Mislinja so definitivno preprodajalci in jaz tam psa ne bi kupila pa če mi vse možganske celice odpovejo. Tudi če ti garantirajo rodovnik je ta ali ponarejen ali ukraden.
Poleg tega se psa sigurno ne kupuje tako..."jaz ga hočem takoj". Prvo se pozanimaj in preveri vzreditelje potem se gre pogledati kakšno leglo, se še malo pozanima, sigurno pa se ne kupi prvega in to takoj. Jaz sem mojega Gala čakala eno leto pa tudi nisem kupovala razstavnega psa. Mi je bilo pa pomembno, da je od vzreditelja, ki mu za kužke ni vseeno, da sta mi všeč starša, da sem videla da so psi v leglu že socializirani in je za njih primerno poskrbljeno. Jaz sem gledala tudi na to kolikokrat vzreditelj pari psico in če se mi je zdelo prepogosto potem nisem šla tja. Recimo v Slo. je ena psarna, kjer je iz njihove spletne strani razvidno, da pariijo eno psico dvakrat letno in to še celo rodovniška vzreja, čeprav je to prepovedano. Sem že spraševala kako je možno da z isto psico 2x letno lahko dobi rodovniške mladiče ampak če poznaš prave ljudi, je tudi to očitno možno. No, takemu kvazi vzreditelju tudi ne bi nosila denarja. Je pa res, da je očka od mojega tudi očka od kar precej naših yorkijev.
Na pravega kužka, ki te bo spremljal kar precej let je vredno tudi malo počakati in izbrati pravega. Ne rini pa z glavo skozi zid.