Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1777792 krat)

ina84

• *
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #3960 : 29 April 2009, 21:43:54 »
Ina84

Pozdravljena

Mladiči pri tej starosti zelo veliko lulajo ,boš morala vztrajajat,ko se ti polula v stanovanju ga ogregaš in ga daš takoj na želno mesto.

Pri meni je delovalo.

L.p

Ja, hvala za vspodbudne besede ... sem že mislila, da ni pomoči  ;D Bom pa vsekakor vztrajala še naprej, čeprav mi ga je težko kregat, ker je drugač tako priden  :(, ampak se bom  potrudila, ker drugač bomo vedno imeli probleme s tem. Kdaj pa so se kaj pri vas vaši cukri navadili na čistočo? Sem slišala, da bi naj nekje okoli 6 meseca, da je že bolje in da ne hodijo toliko na potrebo več-drži?  ::)

nelli

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #3961 : 29 April 2009, 22:22:58 »
Jaz imam Yorkija starga 6 mesecev.Na začetku so bile tudi težave  ,lulal je na plenico in povsot drugje po stanovanju,mislila sem da nebo nikoli konc temu.

Ko se je polulal drugam sem zaupila,nesmeš tuki lulat to je fuj,in ga odnesla na plenico.

Ko se je polulal na plenico ,smo ga vsi veselo pohvali in mu ploskali in dali pribolšek,to se je vleklo 1 mesec 1/2.

Pomagale so tudi kaplice,ki jih pokaplaš na plenico,to jih privabi.

Od kot pa je tvoj Yorki? Moj je iz Češke Stribrne Prani

nelli

• *
« Odgovori #3962 : 29 April 2009, 22:30:10 »
Rija

Lepa je vaša yorkica ,želim vam da bi se srečno skotili vaši mladički

ina84

• *
« Odgovori #3963 : 30 April 2009, 09:06:28 »
Ja, saj imamo kapljice in vse, a ne pomaga, tako samo vpijem, ko se se drugje polula, žal pa ga ne morem pohvalit, ker enostavno ne gre na pleničko  ::)

No, moj yorki je "Slovenec" ;D, je domače vzreje  ;)

Zanima me še, kako mu čistite ušesa, jaz mu namreč nikakor ne morem populiti dlak v ušesu, pa ne da ne bi pustil, je zelo priden, ampak potegnem le kakšno dlako ali dve - je kakšen enostavnejši recept za to?

Nelli - zelo luškan je tvoj yorki - koliko pa tehta zdaj pri 6 mesecih?  ;)

Stassy

• *
    • Charm of Silk
« Odgovori #3964 : 30 April 2009, 10:07:59 »
ina84 dobrodošla na forumu  :)

Tudi jaz sem imela takšne težave z Samy-jem...toda potrebno je vztrajati...jaz sem že skoraj popolnoma obupala, nato sem ga pa začela redno voziti ven...tako ga vsak dan redno vsakih nekaj ur peljem ven, in "problem" je rešen... Samy se je na to navadil, in zdaj me že cel srečen čaka pred vrati da bo lahko šel ven ;D aja pa še to...če boš večino časa z njim veni, bo enostavno prisiljen opraviti potrebo zunaj...takrat ga pohvališ, ter mu daš priboljšek, in verjemi da mu bo to postalo všeč...
Želim ti veliko uspeha.

Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #3965 : 30 April 2009, 10:09:44 »
Pa ste razmišljali da ga navadite lulati ven na travo? Od začetka se lahko to že navaja, pač zjutraj zvečer, pa po vsakem obroku in pri mladičku še kdaj vmes pelješ ven. In potem se tudi pes navadi zdržat določen čas, eveda pol ko malo zraste. Mogoče se recimo polula ponoči, ampak zato pa je fajn da ima zadnji obrok okoli 6-7 ure, ob 8ih daš stran vodo in ga recimo ob 10ih še ven pelješ, potem se bo hitro navadil, vsaj običajno je tako.
Problem je pri mladičih, ki jih vzreditelj od malega ne navaja na lulanje na eno mesto - časopis, plenice, karkoli. In pri nellinem yorkiju se prav vidi da je že od prej poznal pleničko za lulanje, ampak itak ko pride pes v novo okolje je zmeden in rabi čas, ampak se hitro navadi. Če pa pes sploh ni navajen in lula vsepovsod ker je pač tako bilo pri vzreditelju, potem moraš biti res ful dosleden in še bolj vztrajen.

Glede puljenja dlakic preberi nekaj strani nazaj, je bila debata o tem ;)

Rija

• *
« Odgovori #3966 : 30 April 2009, 10:52:51 »
Rija

Lepa je vaša yorkica ,želim vam da bi se srečno skotili vaši mladički

Nelli hvala za lepe želje ::) kar pa se tiče glede cepiva naša Rija je vedno cepljena s cepivom DEFENSOR 3. In ga vedno dobro prenaša ;D

Lep pozdrav

ina84

• *
« Odgovori #3967 : 30 April 2009, 12:02:11 »
Hvala za vaše predloge.

Jaz ga peljem tudi po 6 krat ven na dan in zmeraj dobi priboljšek, ko potrebo opravi zunaj na travici, zato sem tudi jezna, ker on takoj, ko ga pritisne, se pač polula, pa čeprav sva bila zunaj pred 20 minutami. Samo to me jezi, ker je res veliko veni in potem se na začetku polula, potem pa tudi, če sma uro ali dve zunaj dela vse drugo samo lula ne - aja, pa še to - v usta si da vse, kaj mu pride pod nos - od črvov, hroščov itd., zato ni nič zabavno zunaj z njim, saj ga moram vedno opozarjat in kregat  >:D- on je vedno lačen, vse bi pojedel ... pravi mali požrešnež :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3968 : 30 April 2009, 13:18:59 »
Koliko je star kuža? Pač pelji ga ven tudi 12x če je treba, pa samo tolko da se polula in nazaj not, ni treba vsakič biti celo uro zunaj :)

Glede pobiranja stvari, pač tako je :) Obvezno ne dovolit pobiranja, če noče izpljuniti potem mu mahaj z priboljškom in ko izpljune priboljšek in pohvala... pa vztrajati :)
Sprehod z mladičkom ni to, da ga daš na vrvico in greš, ampak psa moraš skoz opazovati, ga učit, navajati, hvaliti če je priden za vsako malenkost. Tako da VEDNO priboljške v žep :)  Jaz sem rabila nekje pol leta, da sem mojo odvadila da ne pobira stvari z tal in da izpljune na ukaz, je pa kitajčica ne yorki, ampak vseeno isti problem je bil. Se pa hitro naučijo, samo ko ne paziš potem za tvojim hrbtom lahko pobere kaj :) Pravi užitek z psom na sprehod se začne pol, po letu in pol ko pes res že obvlada stvari :)

nelli

• *
« Odgovori #3969 : 30 April 2009, 13:29:51 »
Zanima me kje se da dobit oblekice za nego ali zaščito dlake

Mojčika

• *
  • Tiffany
« Odgovori #3970 : 30 April 2009, 15:20:51 »
Pozdravljeni :)

Tiffany je tudi bila cepljena proti steklini z Defensor in ni imela nobenih reakcij. Naša lula noter na plenički in zunaj na travi, včasih, ko pobegne v zgornje nadstropje, se kar polula na tepih in ne vem zakaj- a si mogoče zaznamuje-markira? ;)

Ina84- objavi še kakšne slikice Ajka.

Rija- tvoji yorkici želim vso srečo pri porodu.

ina84

• *
« Odgovori #3971 : 30 April 2009, 18:05:20 »
Botticelli - kuža je star 4 mesece, žal ga 12x res ne morem peljati ven, saj hodim v službo in tudi skuhati je potrebno kdaj pa kdaj  :) - sicer pa sem dojela, kaj si mi hotela povedati, pač vztrajati pa pika ... Glede sprehodov pa je tako ... midva se ne sprehajava v pravem pomenu besede okoli, ampak ga na trati spustim in tam se bolj ko ne igrama in učima - nam je kar hitro postalo jasno, da še ne bo šlo tako hitro  :). Hvala za dober nasvet, kako ga pripravit, da nekaj izpljune - bomo pa res poskušali z mahanje s priboljški  ;) - glede na to, da rad je, bo po moje šlo skozi  ;D

Sicer pa sem danes prišla iz službe (sam je bil le dobro uro, ker  ima moj službo popoldan) in spet našla dve lužici, pleničko raztrgano na prafaktorje  :'( Joj, kako sem bila jezna - pa še skregat ga nisem mogla pošteno, ker me je bil tako vesel, pa še pravijo, da ni dobro ob prihodu domov.

Mojčika - koliko je stara tvoja yorkica, kak je lubana :)

Vsem vam hvala za zanimive ideje, nasvete - sem vas že prej prebirala in videla, da obvladate vzgojo psa, jaz sem še nova glede tega ;D

ina84

• *
« Odgovori #3972 : 30 April 2009, 18:09:36 »
Aja, slikice:

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3973 : 30 April 2009, 18:25:05 »
Ha ha pleničke na prafaktorje :):) Zakaj mi je to že znano  ;D ;D :P Sem pol leta pobirala te prafaktorje po sobi - ko je bila kitajčica mala :) Ko je nisem vzela v službo je bila 6-7 ur sama doma, v ograjici, z posteljico podlogo vodo in igračo. No plenica je bila vsakič raztrgana na mm koščke :) Ampak ne moreš je kregati, ker nimaš zakaj :) Sicer pa itak vztrajati :) Ko se navadi iti ven na wc potem meni že zadošča da rečem ali grejo na wc in mi sami povejo :) Tarica se pa itak pred vrata postavi ko hoče ven :) Aja jaz sem vedno od malega ko so lulali govorila zraven wc, da povežejo lulanje z besedo wc in potem je ful lažje :)

Slikic se ne vidi...

ina84

• *
« Odgovori #3974 : 30 April 2009, 18:39:24 »

ina84

• *
« Odgovori #3975 : 30 April 2009, 18:43:31 »
No, potem še je upanje tudi za nas, če se je pri vas enako dogajalo na začetku  :)

Aha, torej - wc - lulanje - mogoče bo potem res vedel ja, zakaj mu tisto plenico nastavljam  ;D in da ne zato da se on igra z njo  :D, saj včasih zraven teh prisrčnih živali res ne veš, ali bi se smejal ali jokal  :)

nelli

• *
« Odgovori #3976 : 30 April 2009, 19:06:07 »
kol je luštkan

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #3977 : 30 April 2009, 19:07:42 »
Da se še tu malo pohvalimo. ;D  Z našima dvema smo bili prvič na morju in bilo je čudovito. Malo slikic:

Bili smo tudi na jadranju:

Kjer smo bili čisto sproščeni:

In uživali na dolgih sprehodih ob morju. Držala sta se me kot klopa in zato sem jih včasih tudi spustila iz povodca...bila sta vzorna! ;D

Vsem ostalim poljubčke...luštni ste! :-* :-* :-*

Mojčika

• *
  • Tiffany
« Odgovori #3978 : 01 Maj 2009, 11:19:30 »

Ina84- Tiffany bo kmalu stara pol leta- 15.maja, sprva smo imeli 1 pleničko dano v kuhinji, 2 pa v dnevni sobi, zanimivo je to, da ko smo jo prvi večer dobili, je šla lulat na pleničko v dnevni in sedaj že dva tedna ter pretekli čas hodi lulat samo na tisto, ostali dve smo lahko odstranili. Kar sama od sebe je nehala hodit na ostali dve. Ona je bila že pri vzrediteljici lepo naučena tako, da nismo imeli težav glede lulanja.

Tvoj Ajki je zellooooo  srčkani.

Tjasav- lepe morske slikce  ;)

Uživajte s svojimi dragimi ljubljenčki :P :-*

nelli

• *
« Odgovori #3979 : 01 Maj 2009, 18:05:59 »
prosim če katera ve kje pri nam je možno dobiti oblekice za nego dlake.

Lepo prosim za odgovor

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3980 : 02 Maj 2009, 17:03:15 »
kakšne oblekice za nego dlake misliš? To ne obstaja, vsal koliko jaz vem :) Imaš edino posebne satenaste oblekice ki ščitijo dlako ki je navita v papirčke - oz ščitijo papirčke da si jih recimo pes ne potrga dol ali pa da se ne ujame umazanija gor, da lažje prenašaš psa okoli da papirčki ne opletajo okoli...v glavnem pri sami zaščiti dlake neke velike funkcije nimajo.
Sedaj če boš ti dala oblekico na mladička yorkija in bo to imel skoz gor - ko se igra, valja, teče... in da dlaka ni navita, potem nima smisla, ker boš verjetno zapravila 2 uri da ga razčešeš ker se bo puppy dlaka zavozlala...
Tudi če ti psu daš pozimi obleko gor ali za dež, moraš potem ko ga slečeš res vredu dlako razčesati, če se zavozla.

Tako da razen če ga ne misliš navijati, oblekica nima nobene funkcije.

evie

• *
« Odgovori #3981 : 02 Maj 2009, 17:32:16 »
Kar ne more mi se nehat smejat od navdušenja da so kooončnooo prišli na svet moji trije cukrčki  ;D ;D ;D
No, in seveda od mame Megy in očka Speedy-ja :P

(http://www.shrani.si/?3w/12W/1batrlmm/1/slika1-051.jpg)

(http://www.shrani.si/?42/pD/DhFUgzd/slika1-026.jpg)

(http://www.shrani.si/?2S/2R/2BO7n6zK/slika1-048.jpg)

(http://www.shrani.si/?2p/Ql/bH9wVMC/slika1-040.jpg)

nelli

• *
« Odgovori #3982 : 02 Maj 2009, 18:54:27 »
Vesele čistitke za Megy da je srečno skotila 3 male cukerčke..

Ja Bocittell te oblekice sem mislila ,ker so mi zelo všeč tu pa tam bi jo mu oblekla,mogoče bom pa pozneje navijala dlako.

V naših trgovinah nimajo nič lepega nekaj tenkega ,sploh nič oblekic sa yorkije.

Bocittell tvoji nasveti so pomagali glede prehrane,hvala ti.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3983 : 02 Maj 2009, 19:48:19 »
me veseli da ti je pomagalo.

Sicer pa pol glede oblekic najbolje da daš šivati po meri, pol ko kuža odraste, da nebo prerastel. Saj pri 6-7 mesecih nekje bo bolj ali manj končna velikost. Drugače pa preko interneta ali pa v tujini, mogoče na kakšni razstavi.

allyka

• *
« Odgovori #3984 : 02 Maj 2009, 20:32:18 »
pozdravljene! po doooooooooolgem času  :-\ se z ally vračava na forum.
smo bili v prejšnjih mesecih zelo zaposleni.
ally se je razvila v krasno dobrovoljno psičko ki nalaja vse kar se premika :D ;D.

imam eno uprašanje ??? pri kakšni starosti so vaše yorkice dobile prvo menstruacijo? ally je stara že eno leto in 3 mesece pa je še ni dobila zato me skrbi :-\.

p.s. mladički so tako luštkani da kar naprej gledam slikice :o. čestitke še od naju z ally!

LP ;D

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3985 : 02 Maj 2009, 20:36:18 »
Psi nimajo menstruacije :) Imajo pa gonitveni ciklus in lahko da tvoja psička ni kazala nobenih vidnih znakov, je bila brez krvavitve in ste enostavno spregledali. Sicer pa je tudi možno da  še sploh ni imela gonitve, čeprav običajno jo dobijo do prvega leta, odvisno kdaj, lahko pri 6 mesecih ali pa komaj pri enem letu.

Slikice psičke prilepi ;)

allyka

• *
« Odgovori #3986 : 02 Maj 2009, 20:43:08 »
ampak po prvi gonitvi naj bi se ji šiška :) povečala kajne ??? vsaj tako smo videle pri dizzy od tinke :). pri moji to redno spremljam pa še ni nobene spremembe :(.

slikce prilimam pol ker se grema zdej kopat ;).

LP

medo

• *
« Odgovori #3987 : 02 Maj 2009, 21:22:26 »

evie,čestitke tudi od nas,da je vse potekalo kot mora in da so te tri kepice srečno pokukale na svet!!!! ;) :-* :-*
Pa tudi Spedyju čestritke,saj je postal očka :-* :-* :-* :-* ;D
malecki so res sladki :-* :-* :-* :-* :-* :-* :)

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #3988 : 03 Maj 2009, 12:15:35 »
ČESTITKE MAMI MEGI IN OČKU SPEEDY!!  :o :o :o :-* :-* :-*

to bo veselja v hiši, le pridno fotkič v roke in nas obveščajte kako rastejo palčki malčki  ;)

Allyka, naša Heroine se je prvič gonila pri desetih mesecih, ampak sama krvavitev je bila je nekaj dni, tako da je čisto možno, da se je toliko čistila, da sploh niste opazili; je pa naša dama sedaj začela markirat na veliko  :o

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3989 : 03 Maj 2009, 12:18:04 »
Čestitke za leglo! :o