Avtor Tema: Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]  (Prebrano 2751370 krat)

fastMac

• *
  • Spol: Ženski
Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]
« Odgovori #6390 : 15 Oktober 2007, 13:20:06 »
Buc, ja, to sem jaz - Polona.  ;)

Lorry, brez dvoma, smo si v sorodu!  :P

LP, Polona

buc

• *
« Odgovori #6391 : 15 Oktober 2007, 13:28:31 »
No, fajn da vem zdaj. ;)

Zdaj se bi lahko enkrat zmenli, da gresta Alf pa Caso na kak travnik?

fastMac

• *
« Odgovori #6392 : 15 Oktober 2007, 14:06:28 »
Se bomo!
Ob katerih dneh imata šolo?

buc

• *
« Odgovori #6393 : 15 Oktober 2007, 14:10:21 »
Ob torkih in petkih ob pol petih.
Pa vidva?

fastMac

• *
« Odgovori #6394 : 15 Oktober 2007, 14:17:36 »
Eh, ponedeljek in sreda.
Ti pošljem ZS.

erika

• *
« Odgovori #6395 : 15 Oktober 2007, 15:05:57 »

Danes smo vzeli fotoaparat v roke tudi mi ;)

od leve proti desni Infinity, Uraya, Candy, Leonardo in Liberty - vsi fVl

pa še pozerska ;D

Athena

• *
« Odgovori #6396 : 15 Oktober 2007, 15:14:19 »
Pozdrav sošolki Lorry pa žlahti seveda tudi.
To so redki trenutki ko je Athena pri miru:), kar verjet ne moreš da je ona:)
Kar vedve obe vesta:)
LP A&V

lorry

• Vzreditelj
  • *
  • imejte radi svoje žival'ce
    • www.del-cuore-grande.com
« Odgovori #6397 : 15 Oktober 2007, 15:19:46 »
Ja, punca nerada leži...pa sedi...ampak pride pa že.  :D
Se vidiva jutri? Pa za kak zmenek se morava zmeniti.  ;)

Be-bob

• *
    • http://be-bob.moj-album.com/
« Odgovori #6398 : 15 Oktober 2007, 17:57:33 »
No, zdaj pa se mi napad s slikcami iz ucirajsnega srecanja z bratcem Skay-em in sosedom Gadjo-tom:)

No kaj zdaj....bomo sli al ne????? ;D

Tega pa poznam...sam previdnost useeno ni odvec :P
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/ZWi9OupwAOTyDagu.v.jpg

Ja, ja, mi se poznamo....poljubcek bratcu :D
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/bglPaNY5ynxnyxeW.v.jpg

Da vidimo se z zadnjega konca kaksen si :D :D
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/_4QOYd27F_SWidgz.v.jpg

Zzzzzdddddaaaajjjj pa aaaaaaaakkcija!!:)
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/2zOEwrJdXudeWHaY.v.jpg
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/KkiD424AmsdPK6JX.v.jpg
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/qrNrkHZMpdenzm4s.v.jpg
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/nZB8RxtAYxX9FOhf.v.jpg
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/888uwpZaOT61XrJ7.v.jpg

Moj, moj... :)
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/q7o5fkbTW8zZpJk7.v.jpg

A ze gres....?
http://be-bob.moj-album.com/slike/6005677/Uj8yDggKZNnCHz7Q.v.jpg

Poljubcek v slovo,do drugega snidenja.... ;)

Lep pozdravcek, MI3

tristan

• *
  • *Tristan+Izolda*
« Odgovori #6399 : 16 Oktober 2007, 18:51:23 »
Oj!
Tako se imamo pa mi radi:

Na začetku Tristanu ni bilo jasno kaj Izolda dela na njegovi postelji...

...potem pa sta se lepo ujela:

lp Špela

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6400 : 16 Oktober 2007, 19:19:59 »
   Ojla!

No- pa naj se kdo rece, da ni nasih pesjanov ena sama neznost  :) :) :-* :-* Ful sta lustna ;D ;D

Cao-Slavi

ksenija oseli

• Gost
« Odgovori #6401 : 18 Oktober 2007, 22:21:32 »
Lamina hvala za cestitke.
Res skoda da se nisva spoznala....pa tako blizu sva si bila. ring crnih je bil zraven rumenega...

saj sem imela ze natipkani dve vrstici komentarja o bundessigerju pa sem pobrisala....ni vredno pisat.....

ko bo cas pa se obljubljene slike.

ksenija oseli

• Gost
« Odgovori #6402 : 22 Oktober 2007, 11:48:21 »
PROSNJA

dr. Patrizio Donati, veterinar in prvi diplomiranec na studiju Tehnike vzreje pasemskih psov v sodelovanju z Univerzo v Pisi izvaja raziskavo o prenosu tigrastega gena pri rumenih in tigrastih nemskih dogah.

Prii raziskavi potrebuje doloceno stevilo vzorcev krvi rumenih in tigrastih ND (iz razlicnih vzrejnih linij) zato bi prosila vse lastnike rumenih in tigrastih dog, ki bi zeleli sodelovati pri raziskavi, za vzorec krvi in fotokopijo rodovnika (oziroma predniki za cimvec kolen nazaj).

vse, ki ste lastniki zgoraj omenjenih barv obvescam, da bova prisotna na razstavi v Vrtojbi in kdor bi zelel sodelovati naj naju obvesti in vzorec krvi se lahko odvzame na dan razstave in s seboj se prinese rodovnik.

za vse ostale informacie lahko kontaktirate mene na [email protected]

hvala ksenija

zivaoseli

• *
« Odgovori #6403 : 22 Oktober 2007, 19:20:30 »
Včeraj je v Rimu že tradicionalno potekal raduno "CAMPIONATO DELL'ANNO".

rezultati:

Uskaya Della Baia Azzurra ECC 1 (Gio. Ch. dell'Anno) -mladinski klubski prvak za leto 2007

Več rezultatov pa na www.baiaazzurraalani.com

lp

feltna

• *
  • my friend
    • barbadogga
« Odgovori #6404 : 22 Oktober 2007, 20:34:38 »
Tokrat pa ima Gadjo varuško!!  :D :D
on osebno..   FIK!!

A je to nujno potrebno???

Be-bob

• *
    • http://be-bob.moj-album.com/
« Odgovori #6405 : 23 Oktober 2007, 19:14:04 »
feltna kako fletneeeee slikce:) Mali se ne da...:)

feltna

• *
  • my friend
    • barbadogga
« Odgovori #6406 : 23 Oktober 2007, 19:59:28 »
 :D :D Hej!! Prav zabavno ju je gledat ko se igrata!! Kar ne morem verjet, da je naš mulc lahko tako nežen, čeprav je mali pravi ščipalec in "zverinica"!!

Takole ga pa Gadjo malo umiri.. (prednost velikih)..  ;D ;D  :P

P.S. imate lepo novo sliko v avatarju!!  ;)

habibti

• *
« Odgovori #6407 : 24 Oktober 2007, 17:34:14 »
Mene pa nekaj zanima... Znanec ima nemsko dogo, iste barve kot Lord, samec, 10 mesecev star. Pes noce jesti. Nic! Full je suh. Lord je dvakrat vecji in debelejsi! Zgleda full prestraseno. Rep vedno med noge in glavo dol. Boji se vseh psov. Takoj gre na tla. Vet ga je pregledal in zacel z nekimi spodbujevalniki teka in vitamini. Drugace pes ne zgleda bolan, samo suh je in prestrasen. Zelo prijazen kuza, ki ima za mene zalostne oci. Lastnik ni poslusal nasvetov veta in seveda pes se do danes nic ne je.
Peter se je odlocil, da ga vzameva v varstvo, da vidiva, ce se bo obnasanje spremenilo in ce bo zacel jesti.
Prvi dan je kar tako zalostno spal na svoji postelji, ki sva jo zanj naredila in  se le malo igral s psi. Ven sva ga dala samega, potem pa z dvema samicama. Pojedel je neko malenkost. Brikete z mesom.
Drugi dan je zacel skakati ko sem ga prisla pozdravit. Migal je z repom in bil ocitno vesel. Cez dan se je bolje igral s psi. Zvecer pojedel skledo hrane... Kolicina vsekakor ni primerljiva s kolicino ki bi jo 10 mescev stara nemska doga morala pojesti ampak se vedno bolje kot prej.

Zanima me...ali ima kdo kaksen dober nasvet za ta problem? Je imel kdo podobne izkusnje? Resnicno zelim pomagati temu bogemu pesu.

Hvala vsem!

ALF

• *
« Odgovori #6408 : 24 Oktober 2007, 18:19:33 »
Habibti!

Povsem prebranem, vidim problem samo v gospodarju. Pri vama je že drugi dan sproščen, se igra in normalno je, doma pa je hiral.
Doge so nežna bitja in vsaka fizična, še bolj psihična obremenitev jim dela posledice.
Obdržita ga še par dni in če ne pokaže domotožja je to to!

habibti

• *
« Odgovori #6409 : 24 Oktober 2007, 19:03:55 »
Bojim se, da je res problem v lastniku! Ko je vet zacel s svojo metodo, je pes pocasi zacel jesti. Vet je en dan prisel mimo njegove hise in nasel psa privezanega za drevo, poleg njega je lezal, nevem kako naj se izrazim, the raw wall of the cow stomach!!! Jaz niti nevem kako to zgleda in baje full smrdi.
Upam, da je danes stanje se boljse in da bo vsak dan pojedel vecjo porcijo.  ;D

alanos

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #6410 : 24 Oktober 2007, 19:21:10 »
Mene pa nekaj zanima... Znanec ima nemsko dogo, iste barve kot Lord, samec, 10 mesecev star. Pes noce jesti. Nic! Full je suh. Lord je dvakrat vecji in debelejsi! Zgleda full prestraseno. Rep vedno med noge in glavo dol. Boji se vseh psov. Takoj gre na tla. Vet ga je pregledal in zacel z nekimi spodbujevalniki teka in vitamini. Drugace pes ne zgleda bolan, samo suh je in prestrasen. Zelo prijazen kuza, ki ima za mene zalostne oci. Lastnik ni poslusal nasvetov veta in seveda pes se do danes nic ne je.
Peter se je odlocil, da ga vzameva v varstvo, da vidiva, ce se bo obnasanje spremenilo in ce bo zacel jesti.
Prvi dan je kar tako zalostno spal na svoji postelji, ki sva jo zanj naredila in  se le malo igral s psi. Ven sva ga dala samega, potem pa z dvema samicama. Pojedel je neko malenkost. Brikete z mesom.
Drugi dan je zacel skakati ko sem ga prisla pozdravit. Migal je z repom in bil ocitno vesel. Cez dan se je bolje igral s psi. Zvecer pojedel skledo hrane... Kolicina vsekakor ni primerljiva s kolicino ki bi jo 10 mescev stara nemska doga morala pojesti ampak se vedno bolje kot prej.

Zanima me...ali ima kdo kaksen dober nasvet za ta problem? Je imel kdo podobne izkusnje? Resnicno zelim pomagati temu bogemu pesu.

Hvala vsem!

Habibti-postavila si pitanje i dala odgovor na njega....
Osobno imam dosta iskustva u radu sa problematicnim psima mogu reci da je ovo sto si opisala cista depresija i to uzrokovana zanemarivanjem...a posljedica je gubitak apetita.
Obzirom da je jos relativno mlad taj se problem moze ispraviti i pas moze postati "normalan",no izuzetno je bitno da vlasnik promjeni odnos prema psu(sto se uglavnom tesko dogodi),a bolji je nacin da pas promjeni vlasnika....Radio sam sa jednim Bernskim planinskim psom,sa identicnim problemom.....I nakon tri mjeseca,pas je kraj mene funkcionirao odlicno,ali cim bi ugledao vlasnika pao bi u depresiju.Vlasnik je psa poklonio u obitelj gdje ga voljeli svi ukucani i dan danas je sretan pas sa dobrim ponasanjem i odlicnim apetitom.
Ostavi psa kod sebe,ako imas mogucnosti jos nekoliko dana i posveti mu paznju pa nam javi.Nebi bilo lose da mu das i B vitamin.

silver

• *
    • Astor
« Odgovori #6411 : 24 Oktober 2007, 19:31:30 »
tudi mi smo se odločali za nemško dogo a smo se potem odločili za irskega volčjega hrta  ;).

ALF

• *
« Odgovori #6412 : 24 Oktober 2007, 19:35:13 »
Bojim se, da je res problem v lastniku! Ko je vet zacel s svojo metodo, je pes pocasi zacel jesti. Vet je en dan prisel mimo njegove hise in nasel psa privezanega za drevo, poleg njega je lezal, nevem kako naj se izrazim, the raw wall of the cow stomach!!! Jaz niti nevem kako to zgleda in baje full smrdi.
Upam, da je danes stanje se boljse in da bo vsak dan pojedel vecjo porcijo.  ;D

Na žalost sem imel prav, to je enostavno zanemarjanje psa in pa totalna nepoučenost lastnika. Mislim da se bo zadeva slabo končala, če bo pes ostal pri sedanjem lastniku. Probaj ga prepričat da psa odda nekomu ki bo pravilno poskrbel za njega, ker bo to lažje kakor pa da ga podučuješ in kontroliraš, če je pes še živ.
To bo potrebno storiti čim preje, ker je pes še mlad, da ne bo imel posledic celo življenje pri drugem gospodarju!

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6413 : 25 Oktober 2007, 11:03:16 »
   Ojla!

Razstava Slit- sobota CAC, nedelja CACIB... Prijavljeni samo 2 nemški dogi- Zsa-Zsa in Zero  :D :D :D  Prav res ni zanimivo, ce ni nobene konkurence  :) :)
  Prvi dan BOB Zsa-Zsa, drugi pa bratec Zero.

Po razstavi smo sli pa se na sprehod na Marjan...

Cao-Slavi

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #6414 : 25 Oktober 2007, 11:17:20 »
Čestitke!!!   :-* :D

ALF

• *
« Odgovori #6415 : 25 Oktober 2007, 11:25:32 »
Lepo, čestitke!!

Enkrat za spremembo Slavi ni bila zmatrana od hendlajna  :P

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6416 : 25 Oktober 2007, 11:39:02 »
   Ojla!

Ja, Alf- ves, da je blo prav cudno, ko v soboto sploh nisem sla v ring z dogami...je vse delo opravila Ana  :o :o 

So me pa potem ponucali pri bordojcih in berncih...in da se pohvalim- z mlado bordojko sem oba dva dni dobila BOB !!!!  :o :o :P :P :P

cAO-sLAVI

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #6417 : 25 Oktober 2007, 11:41:22 »
Slavi čestitke za celo tvojo pasjo bando pa enk kup  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

habibti

• *
« Odgovori #6418 : 25 Oktober 2007, 12:32:48 »
Alanos in ALf hvala za odgovore!
Vceraj je pes jedel vec kot dan prej. Sedaj imamo drugi problemcek...od vceraj zvecer noce ven iz boksa. Pride do vrat, te pozdravi in potem gre nazaj lezat na posteljo! Nocemo ga silit ampak valda bo moral it ven...vsaj da opravi svoje potrebe! Driske nima. Lastnik ni poklical od kar ga je Peter vzel k nama. Midva ze razmisljava o tem, da bi ga obdrzala a kaj ko pes ni najin. Upam, da se bo dalo na lep nacin z lastnikom!

Alanos, Alf in ostali...mi lahko pomagate s konkretnimi metodami kako pocasi pozdravit tega psa.

Hvala! 

ALF

• *
« Odgovori #6419 : 25 Oktober 2007, 15:25:20 »
Sedaj se pojavljajo psiho problemi! Verjetno ima občutek da bo moral odditi domov, stran od vaju in ostalih in zato čepi v svojem boksu. Jaz bi ga pustil pri miru še vsaj kak dan, naj sam uvidi da ga nihče ne bo odpeljal nazaj. V bližino mu spuščajta ostale pse in naj ga tako mamijo z igro. Opazuj ga kako se obnaša, ko bodo še ostali prisotni. Popravljanje psihe je dolgotrajen proces, kjer ti nihče ne more zagarantirati uspeha. Ker je pes še mlad, je toliko več možnosti da se stabilizira. Dokler ti pes ne bo zaupal 100% ne bo izboljšave. Nikakor ga v nič ne sili!!
Druga varianta je možnost, da je res tudi kaj bolan. Upam da imate sposobne vete, da opazijo ko nastopi bolezensko stanje. Ti obvezno preverjaj blato in če je v njem kaj sumljivega ga takoj odpelji k doktorju. Tudi urin, če smrdi. Kakšna kura Pratela proti zajedalcem lahko še malo počaka, če je pes kot kost in koža, da malo ojača, potem pa obvezno čiščenje.