Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1778780 krat)

MYSTIC-MOGWAI

• *
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #3840 : 01 April 2009, 22:07:08 »
SE OPRAVIČUJEM...NISEM BRALA FORUMA ZA NAZAJ. A MI LAHKO KDO ČISTO NA KRATKO OPIŠE OSNOVNE PODATKE TE YORKIADE. ČE BO LE MOŽNO PRIDEM Z MOJIMI CORTEKI :)

petval

• *
  • Spol: Ženski
  • LOU-LOU
« Odgovori #3841 : 01 April 2009, 23:21:53 »
Pozdravljena MYSTIC-MOGWAI!
Kaj pa te zanima točno glede yorkijade? Trenutno še ni nič določeno kje in kdaj, mislimo pa da bo zdaj na Primorskem, glede na to da je bila zdaj nekaj krat v Mariboru. Datum bomo pa še določili, verjetno v aprilu ali maju, odvisno kako se zmenimo. Ni pa to nič drugega, kot sproščeno druženje naših yorkijev in njihovih lastnikov, da se novi spoznamo in stari spet vidimo in malo počvekamo.
Komaj čakam ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Lp

MYSTIC-MOGWAI

• *
« Odgovori #3842 : 02 April 2009, 07:31:40 »
Super. Če bo le možno pridemo.... :)

zoya

• *
  • Oliver
« Odgovori #3843 : 05 April 2009, 20:22:52 »
Ojla upam da ste uživali v sončni nedelji  :) 8)

se je kdo prijavil na razstavo v Mariboru (CAC 19.4.09)??

lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #3844 : 06 April 2009, 08:47:36 »
Mi bomo šli pofirbcati itak :) Vsaj na specialko :)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #3845 : 06 April 2009, 09:18:27 »
SE OPRAVIČUJEM...NISEM BRALA FORUMA ZA NAZAJ. A MI LAHKO KDO ČISTO NA KRATKO OPIŠE OSNOVNE PODATKE TE YORKIADE. ČE BO LE MOŽNO PRIDEM Z MOJIMI CORTEKI :)

Velike črke na forumih pomenijo, da se na ostale uporabnike dereš. Za to prosim da jih izklopiš.

Lp, nina

Nejc

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #3846 : 06 April 2009, 09:59:11 »
Imam eno vprašanje...

Naš Lu bo star 5 mesecev in je začel (sicer danes prvic) "seksat brisačo"  ::)
Je to normalno, da že sedaj oziroma kdaj se pri kužkih pojavi ta nagon?
Kaj v tem primeru storiti? Ga pustiti da to dela, ga kregati...?

Hvala!

Mojčika

• *
  • Tiffany
« Odgovori #3847 : 06 April 2009, 10:06:37 »

Zdravo vsem,

mi smo uživali v sončnem vikendu....počasi se bo Tiffany navadila zunajega sveta in vsega ostalega...do zdaj je bila samo par krat zunaj...zanimivo je to, da še na travi ne lula...vse še bo.

Lep pozdrav vsem...se vidimo v Mariboru--juhuhu, da vas bom spoznala. :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3848 : 06 April 2009, 10:22:55 »
nejc...normalno, nič sekirat :) Pa zakaj bi psa kregal zato? Naj ima svojo igračo in dela z njo kar hoče. Seveda pa mu ne dovoliti da naskakuje tebe ali druge ljudi. :)

mojčika...koliko pa je stara sedaj Tiffany?

Nejc

• *
« Odgovori #3849 : 06 April 2009, 10:37:00 »
nejc...normalno, nič sekirat :) Pa zakaj bi psa kregal zato? Naj ima svojo igračo in dela z njo kar hoče. Seveda pa mu ne dovoliti da naskakuje tebe ali druge ljudi. :)

Pravzaprav je to koca-deka na kakeri spi.
Prav smešno je bilo danes za videt... :)

Hvala in LP

Mojčika

• *
  • Tiffany
« Odgovori #3850 : 06 April 2009, 15:42:14 »

mojčika...koliko pa je stara sedaj Tiffany?

15. 4. bo stara 5 mesecev. Hitro, hitro raste...ta naša mala lepotička :)

pufko

• *
« Odgovori #3851 : 06 April 2009, 20:26:44 »

Zdravo vsem,

mi smo uživali v sončnem vikendu....počasi se bo Tiffany navadila zunajega sveta in vsega ostalega...do zdaj je bila samo par krat zunaj...zanimivo je to, da še na travi ne lula...vse še bo.

Lep pozdrav vsem...se vidimo v Mariboru--juhuhu, da vas bom spoznala. :)

Sej je use uredi,usak dela kar se mu zdi najbolj prou,samo moje mnenje je da bolj kot pes odrasca tezje ga je navadit.Nasa bo jutri stara 4 mesece in je bla ze kmalu do uses umazana od blata in ji prou nic ne manjka

Nejc

• *
« Odgovori #3852 : 07 April 2009, 10:02:34 »
Še eno vprašanje imam, to se nanaša na hrano.

Zanima me, koliko hrane dajate svojim kosmatincem, namreč naš lu bo čez 1 teden star 5 mesecev.
Hranimo ga z Hillsom, hrane pa mu dajamo 50g (tako kot piše na tistem lončku, ki smo ga dobili zraven).

Torej je to dovolj, premalo, preveč...?

Hvala!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3853 : 07 April 2009, 11:18:46 »
Če hraniš samo brikete potem se okvirno drži navodil na vrečki - to pomeni da eni rabijo malo več drugi malo manj kot je okvirna priporočena količina za posamezno vrsto briketov. Če je pes ful lačen  malo povečaj količine, če vidiš da se redi pa zmanjšaj količine.
Ker za vsako znamko hrane je druga količina briketov, odvisno od izkoristka - če so briketi iz večjega deleža mesa in manj žitaric, običajno tudi kuža mora pojesti znatno manj briketov da zadovolji dvoje potrebe. Je pa tako da pes ki še raste rabi več hrane. Edino opozorila bi na to, da po mojih izkušnjah normalen yorki rabi puppy hrano tam nekje do 6-7 meseca, potem lahko preideš na hrano za odrasle - če hraniš z briketi.

Sicer pa moje mnenje je, nikoli ne dajaj samo briketov ormalnemu zdravemu psu, naj se navadi jesti vse. :) In še to, zraven Hills briketov bi definitivno dodajala še kaj mesa, ker se meni zdijo ti btiketi ful na bazi žitaric...posledično rabi pes več pojesti, več kaka, ... Ampak če daš še kaj drugega, količino briketov manjšaj.

lonyka

• *
« Odgovori #3854 : 07 April 2009, 13:18:47 »
Heeeeeeeeeeeeej punce...kako ste kaj? po dooolgem času se oglašamo iz sončnega Maribora:) kako ste kaj? kako kaj pesoti? No naša še je vedno invalidek:S ..ta teden morava spet v topolščico in upam da že snamejo to ker bomo znoreliiiii:)....hvala bogu vsaj lahko hodi koliko toliko...ampak vseeno se to že zeloo dolgo vleče ....imam eno vprašanje ima katera izkušnje?! In sicer kako navaditi yorkija in pitbulla(star je 7 mesecev) da se prenašata?:) lep sončen pozdravček od lonyke in lily:*

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3855 : 08 April 2009, 00:43:15 »
http://www.truveo.com/Yorkshire-Terrier-Macho-COV-REF121-1/id/3165212491

http://www.truveo.com/Yorkshire-Terrier-Macho-COV-REF106-1/id/36028838724026464

lp

Mojčika

• *
  • Tiffany
« Odgovori #3856 : 08 April 2009, 14:44:03 »
Dragi forumaši!

Pošiljam vam zajčka, ki rad barva jajčka,

eno pišče, ki hren išče
in kuharico lisico, da vam speče orehovo potico.

Ker imate zdaj pomoč,
v miru in harmoniji uživajte Veliko noč!   

Mojca&Tiffany

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3857 : 08 April 2009, 21:29:43 »
Halooooooooooo   kaj je z vami tle ? Ste vsi na sončku al kaj ? Mi smo se vrnuli iz češke kje smo uspešno položili vzrejni pregled pa smo se registrirali u klub jorkov  ;)
No in smo spet pripeljali eno jorkico v SLO !!! Prvi kuža ki ni bil prestrašen niti pri prevozu , čak je napadala Dizzy in se niti enkrat polulala v boxu. Čak je nova lastnica sporočila da lepo lula in kaka na peleno  :o  Mislim da bo tako hrabra kot Dizzy. Upam da nam   ana*  hitro zalepi kakšno slikico   ::)

Zoya  mi smo z Gigosy prijavljene za specialko !

No kdaj pa se vidimo punce ?

medo

• *
« Odgovori #3858 : 09 April 2009, 19:15:51 »
no,pol pa vas pridemo malo pogledat in navijat za vas!!!!!!!! ;) ;) :o

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3859 : 09 April 2009, 22:50:14 »
j a ste kdo že slišali za pasmo : Biewer ??!??

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3860 : 10 April 2009, 10:37:45 »
Ja tinka slišala :) Biewer yorkie - nastal ene 20 let nazaj v nemčiji se mi zdi, slučajna mutacija gena in posledica je yorki ki ima zaplate bele dlake... in pol so to dalje ohranili. Samo ni priznana pasma. Kaj a jih imate tudi na češkem kaj? :)

medo

• *
« Odgovori #3861 : 10 April 2009, 11:05:16 »
Slišala ;)
in takole izgledajo te male simpatične kepice
http://images.google.si/imgres?imgurl=http://www.dogbreedinfo.com/images14/BiewerYorkiesGremlin.jpg&imgrefurl=http://www.dogbreedinfo.com/biewerphotos2.htm&usg=__Ah6Hb2Pi5DwBLCARf0Rg5G9-u8M=&h=340&w=340&sz=44&hl=sl&start=14&sig2=ND5BqZET9cQWOy55x2IYAg&um=1&tbnid=Br9As0tMoKCs4M:&tbnh=119&tbnw=119&prev=/images%3Fq%3Dbiewer%26hl%3Dsl%26rlz%3D1B5GGGL_slSI305SI306%26sa%3DX%26um%3D1&ei=rQrfSeajBJeTsAaUtMizDA (http://images.google.si/imgres?imgurl=http://www.dogbreedinfo.com/images14/BiewerYorkiesGremlin.jpg&imgrefurl=http://www.dogbreedinfo.com/biewerphotos2.htm&usg=__Ah6Hb2Pi5DwBLCARf0Rg5G9-u8M=&h=340&w=340&sz=44&hl=sl&start=14&sig2=ND5BqZET9cQWOy55x2IYAg&um=1&tbnid=Br9As0tMoKCs4M:&tbnh=119&tbnw=119&prev=/images%3Fq%3Dbiewer%26hl%3Dsl%26rlz%3D1B5GGGL_slSI305SI306%26sa%3DX%26um%3D1&ei=rQrfSeajBJeTsAaUtMizDA)

pa vesele praznike vsem :) :) :) :) :) :)

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3862 : 10 April 2009, 21:27:04 »
Joj Botticellli  sem bla po psičko zdaj za anno* in gospa je lih imela mladička te pasme iz njemče . Cel črni je in ma samo malo bele dlake na glavi in na grudi , in men je fenomenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaalen !!! In tud tako super mekano dlako ne prav ko jorki - ne vem mogoče se mi je zdelo no. Uglavnom mam sliko kužka al lih je bil ceplen pa ma malo ušeska dol pa bom probala zalimat če mi uspe.
Ziher če bi šla še kupovat psa bi ga imela !!!

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3863 : 10 April 2009, 21:38:46 »
Jeeeeeeeeeeeee uspelo mi jeeeeeeeee zalimat !!! Bravo !

Ej a ste že kdo vidli tle pasje al mačje pribolške od firme Brit  ki se kličejo Lets Bite ! Nama so neopisljivo predobro in mala se hoče ubit za njimi.
Majo več vrst al so malo dražje .......80gr pride 2,5eu. Al za taj užitek  ;)  Mislim da mala bi za njih lahko tud kotulj v zraku lahko nardila  :o

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3864 : 10 April 2009, 22:16:38 »
:) Meni so bili tud en čas všeč, še par let nazaj. Dlaka je pa čisto druga struktura, bolj maltežanarska dlaka, se pravi tudi ful težja za negovati. Osebno so mi bili všeč taki, ki so kot pravi yorki in ima potem fleke bele dlake po telesu :) Lahko pa so tudi skoraj čisto beli z malo rjave. Samo vseeno yorki naj bo yorki z lepo svilnato dlako kovinsko modre barve :) Za moje pojme vsaj :)

lonyka

• *
« Odgovori #3865 : 11 April 2009, 19:02:12 »
PUNCEEEEEEEEEEEEEEEEE a bi mi katera prosim odgovorila na vprašanje >:( :) :) :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3866 : 11 April 2009, 20:17:22 »
ČAo lonyka! Sem čisto spregledala vprašanje sori  :-[ Navajaš počasi, na začetku obvezno ne puščati pse brez nadzora, ker 7 mesečni mladič nima občutka še in lahko tudi v igri pretirava. Tako da postopno in vztrajno. Osebno se nebi preveč vmešavala , naj mu ona pove kdo je glavni, se pravi če ga nalaja ko hoče z gobcem v njo siliti je to ok. Nikakor pa ne pustiti da mladič preveč sili v njo in je grob. Načeloma se navadijo, tudi mladič se nauči kaj lahko in kaj ne. Sicer pa ko sta pridna ju ful pohvali, sicer ignoriraj, razne če res ni pregrobo. Skratka nadzorovati oba psa ko sta skupaj pa je nujno.

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3867 : 11 April 2009, 23:29:21 »
Lonyka jaz bi ti že davno odgovorila sam kako če ne znam odgovor !  ;D  Al to kaj piše Botticelli se mi zdi logično tako da probaj tko...

Kaj ste vsi na sončku in uživate praznike jel da  :P

Honey

• Gost
« Odgovori #3868 : 12 April 2009, 11:29:42 »
No, takšne zvoke in poze pa mi delamo, ko sem okopamo :o :o :o

Predvidevam, da je pri vas isto :D ;D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=wdzuwgZKM6M&feature=channel_page (http://www.youtube.com/watch?v=wdzuwgZKM6M&feature=channel_page)

Čaw, čaw vsem ;) in lepe praznike še naprej :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #3869 : 12 April 2009, 11:37:18 »
Živjo punce  ;D

Lonyka kar se tiče vzgojiteljskih vprašanj običajno kar prepuščamo Botticelli da odgovori, ker nas je tko navadla, pa še največ ima pojma o takih stvareh  :D tko da se druge nočemo sramotit  :D :D :D

Imam eno prošnjo in sicer moja kolegica je eno prekrasno fotko svojga kužka v travi objavila in zdej tekmuje in nabira glasove. Tko da dajmo mal glasovat za kužka.

Link do spletne strani:
http://www.njena.si/vroce/njena_si_nagrajuje/najlepsi_pomladni_utrinki/menu_id_39.html

Zgoraj levo izberemo "Bošjan" in "glasuj"  ;D   Je obljubila da nam bo spekla piškote za jorkijado če bomo pridni pa sodeloval. Baje full dobre piškote peče in jaz se že nekej časa vabim na tiste piškote pa še zdej ne vem kakšni so  :D :D :D

Misel dneva:  Naj zmaga kuža, da bomo jedli piškote  :D :D :D

Vesele velikonočne praznike pa pejte na sončka k je tko lepo   :)