Avtor Tema: Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]  (Prebrano 2763829 krat)

valvasor

• *
  • Spol: Ženski
    • www.valvasorsland.com
Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]
« Odgovori #6570 : 20 December 2007, 20:42:55 »
   Ojla!

Evo malo lustov. Tecka in Satin- ko prideta na obisk bosta v istem polozaju kot Edo tukaj.

http://i74.photobucket.com/albums/i280/valvasor/prima-013.jpg

Pa mal poziranja v dnevni...

http://i74.photobucket.com/albums/i280/valvasor/prima-012.jpg

http://i74.photobucket.com/albums/i280/valvasor/fata-014.jpg

http://i74.photobucket.com/albums/i280/valvasor/fara-012.jpg

Pa se mal, da vidite, kako so nase babe postavne. Pa kaksna podobnost je z atom Usthonom .... v "joske"  :o :o :D :D

http://i74.photobucket.com/albums/i280/valvasor/prima-010.jpg

http://i74.photobucket.com/albums/i280/valvasor/fata-010.jpg

http://i74.photobucket.com/albums/i280/valvasor/fara-010.jpg

MAJA01- tisto je bla res Hila.

Cao-Slavi

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6571 : 20 December 2007, 20:47:38 »

Pa se mal nasih "povratnikov"  :o :o ;D ;D ;D ;D

Ortho, ki je pridelal precej kil, odkar je spet "doma".

In pa Desiree....... za katero moram priznat, da je imela Ines prav  :-\ :-\ :-\

Cao-Slavi

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #6572 : 20 December 2007, 21:01:48 »
Desiree je pa krasna!

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #6573 : 20 December 2007, 21:49:29 »
Slavi se nava nič branle :P :D

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #6574 : 20 December 2007, 21:50:56 »
Satin: Kadarkoli, sem načeloma frej.
Slavi: Se ti zdi, da imam kaj proti takim položajem ;D. Komaj čakam.
lp
T.

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #6575 : 21 December 2007, 00:28:30 »
Fajn, da sem narobe slisala, ker mi je Holi bolj vsec. :) Sicer pa ... je to trenutno cist ne pomembno (zame), ker ce bo slo po sreci bo Spela se malo z mano ...

Kako to, da je pa Desiree nazaj  ???
m.

GOSCH

• *
« Odgovori #6576 : 21 December 2007, 00:52:46 »
Hojla!

Slavi, babike so  :-|~ :-|~ - vse štiri! Desiree zgleda prava velikanka, pa tudi Ortho je lepo pridobil na bokih. 8) Tamale pa so itak :-* ::)...

Daj nam izdaj skrivnost: a je Prima Edotova nova "ljubica"? Tisto ljubčkanje in objemanje je malo sumljivo... :P ;D >:D

Lp,
B.

BaBaLu

• *
« Odgovori #6577 : 21 December 2007, 10:18:11 »
Waw!  :o

Meni je pa Ortho ful všeč! Takoj bi ga mela  ::)

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6578 : 21 December 2007, 11:02:05 »
  Ojla!

MAJA 01- KO BOS TI RABILA NOVO DOGO, BODO ZE VSE MOJE PUNCE V PENZIJI  :o :o :D :D   Vsaj zelim ti, da bi bilo tako.

Desiree- dolga in zalostna zgodba.

Cao-Slavi

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
    • www.nemskedoge.net
« Odgovori #6579 : 21 December 2007, 11:35:32 »
veš Slavi, ko se gre za pse ne poznam meje. Žal so se moje napovedi uresničile  >:( >:( >:( >:(

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #6580 : 21 December 2007, 11:41:17 »
Kaj pa je bilo? :(

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #6581 : 21 December 2007, 12:04:54 »
Vsa mularija je :*, upam da jih bomo še veliko videvali ;)

A ni Desiree tista, ki je šla k forumašici Fani? ???

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6582 : 21 December 2007, 12:20:52 »
   JA, JE TISTA....

Da ne bom prevec govorila- naj samo povem, da tole v zivo zgleda veliko bolj grozno......Pri 4-ih mesecih starosti, zlomljena noga, ki ni bila porihtana kot je treba. Zdaj bomo pocakali, da Desa pride malo k sebi - potem pa na posvet k veterinarju, ce je se mozno sploh kaj popravit.

CAO-sLAVI

dog4ever

• *
« Odgovori #6583 : 21 December 2007, 12:28:59 »
Citiraj
  Da ne bom prevec govorila- naj samo povem, da tole v zivo zgleda veliko bolj grozno......Pri 4-ih mesecih starosti, zlomljena noga, ki ni bila porihtana kot je treba. Zdaj bomo pocakali, da Desa pride malo k sebi - potem pa na posvet k veterinarju, ce je se mozno sploh kaj popravit.

o fu**  :-X :-X boga Desa... :( človek bi pričakoval, da je dobila super familijo :-X

Inse, kakšne pa so bile tvoje napovedi? Ali so bile napisane kje na forumu?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #6584 : 21 December 2007, 12:42:48 »
O sranje. Pa kaj je zdaj to, a se res ne da več dobit dobrih lastnikov za mladiče ali kaj. ??? Sem mislila tako kot dog4ever, da se bo imela super in bo uživala lepo pasje življenje.

Upam, da boste tole lahko čim bolj uspešno sanirali.

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
    • www.nemskedoge.net
« Odgovori #6585 : 21 December 2007, 12:59:58 »
Jaz ne morem nič govorit, ker tole kar sem zdajle videla na sliki je močno pesegalo moje napovedi. Napišem kaj več ko pridem k sebi.

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #6586 : 21 December 2007, 13:22:16 »
Ne vem kaj naj rečem, zato bom rajši pač tiho. Žal se vsak lahko zmoti, sploh pri ljudeh...

Slavi: Sklepam da jo tole boli ali pa vsaj moti, da ne gre zgolj za vizualno motečo zadevo?
lp
T.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #6587 : 21 December 2007, 13:30:05 »
Jaz sem ob pogledu na sliko ostala brez besed.... :'( >:( Slavi držimo pesti in tačke pri nas da bodo napovedi dobre in da se bo zadeva dala poštimati  :-* :-*

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
    • www.nemskedoge.net
« Odgovori #6588 : 21 December 2007, 13:32:54 »
Ja sigurno, da boli. Če si človek zlomi kost in če je minimalno napačno "zložena" boli. Že dobro  sanirana kost včasih boli.

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #6589 : 21 December 2007, 13:42:54 »
Vem kako bolijo zlomi (uf še predobro), samo zavoljo Dese upam, da je ne boli :-\. Slabo upanje, pa vseeno... Eh revčka pasja.
lp
T.

habibti

• *
« Odgovori #6590 : 21 December 2007, 14:40:05 »
Cloveska krutost nima meja... upam, da imate v Sloveniji vsaj UREJENE zakone, ki take ljudi lahko zaprejo ali jim prepovejo imeti pse ali kazni ali... Ne tako kot pri nas, ko ne morem nic! Morda bi bilo fajn tudi povedati malo vec o tej osebi... Sicer pa Slavi, verjamem, da se bos borila do konca! Pa veliko srece!

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #6591 : 21 December 2007, 14:49:57 »
Omojbog ...  :'( Ubogi pes!!! Upam, da bo okrevanje cim hitrejse in uspesno (najprej psihicno, potem pa, cimbolj tudi fizicno).
m.

miško

• *
« Odgovori #6592 : 21 December 2007, 17:53:25 »
Tole je pa žalostno, da si človek omisli psa pa mu ne priskrbi veterinarske pomoči. Pa veste kako si je zlomla nogo? Ali pri igri ali pa je bila vmes kakšna zloraba. Boga kužika.
Slavi, me pa zanima kako si zvedela da z Desire slabo ravnajo, in na kakšen način vzameš psa nazaj. Ne me narobe razumet, mi je čisto normalno to da ga vzameš, samo kaj če lastnik ne pusti, ali zahteva kupnino nazaj ali kaj piše v pogodbi.
In kolikor mi je znano še imajo eno dogo. A za njo je pa lepo poskrbljeno?

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #6593 : 21 December 2007, 19:52:01 »
   Ojla!

Takole: jaz nisem bila zraven, ko se je noga zlomila- naj bi bila pa nesreca.  Vam pa razlozim tako, kakor je bilo meni razlozeno.
  Desa je imela takrat 4 mesece. Nogo so dali v mavec in psicka bi morala mirovat- kolikor jo pa poznam, pa verjetno to ni bilo lahko doseci. Seveda se je noga zacelila- ampak takrat naj bi ena kost malo pocakala v rasti, druga pa je rastla normalno naprej- zato je noga tako kriva. Avgusta je imela termin za operacijo, pa je niso odpeljali.  Potem sem tolk tezila, da mi je bilo obljubljeno, da gre na operacijo cez en mesec....pa seveda ni sla.  Ker je bil ze november in se mi nihce ni oglasal na telefon in sms-e , sem bila prepricana, da psica ni porihtana in da je treba nekaj narest.  Da ne govorim, da smo celo na policiji sprasevali za nov naslov lastnice...itd., itd...... ampak nima veze.

Naj povem samo se nekaj- veste, da se skoraj nikol ne strinjam z Ines, ampak na mojo veliko zalost je imela  prav ( to mi je enkart napisala na privat in se ji opravicujem, ker sem jo takrat tako nadrla) ......dokler je bila Desiree potencialni razstavni primerek je bila vse krasno...zdaj, ko je pohabljena, je pa pristala zaprta nekje v spodnjih prostorih pod hiso..... Ocitano mi je pa bilo, da je blesava, da bo ubila otroka, da napada Apacha, da samo grize, da vse unici, ...... v glavnem , da ni normalen pes. 
 Ne vem- a je to mogoce drug pes, ampak ....Ko je zdaj pri nas- spi v dnevni ali v racunalniski sobi na kavcu...igra se normanlo s psi, otroci in odraslimi...res pa je , da jo psiha vcasih mal zjebe..... npr. jaz nisem mogla ocistit snega zadaj pri psih, ker ko sem prijela lopato, je zacela tako begat okrog in kar ni vedla kam naj pobegne....boji se metle..... in ko mimo nje pelje avto zacne skakat v vse smeri....pa sploh nimam pojma, al jo je tolk strah, da bi kar nekaj pobegnila a kaj ji je....

Misko- na pogodbi pise...da je treba za pse poskrbet- sem pase vsa normalna oskrba in pa veterinarska- v nasprotnem primeru lahko jaz vzamem psa nazaj, brez vracila kupnine in brez, da bi ista oseba se kdaj od mene zahtevala drugega psa.

Upam, da vam nisem pokvarila praznikov  :o :o

Cao-Slavi

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
    • www.nemskedoge.net
« Odgovori #6594 : 21 December 2007, 20:08:27 »

Citiraj
Ocitano mi je pa bilo, da je blesava, da bo ubila otroka, da napada Apacha, da samo grize, da vse unici, ...... v glavnem , da ni normalen pes. 

Zanimivo. Zelo zanimivo. Tudi če bi bilo res kaj na tem TO NI RAZLOG, DA PSIČKE NI ZDRAVILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #6595 : 21 December 2007, 22:13:21 »
Kako je lahko nekdo tak prasec?! In ta nekdo naj bi bil ljubitelj psov in CELO vzreditelj in predvsem "krasen" zgled svojim otrokom. Za kozlat... Tole je ne samo zrelo za prijavo na inspekcijo, ampak se za dozivljenjsko prepoved posedovanja katere koli zivali.
Lahko razumem, da se z nekim psom (ali drugo zivaljo) ne "postekas", da ti karakterno (ali kako drugace ne ustreza), da se jo proda/odda/vrne vzreditelju ... Ampak da ji ne nudis potrebne veterinarske oskrbe in jo zapres v nek kevder - ja, to je pa waaaay to much za moje razumevanje. Sram vas bodi.
m.

p.s. Kaj je pa z Aronom?

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #6596 : 21 December 2007, 22:57:01 »

:o Kako se pa Orabella strinja s temle...a ni bila ona "njegova"  ;D

So pa punce res TAPRAVE babnice  :-* :-* :-* :-* Komaj čakam da tvoje dogaško kraljestvo spet vidim v živo  :-*

habibti

• *
« Odgovori #6597 : 22 December 2007, 11:58:13 »
Slavi, a pa ne mores te zenske prijavit??? Ali je tko kot povsod...da ne bodo nic naredili!  >:( >:( Ocitno pa ni edin problem, da je niso zdravili...ocitno so jo se pretepali  >:( >:(

dog4ever

• *
« Odgovori #6598 : 22 December 2007, 12:06:37 »
habibti, ne, mislim, da se v tem primeru ne da nič narest :'( Psica je imela hrano, vodo in streho nad glavo. To je dovolj za naše inšpektorje, da pravijo, da ima pes najnujnejše pogoje :'(  So bili psi že v hujšem (recimo privezani na golem betonu brez pasje hišice in brez vodo ter bolan-veliko je moral pit) in je inšpektor rekel, da je vse ok >:(

Včasih mi je kar slabo, kaj vse se dogaja v Sloveniji :'(

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #6599 : 22 December 2007, 13:48:37 »
Žal je pri nas predpisan minimum, ki ga dosega večina psov. Pravzaprav je pes po zakonu tako ali tako stvar, predmet,... in malo je inšpektorjev, ki na živali gledajo kot na kaj več kot to. Desa ima srečo v nesreči, da je bila prodana s pogodbo in da ima tako vzrediteljico (ki se tega člena pogodbe drži in psa odvzame) kot jo ima. Mislim, da je vsem jasno, da ima Slavi svoje pse res rada (in oni njo) in zanje naredi maksimalno. Žal pa je samo človek in se lahko pri presoji osebe ravno tako zmoti kot mi vsi (so tudi ljudje, ki znajo dobro lagati). So tudi "vzreditelji" (ne govorim samo za doge, govorim na splošno), o katerih se bere po forumih, katerih mladiči pristanejo v zavetiščih, le ti pa rečejo naj jih uspavajo ali pa še kaj hujšega.
Habibi malo pokukaj v zavetiščni boks in po sosednjih forumih, pa ti bo takoj jasno kaj vse se dogaja pri nas... Naša država je daleč od popolne.
lp
T.