Avtor Tema: Yorkshirski terier [yorkshire terrier]  (Prebrano 1778569 krat)

bachiko

• *
Yorkshirski terier [yorkshire terrier]
« Odgovori #5040 : 19 December 2011, 16:14:44 »
hvala za nasvete... bom sedaj malo počakala, da pozabi (čeprav baje ne pozabijo)...   sem slišala kako je yorkica ponoči ugriznila fanta, ker jo je popoldne okrgu ker je nekaj ušpičila. ona pa si je zapomnila in mu ponoči vrnila  :P :P

pa vi vašim vsak dan razdirate pa na novo delate, ker sama sem vsak dan znova, da sem ga tudi fajn razčesala povsod...

pa še to, imate kakšno idejo, za neko stvar, ki bi jo grizel da se malo zaposli. sami smo mu kupili kostke in goveje kože pa se mu vsa dlaka potem zlepi na tačkah in okoli gobčka   ???

botticelli

• Vzreditelj
  • *
  • Spol: Ženski
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #5041 : 19 December 2011, 16:50:08 »
bachiko...  normalno da se mu bo dlaka zalepila, če pes grize kost :) pač greš in spereš tačke, spereš brkice vsak dan če je treba, tkao pač je :)

In se ne strinjam z tem da pusti in čakaj da pes pozabi. Pač najprej se igraj z njim, da se fjan izmuči in delaj čopek ko je pes čisto utrujen, vmes mu davaj priboljše, in ga ful pohvali če bo priden. za vsako malenkost pohvali, tudi če prvič čopek nebo ok. Mislim čopek nareidti ni nobena umetnost in je gotovo v parih sekundah. in če bo pes sedaj to povezal z priboljški, igračo, ali čim drugim pozitivnm, potem nebo težav.

bachiko

• *
« Odgovori #5042 : 19 December 2011, 17:17:29 »
vem vem da ni nobena umetnost ampak sedaj je ratala umetnost, ker takoj ko mu z roko sprimem čopek začne z glavo migat in pol se itak podre...sedaj delam tako da ga češem pa se dotikam z roko glave pa mu samo tko primem šopek dlak skupi ga pohvalim in dam priboljšek...mogoče bo čez čas spet pustil...bom tako ponavlala... trenutno še ni v fazi da mi pusti celo stvar speljati do konca...

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #5043 : 19 December 2011, 17:35:21 »
Pa tista yorkica ni fanta ponoči ugriznila, ker jo je popoldne kregal. Očitno se je ponoči v nekem trenutku počutila ogroženo in je ugriznila. Kaj je bil razlog, je v tistem trenutku vedela ona, ni nujno pa, da tudi drugi. Pes se ne maščuje zato, ker mu je nekdo nekoč nekaj naredil, kar mu ni bilo všeč. Reagirajo glede na okoliščine v danem trenutku.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #5044 : 19 December 2011, 18:01:48 »
Če bo on vedel, da mu boš nehala delat čopek takoj ko se strese, je konec :) On ve kaj mora narediti da se konča, in to bo delal in stopnjeval. Tako da nikoli ne nehaš ko se pes upira, nehaš ko se pes neha upirati in ga takrat nagradiš in ful pohvališ. Nagradiš pozitivno vedenje, ne nagradiš negativnega vedenja s tem da nehaš nekaj delati kar pač psu ne paše.

saj pravim, magari mu samo sprimi en šop dlak, elastiko maš pripravljeno na prstu, in mu daj gor (samo 2x oviješ na čopek). tudi če bo mlahavo, ni panike :) Moje osene izkušnje so tudi to, sem tudi sama delala to napako na začetku, mnogo let nazaj :) in sicer da narediš pretesen čopek.

BTW jaz sem en čas uporabljala tudi one male otroške krokodilčke ki spnejo dlako. samo paziti moraš da ne spneš zraven še kože, ter tudi da ni pretesno.

Kikita

• *
« Odgovori #5045 : 19 December 2011, 18:26:30 »
Kako vaše ljubljenčke zaščitite pred soljo in snegom....ali jim tačke namažete...ali pa se bolje obnesejo copatki? Kako ste jih navadili na copatke in ali jih radi nosijo? ::)

taji

• *
  • Neli in Kimi
« Odgovori #5046 : 19 December 2011, 23:48:54 »
Jst pa najraje uporabljam krokodilčke za čopek, se zdi veliko lažje, hitreje in bolj praktično, glede na to da je čopek, še posebej pri mladiču, treba večkrat na dan popraviti. Čopek na elastiko delam samo še za posebne priložnosti  8)
Že od malega sem pri Neli prakticirala te krokodilčke, ker mi elastika ravno zaradi tega razloga ni bila všeč, ker tudi če elastiko odstrižeš, se dlaka še vseeno okoli elastike sprime in jo je treba ali odstrišt ali pa pocukat stran. Pa še zelo zamudno se mi je zdelo 100x na dan čop popravljat pri 3 mesečnemu psu, ki nima dovolj dlake, da bi sploh čop stal. Tako, da tudi potem, ko je zrastla in imela več dlake, je bilo čop na elastiko veliko lažje speti in ni toliko komplicirala ker se ni bala, tudi če sem jo mal pocukala.

Kikita... jaz Neli oblečem v bundico na 4 noge, ki je podložena in nepremočljiva, sem jo pa oblačila tudi v palerinice, ampak ker rada skače po snegu in lužah, jo je kmalu premočilo in se je tresla, ker jo je zeblo. Ko ima oblečeno zimsko bundico jo ne premoči in se zato lahko dalj časa sprehajamo (dokler pol kitajke ne začne zebsti  ::)). Jaz nikoli nisem prakticirala z copatki, ker mi je to brezveze. Bundice so mi fajn, da je ne premoči in da ni blatna dlaka, tačke pa obvezno sperem po vsakem sprehodu in do sedaj nismo imeli nobenih težav.

Kikita

• *
« Odgovori #5047 : 20 December 2011, 09:48:38 »
Hvala Taji ;D zopet si mi dala dobro idejo. Bom šla malo pogledat za te bundice in jo bo dobila za božička  :P

bachiko

• *
« Odgovori #5048 : 20 December 2011, 13:30:56 »
sem probala s krokodilčki ampak si takoj dol sname... ne vem zakaj ga tako moti ta čopek  ??? ???

za zimo pa ja plašček ki je nepremočljiv spodaj je pa podložen s flisom...ti so najboljši. jaz sem svojemu kupila v tukanotu tak moder je in ima še odsevnike  :P

če bi se kam šlo bi vzela pa še štrikan polovrček če bi ga res zeblo da bi mu še to spodaj obleka.. čeprav mislim da to ni potrebno ampak za vsak slučaj...

mamica_V

• *
« Odgovori #5049 : 20 December 2011, 14:43:51 »
Naš kuža pa nosi čeveljčke pozimi in celo tako jih je navajen, da sploh noče ven, če mu jih ne obujemo.
Kar pa se tiče krokodilčka za spenjanje čopka pa imam jaz slabo izkušnjol. Namreč tudi jaz sem nekaj časa spenjala samo s krokodilčkom, potem pa sem opazila, da mu je zaradi trenja, začela na mestu kjer se je le-ta drgnil ob kožo, izpadati dlaka. Zdaj mu spenjam z gumico, pa ni problemov.

Chanel

• *
« Odgovori #5050 : 21 December 2011, 12:12:04 »
Imate kakšne posebne plaščke? Meni se zdi, da nama vsi premočijo in potem ga še bolj zebe. Od Hurtte sem slišala, da naj bi bili dobri, ampak so res dragi.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #5051 : 21 December 2011, 12:45:05 »
Odvisno je od materiala. goratex, houndtex, teflon prevleka.
Tale je kar dober, za kak konkreten naliv verjetno ne, ampak če iščeš overall, da pokrije tudi tačke, potem našparaj za hurtto.  :-\ Je pa res nemarno draga. Zdaj mislim da je še 20% popust pri pasji.net.
http://www.trixie.de/en/prod/Dog_Paris_Coat,12107 (http://www.trixie.de/en/prod/Dog_Paris_Coat,12107)

taji

• *
  • Neli in Kimi
« Odgovori #5052 : 21 December 2011, 17:20:13 »
Neli je bila lansko zimo, v času ko je bil sneg, oblečena v tole bundico spodaj. Kupljena v Mr. Petu za (če se prav spomnim) 30-35eur. Z notranje strani je podložena (flis material), tako da je ne zebe. Premočila pa tudi še ni, pa Neli res zelo rada v sneg skače. Ima tudi gumbke in elastike, za prilagajanje velikosti v predelu trupa in nogic. Tako, da če lepo zategnem elastiko okoli nogic, sneg ne pride noter. Edina slaba stvar te bundice je, da ima odprtino spodaj na trebuščku zelo visoko izrezano, ker je unisex model.

bachiko

• *
« Odgovori #5053 : 21 December 2011, 18:45:04 »
jaz imam tudi tole od trixie  samo modrega          http://www.trixie.de/en/prod/Dog_Avallon_Coat,12109         

samo mislim da je tale ko jo ima taji res super ker ima tudi po tačkah pokrito...namreč ostali so vsi taki da jim cele tačke vem gledajo in je malo drugače če so takole pokrite.si bomo mogli omisliti še tegale...

bachiko

• *
« Odgovori #5054 : 21 December 2011, 19:23:10 »
oziroma ja takega imamo http://www.trixie.de/en/prod/Dog_Avallon_Winter_Coat,12110

Kunčica

• *
« Odgovori #5055 : 27 December 2011, 18:30:39 »
  tole je pa naša cartika  :)

Kikita

• *
« Odgovori #5056 : 27 December 2011, 19:54:45 »
Joj kolk je lepaaaa prava lepotička  :o pa dobrodošla na forumu 8)

Kunčica

• *
« Odgovori #5057 : 27 December 2011, 21:18:08 »
hvala  :)
pa še ena fotkica, malo starejša: 

;D  glavica se ji je do zdaj precej posvetlila, skoraj čisto zlatolaska je že  :D

Kunčica

• *
« Odgovori #5058 : 27 December 2011, 21:55:07 »
eno vprašanje, je katera že uporabila ta balzam: http://www.zoomarketpreis.si/product_info.php/cPath/183_267_298/products_id/857?osCsid=85d26999044d44c78121922c6fe2f05d ??

Me zanima  s katerimi šamponi in balzami ste zadovoljni? hvala za odgovore.

Kikita

• *
« Odgovori #5059 : 28 December 2011, 08:15:59 »
Za tale balzam pa tudi mene zanima, če ga že kdo uporablja?
Kunčica res je lepa psička, ker je malo temnejša :) in meni so ful taki yorkiji lepi, ker pri Kiki opažem, da bo tudi temnejša. Zadnjič smo se na Bledu srečal z mladičkem yorki in je bila toliko stara kot je moja, pa je bila veliko bolj svetlejša, pa dlako je imela bolj redko :( tako da smo se z lastniki malo pogovarjali in so opazili, da pa je naša Kiki čisto drugačna ...bolj košata in temnejša....ne vem...ampak od kar Kiki je brikete Artemis ima čudovito dlako ::) in zelo svetlečo,seveda pa je tudi odvisno od staršev in Kiki ima res zelo lepe starše :)

Ali ste svojim ljubljenčkom kaj kupili za božička :P

Kunčica

• *
« Odgovori #5060 : 28 December 2011, 11:51:47 »
Ja, je bila kar fajn temnejša, zdaj pa je vedno bolj svetlješa, tudi temno dlako dobiva bolj srebrno ... sicer pa bi se jim naj do 3. leta barva spreminjala, no bomo vidli  ;D

Naša je dobila za božička igračo - gumjasto klobaso, ki je pa ne obrajta kaj dosti, ima pa rada žogice, ki jih prinaša  :D

bachiko

• *
« Odgovori #5061 : 28 December 2011, 20:29:44 »
naš je pa dobil posušene goveje kostke in je čisto nor... :)   pa še špangice in mašnce.

zdaj porabim kašnih 20minut da mu naredim čopka pa še to si po pol ure spravi dol...   :-\

Kunčica

• *
« Odgovori #5062 : 28 December 2011, 20:36:03 »
naš je pa dobil posušene goveje kostke in je čisto nor... :)   pa še špangice in mašnce.

zdaj porabim kašnih 20minut da mu naredim čopka pa še to si po pol ure spravi dol...   :-\

je pravi fantek in ne prenese mašnc  :P   hehe, hecam se .... joj, jaz res nimam ideje kako bi obdržal čopek dlje časa... a je možno, da še nima dovolj dolgih dlak na glavici???  :-\

bachiko

• *
« Odgovori #5063 : 28 December 2011, 23:07:53 »
ma ma dost dolge ker sem mu do sedaj delala brez problema sedaj je pa ratal problem... očitno sem ga preveč cukala s tistimi gumicami in imamo zdaj norišnico glede tega...

sedaj pa še eno vprašanje. našemu lumpu so začeli poleg mleični rastit stalni... vzrediteljica mi je danes svetovala naj gremo k veterinarju tako da takoj zjutraj kličem kako pa kaj...zdaj me pa zanima ali je imel kdo take izkušnje?
mene je zelo strah te anestezije ker je še tako majhen...zadnjič se je po cepljenju protim tistim kužnim boleznim kar tresel tako da sploh ne vem ...
pa še mogoče kdo ve koliko je kaj cena za tak poseg?

bachiko

• *
« Odgovori #5064 : 28 December 2011, 23:12:25 »
izgleda pa takole...

lejca_

• *
  • Bucko in Cosmo
    • Bucko& Cosmo
« Odgovori #5065 : 28 December 2011, 23:38:44 »
sedaj pa še eno vprašanje. našemu lumpu so začeli poleg mleični rastit stalni... vzrediteljica mi je danes svetovala naj gremo k veterinarju tako da takoj zjutraj kličem kako pa kaj...zdaj me pa zanima ali je imel kdo take izkušnje?
mene je zelo strah te anestezije ker je še tako majhen...zadnjič se je po cepljenju protim tistim kužnim boleznim kar tresel tako da sploh ne vem ...
pa še mogoče kdo ve koliko je kaj cena za tak poseg?

Jaz bi ti priporočala obisk pri Ani Rejec iz postojne, je zelo dobra na tem področju. Cena je cca 150 € ali malo manj. Tukaj (http://www.ahp.si/v200905/pages/popupcontainer.php?info=Anesthesia) si lahko prebereš več o anesteziji.

bachiko

• *
« Odgovori #5066 : 28 December 2011, 23:50:40 »
hvala za informacijo bom takoj zjutraj poklicala da vidim kdaj ga lahko pripeljemo...

Kikita

• *
« Odgovori #5067 : 29 December 2011, 08:56:49 »
Joj...  nas pa čaka februarja sterilizacija, pa me tudi skrbi glede anestezije  :(, ker je tako majhna, pa sem pomislila, da bi ji tudi lahko takrat pogledali zobke, če je kakšen ven zavzet......
Bachiko..upam da bo vse o.k...pa poročaj kaj je rekla veterinarka

Naša lumpa tudi noče nositi čopka, pa je mož rekel... pa naj bo naša Kiki brez čopka, sam jaz bom vztrajala....vsak dan ji ga bom naredila...pa ga bo že enkrat  pustila na mir :P

Kunčica

• *
« Odgovori #5068 : 29 December 2011, 10:12:57 »
izgleda pa takole...

a se meni zdi, ali ima tukaj kar 3 za izpulit?  :-\ oz. 3 mlečni so še ali se motim?

bachiko

• *
« Odgovori #5069 : 29 December 2011, 10:50:44 »
tile 2 špički sta za izpuliti...zraven rasteta pa stalna...

no takole so mi rekli

v postojni mi je samo rekla naj pridemo na pregled, niti ni znala povedati cene pa nič

na veterinarski fakulteti v ljubljani pa so nam rekli naj počakamo do 8meseca da ponavadi do takrat odpade, pa sem rekla da se bojim da ne bo imel pravilnega ugriza, in mi je svetovala potem naj se oglasimo jutri pri dr. zlatku pavlici ki je strokovnjak za to in da bo on ocenil. cena pa okoli 150e.

ima kdo kašne izkušnje z dr. Pavilici?

tale čopek je pa tako... meni je res brez problema pustil. vsako jutro sva se počesala, naredila čopka, pohvala ...vse. nato pa kar na enkrat en dan ni pustil več.takoj ko sliši uno elastko začne z glavo majat sem in tja...
meni je pa tako luškan s čopkom...tako da ne pride v poštev da ga ne bi imel ;P