Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1777669 krat)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
  • Spol: Ženski
    • Bionity Chinese Cresteds
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #390 : 15 November 2007, 10:37:42 »
Tako, se strinjam, vsak pove svoje mnenje :)

Jaz sem gledala malo te krtače, jaz bi takšno da so samo naravne ščetine, ker rabim še za kitajčico, ki ima ful nežno dlako - dlaka je debelejša kot pri yorkiju, ampak je bolj lomljiva, čisto drugi tip dlake skratka. zato bi nekaj dovolj nežnega. Zdaj pa po slikicah ne moreš videti katera je dovolj nežna.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #391 : 15 November 2007, 10:39:08 »
arieta...ti poznaš osebno mogoče vzrediteljico od Du Domain Du President?

arieta

• *
    • The Best Models Yorkshire terrier & Pomeranian
« Odgovori #392 : 15 November 2007, 10:41:19 »
Nihče se ne krega, samo izražamo svoje mišljenje in zbiramo izkušnje  :)

Onda ok  :)
Inace postenije je onda od uzgajivaca da stene slika na podu dok se igra ili sece nego da ga postavlja u ovakav stav i ispravlja mu leda ali zato noge lose izgledaju ,a pas mozda uopce nema los front ( stav prednjih nogu)
Ali uzgajivaci racunaju na to da ce kupcu stene biti slatko -pa sve bebe su slatke ili?
A kakve ce kasnije biti znaju samo neki .

Torej katero krtačo od Mason Pearson imate???

ja imam ovakve cetke Mason Pearson :
http://www.hubintsecured.co.uk/acatalog/item-852.jpg

http://www.hubintsecured.co.uk/acatalog/mp-861.jpg
arieta...ti poznaš osebno mogoče vzrediteljico od Du Domain Du President?

DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA A...poznam osobno Jacky

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #393 : 15 November 2007, 10:43:51 »
Lahko potem vprašam tvoje mnjenje o njej kot vzrediteljici? Meni je pustila ful dober vtis, ampak sve se samo preko maila pogovarjale.

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #394 : 15 November 2007, 10:45:59 »
Ona ima tudi kitajčice ane. Pa mislim da nima prav pogosto legla yorkijev  :(

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #395 : 15 November 2007, 10:49:39 »
Arieta kaj imaš ti Mason Pearson - Extra Boar Bristle Lg ali Mason Pearson - Bristle & Nylon Lg, Popular?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #396 : 15 November 2007, 10:53:23 »
Ja kitajčke ima, in je kolikor jaz vem bolj v vzreji kitajčkov kot yorkijev. Zato pa me zanima:)

arieta

• *
« Odgovori #397 : 15 November 2007, 10:55:07 »
Arieta kaj imaš ti Mason Pearson - Extra Boar Bristle Lg ali Mason Pearson - Bristle & Nylon Lg, Popular?

Imam obadvije kartace ...poslala sam ti link na kojem mozes vidjeti slike

Ona ima tudi kitajčice ane. Pa mislim da nima prav pogosto legla yorkijev  :(

tocno ona ima kitajcice i pomeraniane i malo je zapostavila yorkie....A uzgoj kitajckov joj je daleko bolji nego yorkia i uspjesniji

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #398 : 15 November 2007, 11:00:00 »
Kako se obnese recimo M.P. - Extra boar Bristle Lg? Kako velika krtača je to? Na sliki se glih ne vidi. PA kako trde so ščetine?

arieta

• *
« Odgovori #399 : 15 November 2007, 11:27:18 »
Kako se obnese recimo M.P. - Extra boar Bristle Lg? Kako velika krtača je to? Na sliki se glih ne vidi. PA kako trde so ščetine?

Otprilike je krtaca bez drske velika 15cm ,a scetine su dosta trde ali ne ostecuju kozu psa kada ga se ceslja nego s tom krtacom super skidas umrli sloj koze i tako omogucavas novoj kozi da dise i samim time novoj dlaci dajes prostor i zato je ta krtaca dobra .
E sada sami procijenite da li je i vama takva krtaca potrebna !

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #400 : 15 November 2007, 11:35:44 »
Kaj pa tale "pocket size" Mason Pearson - Boar Bristle, Pocket  (Ref. 862) pomoje je ista kot tista samo da je manjša ali kako???

arieta

• *
« Odgovori #401 : 15 November 2007, 11:54:24 »
Zakaj pa ima ta na drugi slikici na golo pobrita cela ušeska?

zato sto je mijenjao mlijecne zube pa uvijek obrijem usi da ne padnu zbog toga sto tijelo trosi vise kalcija
Ali ta ce dlaka narasti  na usima jako brzo .
Ovo je inace postena slika jer top -knot nije jako natapiran niti povucen na nos ,usi nisu povezane pa se vide dobro ,pas sam stoji pa se vide kutevi nogu ,nasadenost repa ,duzina i drzanje vrata i ledna linija .
Kod straznje noge se vidi gdje je poceo pas svjetliti ...znaci ne svjetli od razdeljka na ledima prema dolje nego od nogu prema razdeljku
Takve slike trazite od uzgaivaca kada odlucujete o kupovini psa.
Po meni se ni kucni ljubimac ne kupuje mladi od 3mjeseca ,, izlozbeni prospekt oko 3-4 mj,a izlozbeni pas kada promijeni zube
Sve drugo je previse nesigurno -ja sam probala davno  i opekla se ...ha,ha

arieta

• *
« Odgovori #402 : 15 November 2007, 11:56:32 »
Kaj pa tale "pocket size" Mason Pearson - Boar Bristle, Pocket  (Ref. 862) pomoje je ista kot tista samo da je manjša ali kako???

Gigosy ,pocket size je ista cetka samo velicine koja pase u dep -to je zapravo cetka za izlozbeni ring u kojem samo malo pocesljas psa na stolu kod suca ili u stavu i zato je lakse imati u ringu manju cetku da ju pospremis u svoj dzep na hlacama ili sakou .Razumijes?

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #403 : 15 November 2007, 12:04:34 »
Ja razumem arieta!!! Kaj pa za doma je bolj pripravno imeti večjo ali kako??? Ali ni vseeno tudi če doma uporabljaš manjšo?

Ne razumem pa tega: "znaci ne svjetli od razdeljka na ledima prema dolje nego od nogu prema razdeljku" Mi lahko nekdo ki to razume prevede oz. razloži kaj je s tem mislila.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #404 : 15 November 2007, 12:08:16 »
Prevod:

˝psu dlaka ne postaja vedno svetlejša od prečke na hrbtu proti dol, ampak od nog gor proti prečki˝

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #405 : 15 November 2007, 12:09:33 »
Kje pa se to vidi na sliki?

arieta

• *
« Odgovori #406 : 15 November 2007, 12:22:51 »
Kje pa se to vidi na sliki?

Usporedi sliku moga Tip -Topa ( kada je vec Gigosy postavila maloga Tip-Topa ja sam stavila u dobi od 6mj)  koji svijetli od straznje noge na gore -to se vidi na slici  i onog psa koji sam stoji polu -dignuta repa ,ne jako ravnih leda  na kojima se vidi da pas vec svjetli ali od razdeljka ,jer su noge sasvim crne
,ali ima  lijepo uredenu glavu -samo sto glava nije slikana iz profila pa ne vidite koliko je njegov nos dug ,a jos je i top-knot jace natapiran !
To nikako ne smije biti jedina slika po kojoj kupujete psa -jer kada Vam netko ozbiljan nudi psa onda salje bar 3 slike psa -jedna je kao sto je moj Tip -Top -sam pas stoji na ravnoj podlozi ,uzgajivac mu moze samo prstom pridrzavati rep ,ali nista drugo .
Pas na slici ne smije stajati na vrhovima prednjih sapa jer to znaci da ga uzgajivac isteze na lajni da dobije ravna leda i duzivrat
Prednje noge moraju biti ravne i laktovi ne smiju strsati sa strane ,zadnje noge ne smiju biti izvucene njako unatrag niti savinute .
-druga slika samo glave u krupnom planu da vidite kako stoje usi -koje nisu povezane!!!! ,koliko su razmaknute oci i da li je glava pocela svjetliti .
-treca slika moze biti pas u igri ili pokretu

Najbolje je uzivo vidjeti psa ali ako to nije moguce jer je uzgajivac jako daleko onda ovako preko najmanje 3 slike .
Isto je bitno da imate dobru komunikaciju sa uzgajivacem i da vam on sve lijepo objasni i pokaze ,a kada ga trebate da se brzo javi na e-mail ili telefon .....

Ja razumem arieta!!! Kaj pa za doma je bolj pripravno imeti večjo ali kako??? Ali ni vseeno tudi če doma uporabljaš manjšo?

Ne razumem pa tega: "znaci ne svjetli od razdeljka na ledima prema dolje nego od nogu prema razdeljku" Mi lahko nekdo ki to razume prevede oz. razloži kaj je s tem mislila.

Ma Gigosy jasno da mozes tu pocket size krtacu koristiti i doma ,samo je meni za svakodnevno cesljanje premala ,ali nekima odgovara .
Ovo oko boje i svjetljenja ti je mislim dobro Botticelli objasnila

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #407 : 15 November 2007, 12:27:44 »
No saj ta pes se ne prodaja, da ne bo pomote. Te slike niso bile objavljene za prodajo psa. Če bi ga prodajala bi mogoče naredila drugačne  ;)

arieta

• *
« Odgovori #408 : 15 November 2007, 12:35:03 »
No saj ta pes se ne prodaja, da ne bo pomote. Te slike niso bile objavljene za prodajo psa. Če bi ga prodajala bi mogoče naredila drugačne  ;)

ahaaaaaaaaaaaaaa.....onda je rijesena stvar!
Ja sam mislila da ces kupiti psa zbog te jedne slike!  ;D
Ako se sjecas slika izlozbenih pasa slikanih uz zeca (igracku) i buket narcisa koj eti je poslala moja draga prijateljica i do tada sam mislila da je jako postena kada prodaje stence ali ...vidjela si i sama kakve si slike dobila !
Da pojasnim -na slikama se najvise vidjela igracka zec koji je bio 2-3 puta veci od yorkia koji je sjedio kraj te igracke ,a sa druge strane su bile narcise ( cvijece!!!) i takvu sliku je uzgajivac poslao ,a znao je da Gogosy ima interes za kupnju izlozbenog psa ne kucnog ljubimca.... :'( bas sam bila razocarana jer sam imala jaaaaaaakooooooo visoko misljenje o tom uzgajivacu !
I sama sam uzgajivac ali nisam zaboravila kakve su mi sve pse nudili drugi kada sam pocinjala po kojim uvijetima i cijenama pa zato se trudim biti postena . Nekada se dogode neke neplanirane stvari ali zato ih nastojim izbjeci tako sto prodajem kasnije stenad od vecine drugih uzgajivaca .
Ja hocu da svi budu sretni , prvo moje stene koje prodajem ,a onda i obitelj u koju ide pa osim zdravlja psa koje mi je na prvom mjestu gledam kvalitetu ali i karakter i pokusam naci obitelj koja stvarno odgovara psu ali i on odgovara nacinu zivota obitelji.

honki

• *
  • [url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img19.g
« Odgovori #409 : 15 November 2007, 19:09:27 »

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #410 : 15 November 2007, 19:13:02 »
Kaj bi zdej rada da jo spet hvalimo al kaj  :D

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #411 : 15 November 2007, 19:19:45 »
Ježešnadi, kaki cuker...še posebej s to palčko v ustecih!!! Posteljica pa je ta prava! :-*

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #412 : 15 November 2007, 19:44:35 »
Jaz bom tudi tako posteljo  :o  ::)

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #413 : 15 November 2007, 20:09:18 »
O kok lušna postelca, ke smo jo že vidl  ???  :P  :P

botticelli, če bi jo rada imela bom šla verjetno drug tedn kej v Villach, pa lahko preverim, če jo še imajo  ;)

mi pa pridno nosimo puloverček, ta nov pa še sneg čaka  :P

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #414 : 15 November 2007, 20:53:35 »
Čao to sliko je dala Honki gor zato da meni pokaže kako to gre ! Ker meni to še ni uspelo.
In zdaj se enako probala pri meni a mi spet negre! No pa nič !

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #415 : 15 November 2007, 21:12:16 »
Zdaj sem se še jaz navdušila nad to posteljo medtem, ko imam tudi eno nagledano od Danish design-a.
Joooj...a se tud vam dogaja, da imate preveč posteljic in tudi ostalih stvari in premalo psov, da bi to uporabljali!?!  :o

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #416 : 15 November 2007, 22:28:31 »
Ja ja
ali recimo šmponov i kartač in tako naprej !!!!!!!!!! Saj sem že pisala da kupim neko kosmetiko in kartačo potem mi kdo drug reče da ni u redu in naj kupim kakšno drugo in tako naprej  :(
Edino da mam fuuuuuuuuuul kolegic ki majo psarno pa te se pa vedno veselijo najinih obiskov  :o  ker dobijo RES LEPA darila !!!!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #417 : 15 November 2007, 22:33:12 »
tjašav...rešitev je, da daš v vsako sobo po par posteljic :) Mi imamo v avtu 2 posteljici + en box/posteljica, v LJ dve plišasti postelji, in doma pri starših 2 posteljici. Od tega moram vsaj eno menjati, ker je že stara,pa še par jih imam nagledanih :):)

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #418 : 15 November 2007, 22:53:19 »
Najboljše pa pri vsem tem je, da itak spita v moji postelji. :D :D  Torej te posteljice itak služijo kakšno uro na dan...ja nič babe...treba še bo kakšnega yorkija nabavit.  :P :P
He he...malo heca, ampak sem zadnjič ravno spet gledala, da je na moji postelji še prostora za kakšnih osem komot.   ;D

Lp

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #419 : 15 November 2007, 23:27:05 »
Tjasav pa ti si NORA !!! Še 8  :o
jaz sem se kmalu selila iz Slovenie ko sem pripelja Sheillo ma kamor pa če bi še kakšnega ....  ::)