Avtor Tema: Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]  (Prebrano 2753913 krat)

kati06

• *
Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]
« Odgovori #6870 : 01 Marec 2008, 19:46:17 »
Pozdravljeni vsi skupaj!

Bessy ( rodovniško Tessa ) je Tinova sestrica.

Glede negativnega mnenja o niju pa res ne vem zakaj je bilo podano takšno menje, saj se mi zdita naša razposajenca prava lepotca. :) :) :)

Je pa res, da imajo vsake oči svojega malarja.  :) :)

slinko

• *
« Odgovori #6871 : 01 Marec 2008, 19:49:36 »
Negativno mnenje je letelo na črne doge, in zaradi zmede ga. Miša ni imela slik, in sem jih prilepila jaz  ;D... sedaj še vedno nestrpno čakam na njen odgovor, ampak očitno ne bo nič  :P!

l, urša

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Spol: Ženski
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
« Odgovori #6872 : 01 Marec 2008, 19:53:27 »
Zagrebske razstave obiskujem ze leta zato lahko z zagotovostjo trdim, da so vsako leto slabse organizirane. Guzva, male pasme razporejene v velikem paviljonu, velike pasme v malem, balkonskega dela ze nekaj casa ne odpirajo. Kant za smeti nikjer, razstavljalci zato ne pobirajo smeti in kakcev za seboj, zmeda z dokumentacijo, manjkajo stevilke, ocenske liste, napacni vpisi psov pod napacne skupine, barve.... drugace pa, glede nato, da sem bila z zmagovalno skupino delezna tudi hendlanja zmagovalne lepotice v mladih super vzdusje, dobra druzba, veliko prijateljev okrog mene, ki jih ze lep cas nisem videla a se druzimo preko forumov. Kvaliteta dog je bila tokrat veliko visja kot na celjski razstavi, ceprav so splosni vtis zopet pokvarile crne dogice, ki pa jih je bilo na sreco ena malenkost in smo jih kar spregledali.
Doge so bile razdeljene na dva sodnika v razlicnih ringih a na sreco sta bila v isti hali dokaj skupaj in mi je uspelo pokukati tudi med rumencke.

Ce bi rekla, da so Valvazorji samo zmagovali bi se zlagala. Preprosto je treba napisati, da so razturali. Psi so se nastavljali in razkazovali, da sodnik ni vedel, ali so tako dobro natrenirani ali jim je show v genih  :P

Slik imam toliko, da ne vem kam z njimi.Objavila bom samo mikroncek za luste  :P

In zmagovalna ekipa, ki je pobrala vse, kar se je pobrati dalo. Verjetno bi pobrali se vec a smo morali zaradi Jackovega gledaliskega nastopa se pred BISom oddrveti proti domu:

Na koncu hvala vsem za dobro druzbo in cudovito preziveto soboto :-*

Missa

terry

• *
« Odgovori #6873 : 01 Marec 2008, 22:04:44 »
Čestitke Valvasorski bandi, ki je baje vse pobrala   :o :o

Lp
Eva

p.s.: Moja pušca je že pripravljena za samoprispevke  :P :P 8)

zoo fun

• *
    • Doga Olimpia
« Odgovori #6874 : 02 Marec 2008, 11:29:34 »
Pozdravljeni!
Že dlje časa spremljam vaš forum, končno pa sem se uspela tudi registrirati. Z psi živim že celo življenje, trenutno pa sem ponosna lastnica tri leta stare psičke Pie. Več si lahko pogledate tule: http://www.geocities.com/doga.olimpia/index.htm

slinko

• *
« Odgovori #6875 : 02 Marec 2008, 20:20:25 »
Čaka, čakam...??? ???

attems

• *
« Odgovori #6876 : 02 Marec 2008, 20:21:18 »
Aja Tessa, men pa ni blo jasno kak te na B ::)
Urša dans sem mislila prit malo na obisk, pa smo mi dobili obisk;)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #6877 : 03 Marec 2008, 00:24:42 »
Tudi danasnji razstavni dan je uspesno za nami. Bilo je super v vseh pogledih. Valvazorji so zopet razturali, ceprav danes malcek manj kot vceraj. A zal je na dvojnih cacibih kaj taksnega za pricakovati. In prav je tako, da se nagrade in nazivi malo porazporedijo in vsak nekaj dobi. Uradne rezultate in tudi slike prepuscam kompetentnim. Jaz sem si izborila pravico postaviti nekaj meni ljubih slikc:

( od vceraj dalje moja najljubsa maskara za fotografiranje - ustreze mi v skoraj vseh meni najljubsih pozah  :P )

presodite sami kdo bolj uziva:

joj, kaksen dolgcas:

"moja" Desty je tudi danes zasarmirala in v BISu mladih ( bila je zelo huda konkurenca ) prisla v ozji izbor  ;D:

tale dva pa si zasluzita posebno pohvalo, saj sta stala pokoncno kot rakete, skoda, da je bila tudi med pari velika konkurenca, 14 parov, ce sem dobro na hitro prestela:

Za vse vas, ki radi doma pozabljate zepke ali "kvakice" za kataloske stevilke "obesit" je tole "prigobcen"  :P ( prirocen ) nacin oznacevanja  :o:

Za tole zadnjo sliko vse avtorske pravice pridrzane  :P :P :P

Valvazorji moj poklon in iskrene cestitke dvo in stirinozcem! Super ste in z vami je uzitek obiskati razstave: sodelujete med seboj, si pomagate, delite uspehe in med vami nisem opazila fausije, ki je drugod tako hudo prisotna. Hvala vam tudi za  lep danasnji dan. Ce me se kdaj vzamete s seboj se vam z uzitkom pridruzim  :-*

Seveda cestitke tudi ostalim, ki so si danes zasluzili naslove.

Missa

BaBaLu

• *
« Odgovori #6878 : 03 Marec 2008, 08:06:57 »
Waw! Čestitke!

Naslednjič se vam pridružim tudi jaz  ;)

Lp

ksenija oseli

• Gost
« Odgovori #6879 : 03 Marec 2008, 09:32:11 »
Zal nas ni bilo v Zagrebu, ker smo se doma ukvarjali z  kotitvijo.

Nas je pa vceraj popoldan ujela novica iz Zagreba da je Una Pepsi della Baia Azzurra dobila odl. CAC in CACIB.

Bravo Pepsi!

Ziva Oseli pa je bila sama povsem sama v Italiji na CACIB MONTICHIARI z Tan Jinger della Baia Azzurra in dokazala da se z devetnajstimi leti, povsem sam in v mocni konkurenci da doseci lep rezultat. Domov je odnesla odlicno in CAC s tem da je imela v razredu prvakinjo iz lanske National d'elevage v Franciji.

Bravo Ziva in TAN Jinger!   se malo cisto malo pa bo ;) ;) ;)

cestitke vsem ki ste bili v Zagrebu!

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6880 : 03 Marec 2008, 23:31:50 »
  Ojla!

Oba dva dneva v Zagrebu sta bila za nas zelo uspesna. Je bila pa zame absolutna favoritka Destiny. Ko je v ringu jo je res uzitek gledat.

Cao-Slavi

COSTA

• *
    • http://www.moj-album.com/uredi/costa/
« Odgovori #6881 : 05 Marec 2008, 11:49:08 »
Čaw,

a se mi samo zdi ali je Destiny res ogromna  :) ,

L.P.P. Špela

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6882 : 05 Marec 2008, 11:54:54 »
   Ojla!

Ja, Desty je pa kar okrog 90 cm :))  Prava velikanka za 13 mesecev.

Cao-Slavi

COSTA

• *
« Odgovori #6883 : 05 Marec 2008, 17:51:41 »

UUUUUUUUUUU  :o  , WAAW, hudo  :D ,

L.P.P. Špela

Maticc

• *
  • Spol: Moški
    • Matic Kuder
« Odgovori #6884 : 08 Marec 2008, 23:55:17 »
No pa po dolgem casu spet ena slika ...

Smo imeli tako lep soncni zahod ...

... "mama" a jo prepoznas???

Lp
Matic

Lamina

• *
  • Lamina
    • Perser, Exotic Shorthair, Deutsche Dogge
« Odgovori #6885 : 09 Marec 2008, 00:33:02 »
Hi,

Slavi, cestitke tudi od nas, pa Destiny je meni tudi zelo vsec. 90 cm to pa je res velko.

Ksenija Oseli pa tudi cestitke od nas, tudi za uspeh na NDDC Clubsiegerschau. Je tudi Uload Nederlandski Klubski Prvak?

Z mojo Aitano sem bil na rastavi v Leer, od 6-9 meseci (jüngstenklasse), pa za nic na cvetu je pokazala zobe pa smo lahko sli iz ringa. Sodnica je se vprasala ce je res moj pes. Sramota za meni ali se ucimo od napakov, nebom jo vec rastavljal. Ona ima tudi ze 83 cm z svojo 7,5 meseci.

lp
Robi

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #6886 : 09 Marec 2008, 11:05:41 »
Waaa,Matic,krasna slika!
Me prime,da bi jo ukradla in so jo dala za ozadje  :-[

Maticc

• *
    • Matic Kuder
« Odgovori #6887 : 09 Marec 2008, 11:12:07 »
Nyssa ni problema.

Lp
Matic

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #6888 : 09 Marec 2008, 11:37:17 »
Žeeeee kraljuje na ozadju  8)  ;D

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #6889 : 09 Marec 2008, 11:46:44 »
Maticc res pohvale za tole fotko, cudovita je!  ;)

ALPHEUS

• *
« Odgovori #6890 : 09 Marec 2008, 22:46:16 »
danes bil cudovit dan v Ste mari sur mer-u, ALF  imel spet nepozaben vikend, sicer je sedaj ze v pasjih sanjah...

pa pihalo je tudi  :D

lp
klemen in alf
p.s   petra pravi, da mu dodatek" jumbo" prav pristaja!

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #6891 : 09 Marec 2008, 23:56:12 »
Citiraj
Kvaliteta dog je bila tokrat veliko visja kot na celjski razstavi, ceprav so splosni vtis zopet pokvarile crne dogice, ki pa jih je bilo na sreco ena malenkost in smo jih kar spregledali.
Miša,o katerih dogah to govoriš? In kaj je narobe z njimi?
Samo zanima me,ker nisem nek poznavalec dog in glede na to,da si že prej omenila ''te črne'' doge,na vprašanja pa nisi odgovorila,sprašujem ponovno še jaz.
Citiraj
Mene pa samo zanima kateri na teh slikah tako "negativno" izstopa po tvojem mnenju?
Citiraj
Pozdravljeni!Dolgo sem se odločala, če naj kaj napišem, ampak glede na to, da očitno zelo dobro poznate pasmo (ga.Miša), Vas lepo prosim,da bolj podrobno opišete karakteristike naših črnuhov, zaradi katerih ste imeli težave pri iskanju ringa nemških dog. Tudi negativna kritika je zelo dobrodošla, če ima le ta kakršnokoli podlago.

Pa še malo za hec  :D  :P
Citiraj
in med vami nisem opazila fausije, ki je drugod tako hudo prisotna.
Še dobro,da niso fouš drug na drugega(ali na svoje pse)  :D

ksenija oseli

• Gost
« Odgovori #6892 : 10 Marec 2008, 09:26:34 »
Lamina hvala za cestitke!!! Vidim da novice potujejo hitreje od nas!

Ja v soboto smo bili na Klubski razstavi NDDC in smo bili izredno uspesni. Naj povem da imajo zanimiv sistem sojenja. crni in harlekini , rumeni in tigrasti se sodijo posamezno, a vsa prva mesta torej vmesni, odprti in prvaki crni/harlekin in rumeni/tigrasti se pomerijo za cac. v bistvu cac se pri njih podeljuje tako kot cacib pri nas.

torej za cac se pomeri 6 psov dveh barv in cac je le eden.

Ulaop in thiago sta bila oba cac.

cac ti zagotavlja vstop v bis! Best in show ter naslow clubmatch winner je sel letos v Italijo in sicer ga je odnesel Thiago della Baia azzurra, ki je imel svoj dan. izredno predstavljen je v ringu blestel!!!

naj ne pozabim na malega Valdeza, ki je tako majhen 10 mesecev in en teden zmagal svoj razred. najmlajsi izmed vseh je odlicno nastopil in bil en najbolj fotografiranih psov razstave.

se dobro niso fotografi postavili na tla aparate, ze smo baia azzurri sedeli v avtu in tiscali nogo na plin.....ze dolgo se ni tako mudilo.

ziva je celo pot priganjala, saj je v Milanu potrpezljivo cakala Tan Jinger, ki jo je ob desetih v nedeljo cakala razstava cacib mantova. prisli petnajst minut pred zacetkom, utrujeni po dveh neprespanih noceh....tan je oddelala kot se nikoli...cac cacib in bob ter

izpolnila pogoje za naslov italijanske prvakinje v lepoti

zal ne znam lepit slik zato boste za fotografski del porocia prikrajsani.

ko se naspi se ziva, ki jo je vceraj cakala se pot iz Italije v Slovenijo pa se vam oglasi se sama!

bibi

• *
« Odgovori #6893 : 10 Marec 2008, 09:47:51 »
Maticc-noro lepa slika, vse pohvale za ujet trenutek  ;D

Alpheus-ej klemen mislim da bo treba pazit na jumbo ALfija, da ga ne odpihne zaradi žnabljev  :o :o :o he he ....krasne slike res...

lpp

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #6894 : 10 Marec 2008, 12:01:44 »
Ksenija, čestitke! Bravo!

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #6895 : 10 Marec 2008, 12:15:32 »
Best in show ter naslow clubmatch winner je sel letos v Italijo in sicer ga je odnesel Thiago della Baia azzurra

A to pomeni, da ste odnesli oba naslova?  :o Waw  :o, cestitke tudi iz nase pasje trdnjave. Posebaj za Ulaopa  :-* In Zivi tudi za uspeh v Milanu!

ALPHEUS,
lepe fotke, se lepsi dogic! Tudi mi smo nasega Zokija, ko je bil se cisto mincen, klicali Jumbo, ker je imel uhlje velike kot Afrika  ;D. Zoyo pa Bombola  ::) Ko pa je Zoki malo zrastel pa je dobil naziv "radiatorcek", Zoya pa glistica  :-[
Meni Francija ni posebno vsec a ce mislis toliko limati gor slikce si lahko se premislim  8)

Valvazorji, a bo kaksna  slikovna reportaza od vceraj ali ste brez fotkica po svetu vandrali?

Missa

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #6896 : 10 Marec 2008, 13:12:19 »
Ksenija, cestitke!
m.

COSTA

• *
« Odgovori #6897 : 10 Marec 2008, 13:42:02 »
Čaw,

imam nekaj novih fotk Costkota ter Zigya, kako uživata v druženju in norenju na snegu (slikal je Andrej Jereb) :

L.P.P. Špela

COSTA

• *
« Odgovori #6898 : 10 Marec 2008, 13:45:22 »
Prišlo je do majhne napake:

L.P.P. Špela

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6899 : 11 Marec 2008, 09:23:32 »
   oJLA!

Misa- ne mores verjet, kako si zadela. Mi smo bili res brez fotke, zato lahko samo napisem rezultate. Je bilo pa zame to eno boljsih sojenj- sodnik je videl prav vse napake na psih in podelil precej prav dobrih , dobrih in odlicnih brez naziva.

Zerberus- CAC CACIB
  Zsa-Zsa- Res.CAC - ker je sodil nemec in  za njih rezana usesa niso po standardu- pravi, da je to isto, kot da mi napise, da psu manjka zob ali prst na nogi  :) :)

Excalibur- PRM
 Ditry Harry in Dr.Doolittle- prav dobra 

Slika od Exa je pa iz Zagreba:))

Cao-Slavi