Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1777787 krat)

lonyka

• *
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #3870 : 13 April 2009, 13:16:35 »
HIhihih ihvala za odgovor botticeli..upam da nam uspe....zadnjič sta bla prvič skupaj in ga je Lily tak nahrulila kot menda še nobenga ni:S.....jaaa mi smo na sončkuu in zelo  uživamo!..upam da čimprej pader kakšna yorkijada!:)....lep sončen pozdravček:*

Tinkapletinka

• *
  • Spol: Ženski
    • tinkapletinka
« Odgovori #3871 : 13 April 2009, 14:29:38 »
Honey ja itaaaaaaaaaaaaaaak je pri nas tud tko  :o

Gigosi jaz za en glas dobim eno pecivo al za to da mam 3 comjutera si rezerviram kar 3 kosa da ti je že zdaj jasno pa prosim lepo da to tud sporočiš kuharici !!!!!!  :P

medo

• *
« Odgovori #3872 : 13 April 2009, 16:43:26 »
Gigosy,mi smo že dali naš glas ;) ;)

Andreja pri nas je še hujša verzija kot pri vas(še večje norenje,ker smo bolj hiper) :P ::)

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #3873 : 14 April 2009, 08:54:51 »
Kaj zdaj ta vikend je v Mariboru razstava??? Ob kateri uri in koliko časa pa traja??
Tanx :)

Honey

• Gost
« Odgovori #3874 : 14 April 2009, 22:26:47 »
Petra, tole sem našla: http://www.dogshow-maribor.org/index_slo.htm (http://www.dogshow-maribor.org/index_slo.htm) oz. http://www.dogshow-maribor.org/krogi-urnik.pdf (http://www.dogshow-maribor.org/krogi-urnik.pdf)

Tinkapletinka in Suzana...fajn, da je pri vas enako:)))...sem prepričana, da še pri mnogih tudi....tudi na Facebooku se srečujejo z isto situacijo :o :o

A katera ve čemu to počnejo? Ne menda zato, ker bi jim slučajno šampon ne pasal????

Nočko 8)

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #3875 : 15 April 2009, 07:53:14 »
Hmm, ja glede na to da nas bo več v Mariboru(verjetno pridem tudi jaz, bomo videli kako se bom zmenla z Tinko), pa bi lahko naredili kakšno mini yorkijado a??? No ali pa vsaj gremo sigurno na kakšno kavico ;D ;D ;D

Lep dan

nelli

• *
« Odgovori #3876 : 15 April 2009, 10:14:37 »
Prosim za nasvet

Mama ima yorkico staro 9 mesecov .Od začetka je jedla brikete in kuhano hrano .sedaj briketov niti povohat noče (Hills ,Ekanuba ,Canidae)samo kuhano bi jedla,ker nas skrbi, da nedobi vseh hranilnih snovi .Včeraj ji je mami zdrobila Canido in polila juho čez in je pojedla ,zdi se mi da je pomembno da kuža brikete grize- zveč.Kaj svetujete,katere brikete ,nemara vonj rib,zelo rada ima meso.Kaj pa Platinum?

L.p

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #3877 : 15 April 2009, 10:57:32 »
Petra... mi so sigurno vsaj za kakšno kavico :) Sedaj pa samo upam da bo lepo vreme ;D

nelli... juha ni ok, ker je preveč slana in začinjena, tako da to odsvetujem kot redno dodajanje. Kuža pri 9 mesecih nebo umrl če ne dobi nič za jesti cel dan ali dva. Vztrajati pri briketih, pa občasno dodajati tudi kaj kuhanega - predvsem medo in kakšno zelenjavico (testenin, riž in podobni ogljikovi hidrati niso nujno potrebni, sploh pa ne v večjih količinah in če pes ni aktiven).
Tako da vztrajati, osebno priporočam tudi menjavanje briketov na vsake tolko, da se ne naveliča pes. Platinum so zelo ješčni briketi tako da vredno probati in vztrajati. Kot sem že milijonkrat napisala, pes ne sme imeti skoz na voljo hrano. Hrani 2x na dan, če ne poje v 15 min, vzami stran. Verjetmi da če ima pes hrano, nebo stradal do onemoglosti :)

Grize pa naj kuža ostale stvari tudi - primerne telečje kosti, sušene bikovke ali uhlje, ali kakšne druge primerne stvari. To pa itak obvezno, ker si najbolj tako čisti zobke.

medo

• *
« Odgovori #3878 : 15 April 2009, 15:03:07 »
Andreja,to ne počnejo zaradi šampona,ampak zato,da si pridobijo nazaj svoj vonj(tako pravijo) :P

Tud mi pridemo na eno kavico ;)

Honey

• Gost
« Odgovori #3879 : 15 April 2009, 16:15:35 »
Andreja,to ne počnejo zaradi šampona,ampak zato,da si pridobijo nazaj svoj vonj(tako pravijo) :P

Res?? :o Zanimiva razlaga....najbrž pol že drži... :D :D :D

Mi pa še ne vemo za kavico....kje in kdaj pa se imate namen srečati?  ???

Lp

nelli

• *
« Odgovori #3880 : 15 April 2009, 17:06:24 »
Bottcell kje se dajo dobit briketi Platinum, ali jih imajo kje v naših trgovinah??

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3881 : 15 April 2009, 17:52:18 »
Kaj se najde vse na netu:
http://www.salomon.si/oglas.aspx/25/01/01?id=1819I.1674366

lp

medo

• *
« Odgovori #3882 : 15 April 2009, 19:08:00 »
Andreja 19.4. je razstava v Mb na Pobrežju ;)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3883 : 15 April 2009, 19:19:15 »
Honey...sem čisto spregledala filmček prej :) Tudi moja Tara dela to že od vedno, tako da jaz temu pravim da se sama pobriše. Pač ne mara biti mokra :) Tako da po kopanju ko jo dam iz brisače, dam brisačo na tla in komaj čaka da se vrže gor in se pobriše :) Tako da ponavadi to naredim v kopalnici in mam mir za 5 min :) Pol se pa gremo počesati in sfenati. Nima pa to nobene veze z šamponom :) Pač ne marajo biti mokri :)

nelli... platinum dobiš na netu, mislim da ni še v nobeni pasji trgovini. http://www.platinum.si/ (http://www.platinum.si/)

Honey

• Gost
« Odgovori #3884 : 15 April 2009, 19:43:25 »
Andreja 19.4. je razstava v Mb na Pobrežju ;)

Eeeeee vem ja ;D...Petra je spraševala,... ??? ???

Lp :P

Honey

• Gost
« Odgovori #3885 : 15 April 2009, 19:59:49 »
Honey...sem čisto spregledala filmček prej :) Tudi moja Tara dela to že od vedno, tako da jaz temu pravim da se sama pobriše. Pač ne mara biti mokra :) Tako da po kopanju ko jo dam iz brisače, dam brisačo na tla in komaj čaka da se vrže gor in se pobriše :) Tako da ponavadi to naredim v kopalnici in mam mir za 5 min :) Pol se pa gremo počesati in sfenati. Nima pa to nobene veze z šamponom :) Pač ne marajo biti mokri :)

Aja, misliš, da delajo to zaradi tega, ker še v celoti niso suhi? Namreč jaz jo npr. fenam tam cca. 20 minutk, pol jo pa dam na tla in z največjim veseljem iz kopalnice pobriše v dnevno na tepih, kjer se nato prične zabava :o :o :o...no, pol "opravi" svojo seanso in pol grevi še eno hitro rundo fenanja....

Nekaj me zanima....Hana (obe pravzaprav :)..jaz tudi malo kil zraven dobla čez zimo :-\ :( :'(),) bi morala kake pol kile dol vzeti....ker ji ne vemo oz. najbrž bolje (pošteno) rečeno sploh ne rečemo NE in ker dobi vse kar si želi, sem nam je mala žverca lepo poredila :(....zdaj mi pa naj nekdo pove kak naj kile dol vzamevi???? Grrrrr >:( >:( kak sem jezna zdaj nase, ko ji vse dam, ko me/nas fehta ::) ::)...no pa tudi moja zlata mama in ata sta podobna meni in pol zdaj mamo vraga :'(....torej, pozna katera kakšno dieto- rešitev? Za psa predvsem, zase bom (najbrž) zmogla nekaj stuhtati ::) ::)....sicer pa Hana nima nobenih problemov, full rada in dolgo hodi na sprehod....uživa ob pohajkovanju in laufanju.....torej????? ???

Je pa res, da je Hana malce večja in tudi res zellloooooo gosto dlako ima v primerjavi z ostalimi yorkiji, pa nam pravijo, da ji ta teža, kot jo ma zdaj paše...zdaj pa res več ne vem kaj naj???? ::)

Botticelli, predlog kak?  ??? ??? Tvoja Tarica se je tudi malo zredila, si omenla...že kaj uspeli zmanjšati težo? :(

No, sicer mene teh 0.5 kg preveč teže ne moti, a najbrž jih ne bi bilo slabo meti manj...če bi jo postrigla full na kratko je ne bi blo nič skupaj....ker ko jo kopam je res kot mala podganica:))))

Evo pa še ena slikica naše princeske od tega sončnega vikenda ;)

Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3886 : 15 April 2009, 22:10:10 »
Hmmm... jaz vedno pravim, bolje gram manj kot pa preveč pri psih :) Tarica je dobila na teži v smislu, da je sedaj nekje ok, prej je pa bila res suha grinta :) Ker ona ne poje nikoli več kot ji paše, oz če se en dan ful naje, potem nasl, dan ful manj je... tako da pri njej ni težav.

Lin je druga zgodba, in ona ima tudi ene pol kile preveč (je pa res da se pri 6 kg plus pol kile manj pozna, in samo mene moti rahlo :))
Tako da obvezno zmanjšati brikete, nobenih pasjih piškotov ali palčk, ki so samo ogljikovi hidrati in sladkor, raje daj pusti piščančje ali puranje meso za priboljšek ali pa kakšen sirček. Se pravi prvo je to da ukineš vse pasje priboljške, pa seveda tudi človeških ne daješ :) Če veš da je dobila kaj drugega čez dan, potem naj ne dobi briketov, oz ustrezno manjšo količino. Nikakor pa ni treba nobenih dietnih briketov dajati.
AJa pa najpomembnejše, da se moraš naučiti upreti psu ;) Ker pol kile več na 3 kilskem psu je isto kot 20 kil preveč na 50 kg osebi...enostavno res preveč in nikakor ni dobro za zdravje, posebno če se bo še dalje redila. Pa itak veliko gibanja in skakanja :)

Honey

• Gost
« Odgovori #3887 : 16 April 2009, 14:06:37 »
Hmmm... jaz vedno pravim, bolje gram manj kot pa preveč pri psih :) Tarica je dobila na teži v smislu, da je sedaj nekje ok, prej je pa bila res suha grinta :) Ker ona ne poje nikoli več kot ji paše, oz če se en dan ful naje, potem nasl, dan ful manj je... tako da pri njej ni težav.

Lin je druga zgodba, in ona ima tudi ene pol kile preveč (je pa res da se pri 6 kg plus pol kile manj pozna, in samo mene moti rahlo :))
Tako da obvezno zmanjšati brikete, nobenih pasjih piškotov ali palčk, ki so samo ogljikovi hidrati in sladkor, raje daj pusti piščančje ali puranje meso za priboljšek ali pa kakšen sirček. Se pravi prvo je to da ukineš vse pasje priboljške, pa seveda tudi človeških ne daješ :) Če veš da je dobila kaj drugega čez dan, potem naj ne dobi briketov, oz ustrezno manjšo količino. Nikakor pa ni treba nobenih dietnih briketov dajati.
AJa pa najpomembnejše, da se moraš naučiti upreti psu ;) Ker pol kile več na 3 kilskem psu je isto kot 20 kil preveč na 50 kg osebi...enostavno res preveč in nikakor ni dobro za zdravje, posebno če se bo še dalje redila. Pa itak veliko gibanja in skakanja :)

Hja, saj pravim, mene tudi ne moti zdaj glih ne vem kako, saj, kot sem že omenila je Hana večja oz. višja yorkica (a v skladu z zahtevanimi standardi seveda), kar je meni osebno zelo všeč. Nič nimam proti majhnim yorkicam, da ne bo kake pomote ali bi bila katera užaljena lepo prosim :o-stvar okusa posameznika seveda, a osebno raje vidim, da je večja. To pa seveda tudi pomeni, da se te kilice fajn razporedijo po teleščku in je OK. Tudi od vratu do repka glih ne meri samo 22 cm ampak malce več in pol se zadeva vendarle malo razporedi....hiihiiiihiiiiii :P :P :P

Bovi pa vseeno poizkušali dol vzeti teh pol kile :D :D...jaz malo več no :-[ :-[...kake 3 ali 4 ne bi blo slabo ::) ::) ::)..grrrrr.....poletne cote vse premale >:( >:( >:(

Nič, bodite kar se da lepo...čaw ;)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3888 : 16 April 2009, 14:37:13 »
Pri psu najbolje vidiš ali ima preveč kil ali ne tako, da potipaš rebra - rebra se morajo čutiti. Če se ne čutijo, potem je preče oblog okoli :) Kar pa ne pomeni sedaj da mora biti preko reber sama koža :) Ampak se pa morajo malo čutiti... pri Tari se rebra lepo čutijo, sedaj je glih ok, pri Lin pa se moram zelloo potruditi da zatipam rebra  :-[ :-[ :-[ ::) Ampak njo hitro spravim v kondicijo, ker je živi norček, čeprav je totalni požeruh :)

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #3889 : 16 April 2009, 16:56:18 »
YORKIJADA V NEDELJO PRED ALI PO RAZSTAVI ALI STE ZA??????????????????
HITRO POROČAJTE!!!!!!!!!!!

Honey

• Gost
« Odgovori #3890 : 16 April 2009, 17:27:40 »
Mi še žal ne vemo...ne vemo ali pride obisk v soboto ali nedeljo....niti ure...nič ??? ???

lp ;)

Mojčika

• *
  • Tiffany
« Odgovori #3891 : 16 April 2009, 17:49:13 »

Hello,

meni je vseeno glede yorkijade- lokacije, mi tako gremo pogledat razstavo. 8)

Se vidimo   :-*

medo

• *
« Odgovori #3892 : 16 April 2009, 21:54:04 »
Kar najbolj ustreza razstavljalkam ;)
Mislim,da po,ker pred morajo biti še lepo urejeni :P :P ;)

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #3893 : 17 April 2009, 01:31:13 »
Mi smo ziher za jorkiado ker bomo še brez navijalk pa tolk več bomo lahk laufali in se grizli  ;D  Seveda da po rastavi !!!  ;)

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #3894 : 17 April 2009, 18:13:32 »
kaj se na raztavi dobimo na kavi ali kje drugje? Ker jaz nisem mislila imet moja dva zraven, bi pa prišla na kavo! ;D

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #3895 : 17 April 2009, 19:05:01 »
Yorkiji so na vrsti po 10 uri, okoli 10:30 . Tako da verjetno bomo mi do takrat tam. Ob 13ih nekje so kitajčki. Tako da čas za kavo je vmes ali pa pol. Ob 15ih se pa začne specialka za terierje, kamor imajo yorkije prijavljene punce. Tako da čas za kavo nekje vmes, ob 12ih ? :)

Jaz samo držim pesti da nebo deža. Aja glede yorkijade pa je bolj težka, ker pravim specialka se začne ob 15ih in ne vem do kdaj traja... tako da po specialki pa je itak prepozno. Zato smo mi za to da se srečamo na razstavi :)

MoNiKa

• *
« Odgovori #3896 : 17 April 2009, 20:18:35 »
Zdravo!!!!  ;D

Kako dolgo se že nisem oglasila tukaj!!! Prav fajn je po dolgem času spet prebirat te pogovore  ;D
No, z mojo yorkico sem imela sicer malce problemčkov ampak se je na srečo vse srečno izteklo!!!!  ;D
Zanima me, pri kakšni starosti se je začela dlaka vaših yorkijev barvati na rjavo oz. sivo?? Moja psička je stara pet mesecev ... sicer je njena glavica že postala čisto sivkasta in počasi postaja rjava ... ampak vseeno me malce zanima!  :)  ;)
 No ... dodajam nekaj slikic moje Lole, ki uživa v igranju na sončku  ;D

Lep sončen pozdravček vsem kepicam!!!  :D

Yo

• *
« Odgovori #3897 : 18 April 2009, 08:26:04 »
V Zonzaniju je psička, podobna Yorkiju:

http://91.185.193.184/~zonzani/zonzani.si/zonzani/index.php?option=com_datsogallery&Itemid=28&func=detail&catid=2&id=322

TrueLove

• *
« Odgovori #3898 : 18 April 2009, 23:24:05 »
Uistinu uzivam u fotkama vaših divnih yorkia  :)

MoNiKa malena ti je prekslatka  :-[ Više o boji će znati uzgajivači, tako da ti ne mogu tu nikako pomoći odgovorom.

Evo koja fotkica Truly  :-[

(http://img211.imageshack.us/my.php?image=p3050476.jpg)

(http://img211.imageshack.us/my.php?image=p3050485.jpg)

(http://img211.imageshack.us/my.php?image=p4110027.jpg)

(http://img211.imageshack.us/my.php?image=p4110056.jpg)

Toliko od nas.

nelli

• *
« Odgovori #3899 : 20 April 2009, 09:10:43 »
Pozdravljene

Ali mogoče katera svojega kužija hrani z briketam Canidae?Koliko mu dajete na dan gr ,če hranite samo z Canidae?

Kako je bilo na vorkjadi ,jaz žal nisem mogla pridet.   

L.p