Avtor Tema: Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]  (Prebrano 2764392 krat)

BenSon

• *
  • Spol: Moški
    • http://www.doggebenson.net
Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]
« Odgovori #5700 : 01 Julij 2007, 14:35:56 »
Barbara hvala za čestitke,kar se pa tiče obiska ste pa zmeraj dobrodošli!

L.p.Benjamin

baloo

• *
  • Spol: Ženski
  • Lepotička:)
« Odgovori #5701 : 01 Julij 2007, 15:17:46 »
Slavi tale pes je pa.... Enkrat se bomo po dolgem času malo najavili na obisk, če lahko. Bi rada našemu najmlajšemu članu, ki je nor na pse, pokazala tvoje velikane.

BenSon
čestitke in srečno. Me pa nekaj zanima. Pa verjetno bom takoj napadena, ampak bom vseeno vprašala. Glede na to da je Bess čisto drugačen tip doge kot samec s katerim ste parili, kako se odločate pri izbiri samca. Sklepam, da vam je namreč všeč linija iz katere izhaja Bess, samec pa ni ravno tak tip doge ???.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #5702 : 01 Julij 2007, 15:59:43 »
Benson čestitke, pa da bi končno dočakal harlekina ;)
Se mi pa zdi škoda, da ste enega samca v manj kot letu uporabili že za vsaj 5 paritev (mogoče še kakšno za katero ne vem), ker se zapira krog, kar naenkrat bo v slo. polno psov, ki bodo imeli v rodovniku Apis-a. Stvar ni kritična dokler ne gre predaleč, pri nekaterih pasmah, se je krog preveč zaprl in se je naredila velika škoda za pasmo samo ...

Slavi a da tegale kam peljajo rabijo šleperja :P

Lp nina

BenSon

• *
« Odgovori #5703 : 01 Julij 2007, 18:57:01 »
Baloo všeč mi je Bess njena linija kot tudi Apis in njegova linija.Bil sem tudi zelo zadovoljen z prejšnjim leglom iz te kombinacije.Prav tako mi je svetovala isto paritev gospa ki je v kinologiji že več kot trideset let.Res da nima Nemških dog vendar v njeno znanje ne dvomim.Mislim da sem odgovoril dovolj jasno zakaj takšna kombinacija.Kar se pa tiče napada pa  ;D.
Ninci to pa je samo pohvala za samca če ima za sabo že toliko paritev,jaz tukaj ne vidim nič slabega samo dobro ;).

L.p.Benjamin

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #5704 : 01 Julij 2007, 20:14:03 »
Kvalitete psa jaz sploh nisem komentirala govorim o zapiranju genskega pola pri dogah, ki ga izvajate v zadnje pol leta.

Pa v branje mogoče tole... da bo bolj jasno o čem govorim:
http://www.netpets.com/dogs/reference/genetics/sharp.html

Lp nina

BenSon

• *
« Odgovori #5705 : 01 Julij 2007, 20:57:34 »
Ninci ne vidim da sem ti kje odgovoril o kvaliteti psa tako da ne vem od kot to razmišljanje.Kar se pa tiče branja na tem linku katerega si prilepla pa bova še morala oba ogromno prečitat o teh stvareh da bova lahko modrovala kaj je vredu in kaj ne.Saj oba skupaj nimava več kot 62 let  ;D.Kot veš pa izkušnje pridejo z leti in ne čez noč  ;).

Benjamin!

feltna

• *
  • my friend
    • barbadogga
« Odgovori #5706 : 01 Julij 2007, 21:09:33 »
Lep pozdrav iz VELKE PLANINE!!!! ;)

...družinska.... ::)

in spanje na poti domov.... :D :D

Zanimivo pa je poslušati mimoidoče.. kaki pes - kak je velik, kak je lepi, a je to teliček, a je to nova krava... ::) ne moreš verjet!! ;D ;D :D ;D  Smo pa uživali na sončku in lepo preživeli nedeljo!!

herra

• *
  • Great Danes rule
    • apartmaji grohar
« Odgovori #5707 : 01 Julij 2007, 21:24:07 »
Pred časom je nekdo spraševal po kakšni sliki od Frikovega brata. Ker so večkrat v Kranjski Gori, sem ga "ujela". A ni fejst fant?
Lp Karin

COSTA

• *
    • http://www.moj-album.com/uredi/costa/
« Odgovori #5708 : 02 Julij 2007, 12:57:16 »
Čaw,

midva sva bila pa na obisku pri Andreju in Luči kjer sta se z Zigyjem igrala, je bilo prav lepo videti mojega "malčka" igrati se z nekom, ker na sprehodu, ko srečava koga s psom mi je prav hudo, ko se naju kar izogibajo  ???  oz.. če že gredo mimo, se samo povohata in gredo naprej on pa bi se tako zelo rad igral  :( . O.K. saj čez par mesecev se mi bo še logično zdelo, da se naju izogibajo  ;)  :) saj bo že celo tele ampak zdaj je na ravni ZP ali kaj podobnega - nič posebnega. No, vesela sem za mojega malega velikana, da je dobil partnerja za igro. Povabljena sva, da se večkrat oglasiva na "igralni urici" in z veseljem se bova še oglasila. Prilagam še nekaj slik...

L.P.P. Špela

Avtor: Andrej Jereb

Ostale v albumu http://costa.moj-album.com/

Za konec pa ena slikca ... kako naj rečem ... hmmm ...  :o  :o

http://www.moj-album.com/album/8367217/?os=8367387

herra

• *
  • Great Danes rule
    • apartmaji grohar
« Odgovori #5709 : 02 Julij 2007, 16:12:38 »
Costa, slikce so krasne, ampak ni čudno, da se vas izogibajo - take pošasti se pa človek res ustraši. Enkrat odpre gobec in adijo, jazbečar, višavček, maltežan,... >:D
Sicer pa vem, kako to izgleda; ko nas zagledajo, gredo ta mali pod pajsko, enkrat je en Italijan psu oči zakril ;)

LP
Karin

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
« Odgovori #5710 : 03 Julij 2007, 09:12:49 »
Feltna, super slikce. Všeč mi je ozadje na drugi. Tretja je pa svetovna. Gor na Velki planini pa tudi ni blo vroče, ste lahko v miru uživali, kaj?

Sicer pa vem, kako to izgleda; ko nas zagledajo, gredo ta mali pod pajsko, enkrat je en Italijan psu oči zakril ;)

Kaj pa je to kaj takšnega? ;D Tudi jaz velikokrat zakrijem psu oči. ;) Sploh je to potrebno narediti našemu Zokiju, če je kakšna dolgolasa blondinka v bližini. Neustavljivo ga privlačijo blondinke.  :-[Kadar je Krčmarca napovedovala 24 ur smo vedno imeli čist ekran, saj na ga je prelizal po dolgem in počez.
Pa naši mopsi Šaški je tudi treba pokrivati oči. Sploh, če ne sprehodu sreča kakšnega psa, ki je večji od nje. Vedno misli, da ga je treba podrediti, tako kot si Zokija doma in neumorno laja nanj, če se noče z njo igrati.

Bojijo pa se tudi nas, vendar samo ljudje, ki ne marajo psov nasplošno. Tisti, ki imajo radi pse se z veseljem pridejo k nam pocrklat, saj vedo, da so doge miroljubna bitja.

Missa

COSTA

• *
« Odgovori #5711 : 03 Julij 2007, 18:05:20 »
Čaw,

ampak mi je pa zanimivo, da od prijateljice pekinezar star dva meseca (mislim, da si predstavljate to malo kepico  :) ) se ga pa sploh nič ne boji. Ker ponavadi so te male " pošasti"  ;) kar nadležno glasne, ko vidijo tako gmoto. Tamali bi se pa z njim igral, kar sam teče k njemu ampak ni šans, da se tadva igrata, ga Costa zahodi oz. zamahne s taco, kot to ponavadi dela pa se odvali. Tako, da mi je prav hudo. Ampak je pa ful dobr videt, ko frendica vzame tamalega v naročje potem se pa Costa stegne k njemu in ga  :P  liže po smrčku.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #5712 : 03 Julij 2007, 22:34:04 »
hej

Danes smo na sprehodu srecali Zerota in njegovo lastnico, in jaz sem koncno dobila sanso precohati dogico. ;D No, moj zlatko se ga je pa najprej malo bal (se nikoli se ni igral z dogo), potem sta ze skupaj letala za palico, ampak se vseeno, ko je letel Zero proti njemu, se je raje kar ulegel, da se je izognil tistim velikim sapam  :D Drugace sta se pa kar dobro zdivjala, ampak nas mali ima se vedno malo "respekta" pred tako veliko mrcino (sploh potem, ko mu je Zero na rep stopil, se je nas mali malo postavil zase in zarencal ter zalajal, potem mu pa ni bilo vec do igre :P )
Drugace je pa Zero res en fula prijazen in lep kuza, pa upam, da se se kdaj srecamo  ;)

Lp..

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #5713 : 04 Julij 2007, 10:15:34 »
Feltna ti si meni tako znana pa res ne vem kam bi te vtaknila ??? Razmišljam že od kar si objavila tele zadnje slike... ampak a si mogoče hodila na maturitetni tečaj na Aškerčevo, nekaj let nazaj ?? ::)

Kot je videti pa se nam tudi letos obeta pravi doga boom  :o . Spet en cel kup legel, da bomo lahko vzdihovali in cedili sline ob slikcah.

Lp nina

SKY

• *
    • CHUNAS LEGACY
« Odgovori #5714 : 04 Julij 2007, 13:15:21 »
Citiraj
Feltna ti si meni tako znana pa res ne vem kam bi te vtaknila

Mogoče ima pa samo "one of those faces".   :P   ;D

Lp Zoran

špela

• *
  • Nagoya
« Odgovori #5715 : 05 Julij 2007, 23:08:50 »
Živjo!

Mi smo se pa v nedeljo malo potepali na morju. Uživali smo maksimalno ;D ;D

Malo smo čistili morje

Lovili Cubo :o :o

Potem pa smo popadali dol :D ;D ;D

Lep večer

Špela

feltna

• *
  • my friend
    • barbadogga
« Odgovori #5716 : 06 Julij 2007, 20:19:20 »
Špela:
tale slika mi je prou svetovna!!

Mogoče bi bla še boljša, če bi bla brez vode...
A ima mogoče še kdo kako podobno sliko, vendar bolj "suho"??

Ninci:
JAA!! :o bla sem na Aškerčevi...  ::) bi rabla tvojo sliko...  ;D

Missa:
Velka planina je res fajn za sprehajanje malih kosmatincev... sam so tiste velke kosmatine mal opasne!! ;D ;D Nas je ena "nora" krava preganjala... :D :D Drugač pa če gremo še kaj to poletje z veseljem sporočim pa se nam lahko kdo pridruži!! ;)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
« Odgovori #5717 : 07 Julij 2007, 06:35:48 »
Feltna,

super! Ti kar sporoči, če bo čas, se bomo zmenili za skupni naskok Velke planine. ;D Mogoče bomo imeli možnost skupaj preganjati "nore" krave. Pa saj pri teh naših dogicah nikoli ne veš kdo je bolj nor - krave ali doge  :-[

Špela,

vse slike so fantastične! Ampak meni je deveta po vrsti bombastična   :o

Missa

cezar

• *
« Odgovori #5718 : 07 Julij 2007, 18:26:53 »
Pridemo iz dopusta in mislim, kaj vse je na forumu zamujeno, pa opazim, da tudi drugi uživajo. Špela dobre fotke! A vzamete pse zraven na dopust?

cezar

• *
« Odgovori #5719 : 07 Julij 2007, 18:27:49 »
Joj, BenSon čestitke za bodoče leglo!

Scobert

• *
  • SCOBERT
    • Scobert Bulldogs
« Odgovori #5720 : 07 Julij 2007, 19:04:23 »
Hax u 8. mjesec ide na svoju prvu izložbu u razredu veterana, u kojem su Doge prava rjetkost. :mrgreen:
Evo jedna slika veterana od danas.

špela

• *
  • Nagoya
« Odgovori #5721 : 07 Julij 2007, 21:59:24 »
Ojla!

Hvala, hvala za pohvale ;D ;D ;D....smo res uživali

Na dopust pa ne gremo :'(.... zdaj smo šli samo za 1 dan, pa še to smo izbrali plažo kjer ni ljudi....Mi se namakamo med dopustom kar v reki Sori...je tudi zelo dobra osvežitev ;D

Bomo mogoče dopust izvedli septembra, ko na morju ni več take gužve???

Lp

špela

• *
  • Nagoya
« Odgovori #5722 : 07 Julij 2007, 22:31:43 »
Ojla!

Takole nekako si hladimo pasje ritke ;D ;D ;D

Lp

cezar

• *
« Odgovori #5723 : 08 Julij 2007, 10:46:31 »
 Pa jim slana voda ne škodi, ali jih sperete?

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #5724 : 08 Julij 2007, 11:13:20 »

Feltna- imam jaz eno podobno. To je Harry-jeva prababica Flo...se vedno nora, ceprav ima ze 7 let  :D :D

Mi smo sli za 2 dni na obisk k Einstein-u, ki zivi v Bosni.... Fant res uziva. 

Takole izgleda zdaj mali Ajni ob pradedku Jack-u...

In s svojo veliko ljubeznijo- Ivo.

Cao-Slavi

feltna

• *
  • my friend
    • barbadogga
« Odgovori #5725 : 08 Julij 2007, 22:16:10 »
Slavi hvala!! Sam še vedno ni dovolj dobra, ker se babica Flo preveč zvija :D!!  Mogoče bom lahko kombinirala obe sliki... ::)

Ampak Einstein je pa  :o :o uuaauuu!! Lepotec!! ;)

BenSon

• *
« Odgovori #5726 : 10 Julij 2007, 00:03:13 »

COSTA

• *
« Odgovori #5727 : 10 Julij 2007, 10:02:11 »
Čaw,

nekaj me zanima, sicer ne spada glih najbolj v to temo ampak se pa tiče dog tako, da bom kar tu vprašala. Zelo rada bi vzela s seboj na morje Costota pa se bojim, da bi mu bilo fuuuulll prevroče, ker že doma komej živi, vroče mu je ko pri norcih. Kakšne imate vi izkušnje ? Res mi ni filing iti brez njega na morje  :o za celi teden  :o . Saj mi ni toliko, da grem jest na morje ampak bi rada njega peljala na morje.

L.P.P. Špela

Picasso

• *
« Odgovori #5728 : 10 Julij 2007, 14:36:04 »
Costa!

Naš Picasso je bil že lani z nami na morju in gre seveda tudi letos  :P. Moram ti rečt, da mu ni bilo nič kaj bolj vroče na morju, kot mu je doma. Imeli smo isti režim kot velja tudi za ljudi - čez dan smo se izogibali sonca - na plaži smo bili dopoldne in v popoldanskih urah ;) - seveda v senci.
Upam pa, da bo letos šel v vodo, lani smo ga prepričali namreč samo do krempeljčkov  :o. Res je pa, da ga nismo pretirano prepričevali, saj je imel ravno takrat šive na repu in smo ga šparali. Letos, pa upam da ga spravim v vodo.

lp

COSTA

• *
« Odgovori #5729 : 11 Julij 2007, 10:30:07 »
Čaw,

Picasso, hvala za pojasnilo, je pa tudi pri Costi tako ja, da ne gre prav rad v vodo  ;D . Na doga pikniku je do vode prišel ampak noter pa ne, komaj kaj je namočil krempeljčke  ;D , pa sem ga tako malo na rahlo za ritko noter potiskala pa se je res upiral pa takoj zbežal. No v NM pri prijateljih je bilo že bolje tako da bomo videli kako bo z morjem.

L.P.P. Špela