Avtor Tema: Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]  (Prebrano 2750248 krat)

barbi1

• *
Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]
« Odgovori #6240 : 02 Oktober 2007, 08:47:18 »
Živjo,
res so lepe tele vaše dogice, upam, da se vidimo v Mariboru.

BellaDona

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #6241 : 02 Oktober 2007, 11:03:41 »
Danes imamo pa mi eno leto  :o :o :o.

Istočasno čestitamo vsem bratcem in sestricam za prvo svečko.

Katja in Bella Dona.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #6242 : 02 Oktober 2007, 11:27:05 »
Bella Dona vse naj naj za upihnjeno prvo svečko in da bi te tvoji razvajali in ubogali še naprej :-*

Athena

• *
« Odgovori #6243 : 02 Oktober 2007, 11:58:38 »
Vse naj naj naj za rojstne dneve.

Ja itak da sva na tečaju v Škofji vasi:) naju ni težko falit:) A se skupaj učimo? No se danes vidimo:)

LP A&V

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
    • www.nemskedoge.net
« Odgovori #6244 : 02 Oktober 2007, 12:17:41 »
Danes imamo pa mi eno leto  :o :o :o.

Istočasno čestitamo vsem bratcem in sestricam za prvo svečko.

Katja in Bella Dona.

Čestitke. Jaz žal ne znam dodajati tako lepih aplikacij  :-[

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #6245 : 02 Oktober 2007, 12:19:57 »
Vse najboljše Bella Dona, Beauty Sky, Black Rose, Blaze, Be-Bob, Bailey in Bright Star!

lp
T.

BellaDona

• *
« Odgovori #6246 : 02 Oktober 2007, 14:02:06 »
Ojla, hvala vsem za čestitke.

Tečka, tale torta pa je zame, a ne  :D.

LP Katja

tristan

• *
  • *Tristan+Izolda*
« Odgovori #6247 : 02 Oktober 2007, 14:12:40 »
Vse naj naj!

feltna

• *
  • my friend
    • barbadogga
« Odgovori #6248 : 02 Oktober 2007, 14:20:27 »
Čestitke vsem B-jčkom, posebej pa Bella Donni, Be-Bobu in seveda Sky-u!!  ;) ;) Še na mnoga leta!!! :-* :-*

feltna

• *
  • my friend
    • barbadogga
« Odgovori #6249 : 02 Oktober 2007, 18:42:29 »
VSE NAJBOLJŠE BRATCEM IN SESTRICAM PA ŽELI TUDI BE-BOB S SVOJIMI..  ;) ;)  (so nam sporočili, da nimajo računalnika zato mi v njihovem imenu želimo vsem še vsaj 10 let ;) )

MI PA SPET NAPADAMO S SLIKCAMI..  ::) ::)

Voda pa še kar raste in raste.. tudi tok je videti precej močan, tako da vodo mamo!!  ;D ;D

KJE SO PA SLIKCE SLAVLJNEK IN SLAVLJENCEV???

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #6250 : 02 Oktober 2007, 19:12:34 »
ooooo,tudi mi se pridružujemo lepim čestitkam  :o

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6251 : 02 Oktober 2007, 20:54:10 »
   Ojla!

VSE NAJBOLJSE B -LEGLU !!!!!

Koncno mi je uspelo vsej malo posvetlit slike iz razstav v Tullnu, da vam lahko pokazem nase lepotce.
  Rezultati so pa taki: Prvi dan je bila specialna razstava za nemske doge.
  Dirty HARRY - ZP
  Nacho- odlicen 3
 Zsa-Zsa- CAC
 Zerberus- CAC in pa Avstrijski klubski prvak ( najlepsi harlekin samec)

Drugi dan pa CACAIB in BUNDESSIEGER...
  Harry in Nacho isto kot prvi dan
  Zsa-Zsa- Res.CAC
  Zerberus- CAC

Tole smo pa prinesli domov...( se opravicujem za slabe slike)

Cao-Slavi

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #6252 : 02 Oktober 2007, 21:00:54 »
Bravo Zero!  ;D ;D

Pa se od mene vse najboljse B-jevcem  :-* :-* :-*

zivaoseli

• *
« Odgovori #6253 : 02 Oktober 2007, 21:49:57 »
Lep pozdrav!

Tudi Baia Azzurra je obiskala dvodnevno razstavo v Tullnu. V soboto je psarno zastopal italijanski del, v nedeljo pa se jim je pridružil še slovenski, z menoj in sestro Ksenijo.

rezultati:

SOBOTA

-Una Perla Rara della Baia Azzurra CAC
-Tabata della Baia Azzurra CAC (najlepša samica rumene barve)

-Un Pasha della Baia Azzurra BUNDESJUNGENDSIEGER
1. mesto BEST IN SHOW razreda mladi

NEDELJA

-Ulaop della Baia Azzurra CAC rCACIB

-Un Pasha della Baia Azzurra BUNDESJUNGENDSIEGER

-Uskaya della Baia azzurra BUNDESJUNGENDSIEGERIN

Za nami je spet naporen vikend, še najbolj je utrujena moja mala Uskaya, ki je že dve nedelji zapored preživela na razstavah. Vsem odrečenim nedeljam seveda sledi veselje ob doseženih rezultatih. Uskaya je na 3 zaporednih razstavah osvojila 2 BOBa. Prihajajoč vikend se bomo crkljali, saj je za nas PROST, potem pa širom po Evropi!

LP

Živa Oseli

marjan

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #6254 : 02 Oktober 2007, 21:51:13 »
Čeprav malo pozno, se vsem zahvaljujemo za čestitke. Tudi mi želimo vsem Skyevim bratcem in sestricam vse naj naj in da bi jih še naprej špičili kot doslej  :o  ;D.
Mi imamo že več mesecev temo okrog hiše, ker nam je Sky pojedel vse vrtne luči. (pet)  >:D
Pa še par slikic našega slavljenca, slikanega danes.

Daj mi že to torto!

Lp Marjan

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6255 : 02 Oktober 2007, 22:04:07 »
   Pjla!

Ziva- en dodatek...

v soboto je bil Un Pasha- PRM , Mladinski klubski prvak in pa BIS mladi  (  Bundessieger je bil v nedeljo)
  Tabata pa mislim da celo Najlepsa psica klubske razstave ( vse barve)

Cao-Slavi

ksenija oseli

• Gost
« Odgovori #6256 : 02 Oktober 2007, 22:42:20 »
ja res je....ziva si se zmotila...

sicer pa no comment na razstavo v tullnu...v ringu med rumenimi in progastimi dogami se je namrec dogajala prava burleska, ki se je koncala z kar nekaj prijavami zoper sodnico.

za drugo leto bo treba posteno razmisliti ali je sploh se vredno iti!

lp
ksenija

Lamina

• *
  • Lamina
    • Perser, Exotic Shorthair, Deutsche Dogge
« Odgovori #6257 : 03 Oktober 2007, 00:25:08 »
Cestitke vsem.

Rad bi vedel kaj se je res zgodil v ringu v tullnu in kateri italijani so to bli. So ga res z sprajom z auto lakirali.

lp
Robi

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #6258 : 03 Oktober 2007, 09:29:46 »
B leglo vse najboljše za rojstni dan in še velikooooo vragolij ušpičite svojim lastnikom  >:D

Valvasorji, Baia Azzura vse čestitke za zelo lepe dosežke v Tullnu! Pe če imate še kakšne slike za cedit sline se priporočam!

feltna, a Gadjo kej plava?

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #6259 : 03 Oktober 2007, 09:31:12 »
So ga res z sprajom z auto lakirali.
Kaj so ga :o ?!?

Čestitke za razstavne uspehe!!!
lp
T.

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6260 : 03 Oktober 2007, 10:07:51 »
   Ojla!

Sprej je bil navaden sprej za pse- za crno dlako in ne za avto  :D :D :D

Drugace je bila pa generalna napaka v ringu z rumenimi...sodnica je pozabila dodelit CACIB pri psicah in je v ring za BOB poklicala samo tigrastega samca in eno od rumenih samic, ki je dobila CAC. Potem je med tema dvema podelila BOB. Tako je bil CACIB kar avtomatsko podeljen tej rumeni psici, brez da bi sle v ring tudi ostale- pa se za BOB je pozabila, da morajo v ring tudi vsi PRM- ji. 
Hecno je bilo pa to, da sem se sla jaz prepirat s sodnico in ji dokazovat napako, ceprav nimam rumenih in tigratsih- direktno vpleteni so se pa kar umaknili in cakali. Sele cez cas, ko so mene metali ven iz ringa ( in to moz sodnice, ki za sodnisko mizo nima kaj delat) - so se pridruzili se lastniki drugim psic in tisti, ki so imeli PRM.  Meni je bilo kar malce hecno......vsi so samo cakali in ce nebi jaz ze ko sem opazila, da ni bilo izbora za CACIB psice, skocila v ring in naredila kraval- bi slo vse skozi, kot da se ni nic zgodilo. Ce bi v istem trenutko se kdo stopil noter in opozoril na to, bi se lahko vse normalno odsodilo, saj je bil takrat se cas, da se noter poklice psice. Ker pa se je name spravil moz sodnice in me metal ven, je ona v tistem casu podelila BOB in stvar je bila zakljucena.  Ko sem ji kasneje dokazala, da je naredila napako, je rekla- Lahko poklicemo noter psice, ampak svoje odlocitve ne morem spremenit..... naziv ostane.
Pri vsem skupaj je najbolj zalostno to, da je sel naziv CACIB in Bundessieger cisto napacni psici, druga veliko boljsa pa je bila oskodovana.

Cao-Slavi

COSTA

• *
    • http://www.moj-album.com/uredi/costa/
« Odgovori #6261 : 03 Oktober 2007, 11:10:37 »
Čaw,

svaka čast Slavi  :o  ;D ampak pomisli, roko na srce, da se za tvoje pse ne bi noben tako postavil  :P ,

L.P.P. Špela

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #6262 : 03 Oktober 2007, 11:18:16 »
ne gre tu samo za pse čigavi so ampak za sodniško napako. Kako ne more spremenit sodbe? Pri takih napakah letim k organizatorju in mi naj lepo razveljavi vse kar je bilo odsojeno nepravilno, pa naj se sodnica majčkeno potrudi  ::) če že razmišljat ne zmore sama.

COSTA

• *
    • http://www.moj-album.com/uredi/costa/
« Odgovori #6263 : 03 Oktober 2007, 11:26:43 »
Čaw,

seveda Nejka, ge za sodniško napako  ;)  :P ,

L.P.P. Špela

ksenija oseli

• Gost
« Odgovori #6264 : 03 Oktober 2007, 11:59:55 »
diskvalificiran pes je bil thaigo della baia azzurra. diskvalificiran je bil zaradi politike in ne zaradi sprejanja.

pes je imel na glavi cca 1x2 cm odrgnino in njegov lastnik mu je zelel na glavo naspricat spraj. vse kar je bilo je bilo da je drzal spraj v rokah. silvana marcolina ki je hendlala psa mu je rekla da naj ne sprica ker so svstrijci nori glede tega in je ostalo pri tem. spraj je bil odlozen na kletko od psa. nemski razstavljalec jo je pobral dol s kletke in sel po delegata.

to je to. vmes so nas ze vrgli iz ringa in ker smo pokapirali hitro za kaj se je slo smo se mirno umaknili.
za vsakega palica v grmovju raste, tudi za tega ki si je upal sariti po nasem ruzaku.

to je to iz prve roke iz vpletene osebe.

pojasnilo kaj se je dogajalo pri rumenih. od osebno vpletene osebe. ni cisto tako kot je napisala slavi.

ko je sodnica izbirala cacib med samci je takoj podelila cacib in bob tigrastemu samcu, ki ga ni bilo v katalogu in ki ni nosil nobene stevilke iz katere bi se lahko razvidelo kdo je. ko so se lastniki psic sprasevali kdo to je in cakali na vpoklic za cacib samice sem sla sama vprasat sodnico kako lahko podeli bob ce se ni bilo sojenja psic.

pozabila je podeliti tudi rcacib ker je bila pac tako zaposlena z podpisovanjem kartoncka tigrastemu samcu, ki je takoj po tem izgnili.

ko sem obvestila kolege s psicami da je bob ze podeljen so zagnali vik in krik. vsi smo prepricevali sodnico da se moti a ni hotela razumeti.

nato so lastniki psic odsli klicat delegata oekv.

nato se je pojavila sele slavi, ki je res na vso moc prepricevala sodnico. to je res. ni pa res da so vsi gledali. vsi smo se trudili. tudi mene so ven vrgli. ta prvo. potem lastnika italijanske psice nato se slavi.

ker se ni resilo nic smo enostavno podali prijavo.

to je to.

lp

Bojči

• *
« Odgovori #6265 : 03 Oktober 2007, 13:26:52 »
Pozdravljeni,
evo me....,še ena oboževalka te prekrasne pasme,nemška doga. :)
Moram vam povedati,da že nekaj časa prebiram in pregledujem slikice,ki jih pridno kažete in vam povem,da so ti psi,vsaj zame,res edinstveni.Krepki,močni,elegantni,simpatični,skratka vse naj,naj...

No,v glavnem uspela sem se opogumiti in tudi jaz kakšno svojo misel vriniti med vas.najbolj me je sedaj pritegnilo zato,ker imam namen kupiti tega fenomenalnega psa vendar bi še vseeno rada slišala od vas,ki ste na tem področju že bolj izkušeni ???.Zanima me,če mi predlagate,glede na to,da sem zasledila že kar nekaj vzrediteljev te pasme,kje naj psa kupim.Rada bi imela zdravega,lepega in če bi bil čim večji bi bilo super.
Imam tudi majhne otroke,zato me zanima vaše mnenje o tem ali je ta kuža primeren za v našo družino ali ni.Na eni strani sem slišala,da ni prob lema,če so otroci,da jih nemška doga vzljubi in ni panike.Po drugi strani sem pa pred kratkim slišala od enega veterinarja,da niti slučajno mi ne priporoča tega psa,da so napadalni,zelo hudi in da je že nekaj primerov videl,kako je takšen pes ugriznil v lice lastnega gospodarja in da so celo to zelo potepuški psi,da pozna enega gospoda,ki je imel dve dogi in sta mu baje čez ograjo skakla in ju ni bilo celo noč nazaj.. :(..skratka res ne vem komu naj verjamem.Zanima pa me še,če je razlika ali imaš enega samega psa in ali imaš dva, tri,če so tisti potem bolj pridni?

Za odgovore vam bom ZELO hvaležna in ne mi zamerit,da sem vam tak zatežila!
Lp,

Bojči

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #6266 : 03 Oktober 2007, 13:47:18 »
Slike povedo več kot besede:

http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/iNf3Xe1IEX54_4l_.jpg
http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/ftxYhnxBI8RHc2MQ.v.jpg
http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/Lx5XkSjWHBB6aKI3.v.jpg
http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/tCb8WC6tO1AravYU.v.jpg
http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/CN_dvezJDZUrEhmv.v.jpg
http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/aptwmSLaKEzg9xQb.v.jpg
http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/MqkrH_NoOQH8XSRN.v.jpg
http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/pnrypNf7HdoasH5k.jpg
http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/nQdhEs9LwLcBX3lT.jpg

Upam da bo Maticc prilimal tisto slikico 4 babnic in enega fantiča med spanjem ;)
Ne vem sicer kako stare otroke imaš, vendar je zlato pravilo pri katerikoli pasmi: Nikoli ne puščaj psa in otroka samega. Doge same po sebi niso agresivne, so pa zato (sploh v mladosti) bolj "gumijaste" in bi lahko ponesreči prevrnile in poškodovale otroka.
Glede vzreditelja pa tako: Poglej si njihove pse (so precej različni tipi dog), naveži kontakte in pojdi na obisk. Potem se šele odloči. Zase točno vem kateri tip mi ustreza in kje bom jemala naslednjega psa, ni pa nujno, da isti tip odgovarja tebi. Nič pa nisi povedala kakšno barvo bi želela. Modro, rumeno, harlekina, tigrasto, sivčka,...
Za več psov pa upam, da bom lahko drugo leto posredovala kakšno pametno informacijo.
lp
T.

marjan

• *
« Odgovori #6267 : 03 Oktober 2007, 14:10:45 »
Bojči, kot si na začetku napisala to so odlični psi. Jaz imam nemško dogo eno leto, tako da ti lahko povem kakšne izkušnje imam do sedaj. Odlično se razume z otroki, z drugimi psi, nasplošno z vsemi živalmi. Mi smo bili z njim že vsepovsod in nismo imeli nobenih problemov. Bili smo v živalskem vrtu, po razstavah, na raznih prireditvah, v mali šoli... Zelo se radi crkljajo in božajo ter so vedno radi s svojimi lastniki. So tudi zelo potrpežljivi. Po večini so dokaj leni psi, se pa najdejo tudi izjeme.
Naš Sky je pravi lenuh, v stanovanju je zelo priden... Kakšen bo tvoj pes je v večji meri odvisno od tebe. Če nimaš izkušenj s psmi, je dobro, da greš z njim vsaj v malo šolo. Tam bodo naučili tebe kako ravnati s psom...
Svetujem ti, da obiščeš več vzrediteljev, da se boš lažje odločila. Jaz sem ga vzel pri psarni  From Valvasors Land.
Tukaj pa še par slikic

Tako Sky spi ponoči

Sky z otrokoma

Sky pri osličkih v živalskem vrtu

Če boš imela še kakšno vprašanje, kar vprašaj.
Lp Marjan

barbi1

• *
« Odgovori #6268 : 03 Oktober 2007, 15:39:57 »
Pri meni  so tudi odkar sem jih vidla na razstavi visoko na lestvici.
Res so luštne.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #6269 : 03 Oktober 2007, 16:21:24 »
Glede agresivnosti samo ena izkušnja - Ko sem šla k Slavi (from Valvasors Land) sem prišla malo prezgodaj in ni bilo še nikogar doma, doge pa so bile zunaj, malo so me nazijale ampak ko sem stopila k ograji ampak ko sem jih nagovorila in iztegnila roke bi se pa vse čohale, čez par minut sem celo vstopila k njim in je bilo njihovo navdušenje še večje. Prej sem bila ene dvakrat že pri njih ampak nekaj hudo me niso poznale. Res super psi.

So pa vsi po vrsti odvisniki od svojih lastnikov  ::) kolikor jih poznam tako tisti ki so sami in tisti ki jih je več pri enem lastniku.  :-*

Glede otrok najdeš mnogo filmčkov na internetu, pa tudi nekateri forumaši imajo doma otroke in smo videli že marsikatero pocukrano sliko z otroci.