Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1778484 krat)

medo

• *
  • Spol: Ženski
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #1440 : 25 Februar 2008, 19:58:39 »
A bi katera imela yorkico???
http://www.podarimo.si/index.php?page=item&id=7478 (http://www.podarimo.si/index.php?page=item&id=7478)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #1441 : 25 Februar 2008, 20:11:35 »
Naj uganem, še en mladi par ki je kupil psa in ni vedel kaj je to yorki, in je pes pri 7ih mesecih ratal eno razvajeno ščene, ki laja , ščije in grize,... :) Upam pa da se motim, samo sem prevečkrat vidla že to zgodbo .

Pa ni mi jasno vseeno zakaj se ljudje odločajo za psa če nimajo časa predvsem pa znanja...ampak tejle so vsaj to spoznali in bodo ukrepali :)

medo

• *
« Odgovori #1442 : 25 Februar 2008, 20:51:50 »
Nevem,nisem poklicala!!!
Zanimivo mi je to,da bi jo rada dala v solastništvo in jo enkrat na mesec obiskovala!!!

vanja

• *
  • <3 LiN <3
« Odgovori #1443 : 25 Februar 2008, 21:04:11 »
sam ta oglas je res mal čudno napisan ::) jaz bi jo imela sam živim v bloku tako da ne ustrezam pogojem ;D pa še imam eno žlehnobo čisto dovolj :)

honki

• *
  • [url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img19.g
« Odgovori #1444 : 25 Februar 2008, 21:21:08 »
uuu ustrezam vecini pogojev...razen da sem malo dalj naseljena....posljem mail?

honki

• *
« Odgovori #1445 : 25 Februar 2008, 21:23:49 »
A bi katera imela yorkico???
http://www.podarimo.si/index.php?page=item&id=7478 (http://www.podarimo.si/index.php?page=item&id=7478)

sam tole je staro ze skoraj mesec...mislis da ze ni sla...

ARIETA ČESTITAM!!!!!!

medo

• *
« Odgovori #1446 : 25 Februar 2008, 21:28:52 »
Probaj,mogoče,še jo dobiš!!! :P :P

vanja

• *
  • <3 LiN <3
« Odgovori #1447 : 25 Februar 2008, 21:32:32 »
pomoje so kar zagrabli glede na to daj je yorkica rodovniška kar se še lepše sliši ;D

honki

• *
« Odgovori #1448 : 25 Februar 2008, 21:40:03 »
po mojem tud, ceprav verjtno malokdo ustreza zahtevam....nekadilci, z isto pasmo, hiso,....

vanja

• *
  • <3 LiN <3
« Odgovori #1449 : 25 Februar 2008, 21:43:30 »
to maš pa prav ja ;D probat ni greh, mogoče je že pri katerih pa si oni premislijo pa pride v tvoje roke nikoli ne veš ;D

honki

• *
« Odgovori #1450 : 25 Februar 2008, 21:55:06 »
vanja sele sedaj sem videla, ti imas dolgodlako civavo...na prvi sliki mi je zgledla kratkodlaka

evo sem poslala mail...pa da vidimo...

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #1451 : 25 Februar 2008, 21:57:31 »
Joj ste obsedene :):):)  A bi ga resno vzela honki? :)

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #1452 : 25 Februar 2008, 23:39:25 »
Jaz ne morem...sem kadilka :-[  ::)

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #1453 : 26 Februar 2008, 02:03:58 »
Ojla ,
par dni me ni in tle se full dogaja !!! Vsem čestitam na slikicama ni res kako hitro vsi rastejo.Posebno mala Andy. In se strinjam s Honki da je njena mala hiperaktivna in bi prišlo prav če bi dobila družbo.  :o

Imam VELIKO novico : moj je že dozvolil da nabavimo še enega kužka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sem presretna , AMPAK .....
zdaj me tud spet sprejema mal panika. Jaz nisem hotli biti takšna kako se že reče preveč zaščitniška sa svojimi psi in je končalo tako kot je končalo. Zdaj sumljam u svoj način vzreje in razmišljam če bom kos svemu tistemu ki me čaka vani z kužkom če nimam vrt. Ne maram psov na vrvici ( če ne grem u mesto ). Blazno se bojim da bom spet nekaj zanemarila in to ne bi več prestala. Al drugač sem že šla obiskat neke psarne in legla in razmišljam za kakšno psičko bi se odločila. Ena ma to druga pa ma nekaj drugega. Res ni tako enostavno se odločiti pogotovo če želim psičko imeti doma in se mi ne da čakat in razmišlat s hladno glavo   ;D     In veste kaj je res žalostno : če nekom napišete da ne vzamete kužka pri njih pa vam zamerijo in tako dalje...
Groza!

Ni me blo ker sem z možem ( rajš ON ) renovirala trgovino tle na češkem in sem bla brez povezave,drugač bi vam dala slike gor da vidite kakšno sem si jaz zdaj odprela NOČinDAN tle.  :)   

Bodite pridne in upam da se vidimo čim prej. Lahko noč

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #1454 : 26 Februar 2008, 08:10:44 »
moj je že dozvolil da nabavimo še enega kužka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Čestitke Tinka!!!! :o Res sem vesela za tebe!

medo

• *
« Odgovori #1455 : 26 Februar 2008, 08:29:40 »
Vua Tina,pol se vidimo na yorkijadi z novo članico!! ;) ;)
Nič ne skrbi,saj boš vse zmogla!!!!!

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #1456 : 26 Februar 2008, 09:13:41 »
Super Tinka upam, da kmalu najdeš TApravega yorkija zate!
To kar si napisala: Jaz nisem hotli biti takšna kako se že reče preveč zaščitniška sa svojimi psi in je končalo tako kot je končalo. Zdaj sumljam u svoj način vzreje in razmišljam če bom kos svemu tistemu ki me čaka vani z kužkom če nimam vrt. Ne maram psov na vrvici ( če ne grem u mesto )
se strinjam s tabo, ker je res lepo imet psa, ki te uboga in ni na vrvici, da se lahko šetaš in mu zaupaš brez vrvice, samo jaz ne zaupam drugim ljudem, ker vem kakšne barabe so eni in ne bi pomislili 2 krat, da bi ti psa ukradli, ali pa kako eni recimo divjajo v prometu,..... zato vem da sem jaz preveč zaščitniška, ampak raje to, pa greva na dolg sprehod, če ga potrebuje, kot da je več ne bi imela :'(. Pa tud nimam vrta, ker živim v majhni garsonjeri!!! Sedaj razmišljava z mojim o nakupu kakšne parcelce kje tukaj, tako da če nama uspe, hitro postavim ograjo in tam bom brez skrbi, da bo lahko tekala po mili volji! Tako da če mi uspe Tinka moj plan, si tud ti srčno vabljena na tekanje, pa še kakšno yorkijado bomo lahko organizirali, zato držite pesti!! ;D
Pozdravček

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #1457 : 26 Februar 2008, 10:02:03 »
Tinka...super novica!!!! Mislim da smo vsi vedeli da se bo moralo to prej ali slej zgoditi  :P :D :D

No kar se pa tiče zaščitništva...jaz sem bila ista, nisem hotela psa razvaditi, da bi hotel biti ta skoz v naročju, pa skoz na vrvici, ...mi je kar ratovalo, ko je bila Tara mladiček je veselo stekla do vsakega psa, ne glede na velikost, in ga pozdravila, to je bilo 4leta nazaj...no potem je pa bilo vedno več pripomb z strani lastnikov malih psov, če se ne bojim da jo bo kdaj kakšen velik pes šausnil in podobno...no na srečo nikoli ni bilo nič, Tara se je tudi naučila da pride ko jo pokličem in pri njej je fajn ker ne odlaufa hitro, če kaj zagleda, ampak se ustavi in najprej pogleda in šele pol reagira, če ji pustim.
Sicer pa kar se tiče mladička, nekje vsaj do 1 leta nikoli ne veš kaj bo, kako bo pes reagiral ko kaj zagleda, zato recimo Lin nisem nikoli spuščala z vrvice kjer je bila nekje daleč cesta ali okolje kjer ne vidiš ali prilaufa kakšen pes ali ne... In res sem jo imela ful dolgo skoz na vrvici enostavno zato, ker sem vedela da će vidi psa ali žival, laufa do živali..ali laufa za človekom. In sem že mislila da nikoli nebo brez vrvice. Potem pa počasi sem jo najprej spuščala tam kjer ni blo ceste in ljudi, in pač vztrajaš...pri njej je bl tudi problem odpoklic, ker če je zagledala kaj zanimivega, potem mene več ni slišala... No danes smo na tem, da jo komot spustim, ustavim jo 5 metrov pred cesto in jo pripnem nazaj na povodec če je treba. Ampak ona ima skoraj 2 leti, ko je bila recimo 6 mesecev stara mi na kraj pameti ni prišlo da jo spustim :)

AJa pa še to, naši sprehodi so vedno taki, da imam jaz oči skoz na pecljih, vedno gledam okolico, kje so ljudje, kje so psi, od kod lahko kakšen pes prilaufa,...pač sem se navadila, ne moreš iti na sprehod tako da samo spustiš psa in on laufa, skoz moraš gledati, vsako sekundo. In res moraš vsako situacijo predvidet, pa naj ti ljudje govorijo kar hočejo, ...jaz poznam svojega psa in vem kako bo reagiral in naredim temu primerno in pika. Pa naj komentirajo kar hočejo:)

medo

• *
« Odgovori #1458 : 26 Februar 2008, 10:11:42 »
Ja botticelli pri nas odpoklic tudi ne pali,če vidi,nekaj kar ga zanima,ni varjante,da se ustavi!!!

Sašenka

• *
« Odgovori #1459 : 26 Februar 2008, 10:36:07 »
Uf, jaz sem pa kar zaščitniška do mojega. Nikoli ne veš kaj se lahko zgodi...napadalen pes, avto, lahko ga ukradejo, lahko se izgubi. Kakorkoli, moj je večinoma na vrvici, ker ne bom tvegala da se mu karkoli zgodi. Flexiji so čisto priročni. Razen kje bolj na samem, kjer imam pregled nad okolico ga spustim. V mestu nikoli pa tam kjer so avtomobili tudi ne. Raje vidim da sem malo preveč zaščitniška kot pa da se kaj zgodi.

Tinka, jaz ti priporočam da kar paziš na malo kepico, ne bo nič narobe če boš bolj zaščitniška.

vanja

• *
  • <3 LiN <3
« Odgovori #1460 : 26 Februar 2008, 11:03:31 »
honki Lin je neki vmes ni full dolgodlak pa tud ni čisto kratkodlak tako da je taki vmesen ;D in so ti že kaj odgovorili?

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #1461 : 26 Februar 2008, 12:15:26 »
Ja se strinjam z vami, raje na vrvici, kot da se kaj zgodi!!!
Ej sasenka naše šamponi,itd. so prispeli, zdaj še samo z carino opravim in ko jih bom imela, ti pošljem.

Sašenka

• *
« Odgovori #1462 : 26 Februar 2008, 12:23:44 »
O super, to je bilo pa hitro.  :) Jaz sem nazadnje čakala skoraj en mesec.

Midva greva pa danes k veterinarju. Driska že od sobote, sem mu dala medicinsko oglje pa ne pomaga. Pa nikakor ga ne morem niti malo zrediti, ker je res čisto presuh. Držite pesti, da ni nič hujšega, ker se mi kar meša od skrbi.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #1463 : 26 Februar 2008, 12:42:50 »
Driska je lahko tudi sezonska okužba, glede na to da razstaja viroza tudi pri psih tako kot pri ljudeh. Vseeno upam da ni nič hujšega.

meni se najbolje obnese ob driski kuhani riž, nikoli nisem dajala nič drugega, je pa res da se zelo redko zgodi da driskajo...če pa traja dalj časa pa obvezno k veterinarju, da ne dehidrira kuža.

SIcer pa glede rejenosti, jaz Tare že 4 leta ne uspem zredit in sem se sprijaznila, pač takšna je na žalost. Lahko ji skoz dam najljubšo hrano, ampak nebo pojedla več kot ji paše, ker se bo kvečjemu nabasala in potem izbruhala vse. Tako da eni so pač suhci...Tari lahko vsako rebro otipam...

Sašenka

• *
« Odgovori #1464 : 26 Februar 2008, 19:52:26 »
Gal ima vnetje črevesja in porušeno črevesno floro. Vzeli so mu kri, dobil je antibiotik v žilo, infuzijo in dietno hrano. Jutri morava spet na infuzijo, je tudi definitivno presuh.

medo

• *
« Odgovori #1465 : 26 Februar 2008, 20:06:19 »
O bošček,držimo pesti,da bo vse čimprej OK!!! :( :(
Pošiljamo mu  :-* :-* :-*,da bo čimprej okreval in da bo spet pravi  >:D!!!

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #1466 : 27 Februar 2008, 12:35:36 »
Sašenka, držimo pesti za tvojega srčka  :( :(

Tinka, super novica  :o :o :o
ti pošljem puloverčke, ki so Andi premali?  ;)

andi smo v ponedeljek dali odstraniti mlečne zobke, ki niso izpadli. Ko sva se vrnili, je bila zelo lačna in je pojedla vse meso in rižolino - za sladico pa jagode  :P
malo je še cvilila, ampak ko smo šli na sprehod je bila že kot pred operacijo - razen žogice ni prinesla, jo je pa porivala z gobčkom  >:D

Glede vrvice; mi imamo vse tri pse na srehodu, potem ko se prepričamo da ni nikjer nikogar, vedno spuščene; vsi pridejo na SEM in so nagrajeni vsakič s priboljškom. Srečo imamo, da je za hišo potok ob katerem je sprehajalna pot, ki jo uporabljamo le mi in občasno še kak sosed, ob koncu te poti pa se nam odpre velik travnik - trenutno je posejan s svežim gnojem  ::) ::)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #1467 : 27 Februar 2008, 13:01:10 »
Sašenka katero hrano so vama pa dali?

Ja saj Tara je tudi presuha, samo pač taka je, ne da se je zrediti, ker poje tudi najljubše hrane toliko, da ima dovolj. Če se prenaje en dan, naslednji dan nebo jedla, tudi če ji dam najljubšo hrano.

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #1468 : 27 Februar 2008, 13:24:14 »
Hvala vam za nasvete !!! Zdaj sem nek izabrala al se ne vem odločit za psarno in psičko. Jooooj kolk je vse tisto komplicirano! Sem vedela tud jaz da mogoče bo popustil al nisem bla prepričana. Niti ne veste kako nas neki gledajo ( prijatli - muslimani ) in se nam rugajo in smejijo Askotu da je znorel. Čak smo dobili prepoved kod nekih u stanovanje priti . Noooooooo . Svašta

He he malo še nimam doma in sem že vidla enkratno posteljico !  :o

Tako da zgleda da res pridemo u Maribor skupaj z neko malo pikico.  ;)

honki

• *
« Odgovori #1469 : 27 Februar 2008, 14:34:59 »
kako posteljco si vidla?....js bi tud elly se kaksno nbavla...tako veliko, mehko....ej tinka, bos hodila kaj tam, ko si takrat nabavila tiste krokodilcke? bi mela kaksnega za elly, da ji spredaj spenjm al pa tiste cist majhne spangice, kot si jih ti imela z sprednje laske....

boticelli...sigurno bo psicki lepse pri meni v druzbi,kot pa v bloku sama...en pes ali dva, ni razlike....sicer pa se nic niso odpisali....