Tinka...super novica!!!! Mislim da smo vsi vedeli da se bo moralo to prej ali slej zgoditi

No kar se pa tiče zaščitništva...jaz sem bila ista, nisem hotela psa razvaditi, da bi hotel biti ta skoz v naročju, pa skoz na vrvici, ...mi je kar ratovalo, ko je bila Tara mladiček je veselo stekla do vsakega psa, ne glede na velikost, in ga pozdravila, to je bilo 4leta nazaj...no potem je pa bilo vedno več pripomb z strani lastnikov malih psov, če se ne bojim da jo bo kdaj kakšen velik pes šausnil in podobno...no na srečo nikoli ni bilo nič, Tara se je tudi naučila da pride ko jo pokličem in pri njej je fajn ker ne odlaufa hitro, če kaj zagleda, ampak se ustavi in najprej pogleda in šele pol reagira, če ji pustim.
Sicer pa kar se tiče mladička, nekje vsaj do 1 leta nikoli ne veš kaj bo, kako bo pes reagiral ko kaj zagleda, zato recimo Lin nisem nikoli spuščala z vrvice kjer je bila nekje daleč cesta ali okolje kjer ne vidiš ali prilaufa kakšen pes ali ne... In res sem jo imela ful dolgo skoz na vrvici enostavno zato, ker sem vedela da će vidi psa ali žival, laufa do živali..ali laufa za človekom. In sem že mislila da nikoli nebo brez vrvice. Potem pa počasi sem jo najprej spuščala tam kjer ni blo ceste in ljudi, in pač vztrajaš...pri njej je bl tudi problem odpoklic, ker če je zagledala kaj zanimivega, potem mene več ni slišala... No danes smo na tem, da jo komot spustim, ustavim jo 5 metrov pred cesto in jo pripnem nazaj na povodec če je treba. Ampak ona ima skoraj 2 leti, ko je bila recimo 6 mesecev stara mi na kraj pameti ni prišlo da jo spustim

AJa pa še to, naši sprehodi so vedno taki, da imam jaz oči skoz na pecljih, vedno gledam okolico, kje so ljudje, kje so psi, od kod lahko kakšen pes prilaufa,...pač sem se navadila, ne moreš iti na sprehod tako da samo spustiš psa in on laufa, skoz moraš gledati, vsako sekundo. In res moraš vsako situacijo predvidet, pa naj ti ljudje govorijo kar hočejo, ...jaz poznam svojega psa in vem kako bo reagiral in naredim temu primerno in pika. Pa naj komentirajo kar hočejo:)