Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1773341 krat)

Tinkapletinka

• *
  • Spol: Ženski
    • tinkapletinka
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #210 : 02 November 2007, 18:13:08 »
Halóóóó pa bo prišel nekdo z vlakom al pa ne ?????

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #211 : 02 November 2007, 18:19:18 »
Prvo vprašanje, mogoče se bo zdelo butasto ampak ali ima tvoj yorki medo mogoče podlanko? Yorkiji nimajo podlanke, ampak sem na žalost videla že kvazi yorkija z dvojno dlako ??? :-\ Mogoče zaradi tega dlaka izpada...

Naslednja možnost je nepravilna prehrana. Mogoče lahko poveš s čim kužka hranite?
Ker se je začela sezona kurjenja je zrak v stanovanju suh in lehko to vpliva na kožo in dloko psa, fajn je če se dodajajo kakšna sredstva za kožo kot dodatek prehrani.

Kdaj je pa bil kuža kastriran? Tudi to lahko mogoče povzroči motnje v metabolizmu...in posledično večje izpadanje dlake.

Gigosy, če se ne motim je tvoja Odi z mađarske, mi lahko še enkrat poveč iz katere psarne? Zadeva je namreč takšna, da se je punca od brata ful navdušila nad yorkiji in sedaj počasi iščemo primernega mladička. Fajn bi bilo najti kakšno dobro psarno, yorki bi bil samo za ljubljenčka, ne misli razstavljati. Bomo pa dokaj izbirčni glede staršev, ker nimajo vsi yorkiji enakega obrazčka, tako da iščemo  nekaj podobnega Tari:) Pa seveda ta bolj elegantne, ne preveč čokate yorkije z svilnato dlako.

olika

• *
« Odgovori #212 : 02 November 2007, 19:28:26 »
hy punce ;) evo mene malo opet!
verjamem da vse komaj cakate na jutri in vam kar malo zavidam kolko bo to cartanja.jaz pa z polno paro iscem kake primerne mladicke in je tak tezko najt.najdla sem na ceskem,trbovlje,skofja loka,mislinja in berlin,ampak za vse je treba cakat kake 2 meseca ali vec :'( jaz bi ga pa mela takoj! no ko bom pa jaz tud prisla na svoj racun in dobla malo strucko pa bomo tud v mb kaj organizirale,a ne?tinka a je tebi kaj zana ga.luci ali linda breckova iz cz?kak pa je kaj z nasimi slo yorkiji?jaz sicer ga ne iscem za rastave ampak bom tudi zelo pazljiva glede dlake in rodovnika in to.porocajte o jutrisnjem srecanju...
uzivajte!

Sašenka

• *
« Odgovori #213 : 02 November 2007, 19:42:51 »
Mislinja so definitivno preprodajalci in jaz tam psa ne bi kupila pa če mi vse možganske celice odpovejo. Tudi če ti garantirajo rodovnik je ta ali ponarejen ali ukraden.

Poleg tega se psa sigurno ne kupuje tako..."jaz ga hočem takoj". Prvo se pozanimaj in preveri vzreditelje potem se gre pogledati kakšno leglo, se še malo pozanima, sigurno pa se ne kupi prvega in to takoj. Jaz sem mojega Gala čakala eno leto pa tudi nisem kupovala razstavnega psa. Mi je bilo pa pomembno, da je od vzreditelja, ki mu za kužke ni vseeno, da sta mi všeč starša, da sem videla da so psi v leglu že socializirani in je za njih primerno poskrbljeno. Jaz sem gledala tudi na to kolikokrat vzreditelj pari psico in če se mi je zdelo prepogosto potem nisem šla tja. Recimo v Slo. je ena psarna, kjer je iz njihove spletne strani razvidno, da pariijo eno psico dvakrat letno in to še celo rodovniška vzreja, čeprav je to prepovedano. Sem že spraševala kako je možno da z isto psico 2x letno lahko dobi rodovniške mladiče ampak če poznaš prave ljudi, je tudi to očitno možno. No, takemu kvazi vzreditelju tudi ne bi nosila denarja. Je pa res, da je očka od mojega tudi očka od kar precej naših yorkijev.

Na pravega kužka, ki te bo spremljal kar precej let je vredno tudi malo počakati in izbrati pravega. Ne rini pa z glavo skozi zid.

Sašenka

• *
« Odgovori #214 : 02 November 2007, 19:45:49 »
Punce, jaz sem pa nekaj razmišljala. Kaj če bi se dobilE malo prej. Ob 16H se že začne mračit in sonček se počasi poslavlja. Predno bomo mi končale modno revijo bo že tema. Recimo vsaj ob 13h ali 13:30. Kaj mislite?

Seveda se mora strinjat tudi Gigosy, ker je ona jutri moja vozniška šefica.

olika

• *
« Odgovori #215 : 02 November 2007, 20:06:32 »
saj vem kako ga bom kupla in nebo to cez noc verjemi da iscem vseepovsod od cz do berlina tak ko si vidla in tudi rodovnik bo preverjen in vse ampak si tak zelim da sem napisala da ga hocem takoj verjetno ves kaki je to obcutek ko je stanovanje prazno in je fajn ko se te nikdo ze na vratih razveseli,zato takoj ne zarad drugih stvari,a ves?!ce pa katera priporoca koga pa kar naj pove vsaka informacija je dobrodosla.

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #216 : 02 November 2007, 20:32:36 »
kolk nas je pol jutr na yorkijadi:

Gigosy
Sašenka
Tinka
Lonyka
Honki
Zoya

pride še kdo?????

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #217 : 02 November 2007, 21:00:57 »
kolk nas je pol jutr na yorkijadi:

Gigosy
Sašenka
Tinka
Lonyka
Honki
Zoya

pride še kdo?????

na mojpes.net sta se javila še

mkogej
schylla

še kdo ??? ???

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #218 : 02 November 2007, 23:47:50 »
Sasenka se strinjam! Ali če nebo bodo vsi mogli prej pa pridite z Gigosy - če bo mogla ona - in se zmenimo recimo še z Honki. Kaj pa drugi iz obale??

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #219 : 03 November 2007, 00:03:08 »
Olika tiste dve ženske nepoznam,ker po cjeloj češkoj je okrog 50 psarn. Edino ti lahko pošaljem link na združenje yorkijev u CZ in tam so vsi registrirani in so tudi aktualne oglase mladićev. Že prej se pisala na mojpes,da so pri nas legla na prodajo ali res moraš prvo sama vedet kakšne starše želiš i kakšno starost kužka. Će vzameš majhnega pa neveš kakšen bo za to se pri nas večinoma dajejo okrog 12 tjednov naprej. Al recimo meni je blo čist vse eno če nebo Sheila schampionka pa sem jo uzela že pri 8 tjednih.
Saj pridi jutri in mogoče boš ugotovila kaj iščeš !  ;)

olika

• *
« Odgovori #220 : 03 November 2007, 10:27:24 »
hvala ti tinka.se bom potrudla najt eno ali enega lepotca ;D ampak cz pa sres ne poznam in ce se odpravim se zgubim :-\ vem kaki so yorkiji in kaki morajo bit vsaj na pogled.zal pa tudi neves na koga naletis kolko koli icem in gledam se rodovniki vsasih neves ce stimajo.moj  je pa bil na dlako isti kot gigosy :'( in takega si tudi zelim.
uzivajti pupike danes in pocartajte jih se malo za mene.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #221 : 03 November 2007, 15:42:20 »
Olika  a misliš da je imel isti obraz kot gigosy?
Od kod je že gigosy tvoj samček?

Se opravičujem za eno napako v prejšnjem postu, honki tebe rem hotela vprašati od kod je tvoja lepotica :) Sem pa vmes že ugotovila da imaš napisano ime pod slikico:)

olika

• *
« Odgovori #222 : 03 November 2007, 18:10:46 »
jaaaaaa :( cisto isti je bil!zakaj vprasas?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #223 : 03 November 2007, 18:24:44 »
Zato, ker večina yorkijev ne zgleda tako :) S tem mislim, da večina tistih psarn ki sem jih jaz prebrskala nima takih psov -ni tako oblikovanih očk, oblika obraza je čisto drugačna.
Upam da bo Gigosy kmalu napisala od kod je njen Gigo:)

Jaz sem bolj navajena obraza kot ga ima moja Tara:)

Od kod pa je bil tvoj kužman Olika?

olika

• *
« Odgovori #224 : 03 November 2007, 18:54:50 »
joj ne vprasaj raje...iz celja-mogoce ti je ze zneno,ne?res da prej nisem vedla da je taka situacija pri njem ampak ce sem lahko resla enega kuzeka sem bla vesela.
ja res upam da bo povedala od kod njen lepotec...

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #225 : 03 November 2007, 19:19:32 »
Gigo je iz priznane psarne v Nemčiji.  :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #226 : 03 November 2007, 20:01:42 »
Mogoče veš iz katere? :) Ker vse ki sem jih jaz do zdaj pregledala so vsi drugačni v obraz. Res pa je da sem komaj v začetni fazi iskanja, pa trenutno bolj omejena na mađarske lepotice:)

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #227 : 03 November 2007, 20:24:39 »
Res ne vem...saj veš pravila na sosednjem forumu so nas malo omejevala, da smo se o tem pogovarjali.  ::)

Lp

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #228 : 03 November 2007, 21:03:09 »
hvala punce za čudovit popoldan na slovenski obali  8)
naša Anda je celo pot do doma prespala, povečerjala in šla naprej spat   :o

ostalim pa upam, da uspe priti naslednjič  :P

fotke bodo  ;)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #229 : 04 November 2007, 09:27:21 »
Mislinja so definitivno preprodajalci in jaz tam psa ne bi kupila pa če mi vse možganske celice odpovejo. Tudi če ti garantirajo rodovnik je ta ali ponarejen ali ukraden.

Poleg tega se psa sigurno ne kupuje tako..."jaz ga hočem takoj". Prvo se pozanimaj in preveri vzreditelje potem se gre pogledati kakšno leglo, se še malo pozanima, sigurno pa se ne kupi prvega in to takoj. Jaz sem mojega Gala čakala eno leto pa tudi nisem kupovala razstavnega psa. Mi je bilo pa pomembno, da je od vzreditelja, ki mu za kužke ni vseeno, da sta mi všeč starša, da sem videla da so psi v leglu že socializirani in je za njih primerno poskrbljeno. Jaz sem gledala tudi na to kolikokrat vzreditelj pari psico in če se mi je zdelo prepogosto potem nisem šla tja. Recimo v Slo. je ena psarna, kjer je iz njihove spletne strani razvidno, da pariijo eno psico dvakrat letno in to še celo rodovniška vzreja, čeprav je to prepovedano. Sem že spraševala kako je možno da z isto psico 2x letno lahko dobi rodovniške mladiče ampak če poznaš prave ljudi, je tudi to očitno možno. No, takemu kvazi vzreditelju tudi ne bi nosila denarja. Je pa res, da je očka od mojega tudi očka od kar precej naših yorkijev.

Na pravega kužka, ki te bo spremljal kar precej let je vredno tudi malo počakati in izbrati pravega. Ne rini pa z glavo skozi zid.

BRAVO SASENKA, VEDNO TAKO LEPO NAPIŠEŠ IN UTEMELJIŠ, DA DODATNI KOMENTARJI SPLOH NISO POTREBNI ;)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #230 : 04 November 2007, 09:33:24 »
Prvo vprašanje, mogoče se bo zdelo butasto ampak ali ima tvoj yorki medo mogoče podlanko? Yorkiji nimajo podlanke, ampak sem na žalost videla že kvazi yorkija z dvojno dlako ??? :-\ Mogoče zaradi tega dlaka izpada...

Naslednja možnost je nepravilna prehrana. Mogoče lahko poveš s čim kužka hranite?
Ker se je začela sezona kurjenja je zrak v stanovanju suh in lehko to vpliva na kožo in dloko psa, fajn je če se dodajajo kakšna sredstva za kožo kot dodatek prehrani.

Kdaj je pa bil kuža kastriran? Tudi to lahko mogoče povzroči motnje v metabolizmu...in posledično večje izpadanje dlake.

Gigosy, če se ne motim je tvoja Odi z mađarske, mi lahko še enkrat poveč iz katere psarne? Zadeva je namreč takšna, da se je punca od brata ful navdušila nad yorkiji in sedaj počasi iščemo primernega mladička. Fajn bi bilo najti kakšno dobro psarno, yorki bi bil samo za ljubljenčka, ne misli razstavljati. Bomo pa dokaj izbirčni glede staršev, ker nimajo vsi yorkiji enakega obrazčka, tako da iščemo  nekaj podobnega Tari:) Pa seveda ta bolj elegantne, ne preveč čokate yorkije z svilnato dlako.

Botticelli imaš ZS!

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #231 : 04 November 2007, 09:43:11 »
Hmmm upam da tukaj lahko napišem ime psarne iz katere je Gigo! Psarna je Of Bregadoon http://ofbregadoon.de/html/yorkshire-terrier__of_bregadoo.html

Ja meni osebno so psički iz te psarne v glavo full lepi. In tudi večina je bila navdušena ravno nad Gigijevim obrazom in dlako. Kmalu pričakujejo mladičke. Očka je top yorki Hunderwood Obsession ;)

esta

• *
« Odgovori #232 : 04 November 2007, 11:37:09 »
kok so luštkani :o :-* :o

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #233 : 04 November 2007, 12:11:05 »
Samo se mi zdi da je tvoj Gigo še posebno izrazito drugačen v obrazček kot večina psov iz te psarne. Ali kaj več so ostali iz njegovega legla tudi takšni v obraz? Ker je res se m i zdi nekaj posebnega:)
Meni sicer bolj potegnejo yorkiji podobni moji Tari (itak:)), ima pa ona tud ful lepi obrazček. No zato pa vsi ki jo poznajo bi imeli podobnega njej:)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #234 : 04 November 2007, 13:02:49 »
Ja meni osebno so všeč širše glavice in kratek nosek. Okusi pa so seveda različni. Pa verjetno ko se nekako enkrat navadiš na glavo yorkija kot ga imaš ti je tak najbolj všeč.  Ko sem izbirala prvega yorkija mi je bilo nakako najbolj pomembno kakšno ima glavo. Pregledala sem slike ogromno mladičkov in nekako ko sem videla Gigija sem se v trenutku odločila da je to ta obrazek ki mi je blaaaaaaaaaaaazno všeč. Seveda takrat nisem imela namena hoditi po razstavah zato mi je nekako bil najbolj pomemben obraz. Videla sem pa natanko tole sliko:

olika

• *
« Odgovori #235 : 04 November 2007, 13:12:26 »
ojla,jaz pa se kar iscem in iscem ;D ce lahko vprasam kolko pa si dala za njega(gigosy)?in kolko starega si vzela?

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #236 : 04 November 2007, 13:15:55 »
Sem ti odgovorila v ZS!

olika

• *
« Odgovori #237 : 04 November 2007, 13:44:49 »
hvala za odgovor gigosy...
jaz pa malo sumim da mi moji nekaj naklepajo doma ::) za bozicka.no saj bomo vidli ;Dhvala se enkrat za vse informacije,babe zabe.nic ne povete kak je blo na obali ??? >:(

medo

• *
« Odgovori #238 : 04 November 2007, 16:03:08 »
Botticelli hvala za odgovor in vprašanje Medo je rojal canin brikete,kastriran pa je bil prejšnji mesec,do zdaj mu nismo dajali nobenih dodatkov,ker je veterinar rekel,da ni potrebe.Podlanke pa nima saj zato mi je vse skupaj najbolj čudno,da mu dlaka tako izpada,no saj ni to v takšnih velikih količinah,kot pri drugih psih najbolj se vidi na ležišču in na oblačilih od tamale,ki ga zmeraj carta.Do zdaj nismo nikoli imeli yorkija zato tudi ne vem kaj dosti o njih in bom ful vesela vaših izkušenih odgovorov,da bo malemu junaku kar se da lepše v življenju ;D ;D ;)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #239 : 04 November 2007, 16:19:45 »
Yorkiju praviloma ne popolnoma nič ne izpada dlaka.