Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1778316 krat)

Pikapolonica

• *
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #3510 : 10 Februar 2009, 07:26:36 »
Botticeli bom še danes prejšnjega lastnika poklicala,če mi bo povedal kdo so njegovi starši,ker tudi mene zelo zanima od kod zares prihaja.York bo 15. star 3 mesece.Je zelo igriv in vedno dobre volje,laja in skače po meni,da ga k sebi vzamem,no jaz močno upam da ni slučajno bolan.K vetu bom danes poklicala,kako delajo,da ga pripeljem pokazat.

Petval ne mi zamerit,ker nisem na tvojega kužka počakala,in te tudi obvestila,da ga že imam,tako zelo sem si ga želela da nisem mogla več čakati.Plačala sem zanj 400 eur,prvotna cena je bila 500 eur,ker pa nima rodovnika je bila zame prva cena preveč,zato je lastnik ceno spustil.Ima potni list,cepljen je bil 2x,konec meseca še ga moram dati enkrat.To kar se pa zdaj dogaja s preprodajalci,sem si že dosti na netu prebrala in me srce boli ko vidim kaj delajo z mladički.
kdaj in kje je yorkijada?
lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
  • Spol: Ženski
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #3511 : 10 Februar 2009, 08:41:52 »
Uf res res škoda, da se niste s Petval uspele zmeniti... ampak ne da se mi več sploh o tem pisati, me pa seveda razjezijo take zadeve...pes ni stvar, ki jo kupiš iz enega na drugi dan takorekoč. Posebno ne če daš za njega 400€. Na žalost se dogaja to, da ljudje (posebno mladi) uvažajo res poceni pse iz vzhodnih držav, neznanega porekla, vprašljivega zdravja, karakterja in predvsem iz nehumanih pogojev kjer parijo psice kolikor pogosto se da. In pri nas ni problem take pse prodati tudi za 400-500€, kar je ogromno denarja. S tem hočem povedati, da ne moreš vedeti, od kod dejansko tvoj kuža prihaja in je isto lahko z takšne farme psov.

In kot si že ti napisala, rekla sta, da sta dala 750€ za njega - za ta denar dobiš že res zelo lepega, pravilnega RODOVNIŠKEGA yorkija, pa tudi za manj, tudi za 500 € :)

V glavnem javi kako je blo pri vetu :) In kako napredujete, pa če slučajno zveš kje je bil prvotno kupljeni.

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #3512 : 10 Februar 2009, 10:20:33 »
Ne Pikapolonica, saj ne zamerim nič, zakaj bi?! Mi je pa res žal, da nisi počakalal Tinka jih je včeraj pripeljala zraven in še isti dan oddala oba, ker sta bila res zelo lepa in ugodna. Samček je šel naši Stassy(tako da ga bomo spremljali in pričakujemo slikice in podatke kako napreduje, ne Stassy ;D ;D ;D), pupa je pa šla v Trbovlje, kjer so mi tudi obljubili, da se nam bodo javili. Zdaj je edino pomembno to, da je tvoj kuža zdrav!!! Saj jaz vem kako je to ko ne moreš več čakati pa se ti malo obrne in si rečeš zdaj ali nikoli. Ampak čeprav sem jaz zelo srečna in vesela z mojo lubico, nebi enako naredila, sigurno po tolikih informacijah, ki jih sedaj imam!!
No yorkijada bo sigurno ko bo malo topleje, tako da datume objavimo pravočasno!!

Lp

medo

• *
« Odgovori #3513 : 10 Februar 2009, 13:30:47 »
Tinka je že tu  ???,pa mi ni nič javla ??? ??? :'(

Stassy

• *
    • Charm of Silk
« Odgovori #3514 : 10 Februar 2009, 14:46:06 »
Ja Tinka je že tu...sva se včeraj videli, ko sem šla po Samy-a  ;D pride pa drug teden v Mb...tako je rekla :)

Pikapolonica

• *
« Odgovori #3515 : 10 Februar 2009, 17:30:27 »
No da poročam,danes sem bila pri veterinarju,pregledala ga je od a do ž,poslušala pljučka,zmerila temperaturo,v glavnem vse.Yorki je povsem zdrav brez kakšne prirojene napake ali bolezni.Glede prhljala mi je dala Dermanorm olje za dopolnilo k prehrani,vitaminsko-mineralno-proteinsko pasto in ampulo Advocate.Naj bila bila kriva hrana,sprememba okolja ali suh zrak.Krivo pa je lahko tudi to,ker je bil York prehitro odstavljen od mamice.
Postopoma bo prhljaj izginil,oba potrebujeva en čas da se navežema drug na drugega in da spoznava katera hrana mu najbolj ustreza.Aja pa opazila je na hrbtu malo bulico,ki naj bi bila posledica padca. :( groza,to bom spremljala vsak dan in če ne bo zginila,ga peljeljem nazaj k vetu.Konec meseca imava drugo cepljenje,kasneje pa bo še čipiran....malo še mora zrasti.
Klicala sem danes tudi lastnika,da želim vedeti kdo so Yorkijevi starši oz. vzreditelji.Še danes naj bi mi poslal tel.št......no do zdaj je še nisem dobila.Za prhljaj pa je pojasnil,da ga je že imel,ko sta ga kupila.
Petval še včeraj sem razmišljala,da po eni strani škoda da nisem nate počaka,tako bi vsaj vedela vse o kužkui,po drugi strani pa bi mogoče lahko imel tudi rodovnišk kakšno prirojeno napako .
Kakorkoli bi bilo narobe z Yorkijem,ga ne dam za nič na svetu-on je moj in samo moj. :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3516 : 10 Februar 2009, 18:23:09 »
No glede prhljaja tako kot sem ti rekla. Namesto Dermanorm olja se lahko uporablja tudi obično ribje olje (dobiš v lekarni) in recimo kakšno kvalitetno laneno olje.
Pismo zakaj pa je dal ampulo Advocate??? A nisi tudi rekla da je pes že cepljeni dva krat?

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #3517 : 10 Februar 2009, 18:33:17 »
Ja Pikapolonica, saj vsak sam ve zase, kot sem že napisala, sem jaz mojo "luliko" tudi vzela brez rodovnika in mi ni žal,k ker je super kužika, samo kasneje pač vidiš kako in kaj je in pač če bi še enkrat kupovala bi vzela rodovniško ali pa vsaj iz legla, ki je recimo poznano(npr. če bi imela kolegica pa bi takrat kupila) ampak nikoli več pa ne preko oglasa!!!!
Glede teh dednih bolezni se jaz ne spoznam preveč dobro na to, ampak koliko mi je znano, je tako, da če kupiš psa z rodovnikom ter kupoprodajno pogodbo, da je not navedeno, da pes nima dednih bolezni, tako da pač potem lastniki oz. vzreditelji jamčijo za to(pa tiste ki se bolj spoznate, me popravite, če se motim), pri nerodovniških pa pač tega nimamo(tudi jaz za mojo ne) in je pač rizik večji!!

No kakorkoli že, upam da bo zdrav in vesel!!!!

Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3518 : 10 Februar 2009, 18:43:07 »
Vsak odgovoren vzreditelj bo dal tudi pogodbo zraven, ko proda psa, kjer mora biti med drugimi tudi to navedeno, kot je že petval napisala. Vedno, ne glede na pasmo, spol, ...se lahko pojavijo prirojene nepravilnosti, itak da to ni vezano na rodovnik. Vendar vesten vzreditelj nikoli nebo paril psa ali psice, za katero ve da prenaša kakršno koli genetsko obolenje - sem spada tudi luxacija patelle recimo. Če se pa zgodi, da pač rodovniški kuža ni primeren za produciranje potomcev (ima kakršne koli pomanjkljivosti, lahko tudi prirojene - ni isto kot genetske - nepravilnosti) pa se takšen kuža proda kot pet kvaliteta za hišnega ljubljenčka, najbolje z pogodbo o sterilizaciji/kastraciji. Vsaj tako se dela v tujini, pri nas pa na žalost je tega veliko premalo.

Pri meni je prvi pogoj, ne kupuj psa da ne vidiš staršev in ne spoznaš vzreditelja, da vidiš kako vzgaja svoje pse, kje ti odraščajo, ... Zelo pomembno je da mladiček v prvih dveh mesecih dobi vsa hranila ki jih potrebuje, da se izogneš kasnejšim težavam z zdravjem, ki so lahko posledica tega.

Denina

• *
  • Tori
    • moj-album Tori
« Odgovori #3519 : 10 Februar 2009, 20:54:47 »
Naj povem, da ima Tori tudi luxacio patelle na desni tački. To je potrdil vet. prof. na vet. kliniki. Tori ne šepa, a ko jo dvignem, se sliši nek čuden šum. Je pa res, da ji včasih nogica malo klecne. Dali so nam flexadin, a ga zdaj še ne sme dobivati zaradi alergije. Študentka vet, je rekla, da če bi bila to njena psička, bi jo dala takoj operirati, prof. pa je rekel, da lahko počakamo.
Pa še o prhljaju. Tudi Tori je imela že od začetka zelo suho dlako, nato pa večkrat prhljaj, čeprav je ves čas jemala dermanorm ali pa hladno stiskano sončnično olje. To olje nam je vet. rekla, da je boljše kot olivno. Žal ga Tori ni imela tako rada. Za prhljaj pa je edini pomagal šampon od virbac-a seboderm. Seveda jo lahko kopamo res poredko in za to uporabljam šampon od virbac-a alercalm, ki je tudi zelo dober za njeno kožo.
No, ko sem se že razpisala, naj povem še, kakšno je mnenje veterinarja-homeopata. On, ki je mednarodno priznan strokovnjek, raziskovalec, v glavnem dela v tujini, se ukvaraja prav s prehrano, pravi, da je Tori popolnoma zakisana in da so vzrok briketi, ki so narejeni na zelo visoki temperaturi in nimajo bio esence. Nekateri psi to dobro prenesejo,, drugi pa ne. On trdi, da je zdaj toliko alergij, kot še nikoli. Če hraniš psa tako, da ima bazično hrano, se popolnoma pozdravi in nikoli nima zobnega kamna.  Ima več psov, starih več let in imajo popolnoma bele zobe, pa še nikoli niso čistili kamna. To sem videla na lastne oči. Razkisanje traja več mesecev, to pomeni, da mora biti delež mesa zelo majhen, med zelenjavo pa kuhaš tudi razna semena in uporabljaš himaljsko sol. Vse to tudi delamo. Če koga še kaj zanima v zvezi s tem, me lahko vpraša, sem tudi prebrala veliko gradiva. Že prej sem poznala homeopatova ženo, ki je dr. medicine in se ukvarja le s homeopatijo.
Seveda ima vsak svoje mnenje in vsi veterinarji so svetovali le in samo brikete. Ko smo sprobali že vse, smo vsi zelo trpeli, a smo se držali diete, ker je bilo tako hudo s Tori.  Ni rada jedla, prosili smo jo za vsak grižljaj. Ko smo sprobali vse medicinske diete, pa so tudi na vet. klin. rekli, da briketov več ne sme. Takrat se nam je kamen odvalil od srca, saj je z veseljem jedla.
Naj končam. Tori se je naučila novega trikca-brcni žogo. Pri tem tako uživa, da se kar trese, če ne delava dovolj hitro. Seveda zaradi nagradice. Lep večer.

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #3520 : 10 Februar 2009, 21:06:04 »
No Denina, zdaj pa bi vaju res že rada spoznala,ker mislim da sta obe, tako ti kot Tori 2 velika sončka. Glede na to kar sem prebrala od tebe, kaj vse delaš z njo in na kakšne načine vse ji pomagaš, bi lahko rekla samo kapo dol!
Upam res da se kmalu spoznamo!!! :) :) :)

Lupčka Tori!!! ;D

Pikapolonica

• *
« Odgovori #3521 : 10 Februar 2009, 21:09:49 »
Botticeli jaz sem se zmotila,cepljen je bil samo enkrat.Ampulo Advocate mi je dala za zaščito proti parazitom.
Petval zelo si želim spoznati od kod izvira York,danes mi še prejšnji lastnik ni poslal tel.,ga bom še jutri enkrat poklicala.
Denina super za novi trik,kako si jo pa to naučila,koliko je stara tvoja Tori?

taji

• *
  • Neli in Kimi
« Odgovori #3522 : 10 Februar 2009, 21:25:52 »

Evo par slikic moje navihanke

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3523 : 10 Februar 2009, 21:32:07 »
Denina...to kaj si napisala glede zakisanosti se popolnoma strinjam in drži tudi za ljudi in izvira veliko človeških težav tudi iz tega. Jaz tudi vem da če mi dajo diagnozo alergija, ni pogojev da hranim psa z briketi, pa tudi nasploh se poskušamo vsaj pri ta malih dveh briketov izogibati...oz moraš izbrati res kvalitetne brikete, če že misliš hraniti samo z briketi. Zato jaz vedno pravim, pes naj dobiva vsega po malem. Seveda je to težko za začetnika, ki nima pojma o prehrani. In itak je problem da se ljudje ne posvečajo niti svoji prehrani, kaj šele da bi študirali pasjo prehrano, posebno če je vse ok z psom.
Bi lahko napisala mogoče ime tega homeopata, me res zanima, lahko tudi na ZS.

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3524 : 11 Februar 2009, 20:13:21 »
Ja lep pozdravem vseeeeeeem.  Mene ni blo ker sem čist K.O. od tega putovanja in rastavljanja  ;D

Medo oprosti al Gigosy se mudilo domov tako da se nismo zaustavili in itak nisem mogla prnest boxa ker smo imeli polno auto ! Al zdaj gremo s Petval v nedeljo na češko pa ko se bomo vračale v torek al pa sredo  bomo ziher spale en dan v MB tako da se vidimo,važi.

Denina žal mi je za malo pa tud mi držimo fige da se čim prej pozdravi in se hmalu upam vidimo na jorkiadi.

nelli

• *
« Odgovori #3525 : 11 Februar 2009, 21:38:12 »
Punce

Hvala vam za vso inf.glede mašnic ,zelo so lepe.vendar me skrbi plačilo s kartico preko spleta,ali ni druge možnosti plačila preko pošte ali banke?
Lep pozdrav vsem novim.Tori želim iz srca da bi bila zdrava in da ji bo bogec stal ob strani.

Denina

• *
  • Tori
    • moj-album Tori
« Odgovori #3526 : 11 Februar 2009, 23:36:10 »
Petval, vem, da bi ti tudi za svojo miško naredila vse, kar bi bilo v tvoji moči, saj se vidi, kako jo imaš rada. Lubčke tudi vama, hvala.

Pikapolonica, Tori bo 1. marca  stara 1 leto in 4 mesece. Trikci pa so se začeli tako, da sva bila z možem vsak v svoji sobi in sva jo klicala. Ko je prišla, sem s klikerjem kliknila in ji dala nagradico, ravno tako on. Ko se je navadila na kliker in da to pomeni nagrado, sem jo naučila sedi, lezi, stoj, išči žogico, daj tačlo, daj glas, pleši, kroži, na blazino, v košarco, daj lupčka, preskok čez in spodaj, brcni, pa še kaj. potek vaj sem našla na netu, vedno pa ji v začetku nakažem tudi z roko. Zadnje dni pa ji nagradico tudi skrijem, tako, da v začetku vidi, kam jo vržem, nato pa ne. Ona išče kot zmešano in voha , stokrat gre gor in dol, vedno najde. to je zelo zabava in bi delala v nedogled, a ima nagradice na žalost omejene.  Za nagrado bi naredila vse, brez pa skoraj nič od tega, pa še to le enkrat ali dvakrat. Se pa zelo hitro nauči, in potem ne pozabi, včasih ne delava dolgo nič, pa se potem takoj spet spomni.

Botticelli za homeopata sem ti poslala, upam, da si dobila. Je pa res, da pri sebi nisem tako dosledna, čeprav kar nekaj vem o prehrani, verjamem pa, da s hrano lahko marsikaj dosežeš. Tori dam včasih samo malo narezana sončnična semena, pa jih v hipu poje, surova. Kuža se hitro navadi druge hrane, ne le mesa, če jo le dobi in jo ima možnost probati.

Tinkapletinka, hvala za fige, drži jih močno. Tudi vama vse dobro. Včasih se malo ustavi in uživaj življenje.

Nelli, hvala za tvoje želje, naj se uresničijo.

Pikapolonica

• *
« Odgovori #3527 : 12 Februar 2009, 07:14:24 »
Denina hvala za odgovor,kakšen kliker imaš to...jaz še marsikaj nevem. :-[
York ima zelo dolge kremplje,a mu jih smem poštriči ali še moram počakat da malo odraste?
Taji ful lušne slikce imaš. :)

Yo

• *
« Odgovori #3528 : 12 Februar 2009, 07:18:15 »
Če so kremplji predolgi, mu jih takoj postriži.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3529 : 12 Februar 2009, 09:04:28 »
Pikapolonica...kaj pa pasja šola? Tam se bo kuža normalno socializiral in tudi novopečeni lastniki se naučijo kako pravilno vzgajati psa in tudi kako ga naučiti novih stvari. Drugače pa knjige - imaš ogromno literature tudi o učenju s klikerjem, o pozitivnem načinu učenja, ... tako da moj nasvet, čim prej se lotič teh zadev, tem bolje :)

Krempeljčke obvezno skrajšati, kot je že Yo napisala. Samo to ni edino kar je treba narediti - potrebno je tudi postričti ušesa, odstraniti odvečno dlako na notranji strani stegen in med blazinicami, pa tudi če je treba skrajšati dlako na tačkah... hočem povedati, da ga moraš na vsa te zadeve navajati če sedaj, da kasneje nimaš težav.

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3530 : 12 Februar 2009, 11:43:10 »
N pa še kaj nekaj slikic iz rastave   ;)

http://fotoalba.centrum.cz/photos.php?aid=1819037

Nelli tam na sliki 128 do 135 je ocj and Roll .

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3531 : 12 Februar 2009, 11:44:16 »
Rock and Roll    -  pardon

Ninelle

• *
  • Mika <3
« Odgovori #3532 : 14 Februar 2009, 12:28:20 »
Pozdravljene!

Potrebujem pomoč. Moja Mika je začela bruhati nekje pred novim letom, smo šli k veterinarju, kjer jo pretipala (neka čist frišna veternarka, naša stara žal ne dela več tukaj) ji dala nek koktajl injekcijo v ritko in nam dala pasto proti glistam, tako je zadnji dan novega leta pojedla porcijo proti glistam. Je pa žal začela spet bruhati večkrat dnevno kakšne dobre 2 tedna nazaj in spet tipanje trebuha, jemanje 40€ za to kar lahko jaz sama nardim in ponovno nič. Mika pa še kar bruha ampak ne zbruha hrane temveč izgleda kot da bi človek pljunil. Je ves čas živahna, se igra potem jo začne zvijat, zbruha in je vse ok. Kakec je ok, nima driske.. Mene že pošteno skrbi, ni problem v tem da ne bi dala denarja veterinarju ampak od tipanja ne more vedet kaj ji je. MOgoče se bo zdelo neumno ampak sem nekak opazila da vsakič preden bruha si liže luliko, pa tudi na otip ima bolj nabreklo kot takrat ko ima menstruacijo. Je lahko karkoli v povezavi s tem? Ima kdo kakršnekoli izkušnje s tem? Prosim?

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3533 : 14 Februar 2009, 23:02:32 »
Oprosti ampak to pa res ne vem. Vprašaj Botticelli mogoće .  Držimo fige vsem bolanim kužkom ! Tud mi smo zdaj na drizki in moramo preložit potovanje na češko  :(

Ninelle

• *
  • Mika <3
« Odgovori #3534 : 15 Februar 2009, 10:35:44 »
Prejšnjič, ko je dobila pasto proti zajedalcem je bil dober mesec mir, tako da sem ji danes zjutraj kar dala pasto, pa jo bo zdaj 3 dni jedla, itak bo skoraj 2 meseca mimo. Spet je bruhala, nekak se mi zdi da samo ob jutrih bruha  :-\ V ponedeljek bom šla k veterinarju tukaj v Mariboru na Pobrežje, baje imajo tam vsaj primerne aparature za pregled...Pa še krempeljček si je zlomila med igro par dni nazaj tak da zdaj po treh skače, bogi moj mali invalid  :'(

pufko

• *
« Odgovori #3535 : 15 Februar 2009, 18:58:15 »
pozdravljene punce!

Res je da nisem ze dooosti casa pisala ampak se morem pohvalit da smo danes dobili novega clana v nasi druzini!
Ime ji je Aemy,mi jo klicemo Emy ker mam majhno puncko in bo tudi za njo lazje jo poklicat.7 marca bo imela 3 mesece in
prihaja iz Slovaske,ko bomo imeli kaj slikic se bomo pa pokazali.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3536 : 15 Februar 2009, 19:39:32 »
 Ninell...a bruha samo ko ima prazen želodec? Kolko je star kuža sedaj? Kolkokrat jo hraniš na dan? Kaj ji daješ za jesti?

medo

• *
« Odgovori #3537 : 15 Februar 2009, 22:07:56 »
Tud mi smo zdaj na drizki in moramo preložit potovanje na češko  :(

Spet ne bo mojega boxa :'( :'( :'(
Zdaj bom že mogla dobit kak dodatek,ko ga že tak dolgo čakam :P :P :P :P ;) ;) ;) ;) :D :D

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3538 : 16 Februar 2009, 10:38:34 »
Ti plačam kavico ko pridemo s Petval v MB !!!  :P

Ninelle

• *
  • Mika <3
« Odgovori #3539 : 16 Februar 2009, 13:24:27 »
Ninell...a bruha samo ko ima prazen želodec? Kolko je star kuža sedaj? Kolkokrat jo hraniš na dan? Kaj ji daješ za jesti?

ja samo na prazen...nekje 3 x na dan ali dobi kuhano govedino/pišeka/konzervo..pa vedno ima briketke nastavljene. Stara je leto in pol.