Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1777665 krat)

Tinkapletinka

• *
  • Spol: Ženski
    • tinkapletinka
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #330 : 13 November 2007, 01:14:04 »
No pa opet sam bacila pare kroz prozor !  I šta ču sad kupiti i gde nemam pojma,jooooooj a to su pisali baš na njihovoj stranici.Kao "blagi" šampon iz samo rastlinskih preparata. Stvarno ču bankrotirati !
Ma to sam več čula da se čisti sa običnom vodom ali kao za bornu vodu da začepuje tiste "kanale" za suze pa neznam sad.Ali jedino što još uvjek redovno koristim od Héry je baš gel za uši i ovim gelom za oči namažem na koncu po čištenju.To mi odgovara. I još ovaj sprej za miris,kad mala pojede "pasje istrebke"  :o
No kad to potrošim sigurno ču probati ovaj  Jean Peau. Hvala Botticelli.

A što se tiče učenju psa : dobro Popi več sa 3 mje. nije pišao po stanu a mala tek sa 4mjes.,ali recimo sam ju bez problema naučila na kajš za šetnju in sad prošli tjedan sam počela sa šetnu na fixnoj vrvici u krugu.Ma nema teorje  :( mala skakala pa grizala vrvicu i tako dalje.E pa smo bile u Vrtojbi kad se sjetim da ovi na rstavi ipak nekad idu recimo ravno naprijed i nazad.Pa sam danas na betonu pored mora išla sa njom 10m tamo vamo.Prve dve probe katastrofa ali kad iz čistog neba neznam niti kako joj to uspjelo išla več dobro (pa je dobila odmah komad piškota i puno pohvala ),čtvrtih 10m kao super i peti put ko profesionalac ! ( barem meni to tako izgledalo  ::) ) Pa sutra čemo ponoviti dali to bilo slučajno ali dali si to mala zapamtila.

tinkapletinka...jaz ti predlagam, da malo čim prej navadiš na čiščenje zob z krtačko oz. z kakšno tanko bombažno krpico. Prav tako kot mora biti pes navajen, da si pusti zobe pregledati, mora biti navajen da se mu zobe čisti. Pač postopno in vztrajno ga navajaj, gre se za njegovo dobro. Jaz se ne strinjam da je to nepotrebno za tako malega psa, posebno pa da bi bilo to kakršno koli mučenje. Pri ta malih se še posebno hitro nabira kamen (res da je tudi odvisno od genetike psa, kako hitro se mu kamen nabere), tako da bolje preventivno čiščenje.
Za tako mladička ti jaz priporočam samo krpico, namotaj na prst in drgni zobke. Malo po malo, da se kuža navadi in normalno čim veš hvali psa če je priden. Verjemi da se ga da navaditi;)
Jaz sem mojo navadila tako, da jo dam na hrbet na moja kolena in potem čistim zobke. In ona spada med yorkije ki se jim zelo hitro nabira kamen in ne mara nobenih trših zadev za gristi - nobenih greenisov, kost - pravih ali umetnih - se pravi skoraj nič kar je malo bolj trdo. Pa te zadeve samo pomagajo pri tem, da se kamen ne nabira tako hitro, če je pes nagnjen k temu, se mu bo prej ali slej nabralo. Tako da čiščenje je najbolj efektivno. Tako kot jo navadiš na česanje in čiščenje ušes, ista zgodba so tudi zobki.

Se pa stinjam, da je to ful enih preparatov ki jih uporabljaš za tako mladega kužka. Osebno sem zagovornik teorije, da je manj boljše. Čim manj umetnih zadev dajati na kožo in dlako. Po eni strani najprej z šamponom speremo naravna olja, potem jih poskušamo dodati z umetnimi oljnatimi preparati...za mladiška tabiš samo blagi šampon za mladiče, pa še to redči. Še je dlaka še vedno zelo suha (pri večini mladičkov je lahko, saj še ni prave dlake ampak je puh), lahko daš malo balzama, seveda razredčeno in potem malo spereš. Med česanjem pa tudi, toliko da jo lahko razčešeč, nič nepotrebnih zadev.

Za oči čistit je super zadeva od Jean Peau tekočina, daš na vato in sčistiš oko in okoli očesa, za ušesa čistit tudi najboljša zadeva je od te firme, kar se da pri nas dobiti.
tinkapletinka...jaz ti predlagam, da malo čim prej navadiš na čiščenje zob z krtačko oz. z kakšno tanko bombažno krpico. Prav tako kot mora biti pes navajen, da si pusti zobe pregledati, mora biti navajen da se mu zobe čisti. Pač postopno in vztrajno ga navajaj, gre se za njegovo dobro. Jaz se ne strinjam da je to nepotrebno za tako malega psa, posebno pa da bi bilo to kakršno koli mučenje. Pri ta malih se še posebno hitro nabira kamen (res da je tudi odvisno od genetike psa, kako hitro se mu kamen nabere), tako da bolje preventivno čiščenje.
Za tako mladička ti jaz priporočam samo krpico, namotaj na prst in drgni zobke. Malo po malo, da se kuža navadi in normalno čim veš hvali psa če je priden. Verjemi da se ga da navaditi;)
Jaz sem mojo navadila tako, da jo dam na hrbet na moja kolena in potem čistim zobke. In ona spada med yorkije ki se jim zelo hitro nabira kamen in ne mara nobenih trših zadev za gristi - nobenih greenisov, kost - pravih ali umetnih - se pravi skoraj nič kar je malo bolj trdo. Pa te zadeve samo pomagajo pri tem, da se kamen ne nabira tako hitro, če je pes nagnjen k temu, se mu bo prej ali slej nabralo. Tako da čiščenje je najbolj efektivno. Tako kot jo navadiš na česanje in čiščenje ušes, ista zgodba so tudi zobki.

Se pa stinjam, da je to ful enih preparatov ki jih uporabljaš za tako mladega kužka. Osebno sem zagovornik teorije, da je manj boljše. Čim manj umetnih zadev dajati na kožo in dlako. Po eni strani najprej z šamponom speremo naravna olja, potem jih poskušamo dodati z umetnimi oljnatimi preparati...za mladiška tabiš samo blagi šampon za mladiče, pa še to redči. Še je dlaka še vedno zelo suha (pri večini mladičkov je lahko, saj še ni prave dlake ampak je puh), lahko daš malo balzama, seveda razredčeno in potem malo spereš. Med česanjem pa tudi, toliko da jo lahko razčešeč, nič nepotrebnih zadev.

Za oči čistit je super zadeva od Jean Peau tekočina, daš na vato in sčistiš oko in okoli očesa, za ušesa čistit tudi najboljša zadeva je od te firme, kar se da pri nas dobiti.

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #331 : 13 November 2007, 01:15:33 »
Opla   :o   neznam šta sam stisnula !!!

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #332 : 13 November 2007, 01:23:40 »
Sam še enkrat pogledala :  http://www.profikosmetika.cz/detail.php?fir=1&typ=1&zobr=1&id=11001
piše za mladičke,breje samičke in tudi mačke !!!!! Ja pa če že se nemoreš zanesti na proizvajalca pa na koga ??!! Sem res obupana !!!  :'(

Sašenka

• *
« Odgovori #333 : 13 November 2007, 08:35:16 »
Gigosy, ja imam Mason Pearson in je res fantastična. Saj, za Gala sem dala celo premoženje zase sem pa škrta in imam jaz slabšo krtačo kot moj pes. ;D Ampak je pa res super krtača. Zelo podoba oziroma narejena na isti princip je pa krtača od Acca kappa je pa občutno cenejša. Ko sem nazadnje gledala je bila okoli 7 starih jurjev (še zdaj se ne znajdem z evri).

Za učke imam pa jaz tudi od Jean Peau pa za ušeska tudi in sem zadovoljna. Sem pa naročila še gel za zobke od Petzlife pa bom s tem probala, ker si moj ne pusti umivati zob in je to cela drama, ko se spravim.

Torej kateri šampon naj zdaj kupim? Kaj pa tale Flufy puppy od Biogrooma ali kaj je že. To je najbrž nežna zadeva, če je za mladiče, a ne? In potem ni take panike, če vsak dan malo uporabim za tačke in gobček? A bi bilo to uredu?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #334 : 13 November 2007, 09:13:11 »
Tinkapletinka...vaja dela mojstra, vidve samo redno vadita hojo in tudi čiščenje zobk ;) PA upam da bom spoznala malo čim prej :) Drugače pa šampone kar spravi, uporabljaj enega in boš videla kako deluje na dlako. Pa če piše da je za mladičke, potem mora biti nežen, ampak preberi če je treba redčiti in v kakšnem razmerju. JAz vedno vse šampone redčim, dam recimo 1-2 čajni žlički na pol litra vode in potem perem psa z tem.

Sašenka...a ti Gala vsak dan z šamponom pereš? Jaz običajno samo z vodo splahnem tace (2-3krat na dan, odvisno od tega ali je blato zunaj). Fluffy puppy je res nežna zadeva, jaz še bolj razredčim kot piše gor. Za šampone od Bio grooma vem , da imajo življenjsko dobo okoli 5 let, jaz sem za Taro imela eno flaško za 3 leta, vmes sem še malo All systema kombinirala. Tako da za njeno dlako je bil ta šampon ok.

JAz sem že tudi gledala te krtače, če se prav spomnim jih imajo običajno na Ljubljanski razstavi. Tako da se bom verjetno tam odločila za kakšno, ker moram res videti preden kupim.

Gigosy kdaj boš naročala? Koliko časa imam še za izbirati? :)

Sašenka

• *
« Odgovori #335 : 13 November 2007, 09:24:38 »
Ja kaj pa naj? Prevoha vsako svinjarijo (vsega ne mrem preprečiti), polula se 30x na enem sprehodu tako da je ves polulan, živim v centru, kjer najdeš svašta po tleh od pjlunkov, kakcev, lulanja pasjega in človeškega, ko hodi po travi ziher tudi na kakšen drekec stopi in takega res ne morem dati v posteljo. Ga pa ne umivam celega ampak samo spodnji del tačk in gobček pa lulčka splahnem z vodo.

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #336 : 13 November 2007, 09:51:11 »
Oj! Naročila bom nekje konec tedna, petek verjetno, tako da imate še čas pobrskati  ;) Sasenka tudi jaz vedno čistim tačke po sprehodu z šamponom, ne vem meni se to ne zdi nekaj katastrofalnega glede na to da so to samo tačke in ne celo telo. Tinkapletinka tudi jaz imam zase bistveno slabšo krtačo za lase kot psi.  :D

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #337 : 13 November 2007, 15:12:08 »
Aho!

Moja kolegica bo naslednjo leto kupila yorkija pa malo pregledujeva vzreditelje. Pa me v bistvu zanima katere vzreditelje priporočate.

Hvala za vaš odgovor

p.s. pa vsi imate enkratne yorkije

Lp
Ana

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #338 : 13 November 2007, 16:25:29 »
Dobro bomo trenirali samo nisem prepričana da treniram pravilno. Sem hotla prej u malo šolo ali zaradi vremena bom počakala na jesen.
Šampona dajem sa vodom in še razpršim ! Konditioner tudi sa 1l vode.
In vem da ste rekli da Hery ni u redu ali tudi uporabljam za oplakovanje tako samo po sprehodu če je nekaj na robe Lotion ki se neispira in mi se zdi kar u redu.Ko prva pomoč.

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #339 : 13 November 2007, 18:24:49 »
Punce na češkom foru so u glavnom yorki brez rodovnika pa se punce več pogovarjajo o sebi ko o kužkah ali majo ful lepe smajlike :
http://www.celysvet.cz/dalsi_smajliky_0.php?str=44&nmb=50
http://www.celysvet.cz/dalsi_smajliky_0.php?str=39&nmb=50

in še 100x več !!!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #340 : 13 November 2007, 18:29:07 »
Kako nisi prepričana ali treniraš pravilno? Če rabiš še kakšen nasvet ti samo povej. :)

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #341 : 13 November 2007, 18:36:14 »
Ana
jaz sem malo prej iskala sebi mladička in to res ni enostavno. Če bi danes iskala še enkrat pa že vem kaj bi naredila drugačno. Ampak to bo zmeraj. Tudi en ti reče tako drug pa čist nekaj drugega. Veš kako je to 100 ljudi , 100 čuti.
Pa vidiš mene,eni so priporočali All systems in zdaj so punce rekli ( posebno Arieta ker ma poznato in kvalitetno psarno ki spoštujem ) da ni primerjen za mladičke !

Naj si ogledala fotografije in se fuuuuul pozanima na vseh stranah in da se odloči če želi razstavljat ali ljubimčka,in kako naj bi izgledal.
No kar dosti tega pred nakupom ..... Srečno želim tebi in prijatlici tudi  LP

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #342 : 13 November 2007, 18:40:42 »
Recimo : tista DRŽA : kako postaviti noge,glavo,rep in tako vem,ale kako to izvesti u praxi je čist drugo. Recimo eni so rekli da kužka u tistoj drži maš 1min na dan in na rastavi so mi pokazali da je dovoljno par sekund pravilne drže in takoj pohvala in spet ponavljaš in lahko večkrat na dan. In sa hojo je enako.

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #343 : 13 November 2007, 18:50:50 »
Botticelli, si jutri popoldan v salonu?
gremo jutri v LJ in se nameravamo ustaviti v salonu, da te pozdravimo  ;) pa ušeska je treba seveda mal uredit  ::)
pa seveda šoping  :o :o

Tinka, vidve kar pridno trenirajta ;) če ti že nekaj časa stoji pri miru, je to pohvalno   ;)

naša Anda niti 10 sekund ne zdrži pri miru  :P ne vem al je kakšna luna al je v divjaškem obdobju  ???
hodi pa le tam, kjer se njej zdi primerno  >:(

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #344 : 13 November 2007, 19:00:30 »
  Zoya
pa me veseli da nisam edina obupanka  :D  :D  :D

arieta

• *
    • The Best Models Yorkshire terrier & Pomeranian
« Odgovori #345 : 13 November 2007, 19:19:17 »
Recimo : tista DRŽA : kako postaviti noge,glavo,rep in tako vem,ale kako to izvesti u praxi je čist drugo. Recimo eni so rekli da kužka u tistoj drži maš 1min na dan in na rastavi so mi pokazali da je dovoljno par sekund pravilne drže in takoj pohvala in spet ponavljaš in lahko večkrat na dan. In sa hojo je enako.

Tinkapletinka ,trening izlozbenog psa treba poceti u najranijoj dobi -ja recimo pocnem postavljati psa u stav u dobi od 1 1/5 mjesec cim malo bude stabilniji na nogicama ,ali ne duze od 1minute..i onda se vec vidi da li pas sam drzi rep i kako prihvaca to postavljanje u stav .U dobi od 2 mjeseca pocinjem sa konkretnijim treningom za izlozbe pa psa navikavam na lajnu i hod na lajni ali nikada psa ne vucem nego cekam da sam pocne hodati na lajni i prvo ja njega pratim .
Sa 3mjeseca izvedem psa na izlozbu ili ga izlazem ako nemam puno drugih pasa koje moram pripremiti ,a ako ne stignem izlagati stene onda ga secem po izlozbi ,postavljam na sudacki stol .zamolim prijatelje da glume suce i pregledavaju psa dok je na stolu i ostalo sta vec treba inace u izlozbenom krugu.
Mozda ce vam biti cudno ali neki psi su rodeni za izlozbe i vole se prezentirati ,i od malene ne spustaju rep -takvi psi su rijetki i zato vrijede svake cijene nama izlagacima .
Drugo su psi koji imaju izlozbeni potencijal sto se tice izgleda ali ne vole izlozbe i tamo se ne pokazuju u punom svjetlu pa njihova ljepota ne moze doci do izrazaja i sa takvim psima neki ljudi potrose jakoooooo puno vremena i zivaca u nadi da ce jednom od njih nesto biti ...ali istina je drugcija najcesce....jer cak i kada uspijete dobiti takvog psa da hoda u ringu dignuta repa i glave ,da stoji mirno dok ga sudac pregpledava...on nikada nece izlozbu odraditi sa energijom i voljom ,a to se na psu vidi !!!
Iz izlozbenog psa treba izlaziti velika energija pri svakom njegovom pokretu i takav pas privlaci paznju ....
Ne brinite ako nemate takvog psa ...dug je put do njega ako ga uopce zelite imati ....ni ja nisam pocela sa takvim psima ....nego sam za puno previse novaca kupila izlozbeno stene koje to nikada nije bilo ....makar smo i suprug i ja nebrojeno sati vjezbali sa tim psom ...imamo i psa koji je predivan i stvarno jako korektan ali ne voli izlozbe i sta s njime ? Nista on je nas ljubimac i ne izlazemo ga.
tesko je biti dovoljno kritican prema svom vlastitom psu i priznati sam sebi- to nije pas za izlozbe ....jer da bi neki pas bio za izlozbe  mora se puno toga poklopiti ...

Evo primjer kuje iz moga uzgoja kako postaviti noge psu i kako pas na izlozbi treba stajati .
To je kuja koja je u dobi od 2mj mogla sama stajati na izlozbenom stolu kao i njen brat i takav pas nikada nece zakazati u izlozbenom ringu jer nema straha i jako je otvoren prema ljudima i psima .
http://www.moj-album.com/slike/1867854/iIPEO2MyvsaWXpQl.v.jpg (http://www.moj-album.com/slike/1867854/iIPEO2MyvsaWXpQl.v.jpg)

http://www.moj-album.com/slike/1867854/Gey3Ow5o9YCQfHp3.v.jpg (http://www.moj-album.com/slike/1867854/Gey3Ow5o9YCQfHp3.v.jpg)

Obratite paznju na prednje noge koje su ravne ,ne ox ili x i straznje noge nisu previse izbacene kao sto danas cesto izlagaci izlazu yorkie -yorkie nije njemacki ovcar ,a ljudi koji mu jako izvlace zadnje noge to rade da izravnaju lednu liniju .

Ovo su mladi psi kod kojih dlaka jos ne moze skrivati tijelo pa se lako na tim primjerima moze objasniti i pokazati kako pas treba pravilno biti graden ,kako trebaju stajati prednje i straznje noge ....

http://www.moj-album.com/slike/1867854/TwvhGMAofmBkNC0i.jpg (http://www.moj-album.com/slike/1867854/TwvhGMAofmBkNC0i.jpg)

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #346 : 13 November 2007, 19:26:49 »
Aho!

Tinkapletinka prijateljica bo yorkija imela za ljubljenčka, mogoče kako razstavo a predvsem bo za ljubljenčka in njej v veselje  ;)

Pa hvala arieti in gigosy za informacije in pomoč

Lp
Ana

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #347 : 13 November 2007, 19:46:51 »
Kolikor sem seznanjena je zaželjena drža taka, da je rep le rahlo zakrivljen nad hrbtenico kot naprimer pri tem lepotcu:

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #348 : 13 November 2007, 20:28:49 »
Hvala Arieta , ali ovo sve bi mi trebao reci uzgojitel od kojeg ima Sheillu. Onda bi sve to mogla raditi,ma nemogu kriviti jer se stvarno potrudio,ali na način da govori sa profesionalcom ali ne sa novincem. To znači točno kde,šta i KAKO !!!
Ja sam recimo uzela ovaj vikend Sheillu u Vrtojbu i tamo sa njom šetala na vrvici iz dvorane u dvoranu,ali se sva tresla pa neznam kako ču ju na to naviknuti.
I još ono glavno : nemislim da je moja mala pas na rastave da bi bila neki šampión,ali ako več nešto radim pa hoču da to barem radim dobro. Nije važno da je to trening psa ali fitnes ali bilo šta drugo. Ali kosmetika. Hoču za malu tu najbolju negu i kad neče biti neznam šta. Pa tako je to kod mene sa svim.
Znaš li kde je sad neka rastava negde blizu ? Ovaj vikend je u Pragi ali temo mi se sad neda po ovom snjegu.

Gigosy ma ne me hecat da je več tako mali Gigo kar stajal čist SAM ??!!

Še nekaj ali pozna morda nekdo kozmetiko BEA NATUR ?!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #349 : 13 November 2007, 20:52:32 »
Tinkapletinka... če se je tvoja mala tresla ko si imela sabo v Vrtojbi, jo se bilo verjetno strah. Čim večkrat jo pelji ven, na vrvici ne v torbi, med ljudi, pse, avte, gužvo in hrup. Samo tako se bo navadila in ji bo vseeno v kakšno okolje jo pelješ. Glede treninga stoje na mizi in hoje ob na vrvici pa počasi in vztrajno. Čim več krat in za zelo kratek čas jo postaviš na mizo, v pravilno držo, samo za par sekund in potem vsak dan podaljšuješ čas. Verjemi da se bo navadila ;)

arieta...kakšno dlako ima yorki na prvem in drugem linku ki si ga prilepila oz. kakšno bo imel ko bo zrastel? za moj okus je ful zaraščeni :)

zoya...trenutno mene ni v salonu, imam polne roke dela z diplomsko. Bom se pa tudi jaz verjetno popoldan ustavila v BTC na poti domov. Tako da če boš kje blizu takrat, se lahko dobimo v Mr. Petu. Jaz predvidevam da bom okoli 15ih-16ih najkasneje tam.

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #350 : 13 November 2007, 21:09:36 »
Tinka, se pridružujem mnenju Botticelli, če se je tresla jo je bilo sigurno strah...
čimvečkrat v gužvo z njo, seveda na štrikcu in naj hodi  :(
sej vem, lahko je govorit, ampak naša punca se super znajde v prometu, ko pa hočem da doma mal vadiva hojo pa nič od nje  >:(

Botticelli, sem ti poslala ZS  ;)

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #351 : 13 November 2007, 21:25:01 »
Botticelli, moja mala se ponavadi neboji ničesar in nikogar! Popi se je tresl več kad smo šli prvič k vetrinarju in Sheilla je šla prvič,drugič in NIČ.Tek kad je šla z bruhajnem in dobila kakšne injekce pa dala uzorke krvi,od takrat naprej se malo že trese,ali se k malu umiri.In drugi psi odrasli se tresejo zraven nje. Jaz sem jo od prvih dni nosila sa sobom povsod.Banka,schoping,prijatlice z otroki,kužki za kakšne sem vedla da so cepljeni.In ker živim u mesto vetšim uod Ljubljane pa mi verjami da se res ničesar neboji. Edino je da samo zadnje čase hoda na povodcu drugo je bla u torbici. Pa tudi za to sem prašala kdaj je kakšna rastava u bližini da spet ponovimo. Hvala za nasvet bom trenirala naprej.
Drugač pa po Kopru recimo hodamo bez ikakvih problema!!!

arieta

• *
    • The Best Models Yorkshire terrier & Pomeranian
« Odgovori #352 : 13 November 2007, 21:58:57 »
Hvala Arieta , ali ovo sve bi mi trebao reci uzgojitel od kojeg ima Sheillu. Onda bi sve to mogla raditi,ma nemogu kriviti jer se stvarno potrudio,ali na način da govori sa profesionalcom ali ne sa novincem. To znači točno kde,šta i KAKO !!!
Ja sam recimo uzela ovaj vikend Sheillu u Vrtojbu i tamo sa njom šetala na vrvici iz dvorane u dvoranu,ali se sva tresla pa neznam kako ču ju na to naviknuti.

[color=yellow]Da ,slazem se .sve upute treba kupcu reci uzgajac ,ali nazalost to nije tako najcesce.Osobno kupcima svojih pasa dajem detaljne upute i pomazem im u radu sa psom ,a uz psa dajem i brosuru u kojoj sve pise o njezi ,prehrani ,izlaganju i eventualnim bolestima ....
Znam kako mi je bilo kada sam pocinjala sa yorkicima ,a nitko nije htio reci ni rijec[/i
]
[/color]
Znaš li kde je sad neka rastava negde blizu ?

[color=yellow]da ,24-25.11. su izlozbe u Zagrebu pa ako dodete vidimo se -bar se nadam da nas ovaj puta nevrijeme nece sprijeciti!!
[/color]
[color=yellow]Gigosy ,stene na slici koju si postavila je ok  osim sto ima los front ,a za moj ukus je na preniskim nogicama ...ali ukusi su razliciti .Ledna linija je ok.[/color]
[/color]

arieta...kakšno dlako ima yorki na prvem in drugem linku ki si ga prilepila oz. kakšno bo imel ko bo zrastel? za moj okus je ful zaraščeni :)

Taj yorkie ima njegovanu dlaku od najranije dobi ,njegova je dlaka teska svila koja lijepo pada i ne rudla se .
Kada odraste ce imati puno dlake sto ja volim ,a ne kada yorkie ima 3 dlake u 2 reda .
[/color]
[/color]

Sašenka

• *
« Odgovori #353 : 13 November 2007, 22:15:36 »
Jaz imam pa eno zdravstveno vprašanje. Moj Gal je danes, ne vem kako naj rečem, hrkal. Tako kot da ne bi mogel dihati in je zrak noter vlekel izdihnit ga pa ni mogel do konca. Ne vem kako naj drugače opišem. Trajalo je dve minuti potem pa spet vse normalno.
V enem letu, odkar ga imam se je to zgodilo tretjič. Na vsake par mesecev enkrat. Kaj bi to bilo.

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
« Odgovori #354 : 13 November 2007, 22:20:11 »
Pomoje vem kaj misliš.
To se je winny do sedaj zgodilo 1x, samo je bilo krajše... baje pomaga če z prsti zapreš nosnici, ne me pa držat za besedo.

lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #355 : 13 November 2007, 22:58:45 »
Arieta hvala za odgovor, se mi je zdelo. Meni pač so bolj všeč tisti z svilnato, normlano gosto dlako, ki lepo pade ob telesu. Vsak iam svoj okus  ;)

Moji Lin se je tudi že to zgodilo, občasno na vsake toliko, kot da se ji kaj zatakne na grlu ali nekaj podobnega. Pa mislim da ni nič hujšega, trikec z zaprtjem nosnic sem pa tudi jaz slišala. No pri njej ne pomaga :)

Tinkapletinka...kot sem rekla, nošenje v torbi ne šteje, ker se pes tam počuti varno in je tam itak šef, če lahko tako rečem. Najpogostejša napaka pri vzgoji ta malih pasem je, da se jih skoz po torbi nosi, in če ga dajo potem slučajno na tla, je čisto prestrašen in pogosto tudi agresiven, v torbi pa si upa vse.
Tako da, samo na vrvico in v čim večjo gužvo (seveda pazi da ti jo ne pohodijo :)) pa čim več hrupa. Pa ne imeti torbice zraven, edino če je taka situacija da jo moraš dvigniti, jo pač vzameš gor, ampak če se le da naj hodi sama.

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #356 : 13 November 2007, 23:03:05 »
Arieta kaj to pomeni "loš front"
Za moje pojme tale kuža niti pod razno nima kratke noge. Če ga primerjam s tvojo ICKX Inn  Yoki-Go ima bistveno daljše noge. Kako da si kupila potem to samičko če ti niso všeč kratke noge?

Evo še ena slika, meni so njegove noge povsem ok:

Tinkapletinka to ni Gigi, to je samček iz Nemčije.

honki

• *
  • [url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img19.g
« Odgovori #357 : 13 November 2007, 23:11:01 »
Kolikor sem seznanjena je zaželjena drža taka, da je rep le rahlo zakrivljen nad hrbtenico kot naprimer pri tem lepotcu:

za moje pojme dalec najlepsi mladič kar sem jih videla, lepa drža, lepe barve izrazite in lepa dlaka

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #358 : 13 November 2007, 23:25:55 »
Dlaka je res fenomenalna, tudi na oni sliki ko je starejši. Takšen mora biti za moje pojme yorki, z takim tipom dlake.
Obraz je pa itak cuker :)

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #359 : 13 November 2007, 23:40:24 »
Jaz imam pa eno zdravstveno vprašanje. Moj Gal je danes, ne vem kako naj rečem, hrkal. Tako kot da ne bi mogel dihati in je zrak noter vlekel izdihnit ga pa ni mogel do konca. Ne vem kako naj drugače opišem. Trajalo je dve minuti potem pa spet vse normalno.
V enem letu, odkar ga imam se je to zgodilo tretjič. Na vsake par mesecev enkrat. Kaj bi to bilo.
Ni panike. To moj Rut tudi dela. Temu se pravilno reče reevers sneezing ali nekaj takega. Gre za to, da se kratkogobčnim pasmam jezik prilepi na nebu in to povzroča ''hrkanje''. To, da zapreš nosnici, dosežeš, da pes odpre usta in se mu jezik odlepi. Ne smeš delati panike, ko začne to delati, ker se pes samo prestraši in se hrkanje podaljša. Jaz mojega ignoriram (po nasvetu veterinarja), če pa traja dalje od 10 sekund pa mu zaprem nosnice, včasih že prej, ampak se to dogaja še ful redko pri njem.
Jaz sem tako paniko zagnala, da sem veterinarja prosila, naj mu med kastracijo sapnik pregleda, če ima slučajno zoožanega, ker sem res paničen človek, ko gre za moja dva ''otrokeca''. :)

Lepo spite, moja dva mi že dremljeta in izmenično dvigujeta glave ter preverjata, če se že mislimo spraviti v posteljo. ;D