Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1773331 krat)

zoya

• *
  • Spol: Ženski
  • Oliver
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #180 : 31 Oktober 2007, 17:32:29 »
Tinka, če bo katera pokazala željo, da bi jo imela, jo grem v petek lahko še iskat  ;) naš Anda je pa ne potrebuje  >:(

torej v soboto se pripeljemo na morje  8) Anda resno potrebuje kolege za igrat, ker sta naša kuža prestara in se jima ne da letat za njo, ona pa veselo kroži okoli njiju in jima nosi palčke  ::)

Tinka, zrihtej sončka, sicer pridemo v tvojo dnevno sobo  :P

Ester, kdaj te pridem iskat? ob 12h?

esta

• *
« Odgovori #181 : 31 Oktober 2007, 17:38:38 »
do kdaj pa traja ta yorkijada? ???

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #182 : 31 Oktober 2007, 17:40:19 »
dokler nam bo luštn  ;) in se bojo kužki zabaval  :D

esta

• *
« Odgovori #183 : 31 Oktober 2007, 20:39:38 »
Mene ne bo na yorkijado :'(

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #184 : 31 Oktober 2007, 20:53:53 »
mi smo bili danes v ZOO-ju in smo videli tole malo lepotičko :D

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #185 : 01 November 2007, 08:58:31 »
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :-* ;D

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #186 : 01 November 2007, 10:55:59 »
Kdaj se zdej dobimo v soboto v Ankaranu?

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #187 : 01 November 2007, 11:32:59 »
kokr jaz vem v kampu adria ... a ne da? ::)

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #188 : 01 November 2007, 12:31:37 »
sam sem res blond  :-[
na vprašanje kdaj odgovorim kje   ::)

torej, ob 14.ih se dobimo

honki

• *
  • [url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img19.g
« Odgovori #189 : 01 November 2007, 15:34:42 »
Mene ne bo na yorkijado :'(

kaj je zdaj to!!!!

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #190 : 01 November 2007, 18:06:49 »
ja žal, moje nečakinje njen oče ne pusti :( :(

ampak naslednjič pa zihr pride  ;)

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #191 : 01 November 2007, 20:06:28 »
Dobro tudi uro že res imamo : 14 !!! Pride nekdo z vlakom???  Tudi mislim da se zmenimo kar bomo počeli na licu mjesta a ne ? Ja mam kakšne predloge al vse odvisno od vremena in tudi vašega razpoloženja. Ali številka ENA je prvo u kampu "modna revia" ker za to mam že vse naštimano !!! Nič nebom odkrila ker bo presenečenje !

Še enkrat zmenite se nekako doma ali na delu da lahko pridete !!! Pri nas se reče : "vse gre,če se želi " !

Sašenka

• *
« Odgovori #192 : 01 November 2007, 20:34:38 »
 ;D Tinka...ti si faca. Komaj čakam.

medo

• *
« Odgovori #193 : 01 November 2007, 20:55:54 »
punce lep pozdrav že kar nekaj časa spremljam vašo debato na prejšnjem forumu vendar sem se šele zdaj opogumla in se vam pridružla.Tudi meni velikokrat Janini izpadi niso bili všeč.V vsem se strinjam z vami razen mogoče v eni stvari.Jaz imam namreč doma nerodovniškega yorkija star je šest mesecev in ga imamo vsi zeloooo radi sicer so od začetka bile težave z lulanjem in podobno vendar smo jih prevozli z dobro voljo.Zelo rad ima otroke,ko jih zagleda kar ponori,ker bi jih rad vse polubčkal.Na začetku mu ušesa niso stala gor in ko sem prebirala vaša mnenja me je bilo kar malo strah,toda pri 5 mesecih in pol sta se mu obe postavili tako kot morata biti.Žal nimam digitalnega fotoaparata da bi vam prilepla sliko,ko pa bom jo imela vam jo pošljem.Upam da bom kljub temu da je naš brez rodovnika dobrodošla v vašem krogu.Tudi doma imam dve punci eno 9 let in eno 3 leta in tamanjša se najbolj razume z našim malim junakom.Za enkrat dovolj kaj več vam povem naslednjič,seveda če bom dobrodošla! ;D :D ???

esta

• *
« Odgovori #194 : 01 November 2007, 21:38:34 »
nesmem >:( >:( >:( :'( :( >:( >:( >:( :'( :(

honki

• *
« Odgovori #195 : 01 November 2007, 22:01:28 »
punce lep pozdrav že kar nekaj časa spremljam vašo debato na prejšnjem forumu vendar sem se šele zdaj opogumla in se vam pridružla.Tudi meni velikokrat Janini izpadi niso bili všeč.V vsem se strinjam z vami razen mogoče v eni stvari.Jaz imam namreč doma nerodovniškega yorkija star je šest mesecev in ga imamo vsi zeloooo radi sicer so od začetka bile težave z lulanjem in podobno vendar smo jih prevozli z dobro voljo.Zelo rad ima otroke,ko jih zagleda kar ponori,ker bi jih rad vse polubčkal.Na začetku mu ušesa niso stala gor in ko sem prebirala vaša mnenja me je bilo kar malo strah,toda pri 5 mesecih in pol sta se mu obe postavili tako kot morata biti.Žal nimam digitalnega fotoaparata da bi vam prilepla sliko,ko pa bom jo imela vam jo pošljem.Upam da bom kljub temu da je naš brez rodovnika dobrodošla v vašem krogu.Tudi doma imam dve punci eno 9 let in eno 3 leta in tamanjša se najbolj razume z našim malim junakom.Za enkrat dovolj kaj več vam povem naslednjič,seveda če bom dobrodošla! ;D :D ???

vedno so dobrodosla!!! ;D sej pa ne pise naslov rodovniski yorkiji.....
ti samo pofotkaj da vidimo lepotca! 8)
ceprav imamo tukaj mislim da vse rodovniske, nimamo nic proti tistim ki so kupili nerodovniskega, vedno pa opozarjamo kaj lahko gre narobe pri takem nakupu...sej ne da si ga zdej kupila na pasji farmi..... ???
pridi v soboto v ankaran, da se vidimo....

honki

• *
« Odgovori #196 : 01 November 2007, 22:04:03 »
Tinka, če bo katera pokazala željo, da bi jo imela, jo grem v petek lahko še iskat  ;) naš Anda je pa ne potrebuje  >:(

js sem malo razmislila, glede cen....sicer je res 10 eur drazja, :-\ ampak za mojo lepoticko, da bo na toplem in mehkem bom ze pozrla!!!! ::)

zoya, ce se ti da, te prosim ce jo gres iskat, ce ti ni odvec! :-[

honki

• *
« Odgovori #197 : 01 November 2007, 22:06:45 »
zoya v prejsen postu sem mislila tisto postelco.... 8)

Sašenka

• *
« Odgovori #198 : 01 November 2007, 23:26:36 »
Medo, seveda si dobrodošla.

Čeprav moram vseeno povedati, da se ne strinjam z nakupom nerodovniškega yorkija, tudi če ni bil kupljen na pasji farmi. Večina jih pride od tam v roke Matoše in njemu podobnih. Jaz osebno s svojim denarjem ne mislim podpirati šteparjev, preprodajalcev in ljudi, ki jim je vseeno za živali in jih izkoriščajo za lasten zaslužek. Nerodovniški yorkiji so parjeni zgolj za zaslužek in ne iz ljubezni do pasme ali živali. Pred paritvijo nimajo opravljenih nobenih zdravstvenih pregledov, nimajo vzrejenega dovoljenja, ne ve ali so prenašalci dednih napak in bolezni, pogosto so necepljeni, nerazglisteni in velikokrat niso niti podobni yorkijem. Zakaj? Ker je tistim, ki jih prodajajo prav hudičevo vseeno za to in jim je važno samo, da nekdo psa odpelje in pusti tam nekaj evrov. Če imaš res rad pasmo in svojega psa potem najbrž ni tako težko opraviti vzrejnega pregleda in pridobiti vzrejega dovoljenja da boš vsaj kolkor toliko prepričan, da bodo mladiči zdravi. Če pa imaš nerodovniškega psa potem pa sploh ne vidim razloga zakaj bi paril in produciral mladiče, razen da bi na svojem psu nekaj zaslužil. Kar zelo zelo preziram in zato vsakemu svetujem nakup rodovniškega yorkija. Tako vsaj vem, da sem plačala mladiča ki se je skotil pri ljudeh, ki jim ni vseeno.
Dokler bo pri nakupu psa odločilna cena toliko časa bodo taki ljudje živali na račun naivnih kupcev, ki še vedno nasedajo na "čistokrvnost brez rodovnika" in na razne druge izmišljene zgodbe o temu zakaj so psi brez rodovnika. Pač, pred nakupom živega bitja se je potrebno prej malo pozanimati o teh stvareh in ne gledati samo na ceno. Če je komurkoli težko našparati nekaj evrov več in plačati psa za katerega so se vzreditelji potrudili z vsem potrebnim, potem je bolje da se psa sploh ne kupuje. Res pa ne vidim razloga, da bi svoj denar nosila ljudem, ki imajo pse zato da jih izkoriščajo in mučijo. Ja, parjenje psice vsako gonitev (kar večina počne) je mučenje.

Medi, najbrž vse to že veš. Kužka imaš doma in zdaj poskrbi zanj, da mu bo lepo. Upam, da je zdrav, čeprav pri 6-ih mesecih še ne moreš vsega vedeti. Vsekako pa kar vprašaj kar te zanima, ti bomo rade volje odgovorili. Upam pa, da svojega psa ne boš nikoli parila in prispevala še s tem k temu kar se dogaja tem področju.

Sašenka

• *
« Odgovori #199 : 01 November 2007, 23:43:34 »
Sicer se počutim že kot ena malo zabita papiga, ker to vsak dan ponavljam kadarkoli mi začne kdo omenjati nerodovniške pse ali pametovat kako so čist isti yorkiji kot moj pol cenejši ampak sem vseeno morala še 1001x povedati. Medo, upam da ne zameriš.

Ni mi pa jasno kako se lahko, pri vseh informacijah, ki so na voljo, še vedno najdejo ljudje, ki nasedejo in kupijo nerodovniškega psa. V zavetiščih pa zastonj talajo mešančke.

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #200 : 02 November 2007, 07:30:07 »
evo, honki, šibamo v avstrijo (hči smučat, mi2 pa v šoping) in kupimo tisto kosmato postelco  8)

jutri se pa vidimo...  ;)

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #201 : 02 November 2007, 10:08:19 »
honki, posteljica je že v avtu in jo jutri dobiš  ;)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #202 : 02 November 2007, 10:11:34 »
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaao kaj pa zame Honki!!!!!!!!! Zdej je pa verjetno že šla v Avstrijo ane  :(  A ima mogoče kdo od Zoye mobitel??? Jst bi tud mela to posteljico!!!

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #203 : 02 November 2007, 10:18:05 »
Medo, seveda si dobrodošla.

Čeprav moram vseeno povedati, da se ne strinjam z nakupom nerodovniškega yorkija, tudi če ni bil kupljen na pasji farmi. Večina jih pride od tam v roke Matoše in njemu podobnih. Jaz osebno s svojim denarjem ne mislim podpirati šteparjev, preprodajalcev in ljudi, ki jim je vseeno za živali in jih izkoriščajo za lasten zaslužek. Nerodovniški yorkiji so parjeni zgolj za zaslužek in ne iz ljubezni do pasme ali živali. Pred paritvijo nimajo opravljenih nobenih zdravstvenih pregledov, nimajo vzrejenega dovoljenja, ne ve ali so prenašalci dednih napak in bolezni, pogosto so necepljeni, nerazglisteni in velikokrat niso niti podobni yorkijem. Zakaj? Ker je tistim, ki jih prodajajo prav hudičevo vseeno za to in jim je važno samo, da nekdo psa odpelje in pusti tam nekaj evrov. Če imaš res rad pasmo in svojega psa potem najbrž ni tako težko opraviti vzrejnega pregleda in pridobiti vzrejega dovoljenja da boš vsaj kolkor toliko prepričan, da bodo mladiči zdravi. Če pa imaš nerodovniškega psa potem pa sploh ne vidim razloga zakaj bi paril in produciral mladiče, razen da bi na svojem psu nekaj zaslužil. Kar zelo zelo preziram in zato vsakemu svetujem nakup rodovniškega yorkija. Tako vsaj vem, da sem plačala mladiča ki se je skotil pri ljudeh, ki jim ni vseeno.
Dokler bo pri nakupu psa odločilna cena toliko časa bodo taki ljudje živali na račun naivnih kupcev, ki še vedno nasedajo na "čistokrvnost brez rodovnika" in na razne druge izmišljene zgodbe o temu zakaj so psi brez rodovnika. Pač, pred nakupom živega bitja se je potrebno prej malo pozanimati o teh stvareh in ne gledati samo na ceno. Če je komurkoli težko našparati nekaj evrov več in plačati psa za katerega so se vzreditelji potrudili z vsem potrebnim, potem je bolje da se psa sploh ne kupuje. Res pa ne vidim razloga, da bi svoj denar nosila ljudem, ki imajo pse zato da jih izkoriščajo in mučijo. Ja, parjenje psice vsako gonitev (kar večina počne) je mučenje.

Medi, najbrž vse to že veš. Kužka imaš doma in zdaj poskrbi zanj, da mu bo lepo. Upam, da je zdrav, čeprav pri 6-ih mesecih še ne moreš vsega vedeti. Vsekako pa kar vprašaj kar te zanima, ti bomo rade volje odgovorili. Upam pa, da svojega psa ne boš nikoli parila in prispevala še s tem k temu kar se dogaja tem področju.

Sasenka se podpišem pod tole! Ne bi mogla lepše razložiti! Medo vsekakor si dobrodošla tudi če imaš nerodovniškega yorkija, sicer pa nisi edina tukaj če se ne motim. Pridi jutri na srečanje če imaš čas ;) Absolutno ne podpiram nakup nerodovniškega jorkija iz razlogov, ki jih ne bi ponavljala, ker je Sasenka krasno napisala. Seveda to ne pomeni, da bomo postrani gledali tiste, ki takega psička imajo. Še vedno je žal preveč nevednosti med kupci psičkov, kar pa šteparji z veseljem izkoriščajo.

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #204 : 02 November 2007, 12:43:59 »
Saešenka si res dobro napisala samo da povem po resnici : tisti Popi ki so ga u maju pokrali je bil tud brez rodovnika,ker sem si vedno mislila da so tisti s rodovnikom SAMO na rastave in jaz sem hotla hišnega ljubimca. Skozi Popija sem spoznala frizerko ki ma psarno yorkijev,doktorico ki ma psarnp yorkijev in njihove dalše prijatlice ki imajo psarno yorkijev .... in tako naprej ! Tako sem tek zvedla kaj to vse skupaj pomeni in zdaj imam Herru Trombik s rodovnikom.
Medo verjamem da tudi pri tebi je bil kakšen razlog za kaj si uzela brez rodovnika.Tudi če bilo zaradi cjene mogoče nisi vedla da se lahko potem zgodi da daš milionkrat več , če dobiš kužka s kakšno boleznjo in boš plačala dosti pri veterinarju. Moja Sheila zdaj SAMO bruhala ina za 3 obiske sem plačala 100eu in to na češkem.Tle bi blo 3x več!!!
Seveda si dodbrodošla in če maš čas pa pridi jutri u Ankaran ! Bi nas veselilo !!!!   :)

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #205 : 02 November 2007, 12:44:23 »
Dobro pa se dokončno zmenimo ob 14uri na parkingu pri salonu za Bowling ! Mislim da se brez problema res prepoznamo 
Od tamo bomo šli še malo naprej tako da budite natančni ( malo seveda počakamo ) ali če mogoče nekdo fuul zamudi pa bomo u trgovini direktno na plaži. Saj nas bo viditi pa tudi slišati ! 
In vzamite vsakega yorko kakšnega boste srećali tudi slučajno na poti 

Mi se bomo s Sheilo lepo zvečer okopale da vas lepo pričakamo jutri! 

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #206 : 02 November 2007, 13:29:58 »
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaao kaj pa zame Honki!!!!!!!!! Zdej je pa verjetno že šla v Avstrijo ane  :(  A ima mogoče kdo od Zoye mobitel??? Jst bi tud mela to posteljico!!!

Gigosy oprosti, ampak je bilo res prepozno  :-\ jutri ti dam pa mobitel, za drugič  :P

a ta bowling center je tam v kampu? da nam jaz zej šla kam keglat  ::)

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #207 : 02 November 2007, 14:44:19 »
Ja bowling je na koncu parkinga če zavijete dol u Adrio. Ni mogoče falit ! Saj bomo že čakale ! Joooooooooooooooj  nebom niti spala danes!

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #208 : 02 November 2007, 14:51:48 »
ok Tinka, sej k bom stojnico vidla bom pa vedla kje sem  :P

komi čakam  :o :o :o

medo

• *
« Odgovori #209 : 02 November 2007, 17:13:29 »
Hvala za sprejem ,do našega Medota smo prišli po naklučju,ker ga je kupila ena gospa in ko je prebrala na forumu kaj vse je lahko narobe in je imel povešena ušesa ga ni hotela več imeti (za moje pojme bedarija,kasneje si je baje kupila rodovniškega???),ker pa je nam bila ta kepica s povešenimi ušesi tako všeč sem jo prosila če mi ga proda(ona ga je namreč želela dati v azil,jaz pa se s tem ne strinjam in ko sem to zvedla sem bila v šoku in sploh nisem več razmišljala o rodovniku ampak o njegovi usodi,tako je prišel k nam) >:( Vsi ga imamo ful radi je pa res da smo vložili veliko truda v njegovo vzgojo in kar nekaj še ga bomo morali.Brez skrbi ne mislimo ga pariti zato je že kastriran.Sedaj pri 6 mesecih tehta 1.8kg mislim da je to nekje normalno!!!?Hvala za povabilo z veseljem bi prišla v vašo družbo saj ste super vse po vrsti, vsaj koliko vas poznam iz prejšnjega foruma,toda v soboto sem imela eno neprijetno operacijo pa žal gdaj drugič.Morda ko se boste  dobile v Mariboru.Načeloma sem tudi jaz proti nerodovniškim toda v našem primeru mi srce ni dalo da bi revež tako končal,zaenkrat je popolnoma zdrav in nismo imeli še nobenih težav in upam,da bo tako tudi ostalo!!Imam pa eno vprašanje načeloma yorkijem dlaka ne izpada našemu pa zdaj kar precej ali katera ve kaj bi lahko bil vzrok(morda zobki ali kaj druga)?Hvala za lep sprejem!Aja baje da sta oba njegova starša z rodovnikom ampak jaz se v to niti nisem poglabljala!!!Lp