-pet-food-confirmed-in-spain

Lunette

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #28 : 27 Marec 2013, 09:29:50 »
Sej zna bit kje to res...samo masovno pa tole najbrž ni tako hudo no  ;)

Road kill hkhm...mislim, da vsaj v EU bore malo (ali nič, ker je kljub vsemu by-produkt od klavne živine precej bolj enostavno dobit) psov/mačk higieniki ''prodajo'' v masovno pridelavo pasje hrane. Bi se ne splačalo glede na to, da takšne konzerve vsebujejo večino meat-by produktov. K sreči jih najbrž tudi tako masovno ne strgajo s ceste  ;)
Sicer z mesnim stranskim produktom ni toliko narobe (npr. surova prehrana ima celo zaželjen delež še ostalih produktov razen mišičnine ;)) če le niso večinska sestava. Torej lahko ti napišejo stranski produkt lahko ti pa napišejo, da hrana vsebuje jetra, srce, pluča...čuje se pa drugač ;)
Kakor koli splošno je nekako res bolje, da jih vsebuje manjši delež in na prvem mestu meso ter vse ostalo. Če pa jih je nekaj zraven pa ni fore. Pes rabi še kaj drugega kot striktno mišičnino.

Meni osebno so najbolj všeč konzerve kjer vidiš sestavo (koščke in ne ''cmoke v omaki'') ali pa takšne kjer je vsaj večji delež mesa zabeležen, by produkti pa so iz iste vrste živali (to so paštetaste variante po večini). To so večinoma kosi mesa (in seveda notranjih organov), ki pač ostanejo od predelave lepo obrezanih postrežnih filejov za prodajo ljudi. Niso fino lepo filetirani, psu pa čist ok. Produktno gledano po večini piše, da so human grade ampak zarad komercialnih razlogov niso primerni.

Urška

• *
Katero konzervo ..
« Odgovori #29 : 27 Marec 2013, 11:57:18 »
Sej zna bit kje to res...samo masovno pa tole najbrž ni tako hudo no  ;)

Road kill hkhm...mislim, da vsaj v EU bore malo (ali nič, ker je kljub vsemu by-produkt od klavne živine precej bolj enostavno dobit) psov/mačk higieniki ''prodajo'' v masovno pridelavo pasje hrane. Bi se ne splačalo glede na to, da takšne konzerve vsebujejo večino meat-by produktov. K sreči jih najbrž tudi tako masovno ne strgajo s ceste  ;)
Sicer z mesnim stranskim produktom ni toliko narobe (npr. surova prehrana ima celo zaželjen delež še ostalih produktov razen mišičnine ;)) če le niso večinska sestava. Torej lahko ti napišejo stranski produkt lahko ti pa napišejo, da hrana vsebuje jetra, srce, pluča...čuje se pa drugač ;)
Kakor koli splošno je nekako res bolje, da jih vsebuje manjši delež in na prvem mestu meso ter vse ostalo. Če pa jih je nekaj zraven pa ni fore. Pes rabi še kaj drugega kot striktno mišičnino.

Meni osebno so najbolj všeč konzerve kjer vidiš sestavo (koščke in ne ''cmoke v omaki'') ali pa takšne kjer je vsaj večji delež mesa zabeležen, by produkti pa so iz iste vrste živali (to so paštetaste variante po večini). To so večinoma kosi mesa (in seveda notranjih organov), ki pač ostanejo od predelave lepo obrezanih postrežnih filejov za prodajo ljudi. Niso fino lepo filetirani, psu pa čist ok. Produktno gledano po večini piše, da so human grade ampak zarad komercialnih razlogov niso primerni.
V bistvu je lepo, da ima človek tako idealističen pogled na svet. Žal realnost ni tako rožnata. Pred časom sem imela možnost vpogleda v seznam kar nekaj v evropi pridelanih hran, katere so bile testirane na prisotnost ostankov uspaval. Nic kaj spodbudno in španska afera je samo vrh ledene gore.