Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1778784 krat)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
  • Spol: Ženski
    • Bionity Chinese Cresteds
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #750 : 30 December 2007, 18:36:17 »
Nekaj slikic z današnjega urejanja. ušeska se sicer bolj slabo vidijo, mi ni uspelo od bliže slikati ker očitno nekaj digitalec štrajka.
Vidi se da je pobrita samo konica, robovi so z škarjami ravno odrezani v špico.
Preostala dlaka na ušesih pa je odrezana ravno v isti liniji kjer so bila ušesa pobrita.
Tari manjka še malo dlake na straneh ob ušesu, ker sem ji jaz dolgo časa brila večji cel ušesa (ne vem sicer zakaj :-[)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #751 : 30 December 2007, 18:36:55 »
Pa še to...

medo

• *
« Odgovori #752 : 30 December 2007, 19:05:35 »
Botticelli men pa je ušesa zafrknila frizerka!Jaz sem mu lepo pobrila samo zgornji del ušes,ko pa sem ga peljala k frizerki,da mu postriže krempeljčke,sem se obrnila vstran,ker sem klepetala z njenim možem in naenkrat je imel ušesa postrižena do konca.Zdaj mi je ful smešen,ker ima zdaj ušesa tako velika,pa saj mu bo hitro zrasla nova dlaka!!!Ko ga pogledam,se mi zdi ko netopir  ;D :D, !!!
Saj bo,malo bo pač trajalo.
Kaj ti uporabljaš strojček za pse?
Jaz ne,jaz imam kar strojček za ljudi,ker se mi zdi,da ima bolj skupaj zobke in ga ne morem vrezat!!!

Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #753 : 30 December 2007, 19:15:05 »
Ojej kakšna frizerka pa je to bila :) Pri večini terierjev (višavci,yorkiji,...) je točno določeno kako se morajo ušeska postričti, mislim obstaja pač samo en način striženja. In ni debate. Kako pa pol višavcu postriže ušesa? Mislim svašta, ker vseeno je to ena izmed osnovnih pravil striženja. Če pa vseeno nisi ziher pa vprašaš lastnika. ;)
No ja vse se dogaja :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #754 : 30 December 2007, 19:16:20 »
Aja strojček imam Moser 1556 - mali akumulatorski ker sem ga kupila še za britje kitajčice. Je ful tihi in praktičen.

medo

• *
« Odgovori #755 : 30 December 2007, 20:16:21 »
Ne vem kako striže ostale pasme  :'( ???!
Do zdaj ga je zmeraj ful dobro porihtala,kaj pa jo je zdaj primlo,da je to nardila pa ne vem!
Najbolj zanimivo je blo to,ker sem se jaz pohvalila kako sem mu lepo ušesa porihtala,v tistem pa mi je ona rekla"tako mora bit,kot sem zdaj jaz postrigla",ko sem se obrnila in vidla kaj je nardila pa mi je kar sapo vzelo,kar mislim,da je opazla,ker se je potem začela malo drugač obnašat!Pol mi niti ni računala,kar pa je tudi blo ok!
Pa saj kot sem že rekla,bo že zrasla dlaka pa bo spet frajer ;) :P :P :P!!!
Lp

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #756 : 30 December 2007, 21:35:29 »
Joj kako je lepa Tara, pa kaj tako pridno stoji v banji, ko jo umivaš? Koliko je stara? Koliko tehta? Kateri šampon pa uporabljate?
Ej z katerimi briketi hraniš Taro? Ker jaz opažam da Lou povoha brikete, pa kakšnega vzame, če pa ji malo primešam recimo kapljico tune, da samo diši po tuni, pa je sploh ne dam not, pa poje vse. Tako da ne vem ali ji briketi ne dišijo, ali izsiljuje da ji dam "našo" hrano. Ali jo ti hraniš še s čem ali samo briketki?
A ve kdo od česa je odvisno kakšne barve je yorki, ko zraste, ker ko so majhni, so vsi taki črno-rjave, ne?
Hvala in lep pozdrav

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #757 : 30 December 2007, 22:02:27 »
Ja v banji ni nikoli pri miru ker ji sploh ne paše kopanje :) Ampak tako pač je :) Imamo šampon od Biogroom Fluffy puppy oziroma All system super rich protein šampon(dobiš ga na razstavah pri nas). PA seveda obvezno balzam.
Brikete imamo trenutno Canidae in NAture's Variety. Ona jih poje ko je nujno, drugače pa ima rajši da še kaj primešam - dam žličko mesa, konzerve, tune, riža, zelenjave, ...karkoli, in potem večinoma poje. Drugače pa če znajo fajn izsiljevati da dobijo tisto kar njim paše. Briketi namreč ne dišijo tako zelo kot sveža hrana :) meni se zdi čisto vredu če zmešaš nekaj malo med brikete, čeprav recimo če se le da mladička raje navajaj tako da poje brikete čiste. Odvisno pa je seveda od psa do psa kako ješči je.

Tara bo 19. jan stara točno 4 leta :) Tehta pa 1,2 kg, se pravi je zelo mala, kljub temu da je rodovniška. Že njena mama je bila ful drobcena, ona pa je itak mini:)

Barva se deduje, tako da je odvisna od tega, kakšno barvo imajo starši.
Pri yorkiju mora biti glava zlato rjave barve, telo pa kovinsko sive, s tem da se pojavljajo nianse od skoraj črne do zelo svetlo sive (govorim za rodovniške yorkije, pri nerodovniških so možne vse barvne kombinacije :):):))
Aja dlaka se dokončno obarva šele okoli 2 leta. Tara je bila recimo do 1.5 leta skoraj črna, potem pa je spremenila barvo. Glava pa se ji je dokaj hitro obarvala zlato.

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #758 : 30 December 2007, 22:43:06 »
Hvala za izčrpne odgovore. Je pa res majhna ta tvoja pikica. Če pomislim, da ima moja pri 3.5 mesecih 1kg. Mamica od Lou ima zdaj 3 leta in ima 2,2 kg.Men pa ni važno kakšna bo(zaradi mene lahko ima 10 kg in zeleno dlako ;D ;D ;D ;D-malo heca, samo da bo vesela in zdrava in čim manj pri veterinarjih :) :) :) Kaj ti šamponi so samo za Yorkije ali za vse pasme? Pozdravček in lepo praznujte jutri. Mi2 z Lou bova doma in čim bolj ignorirale pokanja in streljanja :o :o :o.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #759 : 30 December 2007, 22:55:47 »
Šamponi so za vse pasme, so pa kvalitetni. Splača se kupiti kvalitetnega, sedaj še za mladička, pozneje pa takšen šampon za dolgo dlako.

medo

• *
« Odgovori #760 : 30 December 2007, 22:56:13 »
Botticelli kako si zadovoljna z NV,men je super.Saj veš da sem imela z Medotom težave glede hrane!!! :'(
Sedaj pa je super in jih je  same brez dodatkov ;) seveda pa je zelo vesel če dobi kaj drugega. :P :o
Ampak en obrok so sami briketi. :P :P
Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #761 : 30 December 2007, 23:02:01 »
Meni so NV všeč, Tara jih je tudi začuda kar jedla, bolj kot sedaj Canidae. Mi je tudi všeč ker imajo ribjo varianto, samo je še nisem sprobala ker ni prišla na vrsto:) Je pa bil Instinct od NV tudi ful dober.

medo

• *
« Odgovori #762 : 30 December 2007, 23:23:14 »
Ja jaz še imam srečo,da je zastopnik za NV v Mb, pa grem kar sama iskat in ne rabim plačat poštnine  ;)!!!
Jaz še ribje tudi nisem sprobala,sam glede nato,da ima zelo rad ribje konzerve,mislim,da bo tudi brikete jedel.Najprej moram to porabit,pol pa pridejo na vrsto ribice  :o :o
LP

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #763 : 31 December 2007, 00:16:53 »
Čau punce,kako ste kaj ? Jaz sem spet na par dni u SLO pa vam želim srečno Novo leto !!!  :o
Da se vam izpolnijo vse želje in u glavnom nepopustite od svojih snova.

Petra dobrodošla,mam doma strojček za ušeska kakšen ti lahko zposodim al ti lahko pokažem kako s ušeski.Sem iz Ankarana.

;)

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #764 : 31 December 2007, 08:20:08 »
Ciao Tinkapletinka! A ti si pa iz Ankarana? Ja lepo, sva blizu. Kaj imaš tud ti yorkija?
Pozdravček

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #765 : 31 December 2007, 08:27:20 »
Še enkrat pozdravljena Tinkapletinka. Sem pogledala album in očitno imaš tud ti yorkija. Sem prej spregledala. ih imaš več? A si vzrediteljica te pasme? Pozdravček

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #766 : 31 December 2007, 12:06:09 »
Jooooooooooooooooooooooj pa tukaj se full dogaja  :D :D :D
En teden me ni pa miljon novih postov  :o

.... in novo srčkano bitje!!!!!! Kok luštkana tale tvoja jorkica Petra  ::) Zdaj si moram vzeti uro časa in prebrati vse za nazaj  :D

Kar se tiče striženja ušesk imam jaz na compu eno mini knjigico o negi v adobe acrobat in je notri tudi zelo fino prikazano kako je treba postriči ušeska. Če jo kdo želi naj mi napiše v ZS email naslov in pošljem ;)

No da se še jaz malo pohvalim. Tudi mi smo dobili novega družinskega člana  ;D ;D ;D

In nekaj fotk ;)

PA LEPE PRAZNIKE VSEM SKUPAJ!!!!!!!!

medo

• *
« Odgovori #767 : 31 December 2007, 12:13:12 »
Iiiiiiiiiiiii......!!!!!!
Se bomo lahko kaj cartali?
Sevada,ko se vidimo!!!!!!
Lp

medo

• *
« Odgovori #768 : 31 December 2007, 12:40:21 »
Nocoj bo v zvezdah pisalo;polno upanja,ljubezni,topline in iskrenega prijateljstva
Naj se z neba preseli v vaša srca in vam polepša prihajajoče leto!!!

SREČNO 2008

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #769 : 31 December 2007, 14:00:24 »
Hvala Medo,tudi tebe vse želje naj se izpolnijo !

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #770 : 31 December 2007, 14:06:55 »
Gigosy končno! :)

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #771 : 31 December 2007, 16:14:42 »
Hvala Gigosy, moja Lou se ti zahvaljuje za kompliment. Tvoj yorki je pa pravi maneken-ka. Kaj je pupa?Koliko je stara?

"V teh dneh, ko vsem se kam mudi,
ko nas že prazniki podijo,
izberi takšne si poti,
ki prave se smeri držijo!
Naj vodijo te med ljudi,
ki te z dobroto bogatijo,
prijazne njihove oči
pa od ljubezni se iskrijo!"

SREČNO 2008

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #772 : 31 December 2007, 17:02:30 »
Vse želje, ki letos se niso izpolnile,
vse sanje, ki niso sadu obrodile,
v prihodnjem naj letu dobijo polet,
naj čimprej izpolni se njihov obet!

Srečno v letu 2008!

ooooooooooo kok je luštn, čestitke Gigosy!!! Ga pripelješ v LJ na razstavo?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #773 : 31 December 2007, 17:16:52 »
Gigosy ne mi zameriti če odgovorim, samo komaj čakam da ga spet vidim v živo porihtanega zaa na razstave, ker je res lepotec :)
Mali je prijavljeni za Ljubljano, tako da upajmo in držimo pesti, da bo šlo čim bolje!

Kolikor sem gledala, upam da mi tudi v soboto uspe videti vas v ringu, ker smo sicer nekje istočasno na vrsti. V nedeljo pa sigurno pridemo navijati :) ;D

medo

• *
« Odgovori #774 : 31 December 2007, 17:37:30 »
Veliko sreče vsem,ki ste prijavljeni!!!!!!

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #775 : 31 December 2007, 23:56:14 »
Botticelli hvala evo meni sploh ni treba odgovarjati  :D

SREČNO NOVO LETO VSEM
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=49ff3ee8572cb8aba05c1c&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=email

medo

• *
« Odgovori #776 : 01 Januar 2008, 00:26:22 »
Lepše čestitke še nismo vidli!!!!!
SUUUUUPPPPPEEEERRRRR!!!!!!!!

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #777 : 01 Januar 2008, 00:31:01 »
Zelo lepa čestitka!  Srečno novo leto! :)

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #778 : 01 Januar 2008, 09:15:14 »
Ja fulll lepo, ni kaj!! ;D ;D ;D
Ej pupe mi odhajamo, gremo na dopust mal na Štajersko k staršem, tam pa nimajo interneta, tako da bom pisala če uspem kaj h komu skočit, ki ga ima.
Lepo se imejte in pridni bodite.

p.s. smo preživeli pokanje petard, je skoz spala, sploh ni šla za tem, dokler nam ena budala je ni vrgel na hodnik, tam je pa počilo fajn, pa se je malo prestrašila, ampak nič hudega-hvala bogu!! :) :) :) :) :) :)

esta

• *
« Odgovori #779 : 01 Januar 2008, 13:27:35 »
 Vesele praznike in srečno novo leto!