Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1777502 krat)

čara

• *
  • Spol: Ženski
  • Obožujem pse!
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #4290 : 16 September 2009, 21:42:03 »
Saj googlam pa nič pametnega ne najdem. Standard je povsod, pri rodovnikih pa samo lepotni naslovi, nisem še zasledila kak zdravstven pregled, rezultat, ali pa da bi kak vzreditelj bolj podrobno opisal karakter, zdravnje njegovih psov. To pogrešam.

Sem poslala mejl klubu, če bo v bližnji prihodnosti obvezen PRA pregled, ker se že pojavljajo psi s PRA. Pa tudi pogrešam napisano plečno višino in kilažo pri psih. Zdaj predvsem brskam po straneh tujih klubov. Na koncu bom pa ugotovila da v bližini SLO ne bom dobila 2.5-3kg psa, z zdravimi starši, bog ne daj kak izpah pogačice, tu se športna kariera zaključi.  ::)

Noh jah...bom še vzreditelje podrezala kako stojijo njihovi psi, itak jim ne bom verjela, dokler ne bom psa postavila na vago in mu izmerila plečno (oba starša, se razume).

Še vedno pa če kdo koga izrazito odsvetuje kar na dan.

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #4291 : 16 September 2009, 21:57:38 »
Ojlaaaaaaaaaaaaaaaa, no jaz sem seveda za samo ta vikend nevem kako bo kaj z vremenom, kaže bol slabo, pa še ni sigurno da mi rata prit gor, tako da ja mogoče bolje naslednji vikend, nevem povejte kako ste z časom....
Javite se zgubljene ptičke(Medo, Tjaša, Ma,........)
Lp

Honey

• Gost
« Odgovori #4292 : 17 September 2009, 08:07:10 »
Hoj,

hja ta vikend bo res prej slabo, kot lepo vreme, tako da :(...no, zaradi mene imate lahko naslednji vikend a naju žal ne bo :(....smo na dopustu do vključno sobote 03.10.2009 :P :P V nedeljo 04.10. smo že doma :P....hmmm....ampak, če se boste zmenle za naslednji vikend ni panike ;D...kar mejte, se pol na spomlad vidimo ;)...toliko, ...aja, Petra - lepa slikica...kak panča mala slavljenka :-* :-*....mi se tudi tak pokrivamo, pa se hitro odkrijemo, ker ji ne paše najbolj, če je pokrita s čim ::)

papa ;)

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #4293 : 17 September 2009, 09:15:34 »
lahko komot v oktobru, 4.10. tud na razpolago in lahko kar določimo datum:)

Honey

• Gost
« Odgovori #4294 : 17 September 2009, 09:57:24 »
Mi2 sma ZA - torej za nedeljo 04.10.  :)

papa ;)

Mojčika

• *
  • Tiffany
« Odgovori #4295 : 17 September 2009, 11:33:28 »

Jaz sem tudi za yorkiyado, meni je vseeno glede termina 26. 9 oz. 4.10, tole soboto pa res ne bi mogli prit, ker grem v Gardaland.

Lou-Lou - zaspankica, sladke sanje :).

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #4296 : 18 September 2009, 07:49:49 »
Jaz pridem ta vikend skoraj sigurno v Maribor(poslovno), tako da če pridem zdaj potem me naslednji vikend žal nebo, tako da če mogoče boste recimo v nedeljo za javite, če ne pa lepo yorkijado... :)
Cmok

tash

• *
« Odgovori #4297 : 18 September 2009, 08:57:35 »
Nedelja 4.10. bi tudi nam ustrezala ;D

tjasav

• *
  • R&R
    • Rutove slike
« Odgovori #4298 : 18 September 2009, 10:47:42 »
Petra, 4.10. je še naslednja nedelja, torej čez 14 dni? Takrat boš lahko?

Honey

• Gost
« Odgovori #4299 : 18 September 2009, 17:40:32 »
Mi2 sicer lahko to nedeljo :), a ne vem kak je z ostalimi...a vseeno boljši termin je po mojem nedelja 04. oktober...in ja, to je šele čez 14 dni :D

iness

• *
« Odgovori #4300 : 18 September 2009, 20:13:27 »
No, po sili razmer bom seveda tudi jaz za 04.10.; če se bomo le dobile zgodaj popoldan (ob 17.30 moram namreč v službo).

Komaj čakam, da se vidimo :o!

Lp

Ines

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #4301 : 18 September 2009, 20:23:17 »
Čara... vsa pohvala tebi da si se lotila iskanja yorkija na pravilen način. Ko bi tudi drugi vsaj pol tako zavzeto iskali zdravega in tipičnega predstavnika pasme! Ampak to je le iluzija.

Pri nas kolikor je meni znano nobeden ne dela zdravstvenih testov pred paritvami, razen psarne Desmidiales :) Če se pa motim, pa me naj dotične osebe popravijo.
Glede PRA je tako, da recimo kitajski goli pes, ki ima ful enih raznoraznih očesnih težav lahko, za vzrejno pri nas ne rabi nobenih zdravstvenih pregledov. In pri yorkiju še zdaleč PRA ni tako pogosta kot pri nekaterih drugih pasmah. Saj vidiš, da še pregleda za pogačico ne rabijo, kaj šele kaj drugega. Samo nekatere svetle izjeme so, ki se jim zdi to pomembno, ne samo pri yorkiju tudi ostalih pasmah.

Skratka, najdi vzreditelja ki testira vse svoje pse ki jih vzreja. Drugače je pa tako, iz plečne višine in teže staršev boš zelo težko sklepala kakšni bodo mladički. Pogledati moraš morebitna pretekla legla obeh, da lahko približno predvidevaš. Sicer pa ti bo vsak vzreditelj lahko povedal pri 2 mesečnem mladičku, približno kako velik bo ko odraste. Lahko imajo normalno veliki starši premale yorkije, ali prevelike.

Glede dlake, ni druge dlake kot svilnata, mogoče imajo eni bolj eni manj svilnato, eni imajo bolj gosto drugi manj. Vsekakor pa noben vzreditelj nebo šel vzrejati z yorkijem ki ima volnasto dlako, saj ta ni zaželena in tipična.

Potem imaš tukaj še obliko glave - osebno so mi bolj všeč yorkiji z ne predolgim gobčkom. In odkar sem videla Speedy-ja, je moj idealen yorki tudi v tlesu lep kompakten in ne suha glista :) Vendar je kar težko dobiti lepe kompaktne yorkije.

Karakterno pa lahko veliko sklepaš iz karakterja staršev - morajo biti prijazni, odprti, veseli, samozavestni, nikakor ne prestrašeni ali napadalni. Sicer je potem tudi veliko na vzgoji tudi. Vseeno je to pes in ne igrača :)

No pa da še zaključim svojo misel z tipično yorki sceno ki se dogaja pri nas. Včeraj sem dobila nov kinolog, v njej so objave legla in ima gospa iz zidanega mosta spet pričakovana legla in to z samčkom, ki ima vzrejno oceno prav dobro ter samico, ki ima POGOJNO vzrejno oceno. Toliko o izbiri idealnih paritvenih kombinacij. Res brez komentarjev.

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #4302 : 19 September 2009, 20:14:39 »
No pa da še zaključim svojo misel z tipično yorki sceno ki se dogaja pri nas. Včeraj sem dobila nov kinolog, v njej so objave legla in ima gospa iz zidanega mosta spet pričakovana legla in to z samčkom, ki ima vzrejno oceno prav dobro ter samico, ki ima POGOJNO vzrejno oceno. Toliko o izbiri idealnih paritvenih kombinacij. Res brez komentarjev.

To je pa tudi meni padlo v oko. No comment.  :-X

medo

• *
« Odgovori #4303 : 20 September 2009, 08:03:01 »
ojla,....no zdaj sem se pa pošteno namatrala,da sem vse prebrala :D
vaši navihanci so prav lepi in moram vam povedat,da naš Medi zgleda skoraj tako,saj je bila naša mala Katja v petek frizerka in ga je v moji odsotnosti malo obdelala :'(,ko je z njim končala,pa je še svoje lase malo oblikovala,ponekod skrajšala ......... >:D
Kar se tiče yorkijade sem jaz fraj v oktobru ;)

Kje pa sploh bo srečanje ???

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #4304 : 20 September 2009, 09:22:44 »
Joj Medo ta je pa dobra, mala je pravi vragec a? ;D
Ja naj bi bila v Mariboru, samo jaz mislim da me nebo v oktobru, če pridem zdaj ta vikend. No zmenite se pa če mi rata pridem če ne pa žal ne :'(!
Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4305 : 22 September 2009, 21:15:13 »
Se popravljam, ne gospa iz zidanega mosta ampak gospa Strmčnik iz Mislinje.

Tinkapletinka

• *
    • tinkapletinka
« Odgovori #4306 : 23 September 2009, 23:05:41 »
Ojla malo inspiracje za nove frizureeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e    :o

http://www.novinky.cz/zena/styl/179785-japonsko-ovladl-veletrh-mody-a-doplnku-pro-psy.html

Honey

• Gost
« Odgovori #4307 : 24 September 2009, 09:32:46 »
Zanimive frizurce Tinka  :o :o :o

A mi ostajamo zvesti naši  :P :P :P

papa ;)

Honey

• Gost
« Odgovori #4308 : 01 Oktober 2009, 10:11:24 »
Vsem en lep pozdravček iz Dubrovnika 8) Imam na razpolago internet in minutko časa, zato sem pogledala ali je kaj novega na tej "naši" strani :)...a po predvidevanju sodeč, seveda nič  :D...nič hudega, se vidimo torej na eni izmed prihodnjih yorkiad :P

Čaw ;)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4309 : 03 Oktober 2009, 19:30:49 »
Kaj naj rečem, ponovno me preseneča nevednost in ignoranca ljudi, kar se tiče odnosa do psov. Mah res škoda besed, ampak me razkurijo take zadeve in ne morem ostati tiho.

Za mene ni sprejemljivo pripeljati celotno leglo oz večje število mladičev in jih nato ˝pomagati prodajati˝, pa naj so rodovniški ali nerodovniški. Eno je pomagati vzrediteljem najti primerne kupce, oz napotiti prijatelje, znance k vzreditelju. Druga stvar pa je kupiti ne vem koliko psov in jih potem prodajati - praktično komurkoli ki jih želi kupiti. Saj to je preprodaja psov, pika. Samo v manjšem obsegu mogoče. IN tu ni nobenih izgovorov, lahko si samo zatiskaš oči in se pretvarjaš da delaš uslugo ne vem komu. Kužkom saigurno ne, usluga se dela samo lastni denarnici in osebi, ki je sploh produciral te pse. Da, uslugo mu delaš, da bo lahko ponovno paril pse, štepal novo rundo mladičev, in si polnil lastni žep.  :-X :-X

Pa kdaj bodo ljudje končno spregledali in nehali kupovati pse kot plišaste igrače, pismo. Res ostanem brez besed in popolnoma razočarana nad ljudmi  :( :( :(

petval

• *
  • LOU-LOU
« Odgovori #4310 : 03 Oktober 2009, 21:55:33 »
Dokler bo DENAR pred vsem kar je živo in kar diha je odgovor žal NIKOLI!!!! :'( >:(

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #4311 : 04 Oktober 2009, 11:05:01 »
Jah žal je tako, da je večina kupcev povsem neinformiranih in dajejo vse yorkije v isti koš, določeni osebki pa to pridno izkoriščajo. Običajno so celo povsem zadovoljni z nerodovniškimi psi, saj oni itak ne rabijo rodovnika, ker ne bodo hodili na razstave. Res žalostno, da se ne pozanimajo niti o osnovnih stvareh pred nakupom psa.

No pa pustimo tokrat nerodovniške pse in preidimo na rodovniške.
Kupci se ne zavedajo, da je ravno tako kot pri drugih stvareh v življenju tudi pri nakupu psa potrebno preveritii prednike, kvaliteto, morebitne zdravstvene težave staršev in prednikov, ali imajo starši opravljene kakšne zdravstvene preglede itd.... in da se ravno tako kot npr. avtomobili ali čevlji v kvaliteti bistveno razlikujejo, s tem da je pri psih to še toliko bolj pomembno saj gre za živa bitja. Če so čevlji slabe kvalitete se po nekaj mesecih uničijo in pač kupiš nove.
Običajno je edino merilo pri nakupu cena!  Potem pa se seveda najdejo osebe, ki pripeljejo mladiče iz sosednjih držav (Češka, Slovaška, Madžarska...) in sicer iz najmanj kvalitetne vzreje, ker so seveda tam najcenejši in jih pridno prodajajo pri nas po še enkrat višji ceni, ki je še vedno precej nižja kot v nekaterih naših psarnah. Večina se ne zaveda da so v teh istih državah mladiči iz kvalitetne psarne ravno tako dragi kot pri nas. Ker je seveda cena edino merilo je kupec ves navdušen v veri kako zelo ugodno je kupil psa. Večina je seveda prej ali slej razočarana, vendar pa je takrat že prepozno. Seveda takim vzrediteljem ki producirajo nizko kvalitetne mladiče še na misel ne pride da bi opravili pred paritvijo staršem kakršnekoli preglede, saj jim to predstavlja samo strošek.
Aja pa da ne pozabimo na to, da postavijo "mini" yorkiju s 1.500 kg še enkrat višjo ceno, ker si pač večina kupcev želi mini mini yorkija, dejstvo, da pa imajo taki "mini" yorkiji v večini primerov vstro zdravstvenih težav, pa itak ni pomembno. Kako priročno, da so kupci tako naivni in neinformirani, da se lahko to pridno izkorišča.

medo

• *
« Odgovori #4312 : 06 Oktober 2009, 19:28:55 »
ojla,evo nekaj zanimivega ;)

http://yorki.si/
uživajte na toplem sončku ;D

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #4313 : 06 Oktober 2009, 19:39:52 »
Super  :) Kdo pa ima to čez?

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #4314 : 06 Oktober 2009, 19:46:13 »
Predvidevam da medo.  :)

Neishika

• *
« Odgovori #4315 : 06 Oktober 2009, 23:22:20 »
lep pozdrav ! Jaz bi povedala,da sem kupila pri tej gospe čisto zdravo rodovniško zelo živahno psičko ( maja letos ),....tudi moja kolegica je pri njej kupila psa,ki je prav tako zdrav in vitalen,ter živahen,....prav tako je gospa zelo prijazna,zmeraj pripravljena pomagati in dajati navete,....tako da nimam pripomb čez njo !Tudi psičke je vedno možno videt,prav tako tudi starše!Pri gospe Strmčnik mislim!

medo

• *
« Odgovori #4316 : 08 Oktober 2009, 15:19:52 »
Super  :) Kdo pa ima to čez?

nimam jaz ;) :P
Saj je na naslovni strani napisano kdo je moderator :) :-*

nelli

• *
« Odgovori #4317 : 10 Oktober 2009, 11:49:36 »
Lep pozdrav

Kako se yorkiju pravilno obrijejo ušeska .Frizerji pravijo 2/3.Kam naj sploh grem frizerju da vejo pravila striženja .

Vedno sem razočarana nat striženjem ušesk.

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
    • Desmidiales
« Odgovori #4318 : 10 Oktober 2009, 11:53:22 »
Lep pozdrav

Kako se yorkiju pravilno obrijejo ušeska .Frizerji pravijo 2/3.Kam naj sploh grem frizerju da vejo pravila striženja .

Vedno sem razočarana nat striženjem ušesk.

1/3 se pobrije

nelli

• *
« Odgovori #4319 : 11 Oktober 2009, 16:24:57 »
Gigosy ali mi lahko poveš kje ti strižeš svojega yorkija ,kje je dober frizer?????