Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1777748 krat)

deteljica

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #4110 : 22 Maj 2009, 10:45:22 »
Ko ste razpravljale o pritrditvi boksov v avtu. Ne vem- mogoče je sicer katera že napisala, nisem brala vsega. Jaz mali boks,ki ga dam na sedež, pritrdim tako,da napeljem skozi njegovo zgornjo ročko za nošenje varnostni pas. Ob sunku bi zablokiral,tako kot je mišljeno. Večinoma pa je trak itak že napet do konca(pri večini boksov ) in fiksira tudi tako.
Kadar pa je avto bolj poln, mali boks dam včasih otrokom pod noge na tla-se pravi je fiksiran med prvi in zadnji sedež pa še noge otrokoma dol ne visijo na daljši vožnji.
PS:
Tudi dalmatinec ene moje sotekmovalke je pred leti umr v prometni nesreči,ker se je vozil prosto  v zamreženem prtljažiku. Drugi pes je bil zraven nepoškodovan, potniki tudi. Predvidevajo,da je umrl,ker je spal in jes sproščenimi mišicami očitno poletel po prtljažniku- razen zlomljenega vratu je bil namreč nepoškodovan. Če bi bil v boksu se mu to zagotovo ne bi zgodilo.

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #4111 : 22 Maj 2009, 11:06:54 »
Predvidevajo,da je umrl,ker je spal in jes sproščenimi mišicami očitno poletel po prtljažniku- razen zlomljenega vratu je bil namreč nepoškodovan. Če bi bil v boksu se mu to zagotovo ne bi zgodilo.

Tudi v mojem primeru, ki sem ga opisala  v tej temi, je imel pes hudo poškodbo vratu. Umrl je po sicer uspešni operaciji zaradi komplikacij, ki so nastale, ker je bil šest tednov hrom (voda v pljučih). Ni pa spal, se pravi ni imel sproščenih mišic, ampak je bila sila trka tako huda.

nelli

• *
« Odgovori #4112 : 25 Maj 2009, 14:15:43 »
Zanima me kje Hrušica,tam naj bi bila raztava psov31.5.09.ali bojo yorkije tudi rastavljal?

MoNiKa

• *
« Odgovori #4113 : 25 Maj 2009, 16:30:00 »
Nelli ...

Hrušica je tam ob mejnem prehodu Karavanke .... če ti kaj pomaga  ::)
Drugače pa naj bi razstavljali tudi yorkije ja  :) Samo nisem čisto prepričana

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #4114 : 25 Maj 2009, 16:55:25 »
Seveda se razstavljajo tudi Yorkiji  :)

nelli

• *
« Odgovori #4115 : 25 Maj 2009, 17:19:21 »
Gigosy

Ali boš rastavljala v Hrušici?

Ob kateri uri se začne?  Rada bi prišla malo pogledat,samo moj še ni cepljen proti steklini.

Ali je to na prostem ali na zaprtem prostoru? Če je to na otprtem,pol vrjetno lahko pridem z Lordyem???

MoNiKa

• *
« Odgovori #4116 : 25 Maj 2009, 17:26:01 »
Začne se ob sedmih zjutraj ... če je pa v zaprtem prostoru pa nevem ... ???

MoNiKa

• *
« Odgovori #4117 : 25 Maj 2009, 17:44:11 »
Evo...ravnokar sem izvedela da je to na vadišču KD...tako da mislim, da bosta s tvojim malijem lahko šla gledat  ;) :)

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #4118 : 25 Maj 2009, 17:53:42 »
Sojenje se ne začne ob sedmih zjutraj. Takrat lahko začnejo prihajati razstavljalci. Sojenje se začne pozneje ob pol desetih ali desetih. Piše na prijavnici.

Psi obiskovalcev sicer imajo vstop na razstavo, vendar morajo biti cepljeni proti steklini in njihovi lastniki morajo knjižico z vpisanim cepljenjem pokazati pri vhodu, drugače jih ne spustijo naprej. Necepljeni psi nimajo vstopa.

MoNiKa

• *
« Odgovori #4119 : 25 Maj 2009, 18:01:28 »
no tako natančno ne vem ... Kalsang a ti razstavljaš?? :)

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #4120 : 25 Maj 2009, 18:36:35 »
Ne :)

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #4121 : 27 Maj 2009, 11:37:58 »
Naša dva pa mi nekaj bruhata, pravzaprav Ruby je samo enkrat, Rut pa kar tri krat v roku enega tedna. To bruhanje pa je ponavadi proti jutru (ob kakih petih) in enkrat je bilo popoldan. Bruhanje pa izgleda tako, da se fejst muči, potem pa bruhne penasto slino s krvjo in to ponovi kakih trikrat, potem pa je ok. Vse skupaj pet minut, pri Rutu vsak drug dan. Drugače sta živahna, smrček vlažen, apetit ok. Veterinar je rekel, da je najbrž hrana, ker bruhata oba in najpogosteje proti jutru. Da naj bi bila slinavka vzdražena in od tod kri. Ima kdo kakšne izkušnje s tem? Uporabljamo pa Orijen Fish.
Svetoval mi je naj kupim Hills RD...je ta ok? Naj bi bila samo 14 dnevna kura z njim. Malo sem skeptična za Hills, ampak naj bi bil ta v redu kupljen pri veterinarju...kaj pravite?
Potem pa je drug problem. Katero hrano za v naprej? Bili smo že na Taste of wild (losos), ampak ne upam več ribe poskusit. Šla bi na nekaj, kar ne povzroča alergij, ''nevtralnega'' kot je od Canidae rjavi riž in jagnjetina, nekaj kar ne ''draži'' preveč. Ne bi pa več Canidae, ampak bolj rang Orijena ali pa TOW. Imate kakšne predloge?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #4122 : 27 Maj 2009, 11:55:46 »
A dobivata še kaj drugega za jesti, katere priboljške, kaj za vmes? A sta ti zunaj jedla kaj trave? Ker tako bruhanje je recimo pogosto pri moji bernardinki, običajno ima navado pojesti malo trave zjutraj in zbruha slino, da si želodec spuca.

Jaz vem da nebi davala dietnih briketov, raje se odloči in dajaj kakšen kuhan rižek ali ajdo + kuhano piščančka ali purana. Da se stanje umiri. Potem bi pa jaz ziher dala povdarek na svežo hrano in manj briketirane hrane :) Oz da je vsaj del hrane sveže, če jo vredu prenašata. Sicer pa je lahko to bruhanje tudi zaradi spremembe vremena, to vročino veliko psov slabo prenaša.

Kako dolgo pa imate Orijen sedaj?

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #4123 : 27 Maj 2009, 12:02:47 »
Naša dva pa mi nekaj bruhata, pravzaprav Ruby je samo enkrat, Rut pa kar tri krat v roku enega tedna. To bruhanje pa je ponavadi proti jutru (ob kakih petih) in enkrat je bilo popoldan. Bruhanje pa izgleda tako, da se fejst muči, potem pa bruhne penasto slino s krvjo in to ponovi kakih trikrat, potem pa je ok. Vse skupaj pet minut, pri Rutu vsak drug dan. Drugače sta živahna, smrček vlažen, apetit ok. Veterinar je rekel, da je najbrž hrana, ker bruhata oba in najpogosteje proti jutru. Da naj bi bila slinavka vzdražena in od tod kri. Ima kdo kakšne izkušnje s tem? Uporabljamo pa Orijen Fish.
Svetoval mi je naj kupim Hills RD...je ta ok? Naj bi bila samo 14 dnevna kura z njim. Malo sem skeptična za Hills, ampak naj bi bil ta v redu kupljen pri veterinarju...kaj pravite?
Potem pa je drug problem. Katero hrano za v naprej? Bili smo že na Taste of wild (losos), ampak ne upam več ribe poskusit. Šla bi na nekaj, kar ne povzroča alergij, ''nevtralnega'' kot je od Canidae rjavi riž in jagnjetina, nekaj kar ne ''draži'' preveč. Ne bi pa več Canidae, ampak bolj rang Orijena ali pa TOW. Imate kakšne predloge?

Tjaša ne morem verjeti kaj se dogaja. Popolnoma isto se je zgodilo pri nas prejšnji teden. Spidi je imel nekaj dni bolj mehko blato, zadnji dan drisko, naslednje jutro pa sem našla lužo pobruhane krvi  ???  Seveda sem ga peljala takoj k veterinarju, vendar ni vedel kaj bi bil točno vzrok. Dali so mu injekcijo antibiotika in še neko drugo zdravilo ter infuzijo.  Hrane nisem spreminjala, res pa da je bil čez dan spuščen na vrtu in bi eventuelno lahko kdo vrgel kakšno zadevo čez ograjo.
Orijen kar dvomim da bi bil lahko vzrok, saj je hrana zelo kvalitetna in glede nje sem slišala do sedaj same pohvale.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4124 : 27 Maj 2009, 12:15:56 »
Saj pravim, jaz bi tudi prej rekla da je kakšen virus, valda da fašeta oba ker sta psa skoz skupaj predvidevam. Ampak dokler sta psa živahna, ni panike. Probaj edino z malo lažje prebavljivo hrano. Ker sory ampak Orijen so po sestavi neprimerno boljši kot kateri koli Hill's dietni briketi ;)

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #4125 : 27 Maj 2009, 12:33:59 »
To sem tudi jaz rekla veterinarju, pa sva se skoraj zgrabila.
Orijen imata nekje tri mesece, vedno dobro prenašata briketirano hrano in zato sem jaz tudi v dvomih, da bi bil vzrok Orijen. Je pa veterinar rekel, da kljub temu, da  hrana kvalitetna, lahko hrana vzrok. Pač ne paše vsem...Hrano pa sumi zato, ker je bruhanje proti jutru, ko jo prebavita v želodcu.
Travo sta kar jedla zadnji mesec, kar mi je bilo tudi sumljivo in vem, da to sproži bruhanje...ampak kri? Odkar sem videla, da jesta travo, dobivata izključno samo brikete, včasih dodam kuhan korenček ali pa malo riža. Vseeno bi raje ostala pri tem, da so briketi glavni del prehrane, ker nisem sama v sebe prepričana, da jima znam kuhat dovolj polnovredno prehrano, da dobita vse, kar potrebujeta. Drugače pa je blato tudi v redu. Gigosy in Botticelli katero hrano pa uporabljata vidve?
Ta kri me dela živčno... :-\

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4126 : 27 Maj 2009, 12:43:03 »
A sta oba bruhala tudi kri? To da bruhata zjutraj je normalno, ker takrat ni ničesar več v želodcu, tako da ne vem kaj ima to z hrano... Kolko pa je krvi?

Pravim, sedaj probaj 2 tedna to bolj lahko prehrano kot sem ti napisla, pač skuhano.

Jaz mojima dajem zelo malo briketov, niti ne vem kdaj je Lin jedla nazadnje brikete :) Sem pa kupila sedaj iz firbca Taste of the wild z divjačino, prej smo imeli Platinum, Tarica ima vmes še Eagle pack small and mini breed. V glavnem nikoli ni bilo nobenih težav pri nobeni hrani.

Sicer pa pri odraslemu psu 1/3 birketov brez težav lahko nadomestiš z drugo hrano, nebo imelo vpliva. Osebno zagovarjam čim manj briketov zato, ker mi je všeč bolj naravna hrana, sveže pripravljena. Saj ni taka umetnost, dobiš veliko knjig na to temo, tudi na netu je veliko stvari. Sicer pa ker gledam na to kaj jem jaz, gledam tudi kaj jejo moji psi. In v naprej pripravljena hrana je res izhod v sili, če nimamo nič drugega pri roki :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #4127 : 27 Maj 2009, 12:43:43 »
Ma mora nekaj razstajati, ker je tudi Gigi prejšni teden bruhal, sicer ne kri... ampak vseeno.... čudno ne, pa še ravno skupaj so bili nekaj dni pred tem ;) Drugače sem pa tudi sama že pomislila na travo ampak običajno je bilo tako, da če so jedli travo so tudi nekako izbruhali travo  tukaj pa ni bilo nobene sledi o kakšni travi.

Jaz dajem mojima sedaj Platinum (kakšna 2 mes.), pred tem sem dajala Eagle Pack. Bom pa zanesljivo ko bo čas za spremembo šla tudi na Orijen. Hill`s-a jaz ne bi dajala. Vsi pa vemo zakaj veterinarji tako zelo hvalijo te brikete :)))))

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #4128 : 27 Maj 2009, 12:54:53 »
ja, oba sta bruhala kri. Ruby sicer bolj malo, tako da je njen bruhec bil bolj oranžen, Rut pa kar, bilo pa je ogromno sluzi zraven, enkrat je celo izgledalo kot da bruha polža...take oblike...jaz sem seveda že mislila, da si bruha črevo...groza...

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #4129 : 27 Maj 2009, 12:57:25 »
Tjaša pa si dobila kakšna zdravila zanju???

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #4130 : 27 Maj 2009, 13:56:15 »
ne, ker ko je bruhal, sem ga takoj zjutraj kar na telefon klicala, pa je rekel, da je najbrž od hrane, ker sta živahna in da bomo najbolje ugotovili vzrok po sistemu izločanja in da naj prvo hrano menjam na Hills RD za 10 dni, če pa ne bo boljše in če bo šlo na slabše, pa se naj pridemo takoj pokazat.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4131 : 27 Maj 2009, 14:05:21 »
Tjaša skuhaj jim riž danes, to je to. Dalje pa probaj riž + pusto piščančje meso. Pa če nebo pomagalo, potem pa naj kaj bolj pametnega pove vet kot izločevalna dieta...ker to je bedarija.

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #4132 : 27 Maj 2009, 14:15:23 »
V redu, hvala punce za nasvete! In to tako hitro! 8)

ina84

• *
« Odgovori #4133 : 27 Maj 2009, 14:42:01 »
Koliko piščančjega mesa za en obrok pa daste svojim yorkijem? Jaz sem mu pravkar malo skuhala, pa nisem prepričana, če je to dovolj za en obrok - pravzaprav samo glede briketov vem, koliko lahko dobi oziroma, da ni premalo - pri drugi hrani pa se verjetno ne meri enako  : :-[ ... pa tako rada kuham - mi lahko poveste prosim, koliko rižeka pa mesa lahko dobijo, da ne bruhajo že pol seveda  ;D ker moj bo itak vse požvekal še preden bom rekla keks  :D

Tjaša - upam, da ni nič resnega in želim vam čimprejšnjo okrevanje!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4134 : 27 Maj 2009, 14:57:01 »
Jaz dam recimo 2/3 mesa, 1/3 riža, ajde ali kakšne druge zadeve, alhko tudi zelenjava. Zdaj tak na oko rečeno bi dala približno 1x več kot je količina briketov nasutih v posodico. Se pravi da približno veš do kam pridejo briketi v posodici in daš 1x več kuhane hrane. To je čisto po občutku, kasneje če se pes redi daš manj, drdugače lahko daš malo več če je pes ful aktiven. Ker kuhana hrana ima v sebi že veliko vode, tako da tudi pes nebo pil toliko.

ina84

• *
« Odgovori #4135 : 27 Maj 2009, 15:18:38 »
Joj, botticelli, najlepša ti hvala za informacije - zdaj bi mu skoraj dala premalo  :-[ - bogi revček  :(
Bom pa mu jaz tudi zdaj začela malo več redno kuhati domačo hrano, ker se mi že smili, da more nonstop te brikete jest  :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4136 : 27 Maj 2009, 15:53:48 »
:) Ni panike, saj enkrat daš manj, drugič več :) Vsaj pri nas tako delamo...če je za vikend preveč hrane, posebno sedaj ko so pikniki in to, je pol par dni malo manjša doza :) Pri Tari ni panike, ker poje kolko ji paše, kitajčica je pa požeruh in poje koliko ji daš, tako da je treba bolj paziti :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #4137 : 27 Maj 2009, 18:16:03 »
:) Ni panike, saj enkrat daš manj, drugič več :) Vsaj pri nas tako delamo...če je za vikend preveč hrane, posebno sedaj ko so pikniki in to, je pol par dni malo manjša doza :) Pri Tari ni panike, ker poje kolko ji paše, kitajčica je pa požeruh in poje koliko ji daš, tako da je treba bolj paziti :)

Hmmm pri Speedy-ju je pa problem ker če mu dam tisto dozo ki je napisana na škatli od briket imam občutek da sem kruta in da ga stradam, ker tisto itak poje v treh sekundah potem me pa čudno gleda in se verjetno sprašuje če se mi je zmešalo. Tako da se je naš Spidiko lepo zredil in sedaj bo tudi pri njem treba malo bolj strogo omejevati količino, pa naj še tako čudno gleda  :-\ ::)

ina84

• *
« Odgovori #4138 : 27 Maj 2009, 19:00:41 »
Ja, ja - mene tudi Ajk malo čudno gleda, ko mu dam tako malo, ampak kaj ko ne upam več  :-[
Sicer pa smo mi tudi res začeli zdaj tako, da ko so pikniki pač malo več dobi, da nas nena ravno samo gleda zraven - drugi dan pa pol pač malo manj  :) Je pa se malo zredil, ampak rebra pa se še vedno čutijo, tako da je ok ... no, vsaj mislim  ;D

grion

• *
« Odgovori #4139 : 27 Maj 2009, 19:04:53 »
ne, ker ko je bruhal, sem ga takoj zjutraj kar na telefon klicala, pa je rekel, da je najbrž od hrane, ker sta živahna in da bomo najbolje ugotovili vzrok po sistemu izločanja in da naj prvo hrano menjam na Hills RD za 10 dni, če pa ne bo boljše in če bo šlo na slabše, pa se naj pridemo takoj pokazat.

Lep pozdrav, Tjaša!

Predlagam, da takoj ukinete Orijen. Naš zahodnovišavski terier, ki ima občutljiv želodček, je po 14. dneh res počasnega uvajanja Orijena 6 fish začel bruhati žolč, se močno oblizovati (posledica preveč kisline). Pred tem je bil ca leto povsem OK. Star je 22 mesecev. Podobne težave smo imeli, ko je bil mladiček in smo preveč eksperimentirali s hrano. Veterinarka je rekla, da naj mu damo parkrat Raniral, da se stvar umiri. Po ukinitvi Orijena smo mu ga dali le enkrat. Sedaj je popolnoma zdrav in nazaj na svojih prejšnjih briketih.

Ne pravim, da je Orijen slaba hrana. Nasprotno. Vendar velika količina beljakovin (44 %) ne ustreza vsem, predvsem pa so občuljive manjše pasme. Prijateljičina kotonka ga tudi ni dobro prenašala.

Vprašajte veterinarja, ali bi bil Ranital smiseln. Pa naj mala čimprej okreva!!  ;)

Grion